sorok között

sorok között

A mészárlás szabadsága

2012. december 20. - Politikai Ateista

Az Egyesült Államokban történelmi hagyományai vannak a fegyvertartásnak, és sajnos úgy látszik, hogy az iskolai vérfürdőknek is. A Sandy Hook-i mészárlás következtében ismét felmerült a fegyvertartási törvények szigorításának kényes kérdése, pedig aki amerikában ilyesmit forgat a fejében az jobban teszi ha felköti a gatyáját. A komoly befolyással rendelkező fegyvergyáros lobbin kívül azoknak a szabadságukat féltő amerikaiknak a tízmillióival kell megküzdenie, akik ragaszkodnak a szabad fegyverkezés alkotmányban biztosított jogához.

Ráadásul ő is közéjük tartozik:

Egy 2012 augusztusában készült CNN/ORC közvéleménykutatás szerint az amerikaiak 10%-a tiltaná be teljesen a lakossági fegyvertartást, 76% szerint van szükség bizonyos szabályozásra, és a válaszadók 13%-a gondolta úgy, hogy semmiféle korlátozásra nincs szükség. Aki rákattint a linkre arról is meggyőződhet, hogy a trendek nem a leszerelés irányába mutatnak.

A szabályozás azonban csak egy dolog, Adam Lanza a Sandy Hook-i mészárlás elkövetője három fegyvertartási törvényt sértett meg mielőtt még egy lövést is leadott volna, vagy ott van például Mexikó, ahol a világ egyik legszigorúbb fegyvertartási szabályozása van érvényben a jelek szerint teljesen hiábavalóan. Az országot elárasztják a lőfegyverek az északi határon keresztül, amelyekkel iskolában talán még nem, de házibuliban például már tömeggyilkoltak tinédzsereket.

Obama azonban belevág:

Heteken belül elkészül az a javaslatcsomag, amelyet az amerikai kormány terjeszt majd elő a fegyveres erőszak visszaszorítása érdekében, jelentette be Barack Obama elnök szerda este. - Obama: Januárra kész a fegyverellenes terv - Index

Én személy szerint remélem, hogy Obama és a bizottsága jelentős eredményeket fog elérni az erőszak visszaszorítása érdekében indított küzdelmében, de komoly kétségeim vannak a fegyvertelenítés sikerével kapcsolatban.

Az fegyverbarát amerikaiak meg sem várták az elnök bejelentését, valószínűleg sejtették, hogy a Sandy Hook-i tragédia következtében a kormány korlátozni próbálja majd a fegyverkezés szabadságát. A Guardian még kedden jelentette, hogy a hétvégén a vásárlók szinte megrohamozták a fegyverboltokat, számos üzletben soha nem látott eladási rekordokat felállítva, a Bloomberg pedig arról számolt be, hogy a világ legnagyobb áruházlánca a Wall-Mart már öt államban kifogyott a félautomata puskákból.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr754971620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cukorrépa 2012.12.20. 12:18:04

USA: ez a szomorú helyzet, a fegyvergyárosilag szponzorált, támogatott és vastagon lefölözött idiotizmus.

cukorrépa 2012.12.20. 12:20:04

Chuck Norris meg önmaga legrosszabb paródiája a belinkelt videón. fájdalmas.

benoke77 2012.12.20. 12:50:10

A bűnözők és elmebetegek mindig fegyverhez jutnak ha akarnak. Szörnyű egy ilyen tragédia, de egyszer egy olyan statisztikát is szeretnék látni, hogy hányan éltek túl egy támadást, mert lehetett lőfegyverük. Ki fog elszámolni azokkal az életekkel, akik fegyver nélkül nem tudják megvédeni magukat. Mert nem lehet rendőr minden ajtó elött.

zdanee 2012.12.20. 12:52:02

Kerítést az ország köré és ingyen lőszert. Egy év múlva kerítést le és megnézzük, mi történt. Hány terrorista is ölt meg hány amerikait az utóbbi ötven évben, és hány gyerek halt meg ugyanennyi idő alatt iskolai lövöldözésben? Az otthon véletlenül fejbe lőtt kis tesókról nem is beszélve? Talán nem a turbánokat kéne figyeljék kiguvadt szemekkel, hanem saját magukat...

Logorrheic 2012.12.20. 12:59:02

A fegyvertartási szabályokon nem sokat fognak szigorítani. A figyelmet már most próbálják a lövöldözős, erőszakos játékokra terelni. Azt könnyebb lesz megregulázni, kevesebb érdeket sért, játékot attól még lehet készíteni és eladni. Ellenben ha a fegyver eladást és birtoklást szigorítják az súlyos pénzeket jelent, népszerűségvesztést.
Amerikai kollégám (texaszi, fegyvertartó) a FB-on próbálta a fegyvertartási szabályok megszegésére, be nem tartására terelni a figyelmet, mintha ezek a tömeggyilkosságok mind megelőzhetőek lettek volna a fegyver elzárásával.
Szerintem meg itt, Európában is legalább , ugyanannyit játszanak lövöldözős játékot, ugyanannyi őrült van, de ők (mi) nem férünk olyan közel fegyverhez.

nlght84 2012.12.20. 13:08:52

hülyék.. akkor tiltsuk be a késeket és az ollókat is, mert az is életveszélyes egy baromarcú kezében, ez a Lanza gyerek ha akart volna kenyérvágó késsel vagy bozótvágóval is megölt volna ugyanannyi 6 évest, nem az eszköz öl, hanem a mögötte lévő szadista genyó

savaz 2012.12.20. 13:16:12

Kínában abszolút tilos minden komolyabb fegyver, ott ezért konyhakéssel szoktak iskolai és óvodai mészárlásokat rendezni az őrültek.
Nagy-Britanniában egy hasonló eset nyomán drasztikusan szigorítottak a fegyvertartási szabályokon, de a statisztikákon az erőszakos bűncselekmények növekedését mutatták (kimondottan elszaporodtak a halálos utcai késelések).
Európában Svájc és Finnország vezet az otthon tartott fegyverek számában, de egyik sem az a kimondott vadnyugat, ahol naponta lőnének le embereket.
Szvsz. az ilyesmi erősen kultúrafüggő, hogy a társadalom mennyire tudja ezt kezelni. Idehaza pl. a jogosítványhoz jutásra szigorú szabályok vonatkoznak (szigorúbb mint amerikában a fegyvertartásira), a rendőrség fokozottan ellenőrzi a vezetőket, és mégis mennyi veszélyesen, felelőtlenül, kimondottan szabálytalanul vezető autós van, amelyek rengeteg súlyos balesetet okoznak.

Németh András 2012.12.20. 13:23:01

Mivel nem a fegyverek hanem a használóik a defektesek(egyéni és társadalmi szinten egyaránt) ezért nem a fegyvereket hanem az amerikaiakat kellene betiltani.

Az igazán mókás hogy ez a cikk is említi hogy a fickó a lövések előtt már 3 törvényt megsértett. Szóval nem újabb szabályozás kell ide hanem a szabályok betartatása.

De vannak társadalmak amik inkább hisznek a szabályozás bonyolításában mint a szabályok betartatásában, pont mint nálunk...

phaszfej 2012.12.20. 13:38:57

A fegverviselés egy férfi alapvető igénye és joga. Ebben korlátozni egyszerűen képtelenség. Nehogy azt higyje bárki, a magyar háztartások zömében nincs lőfegyver.

Kelly és a szexi dög 2012.12.20. 13:42:57

Érdekes, hogy nálunk is volt már iskolai lövöldözés, pedig hazánkban az egyik legszigorúbb a szabályozás...
nem beszélve arról, hogy egy tervezett lövöldözést még idejében sikerült megakadályozni-inkább a hülyék kiszűrése lenne hatásos.
Ja, és persze ezt az amerikai lövöldözést is más fegyverével hajtotta végre az elkövető (aki mellesleg dilis volt)

Na, most akkor a fegyver, vagy a dilis ember a hibás!!??

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.20. 13:53:51

@nlght84: Azért arra kíváncsi lettem volna, hogy hogyan öl meg késsel egy rakás gyereket, aki el tud futni előle, az alatt az 5 perc alatt, amíg a rendőrség kiér.
Vagy akkor már a hadsereget is késekkel szereljük fel, mert a fegyver semmivel sem hatékonyabb gyilkolóeszköz?

Pszichopaták mindig is lesznek, de azért egyértelműen jobb, ha csak a konyhakéshez férnek hozzá a hasadóanyag/RPG/C4/félautomata lőfegyver helyett.
Másik részről meg egy olyan közbiztonságot kellene kialakítani, hogy fel se merülhessen ez a vadnyugati mentalitás, hogy akkor én majd elintézem a saját piszkos ügyeim. Persze ez tényleg kultúrafüggő, vannak emberek, akiknek a kezében a fegyver több problémát szül, mint amennyit megold.

benoke77 2012.12.20. 13:58:31

@danialves: Ha éjszaka elmennél a Nyugatihoz kb.1 órán belül szereznél fegyvert, tehát ha valaki mészárlásra készül be tud szerezni bármit. Abban viszont igazad van, hogy aki első felindúltságból ölne, annak a hatékonyságát rontaná, hogy nincs apu szekrényében egy stukker.

Makai Bernadett 2012.12.20. 14:01:09

@benoke77: Persze, hogy nem. Nem is erről szól a hazai vita.
Hanem a fegyveres állami szervezetek féltve őrzött privilégiumáról, az állampolgárok feletti uralkodásról a sztálinista-, kádári diktatúra 22 éve tovább élő, és most éppen tovább élesztgetett szellemében.

Borzalmas, ami történt a 20 amerikai kisgyerekkel, de az is, ami például pár éve a kőszegi gyerekekkel történt a sok áldozatot követelő buszbalesetben. Érdekes, akkor senki sem vetette fel, hogy be kellene tiltani a buszközlekedést itthon, de még azt sem, hogy valódi és értelmes műszaki kontrollt kellene bevezetni, ami a biztonságot, a magyar gyerekek biztonságát és nem egyesek kommunista hatalmát, meg vagyonát szolgálja.

Makai Bernadett 2012.12.20. 14:03:01

@benoke77: De legfőképpen az ártatlanokra támadók "hatékonyságát rontaná", ha tartaniuk kellene tőle, hogy a törvénytisztelő állampolgárnak is van fegyvere.

benoke77 2012.12.20. 14:10:49

@Makai Bernadett: Félreértettél vagy félreérthető voltam. Én személy szerint úgy gondolom, hogy 1. a fegyver a szabad ember egyik ismérve. Persze, hogy nem akarja engedni az állam, gondold el mi lett volna itt 2006ban. De így lehet röhögni és a felelősöknek az inge sem gyűrődik meg. (jobbon-balon egyaránt) 2.Ha az állam nem tudja szavatolni az állampolgárok biztonságát, és szerintem jelenleg nem tudja, akkor sokat segíthet ha engedi nekik, hogy megvédjék magukat.
Ettől függetlenül, hogy boldog-boldogtalan, fegyverhez jusson azt nem támogatom. Szigorú (de nem teljesíthetetlen) feltételek és a visszaélések kemény szankcionálása kell.

Makai Bernadett 2012.12.20. 14:15:20

Na, mi lesz sztálinista fegyveresek?! A "mészárlás szabadsága" címmel az USA-t ócsárló cím máris négy helyet esett a Index-címlapon, a hozzászólásom óta eltelt percekben.

Sietni, sietni, az állampolgárok szabadsága elleni érvekkel, mert rögtön eltűnik a címlapról ez a nektek oly kedves, amerika-ellenes és szabadságot gyalázó cím!

phaszfej 2012.12.20. 14:20:29

@Makai Bernadett: A hölgy kissé paranoid. Miért lenne ez ócsárló cím?

Makai Bernadett 2012.12.20. 14:23:07

@phaszfej: Nomen est omen.
Nem kicsit, nagyon!

phaszfej 2012.12.20. 14:26:01

@Makai Bernadett: A te üres fejedben egészen biztosan. Kúrsz te rendesen? A név a végzet? Ezzel mit akartál kifejezni?

phaszfej 2012.12.20. 14:27:07

@Makai Bernadett: És miért vagy nem kicsit paranoid?

Makai Bernadett 2012.12.20. 14:31:09

@phaszfej: Ha az üres fejedben nem találod a fordítást, legalább jó helyen keresd!

Egyébként érved is van, hogy mitől lenne a "mészárlás" szabadsága az, amiben 300 millió USA állampolgárnak része van?

phaszfej 2012.12.20. 14:37:31

@Makai Bernadett: Értem a latint veled ellentétben. Viszont a kérdésedet nem. Mi az az az? Miben van része 300 millió aminak?

protézisesh 2012.12.20. 15:02:50

@savaz: "Európában Svájc és Finnország vezet az otthon tartott fegyverek számában, de egyik sem az a kimondott vadnyugat, ahol naponta lőnének le embereket.
Szvsz. az ilyesmi erősen kultúrafüggő, hogy a társadalom mennyire tudja ezt kezelni."

Nagyon jó meglátás! Tessék észrevenni, hogy az ilyen tömegmészárlós ügyek NEM a fegyverekkel vastagon átitatott déli, vadnyugati államokban (Texas, Louisiana, Új-Mexikó...) történnek, hanem a "civilizáltabb", városiasabb keleti parton, vagy középen, ahol akkora a homály, mint Moldáviában.

Mellesleg Mo-on is eljuthatunk oda, hogy ha már az állam nem véd meg, akkor majd az elkeseredett réteg megpróbálja magát megvédeni. Áramos kerítéssel, buta kutyával, illegális lőfegyverrel. Az erőszak mindig is erőszakot szül, ez ellen nincs mentség.

Volt viszont egy FB-fotó, melyen valami olyasmi állt, hogy most az egész ország sír a 20-30 ártatlan gyerek miatt, viszont senki a kisujját nem mozdítja, mikor Gázában MINDEN NAP halomra ölnek ugyanennyi ártatlan kisgyereket. Ja, bocs, azok palesztinok...

Lajosforras 2012.12.20. 15:03:51

jah,olvastam valahol a minap,hogy minden iskolai mészáros valamilyen fokú elmebetegségben szenvedett-az amerikai sztenderd szerint,amire gyógyszert is szedtek,mely pszichiátriai gyógyszereknek a mellékhatásai: dühkitörések,erőszak. jé...!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 15:45:55

foglalkozzatok magatokkal
ez nem a ti dolgotok
de az teny, holnap en meg veszek egy puskat, mielott Obama kitalal valamit

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 15:51:56

@protézisesh: link errol a halomra olesrol gazaban?

protézisesh 2012.12.20. 15:55:20

@hagyma: szerinted nincs civil áldozat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 16:08:11

@protézisesh: de van
mindket oldalon
van mikor palesztin gyerek szall fel a buszra a zsakjaban 3 kilo trotillal
igen itt sir az orszag 20 gyerek miatt es 5 felnott
mert ez nem haborus ovezet
raadasul nem tudom, hogy jon ide izrael es palsztina
nem tudok rola, hogy ott amerikai katonanak lonek a palesztin gyerekeket, de ha Te igen, akkor kerlek linkeld

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.20. 16:21:06

A lakosság fegyverhez való jogát, nemzetközi szabályozás védi!

Ugyanis, csak így lehet megvédeni a demokráciát!

Tömeggyilkosságokat pedig lőfegyver nélkül is el lehet intééééézni.. sőt.. ha alakosság nem rendelkezik fegyverrel akkor egész városokat lehetne gyakorlatilag kiirtani egy 50 fős.. terrorista bandával...

Obama ha korlátozni akarja a lőfegyvereket, gyakorlatilag a 300 milliós országból 270 milliót, vagyis a teljes felnőtt lakosságot maga ellen fordítaná!

Maximum ugyan úgy áttérnének az engedély nélkül tartható íjakra pl. mint itt Magyarországon! Itt is minden családban van szinte íj, legalábbis a magyar családokban...

Szóval Obamának először ENSZ közgyűlésen kellene elérnie.. hogy ugyanmá.. ezek nem emberek.. vegyük el a demokráciához való jogukat... meg minek ide nemzetek?! na persze.. hogy egy nép megvédje a szabadságát és jogait.. na persze...

Sok nemzetközi szerződés, még a lakosság polgárvédelmi kiképzését is előírja!

multi84 2012.12.20. 16:41:20

Késő bánat ott már a szabályozás ahol kiadtak valami 150 millió engedélyt csak az elmúlt 10 évben(ezt az indexen olvastam valamelyik nap). Ez csak az elmúlt 10 év ha mindenkinek csak 1 fegyvere van az is irdatlan mennyiség de nagyon sokan 1-2-3-4-et is tartanak otthon szóval valószínű hogy csak az engedéllyel rendelkezőknél van legalább 250-300 millió fegyver. Mit akarnak ezen már szabályozni...

Ha meg csak egy kicsit is figyelt volna rá a környezete akkor megelőzték volna. Mindenki tudta hogy beteg a srác és most nem ilyen depressziós vagyok mert elhagyott a barátnőm típusú betegsége volt és mégis járatták egy olyan iskolába ahol a kutya nem foglalkozott azzal hogy ő teljesen máshogy érzékeli az egész életet, egy speciális iskolába kellett volna járatni ahol foglalkoznak rendesen egyéni szinten is a gyerekkel. Van itt szülői mulasztás is meg iskola mulasztás is, csak mivel olyan kibebaszott nagy a demokrácia hogy mindenkinek mindenre joga van még a nyilvánvalóan sérült embernek is egészségesek közé járni suliba, az lényegtelen hogy ezzel csak ő jár szarul mert kiközösítik megalázzák nem foglalkoznak vele stb... aztán ha megtörténik a baj akkor a fegyver a hibás és senki nem hibázott csak a fegyver ami önmagában egy darab vas csupán...

Nekem nincs fegyverem de ha bármilyen hülyeséget el akarnék követni megállítana vajon a törvény betűje? Nem, szóval tökmindegy hogy kreálnak rá egy törvényt. Kivéve ha totális tiltás és elkobzás lesz mert azzal meg lehetne előzni azt hogy az idióták hirtelen felindulásból anya apa fegyverét lenyúlják, de mivel ilyen nem lesz így bukta az egész.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 16:57:33

@multi84: na latod kint van a lakossagnal 4-500 millio fegyver es 5-10 evente tortenik meg ilyen cselekmeny
szabalyozva van en is regisztralva vagyok
amin gondolkodnak, vagy mondjam ugy amit Obama akar az atamadofegyverek korlatozasa a jovoben
tehaT a maroklofegyverekrol es vadaszpuskakrol szo sincs
az itt keresztulvihetetlen

multi84 2012.12.20. 17:16:56

@hagyma: hát az biztos hogy a nesze semmi fogd meg jól típusú törvény lesz belőle. Nem teheti meg hogy nekimegy a többség vélt vagy jogos jogainak főleg ha az a nagyra becsült alkotmányuk alapvető pontja, még ha nyilvánvalóan idejét múlt passzusa is az az alkotmánynak.

Mellesleg rohadt nagy kárt okoznak saját maguknak ezekkel a hírvesékkel meg nyilvános gyászokkal mert az aki ilyet elkövet még ha öngyilkos is lesz tudja mekkora hatást ér el vele. Nem véletlenül szaporodnak egyre jobban az ilyen esetek. Azokat a sérült embereket akiket emberszámba sem vesznek és valami nagyot akarnak alkotni ez lesz az első gondolatuk, hogy nesze nektek semmibe vettetek de most megmutatom/tam...
Nem szabadna ekkor nyilvánosság elé vinni ezeket az ügyeket. Kb. olyan ez mint a focidrukkerek berohanása, azzal hogy nem mutatják meg a tv társaságok elejét veszik a magamutogatásra nyílvánosság vágyásra hajlamos emberek hülyeségeit. Így is előfordul de sokkal kevesebbszer...

Logorrheic 2012.12.20. 17:41:54

@nlght84: Nem, nem. Egy késsel hadonászó gyengébb őrültet le lehett kapcsolni. Az ellen lehet védekezni, a lőfegyver ellen nehezebb.
A lőfegyvert gyilkolásra találták ki, semmi másra. Ezért nincs helye egy normális társadalomban.

Logorrheic 2012.12.20. 17:44:56

@benoke77: Erről még nem láttam statisztikát, de arról igen hányan halnak meg lőfegyver által évente. Sokan, többen mint ahány katonát egy évben elvesztenek "kiküldetésben".

Logorrheic 2012.12.20. 17:47:29

@phaszfej: Miiiii? Ezt meg honnan veszed?
Én eddig lőfegyvert még csak vadászoknál és hivatásos rendfentartóknál láttam.

Logorrheic 2012.12.20. 17:51:58

@Kelly és a szexi dög: "Na, most akkor a fegyver, vagy a dilis ember a hibás!!?? "
Egyértelmű, hogy a fegyver. Mint fentebb írtam, dühöngő őrültekből Magyarországon sincs hiány, de szerencsére nincs mindenki szekrényében lőfegyver.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.20. 17:53:52

@multi84: mitol lenne idejetmult, hogy az embernek fegyverrel is joga megvedeni magat csaladjat es tulajdonat?

Logorrheic 2012.12.20. 17:58:01

@hagyma: "na latod kint van a lakossagnal 4-500 millio fegyver es 5-10 evente tortenik meg ilyen cselekmeny"
Csak az idén több mint tíz eset volt. A tegnapi osztrák kurierban láttam a statisztikát, dátummal, hellyel és az áldozatok számával.

multi84 2012.12.20. 18:18:08

@hagyma: hát már régen nem arról van szó hogy azért vesznek egy fegyvert mert védeni akarják a családjukat. Főleg nem azok akiknél 3 is van.

Itt vagy pl. te, kiköltöztél és van engedélyed lehet már fegyvered is, kérdem én minek? Azért mert jogod van hozzá vagy azért mert ténylegesen van mitől félned. Ha nem költöztél volna ki akkor is lenne? éreznéd szükségességét?
Gyanítom hogy valójában nincs mitől félned, mert akkor valószínű nem maradnál ott, a betörések (pontos számot nyilván nem tudok mondani )de nem akkor történnek mikor otthon van a család és alszotok.

Azért az a kor már elmúlt hogy ténylegesen kellett félni mikor egy idegen megjelent a tornácon és fegyverrel kellett nyitni ajtót mert nem tudták mi célból jött a földedre.
A mai világban sokkal nagyobb baj következhet abból hogy ha egy fegyver - fegyver elleni patthelyzet alakul ki egy rablás vagy akármilyen bűncselekmény következtében ahol a tulajdonodat akarod védeni.

multi84 2012.12.20. 18:26:44

@multi84: kíváncsi lennék arra is hogy hány olyan családon belüli bűncselekmény lehet ami megállt volna egy pofonnál ha éppen nem lett volna kéznél egy fegyver amit a felfokozott érzelmi állapot miatt hirtelen felindulásból használtak mert joguk van megvédeni a tulajdonukat csak éppen nem arra használják az esetek (mit tudom én hány százalékában) de gyaníthatóan 80-90% tuti kijönne ha nem több.

Németh András 2012.12.20. 22:09:49

@Con Storm: azért van néhány hajmeresztő kijelentésed:
érdekes hogy csak az amerikai fegyvertartási szabályozással lehet megvédeni a demokráciát, én úgy tudom hogy van azért még pár demokratikus berendezkedésű ország a Földön, szigorúbb szabályozással
és az az elméleted is aranyos hogy a szabályozás szigorításához az ENSZ engedélye kell, de előtte meg azt írod hogy pl Magyarországon a szigorúbb szabályozás miatt vesznek az emberek íjat. Akkor ez hogy is van? Magyarorszám már elérte az ENSZnél ami szerinted Obamának nem menne?

A fegyvertartást igen erős szellemi képességvizsgálathoz kötném, ugyanis brutál hihetetlen hozzászólásokat lehet itt olvasni néha. És azért van pár hozzászóló akinek nem szívesen adnék fegyvert hogy megvédje a saját kis demokráciáját, mert egy részük a saját kis agyában totál összerakta volna hogy 2006-ban nyugadtan lőhet, vagy épp akkor ha valaki nem elég magyar, vagy mittomén.

JA meg az 50 terrorista kiirt egy komplett várost. Hát ja, még szerencse hogy a tévében már feltalálták a rendőrség meg a katonaság nevű érdekes formációt. Lehet hogy amerikában is bevezetik és akkor nem kell folyamatosan a demokráciájukat féltő zsírfejűeknek folyamatosan rettegni a terroristáktól.

Ott van pl az a norvég csóka, az például szerintem még ma is szentül hiszi a fejében a szállodai szobájában hogy a demokráciát védte nemzetközi alapjogi felhatalmazás birtokában, amikor lelőtte azt a pár tucat fiatalt.

Szóval lehessen önvédelmi fegyvert adni az embereknek, de legyen félévente szigorú pszchichológiai vizsgálat amint kiderül valakiről hogy nem százas, ugorjon az összes stukker. Aki a borsodi svédektől, vagy a gyurcsányistáktól, esetleg a masírozó mélymagyaroktól akarja fegyverrel megóvni a demokráciát annak lőfegyvert a kezébe ne adjunk.

protézisesh 2012.12.21. 07:58:23

@hagyma: lehülyézhetsz, de nincs linkem. Általánosságban mondom, hogy fegyverrel nem lehet békét teremteni, se demokráciát.

Amiért álszentnek tartom a választott otthonodat (meg a világot en bloc) , az csak annyi:
- most leöltek huszonpár gyereket, nemzeti gyász van, meg sírásrivás, közben minden áldott nap minden percében ugyanennyi hal éhen a világban (11MILLIÓ éhen halt gyerek évente! library.thinkquest.org/C002291/high/present/stats.htm vagy www.unicef.org/sowc/)

- 3 milliárd ember (a Föld lakosságának közel FELE) napi kevesebb, mint két dollárból (500Ft) él. Itthoniak képzeljék el az életüket havi 15.000 forintból. Nem kosztpénznek, hanem összbevételnek, rezsire, ruhára, életre, ételre...

- Közben amerika évente 20.000.000.000 dollárt költ az iraki és afganisztáni katonáinak LÉGKONDICIONÁLÁSÁRA usliberals.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=usliberals&cdn=newsissues&tm=142&f=00&tt=2&bt=0&bts=0&zu=http%3A//www.npr.org/2011/06/25/137414737/among-the-costs-of-war-20b-in-air-conditioning%3Fps%3Dcprs

Na ez az, ami nem tetszik: az ostoba, kettős álszentség "fiaink védik/építik a demokráciát", "in god we trust", "land of the free" közben meg - nem vitatva, hogy fehér emberként egész kellemesen meg lehet ott élni - nagy szemforgató, képmutató, prűd világ az...

Ennek része a "megvédem a saját házam a saját fegyveremmel". Ha olvasol, tudhatod, hogy a vadnyugaton is voltak gunmen-ek, rablók, haramiák, fosztogatók, akik ellen a békés lakosság SHERIFF-et fizetett/fizet, hogy tartson rendet. Képzeld el, hogy alapvetően az ő dolguk (lenne) a rendtartás, a te megvédésed. Más kérdés, hogy nálunk egyáltalán nem ezt teszik, mert radarozni ugye kevésbé stresszes. Ezzel együtt is egy maroklőfegyver NEM JÓ megoldás, legalább annyi problémát felvet, mint ahányat potenciálisan megoldhat.

Logorrheic 2012.12.21. 08:36:36

@hagyma: Ha betartod a fegyvertartás szabályait nem tudod használni a fegyvered egy betörés vagy utcai rablás esetén.
Ha jól tudom otthon a fegyvert zárt szekrényben kell tartani, a lőszert pedig egy másik helyen.
De mindegy, hagyjuk. Tapasztalatom szerint aki szereti a fegyvereket azt képtelenség meggyőzni annak ártalmáról.

benoke77 2012.12.21. 08:49:50

@Logorrheic: De azt is le kéne bontani, gondolom benne van a rabló, nemierőszakoló mittomén is a halottak számában. Szóval hányan halnak meg fegyver miatti balesetben (hülyegyerek játszott vele, elsült), hányan halnak meg gyilkosság miatt, hányan halnak meg mert bűncselekményt követtek éppen el, polgár meg megvédte magát? Tudom, hogy nincs erre statisztika, de érdekelne.

benoke77 2012.12.21. 09:00:33

@Németh András: "És azért van pár hozzászóló akinek nem szívesen adnék fegyvert hogy megvédje a saját kis demokráciáját, mert egy részük a saját kis agyában totál összerakta volna hogy 2006-ban nyugadtan lőhet, vagy épp akkor ha valaki nem elég magyar, vagy mittomén."

Ha ez a rám vonatkozó rész (asszem csak én említettem 2006-ot), akkor annyit, hogy igenis kevesebb disznóságot mernének elkövetni a politikusaink, pénzembereink, ha tudnák, hogy egy adott ponton túl a tüntetgetés helyett más eszköz is lenne az emberek kezében. Amúgy nem hiszem, hogy bárkit lelőnének mert nem elég magyar, vagy egyből lőnének ha felmegy a buszjegy ára. Én biztos nem. Ennél azért értelmesebb ez a társadalom. Ezért a demokráciáért pedig biztos nem ölne senki...

"Aki a borsodi svédektől, vagy a gyurcsányistáktól, esetleg a masírozó mélymagyaroktól akarja fegyverrel megóvni a demokráciát annak lőfegyvert a kezébe ne adjunk."

Ha az állam nem tudja megvédeni Borsodban a borsodi svédektől (gondolom a cigányokra gondolsz) az embereket, akkor igenis egy korrekt hozzáállás, hogy bocs gyerekek nincs elég rendőr, lehet fegyvered. Az úgy nem megy, hogy nem védheted meg magad, de rendőr sincs. Lakatos Pokémonnak meg talán visszatartó erő, hogy ha Gézabácsit meg akarom verni és erőszakolni a nyugdíjáért akkor lehet, hogy lelőnek.

vomit 2012.12.22. 13:21:32

ez egy psy-op volt, a celjat OP jol osszefoglalta.
a nyomorult legyogyszerezett patsynak meg kellett volna halnia. a batmanes is tulelte, es mind a kettonek az apja a Libor-botranyban tanuskodott volna.
www.youtube.com/watch?v=ETkrxfYoQtc
"Listen to the cop say "End the life of Adam" around 22:55. Am I the only one who hears that!??"

valami ismeretlen bunozoe az auto, rendszama 872 YEO, amivel az allitolagos lovoldozo jott.
www.abovetopsecret.com/forum/thread910948/pg1

a batman filmben furcsa terkep felett tervezgetnek valami tamadast, az egyetlen kiveheto felirat SANDY HOOK
www.youtube.com/watch?v=Yr2SHssCaWM

az igazgato elobb nyilatkozott, aztan csatlakozott a meghaltak listajahoz
www.youtube.com/watch?v=eJpTe3JUozs

a kamerak elott siro "szulok" a felvetel elott nevetgelnek.
www.youtube.com/watch?v=urrRcgB581w

esatobbi, esatobbi.
süti beállítások módosítása