sorok között

sorok között

Foxconn

2011. június 13. - Politikai Ateista

A veséjét iPadra cserélő kínai sráccal kapcsolatos hír olvasgatása közben eszembe jutott egy másik, valamivel régebbi történet a Nagy Falon túlról. A Foxconn halálgyára ahol az ájfónokat és egyéb Apple, HP, és Dell cuccokat szerelnek össze. Ha jól emlékszem tavaly kezdett terjedni a hír, hogy meglehetősen sok dolgozó követ el öngyilkosságot a gyárban.

Természetesen a mainstream megmagyarázók azonnal akcióba léptek, és elmondták, hogy ha a gyárban dolgozók öngyilkossági rátáját összehasonlítjuk Kína öngyilkossági statisztikáival akkor tulajdonképpen nincs is nagy különbség.

Mindenesetre tenni is kellett valamit, az Apple, és társai arculatának sem tettek jót a munkatáborból szivárgó hírek.

A gyár dolgozóinak "kedvelt" öngyilkossági módszerei közé tartozott a szállásaik ablakain, illetve a gyáregység magasabb épületeiről történő leugrás. A gyár vezetése ez ellen úgy védekezik, hogy hálókat feszíttettek ki az épületek alá.

Kép:Svtc.org

Ezzel azonban még nem értek véget a munkaügyi reformok. Egy konzultációs céget is megbíztak azzal, hogy a dolgozók lelki egészségét ápolgassák. Mindenre gondoltak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr992968620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása