sorok között

sorok között

Matricák

2011. november 23. - Politikai Ateista

Megszűnik a négynapos matrica? Itt egy hivatalos válasz

Napi Gazdaság

A múlt héten felröppent a hír, hogy megszűnhet a létező legnépszerűbb autópálya matrica, a 4 napos. Úgy tűnik, hogy a lehetőség meglehetősen komoly, hiszen a kormány már felkészült a megszüntetést feszegető kérdések megválaszolására.

"Az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára az első Magyar Fuvarozói Fórumon elmondta: a fő csapásirány a használatarányos útdíj felé történő elmozdulás, de ilyen koncepcionális változásra január 1-jétől nem kell számítani." - Napi Gazdaság

A cél természetesen a bevételek növelése, a díjfizetők táborának kiterjesztése, a díjfizetés elkerülhetetlenségének maximális biztosítása. Abban az esetben ha a díjfizetés kötelezettségét kiterjesztik az autópályákon túlra is, az autótulajdonosok jelentős részének, így az alkalmi pályásoknak is csak az éves matrica marad az egyetlen ésszerű opció.

Az illetékes elvtárs szerint viszont minden a hosszútávú nemes cél, a használatarányos útdíj bevezetésének az érdekében történik, a tervezett változtatások azonban pontosan az ellenkező irányba mutatnak.

Az négynapos megszüntetése, és az autósokra kényszerített éves matrica maximálisan szemben áll a használatarányos díjfizetés koncepciójával. Már  1 napos autópálya használat esetén minimum 10 napos matricát kell majd vásárolni, abban az esetben is ha a főutakra nem terjesztik ki a fizetési kötelezettséget.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr223406420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása