sorok között

sorok között

Benzinbomba

2011. június 25. - Politikai Ateista

Megkezdődött az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. A hagyomány szerint mindig az győz, aki több pénzt tud összeharácsolni, esetenként az is segít ha Florida kormányzója történetesen a jelölt testvére.

Azért néha a népnek is dobni kell valamit aminek örülhetnek.

Az USA kivonul Afganisztánból

 

"Obama befejezésül aláhúzta, hogy Amerika, amely az elmúlt évtizedben a hatalmas államadóssága és gazdasági nehézségei ellenére is 1000 milliárd dollárt költött háborúkra, most az otthoni építkezésre fog összpontosítani. Index.hu

Jó reggelt kívánok elnök úr!

Obama a csapatkivonási tervét teátrális körülmények között, főműsoridőben jelentette be. Egy külföldi tudósító azt is megjegyezte, hogy még a valóságshowk is később kezdődtek miatta. Nem semmi.

Ezzel azonban még nem ért véget a kampányidőszak kánaánja. Obama a siker érdekében az olajfegyvert is beveti. Június 23-án a Fehér Ház bejelentette, hogy az USA csatlakozik ahhoz nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek keretein belül 27 ország, összesen 60 millió hordónyi olajat szabadít fel a stratégiai tartalékokból. Az USA az olajtartalékaiból 30 millió hordónyit dob piacra, annak érdekében, hogy letörjék a magas olajárat. Az Egyesült Államokban a tömegközlekedést általában csak hírből ismerő lakosságnak közérzetét jelentős mértékben befolyásolja a benzin ára, az amerikai álomnak szerves része az olcsó üzemanyag. A hatás természetesen ideiglenes.

A kezdeményezésben kizárólag olajimportáló országok vesznek részt, előbb-utóbb úgyis megint venniük kell. Szerintük az OPEC nem hajlandó megfelelően reagálni, és növelni a kitermelést a kiesett líbiai, és jemeni források pótlására. "Spekulálnak". Nekik szánják ezt a "figyelmeztető lövést". Egy politikai elemző olyan figyelmeztető lövéshez hasonlította ezt az akciót amit egy öngyilkos merénylő hajt végre az övére erősitett bombával.

A líbiai, és a jemeni állapot sem szerencsétlen véletlenek sorozatának az eredménye.

Az OPEC országokban csak mosolyognak, ez a 60 millió hordó Szaud-Arábia 7 napi termelésének felel meg.

De nem ez a lényeg, a közvélemény természetesen örül, hogy ideigelenesen kevesebbet fizetnek az üzemanyagért, a kormányzati kommunikáció pedig a fejükbe veri, hogy ha a csökkenés nem is jelentős, de az alacsonyabb benzinár majd elősegíti a gazdaság fellendülését.

House Dems Applaud Obama for Tapping Strategic Petroleum Reserve, Boehner Says Move Threatens National Security

ABC News

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr133012771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása