sorok között

sorok között

Az ideges muszlim visszatér, avagy ezért ne barátkozz terroristákkal

2016. április 13. - Politikai Ateista

„Olyanok, mint a skorpió, amely nem fog hezitálni azon, hogy megcsípjen-e, amint alkalom adódik rá” - nyilatkozta Bassár el-Aszad szír elnök még 2013 őszén.

Az alábbi képen pedig Oszama bin Laden látható az angol Independent hasábjain, 1993-ban.

osama.jpg

 

A cikk címe valami olyasmi, hogy az anti-szovjet harcos a béke útjára vezeti a seregét. Az alcím szerint Oszama, a szaúdi üzletember aki az afganisztáni mudzsahedin számára toborzott harcosokat, most nagyszabású infrastruktúrális beruházások építkezésein veti be a csapatait Szudánban.

Oszamát 1993-ban hősként ünnepelte az Independent. Nem sokkal később már teljesen más okból volt a címlapok sztárja.

Nyilván nincs szükséged leckékre Afganisztán történelméből.

Az oroszok ellen küzdő lázadókat az Egyesült Államok kormánya a pakisztáni titkosszolgálattal karöltve képezte ki és fegyverezte fel. Az amerikaiak nagyon örültek Oszama, a "szaúdi üzletember" felbukkanásának, aki külföldről toborzott mérsékelt lázadókat a mudzsahedin soraiba, illetve részt vett a fegyverek szállításának koordinálásában.

Ha nekem nem hiszel, itt van Hillary Clinton.

 

1998-ban a francia Le Nouvel Observateur újságírója megkérdezte Zbigniew Brzezinskit, hogy megbánta-e, hogy támogatták azokat az iszlám fundamentalistákat akikből a jövő terroristái lettek.

Brzezinski szerint a világtörténelem szempontjából a Szovjetunió összeomlása, és a hidegháború vége sokkal fontosabb mint néhány felhúzott muszlim.

Ő már csak tudhatja, hiszen alaposan kivette a részét az afganisztáni csetepatéból.

osama_brzz.jpg

Oszama és Brzezinsky

 

 

Az évek és a polgárháborúk során a mudzsahedin Talibánná alakult, Oszama szorgalmas építőbrigádja al-Kaidává, Afganisztán pedig egy olyan élhetetlen bukott állammá, ahonnan százezerszámra indulnak a menekültek Európa felé.

 

Ha most azt gondolod, hogy Afganisztán és Szíria között akarok párhuzamot vonni, akkor nyertél, nem kell tovább olvasnod.

 

Szíriában hivatalosan természetesen senki nem támogatja az ex-Kaida Nuszrát, vagy az Iszlám Államot, csak spekulálni, és következtetni lehet, hogy kik pénzelik, képzik és fegyverzik őket.

Akárkik is ők, az biztos, hogy láncfűrésszel zsonglőrködnek.

A skorpiót nem rakhatod a farzsebedbe miután végzett az ellenfeleddel, mert kiszámíthatatlan. Mint Oszama bin Laden, a mudzsahedin logisztikus, akit hősként tiszteltek, pénzzel tömtek, végül mégis a gazdáiba mart amikor úgy látta jónak.

Mondhatod, hogy a World Trade Center elleni támadást nem is bin Laden követte el, de nem ez a lényeg.

A Talibán, az al-Kaida, az al-Nuszra, az Iszlám Állam mind mind Oszama bin Laden, és a támogatói öröksége.

Az igaz, hogy a Szovjetunió is széthullott, de ez, a gazdaság életképtelensége miatt csak idő kérdése volt.

Persze biztosan lesznek olyanok mint Brzezinski, akik egy-egy terrortámadás után megmagyarázzák majd a híradóban, hogy tulajdonképpen megérte, hiszen Aszad (az iráni kormány, Putyin) megbuktatása a "világtörténelem szempontjából" fontosabb mint néhány zavarodott dzsihádista.

Aztán sietve távoznak a stúdióból, hogy még a kijárási tilalom életbelépése előtt hazaérjenek ...

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr798595306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása