sorok között

sorok között

Európa felfedezése

2012. november 18. - Politikai Ateista

A műtét sikerült, a beteg meghalt.

A miniszterelnök alig egy hete a papírját lobogtatva méltatta a magyar gazdaságmodell sikerét:

Orbán Viktor szerint az Európai Bizottság szerdai országjelentése azt mutatja, hogy sikeres a magyar gazdaság megújításának több innovatív, nem ortodox eszközt is tartalmazó modellje. A magyar kormányfő ezt a Budapesten tárgyaló Enda Kenny ír miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón mondta csütörtökön. - Orbán: Sikeres a magyar gazdasági modell - Hirado.hu

A KSH csütörtöki jelentése alapján azonban a siker kifejezés új értelmet nyert:

Sorozatban a harmadik negyedévben csökken a GDP, negyedéves szinten 0,2, míg éves szinten a nyers adat szerint 1,5, a szezonális és naptárhatásokkal kiigazított adat szerint 1,6 százalékos a visszaesés. A KSH visszamenőleg módosította az előző negyedéves adatok, a helyzet rosszabb volt, mint korábban mondták. - Vergődik a magyar gazdaság - Index

Az Nemzetgazdasági Minisztérium illetékesei természetesen meg tudják magyarázni, a hangsúly a rajtuk kívül álló okokon van:

A nemzetgazdasági minisztérium közleménye szerint „nemzetközi trendek befolyásolták a GDP alakulását”. A minisztérium azt is írta: „a magyar gazdaság továbbra sem tudott elszakadni az alapvetően nemzetközi trendek által jelzett növekedési pályától”. - Vergődik a magyar gazdaság - Index

Nos igen, az aszály, talán egy kicsit a kalózok is, és a főszerepben a nemzetközi helyzet.

Tavaly év végén, a kormány GDP várakozásainak aktuális csökkentése előtt azt írtam, hogy az új előrejelzéssel kapcsolatban csak az a biztos, hogy túlzott lesz. Azt is gyakran emlegettem, hogy a gazdasági növekedésre vonatkozó irreális előrejelzések alapján úgy tűnik, mintha az NGM jósai nem lennének tisztában a világgazdasági folyamatok magyar gazdaságra gyakorolt hatásaival.

gdp_változása_1.jpg

A KSH adatai természetesen nem adnak okot az ünneplésre, de annak örülök, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium legalább felfedezte Európát.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr244908503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.11.18. 18:29:37

Az előző banda sem volt 100-as,de orbánéknak elszállt az agya teljesen.Azt képzelik ők a tótumfaktumok minden tekintetben,különösebb alap nélkül...Megfejelik mindezt a haverok kistafírozásával,törvénykezési hulladéközönnel.Szerintem ebből nem lesz csak csőd leginkább.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2012.11.18. 19:01:36

@laci0011: Néha tényleg úgy csinálnak mintha valami emberfeletti tudás birtokában lennének.

laci0011 2012.11.18. 19:09:22

@Politikai Ateista: Pedig csak az ostobák magabiztossága az ővék.Szinezi a képet az állami erővel lezongorázott szegmens lenyúlások,mint a dohány forgalmazás lenyúlása,a szemetszállításba belenyúlás,a félkarú rablók nemzetbiztonsági lenyúlása,a fémhulladékosok is nemsokára sorra kerülnek...Az ilyen trükkök miatt vonul ki a tőke,na meg a különadók miatt.
süti beállítások módosítása