sorok között

sorok között

Dollárba Fojtani Európa Bánatát

2011. szeptember 16. - Politikai Ateista

Összefognak a "nemzeti" bankok:

Közbelépnek a vezető jegybankok

www.napi.hu

A cikk első mondata azonnal félreértésekre adhat okot:

"Svájc, Japán, az Egyesült Királyság, az EU és az USA közösen biztosítanának többlet dollárlikviditást a bankoknak, amelyek főleg az eurózóna adósságválsága közepette alig jutottak zöldhasúhoz az amerikai pénzalapoktól és bankoktól."

Nem a fent említett országok, illetve kormányaik döntöttek a tranzakcióról, hanem a nemzeti bankjaik, amelyek az általános közvélekedéssel ellentétben egyáltalán nem nemzetiek, hanem nagyon is magánbankok.

Ez a legújabb dollárlikviditási varázslat csak egy elkeseredett kísérlet a lassan, de biztosan omladozó pénzügyi rendszer megmentésére, amely a nemzetinek definiált bankokra, és a nemzeteiknek kamatra kölcsönzött fizetőeszközökre, adósságra épül.

Megoldja a FED mentőöve az eurozóna problémáit?

Egyáltalán nem, a legjobb esetben is csak tüneti kezelésről lehet szó. Rövidtávon talán könnyít a helyzeten, de az alapvető struktúrális problémákat nem oldja meg.

Akit komolyabban érdekel a "nemzeti" bankok története, és működése annak ajánlom a következő videót. Hosszú, de tanulságos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr643232165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása