sorok között

sorok között

Szakértői Kormány

2011. november 04. - Politikai Ateista

Tegnap este hallottam, hogy Papandreu meggondolta magát a népszavazással kapcsolatban, ma pedig egy bizalmi szavazást tartanak amelynek a következményeként egy átmeneti, szakértői kormány lehetősége is felmerülhet. Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy a szakértői kormányok "beiktatására" általában akkor kerül sor, ha már minden kötél szakad, ha a politikája következményei miatt szükségessé vált intézkedésekkel a választott politikai erő nem mer szembenézni. Az úgynevezett szakértői kormányoknak nincsenek választóik, felelősséggel, számadással nem tartoznak senkinek.

A szakértői kormányok tagjainak nem a politika a szakterületük, megélhetésüket, pályafutásukat nem befolyásolja a választók esetleges haragja.

Ha a gazdasági helyzet nem követeli meg az azonnali fájdalmas beavatkozásokat, akkor a hivatásos politikusok is megteszik, azok akik a kampányidőszakban a legmeggyőzőbb hazugságokkal tudtak előállni, akiknek a korábbi tevékenysége már a feledés homályába veszett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr783352208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása