sorok között

sorok között

A ciprusi kísérlet

2013. április 03. - Politikai Ateista

A Reuters előzetes értesülései megbízhatónak bizonyultak. A bankmentés mindent visz.

A legnagyobb ciprusi bank, a Bank of Cyprus nagybetétesei a megtakarításuk több mint 60 százalékát veszíthetik el, a ciprusi központi bank hét végi közleménye szerint. - Itt vannak a részletek: 60%-ot bukhatnak a ciprusi nagybetétesek - Portfolió

Az unió parancsnokai a hétvégén nem győzték hangsúlyozni, hogy Ciprus - a gyakran változó nyilatkozatokkal ellentétben - nem szolgál sablonjául a további mentőcsomagoknak.

Van Rompuy a De Zontag, Wolfgang Schauble pedig a Das Bild hasábjain igyekezett megnyugtatni az európai betéteseket. Közben kiderült, hogy már a görög adósságrendezés során is felmerült a betétcsonkítások ötlete.

Elképzelhető, hogy a szlovének lesznek kénytelenek először szembenézni azzal, hogy Rompuy, és Schauble "rosszul tudja".

A héten egyik napról a másikra rendkívüli mértékben ugrott a szlovén állam következő 5 évi csődje elleni biztosítás (CDS) éves díja, így a piac már mintegy 25%-os esélyt ad annak, hogy nyugati szomszédunk 2018-ig fizetésképtelenné válik. - Tényleg Szlovénia a következő áldozat? - Portfolió

A Zerohedge is készített egy menetrendet arról, hogy szerintük hol áldozzák be legközelebb a betéteseket. Az illusztráció azt mutatja, hogy bizonyos országok bankrendszere mekkora rossz adósság-károsodást képes elviselni, mielőtt a megtakarításokhoz kell nyúlniuk a válságkezelőknek.

Bad Debt Capacity_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr715185723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Putyilov gyári melós 2013.04.03. 15:47:56

Nesze, neked való, sajnáld a gazembereket!

"Most nyilvánosságra került egy lista, amely 132 olyan céget, valamint magánszemélyt sorol fel, akik az utolsó pillanatokban minden pénzüket Cipruson kívülre utalták. Fent van a listán az a Loutsions & Sons Ltd. is, amelynek a vezetője rokona Nikosz Anasztasziadész ciprusi elnöknek is."

www.vg.hu/kozelet/politika/ok-menekitettek-ki-penzt-ciprusrol-kiszivargott-a-lista-400871

vomit 2013.04.04. 12:18:27

@Putyilov gyári melós: a lista azokrol szol, akik eltoltak idoben a bicajt. pont ok erdemeltek volna meg a 60 szazalek bukot.
viszont az egyhaz megszivatasa miatt nem lesz nagy az orom a hivok wigwamjaiban
Cyprus Update: The EU Took €100 Million from the Greek Orthodox Church
johngaltfla.com/wordpress/2013/03/26/cyprus-update-the-eu-took-e100-million-from-the-greek-orthodox-church/
theorthodoxchurch.info/blog/news/2013/03/in-cyprus-financial-crisis-even-orthodox-church-could-lose-millions/
süti beállítások módosítása