sorok között

sorok között

Bóvliland

2011. november 25. - Politikai Ateista

Csak idő kérdése volt a leminősítés, erről ugatok már a blog indulása óta. A kormány már számos figyelmeztetést kapott. Tévesen feltételeztem, hogy Orbán Viktor tisztában van a nemzetközi pénzügyi arisztokrácia elleni frontális támadás katasztrófális következményeivel.

A figyelmeztetések ellenére a kormány tovább folytatta a végtörlesztés kereteinek feszegetését, és az MNB elleni hadjáratot. A célokkal tökéletesen egyetértek, az eszközök megválasztásával azonban komoly fenntartásaim voltak a kezdetektől fogva.

Korábban figyelmeztettem rá, hogy a végtörlesztés kisegít ugyan néhány tízezer hitelest, de számlát milliók fogják fizetni, beleértve a törlesztésre képtelen adósokat is.

Orbán Viktor vasvillával rohamozott meg egy nehézbombázó köteléket. Boritékolható volt az eredmény.

Giró-Szász András szerint spekulatív támadás folyik a forint ellen. Egyetértek, de ezt a támadást a kormány provokálta ki, egyértelmű következménye az átgondolatlan lépések sorozatának.

Az NGM sem érti, hogy mi történt, hogyan kerülhetett sor egy sikeres ország leminősítésére. Talán azért mert a gyakran emlegetett  "sikerek" láthatatlanok maradtak.

Nemrégiben feltételeztem , hogy Matolcsy György végre felfogott valamit a világgazdaság működésének hátterében zajló folyamatokról. Tévedtem megint.

Ez a kormány menthetetlen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr643410933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bóvliba sorolta Magyarországot a Moody's 2011.11.25. 17:01:01

Az eddigi „Baa3”-ról „Ba1”-re rontotta a magyar kormánykötvény-osztályzatot a Moody's, és fenntartotta a további leminősítést valószínűsítő negatív kilátást is. A hitelminősítő indoklása szerint növekszik a bizonytalanság a gazdaságpolitikai célkitűzések…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása