sorok között

Másodlagos kérdés a harc a terrorizmus ellen

2015. december 03. - Politikai Ateista

Néhány napja Putyin azt mondta, hogy bizonyítani tudják az Iszlám Állam és a Törökország között zajló olajkereskedelmet.

Erdogan azt válaszolta, ha ez sikerül, akkor lemond.

Szerdán az oroszok előálltak a bizonyítékaik egy részével.

Szerdán a védelmi minisztérium emelte a tétet: már nemcsak általában Törökországot, hanem konkrétan Recep Tayyip Erdogant és családját vádolta meg azzal, hogy részt vesznek az illegális olajüzletben – írta az Rbk orosz gazdasági hírportál. - Index

Zárójelben teszem hozzá, az orosz gép lelövése előtt alig egy héttel a Zerohedge nevű, jobbára gazdasági dolgokkal foglakozó portál arra vállalkozott, hogy megpróbál választ találni arra a kérdésre, amit senki sem akar feltenni.

Ki, vagy kik közvetítők az ISIS és a nemzetközi olajpiac között?

Eredetileg olyan, mostanában elég szarul álló nyersanyagkereskedő cégekre gyanakodtak, mint a Glencore, a Vitol, a Trafigura, a Nobel, vagy a Mercuria. Azt azonban előrebocsátották, bárkiről is van szó, lehetetlen, hogy a CIA és az NSA ne tudjon róla.

De később olyan infókra bukkantak amelyek szerint az összekötő a BMZ Group nevű, tengeri szállítmányozással foglalkozó vállalat lehet, akinek a tulajdonosa nem más mint Bilal Erdogan, a török elnök fia.

 

Na de vissza az oroszokhoz, akik ma, egy félórás prezentáció keretein belül tálalták fel a bizonyítékaik első részleteit.

 

 

 

Azok a kedvéért akik nem beszélnek oroszul, vagy angolul, a bizonyíték műholdfelvételeket tartalmazott, amelyeken rengeteg teherautó volt látható a hatát török, és szír oldalán, illetve amint éppen átlépik a határt, valamint egy térképet a feltételezett szállítási útvonalakról.

The routes of alleged oil smuggling from Syria and Iraq to Turkey © syria.mil.ru

 

Hogy a felvételek valódiak-e, vagy bizonyítanak-e valamit, én nem tudom, de igazából nem is lényeges.

 

Az Egyesült Államok kormánya ugyanis elképzelhetetlennek tartja, és határozottan visszautasít minden olyan feltételezést, amely szerint Törökország az Iszlám Állammal bizniszel. Mert bíznak bennük.

Pedig az ISIS az olajat eladja valakinek, és utánpótlást kap valahonnan, mert különben nehezen lehetne elképzelni, hogy az USA álltal vezetett koalíció egy éves állítólagos támadásai közepette még növelni is tudta a területét.

Mert az a magyarázat, hogy a helyieknek adnak el olajat évi 500 millióért egyszerűen abszurd. Ha pedig Aszad veszi tőlük az olajat - ahogy néhányan állítják - akkor tényleg nem értem, hogy az amerikaiak miért szórólapokkal bombázzák a teherautókat, amikor két legyet üthetnének egy csapásra.

 

Ha az oroszoknak olyan, minden kétséget kizáróan eredeti videófelvételek tucatjait sikerülne bemutatni, amelyen Erdogan személyesen vásárol olajat az ISIS vezetőitől, Obamát az sem érdekelné.

 

Az Egyesült Államok és Törökország júliusban megújult lendülettel vágott neki az ISIS elpusztításának. Az amerikaiak azóta is környezetszennyezésre, a sofőrök életére, és hibás matematikai képletekre hivatkozva kerülik az ISIS fő bevételi forrássának számító olajüzlet megzavarását. A törökök pedig az Iszlám Állam terroristái helyett a kurdokra, és néha orosz repülőkre vadásznak.

Ahogy augusztus elején is írtam a török-amerikai összefogás elsősorban nem az Iszlám Állam ellen, hanem Aszad elmozdítására született.

Ez az a közös pont, amely eltántoríthatatlan szövetségessé teszi a két nemzet vezetőit.

 

Ami az öreg kontinenst illeti, az európai vezetők igyekeznek nem tudomást venni a török - ISIS kapcsolatról.

 

Törökország zsarolhatja Európát. A büszke európai demokrata vezetők mindent megadnak az illiberális Erdogannak a menekültek visszatartáséért cserébe.

 

A NATO legütősebb hadserege az amerikai, a második a török.

 

És Brüsszel gyakorlatikag Washington csicskája.

 

So, Fuck the EU, ahogy Victoria Nuland mondaná.

 

De nyilván az is benne van a pakliban, hogy az orosz bizonyítékok nem hitelesek.

Ebben az esetben viszont sürgősen neki kellene állni kivizsgálni, hogy pontosan ki vagy kik az érintettek az ISIS olajüzletében.

Az iraki elnök azt szeretné, ha az ENSZ biztonsági tanácsa hozna létre egy bizottságot a dolog az olajcsempészet kivizsgálására.

Naív.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr58134528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OpenMind 2015.12.04. 10:59:43

ez pedig a kommentekben volt - nem is kell elolvasni mindent, elég csak a címeket lefelé görgetni:
translate.google.com/translate?hl=en&sl=tr&u=http://www.denizhaber.com.tr/bmz-group-denizcilik-haberleri.htm&prev=search

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.12.04. 12:20:16

Az ISIS az a hely, ahol a világ normális részétől távol összegyűlnek a potenciális terroristák és le lehet őket bombázni. Ez sokkal kényelmesebb, mint európai, amerikai nagyvárosokban kergetőzni velük. A másik ok a létezésükre, Irán ellen felhasználhatóak, akár zsarolási potenciálnak. Ha a fejlettebb Irán elszabadul, mely dettó hardcore muszlim, mint az ISIS, az katasztrofális következményekkel járna az egész közel-keleten. Ezért nem támadják a szunniták az ISIS-t.

Krumpli Bogart 2015.12.04. 12:35:29

És a műkincseket kik vásárolják fel?

Egyébként teljes lehetetlenség, hogy az ISIS idáig fejlődhetett volna, ha a háttérben nem mozgott volna olyan politikai érdek, amelyik keresztbe tett az időben való megsemmisítésének.

A menekültkrízisnek az a "haszna", hogy a felelős politikusok most már nem odázhatják el a rendteremtést a saját maguk által belobbantott tűzfészekben.

Vajon lesz-e újabb "Nürnbergi Per", amelyben felelősségre vonják azokat a döntéshozókat, akik ellehetetlenítették a menekülők életét és szervezetten ránk szabadították ezt az EU-idegen, szerencsétlen emberáradatot?

Ha csak minden százezredik menekülő lehet besurrant dzsihádista terrorista, akkor is könnyedén összejöhet egy olyan csapat, amelyik képes a párizsihoz hasonló vérengzést rendezni.

A nyugdíjproblémához pedig itt van egy gondolatsor:

szuperbiztos.hu/europa-halala-hogyan-fogja-a-kenyelmes-elet-mohamed-nyugdijterv-megolni-europat/

Ha pedig Mohamed integrálódik, éjjel nappal dolgozik és adózik, akkor már ő is csak kevés gyereket tud vállalni, viszont teljes joggal igényt tart majd a nyugellátásra is, tehát ott vagyunk, ahol a part szakad.

7 milliárd ember él a földön. Az a helyes irány, ha FOGY a népesség és NÖVEKSZIK a jómód.

Hibás az a megközelítés, hogy az EU-ban meg kell állítani a népességfogyást. A fenntarthatatlan nyugdíjrendszert okosan ki kell vezetni (akkor a nyugdíjalapoknak sajnos nem lesz játszópénzük) és az idős-ellátás más módozatait kell kidolgozni.

Amíg sunyi pénzügyi és politikai érdekek irányítják a világot, addig a népesség növekedésével csak egyre több nyomorult és egyre több fanatikus barom lesz.

Leylandi 2015.12.04. 13:01:20

@Madnezz: "Ezért nem támadják a szunniták az ISIS-t."

Na, ezt jól megaszontad!:-o
Az ISIS épphogy szunnita hívőkből (pontosabban annak szalafi dzsihádista mozgalmából) áll. Mért támadná sajátmagát?
A szíriai háború a síiták és szunniták egymással való háborúja, tágabban értelmezve Irán és Libanon az egyik oldalon, Szaúd-Arábia és Katar a másikon, mégtágabban előbbiek mellett az oroszok, utóbbiak mellett meg a törökök és az amerikaiak (és a Hezbollah miatt Izrael) áll.
Középen meg az olaj, mint piszkos járulékos haszon. Végső soron tehát amerika meg oroszország újabb vetélkedője zajlik, mint a történelemben már annyi helyen és annyiszor.
Ennek a nagyon mocskos üzleti "vállalkozásnak" a következményei miatt szív Európa, ami mellesleg nagyon jól jön amerikának, hiszen egy világpiaci ellenfele megy tönkre éppen.
Ez ilyen egyszerű, és nem is kell mást belemagyarázni. Terroristák? Lóf.szt, mama! Megtévesztettek vannak mindenhol. Az igazi bűnösök ismét csak a fegyvergyártók, a nagytőkések, a világ sakktábláján politikai játszmákat vívók.

Leylandi 2015.12.04. 13:17:42

@Krumpli Bogart: "A fenntarthatatlan nyugdíjrendszert okosan ki kell vezetni (akkor a nyugdíjalapoknak sajnos nem lesz játszópénzük) és az idős-ellátás más módozatait kell kidolgozni."

Igen, sajnos alapvető tévedés, hogy az emberi életkorral KIZÁRÓLAG EGY életszakasz, az ÖREGKOR növekszik! A fenét! Ugyanígy növekszik az aktív középkor is!!! Semmi probléma nem lenne, ha egy párt szembe merne menni nyugdíjas választóival, és kimondaná végre: b.szki, a múlt században a 65 éveddel már mozgásképtelen trotty lettél volna, de most még nyugodtan dolgozni tudsz plusz 5-10 évet! Ahogy nő az átlagéletkor, annak arányában kellene növelni a nyugdíjkorhatárt is (nem merik), és meg lenne oldva a gond. Úgy kéne belőni a nyugdíjkorhatárt, hogy mindig csak a társadalom legidősebb 20%-a kaphassa! Ne nőhessen ez 30- meg 40%-ra!
Az csak mese, hogyha valaki 20 évvel tovább él manapság, mint 100 éve, akkor az a 20 év csak az ágyban tehetetlenül fekvő életszakaszára jön rá, nem az aktív korára!

"Amíg sunyi pénzügyi és politikai érdekek irányítják a világot, addig a népesség növekedésével csak egyre több nyomorult és egyre több fanatikus barom lesz."

Sajnos nem:-( A valódi okok nem ezek. Még mikor többmilliárddal kevesebben voltunk is, épp ekkora háborúk robbantak ki.
A világháborúkat (meg ezt a mostanit) NEM a vallási fanatikusok robbantották ki, hanem a NAGYTŐKE, az imperializmus, a fegyver-és kőolajlobby. Az más kérdés, hogy te csak a vallási fanatikusokat látod belőlük. Dehát a harctéren is csak Gipsz Jakab törzsőrmestert látni, nem a... (és itt most felsorolhatnék néhány közismert bankárcsaládot).
De ettől még a tény tény marad. Ne csak az okozatot vedd észre.

Az ISIS-t is létrehozta valaki. Épp egy másik háború, a Hezbollah-val való harc miatt. És ótvaros hazugság minden bajt arra a nyomorult, megtévesztett, buta 30 ezer emberükre fogni!

Krumpli Bogart 2015.12.04. 13:47:24

@Leylandi: Én magával "A nyugdíjrendszerrel" nem értek egyet. Szerintem csak és kizárólag az egészségbiztosítás területén van helye a társadalmi kockázatvállalásnak.
Nem kell államilag szabályozott nyugdíjrendszer, kötelezően levont járulék és állam által meghatározott korhatár.
Majd a polgár eldönti, hogy miként gondoskodik magáról és akkor vonul vissza az aktív élettől, amikor megteheti.
Van, aki sok gyereket vállal és ebbe fektet be. Van, aki kevés gyereket vállal és a pénzét befekteti a pénzpiacon.
Van, aki önellátásra rendezkedik be, tehát nem a nyugdíjbevételének növelésére, hanem a kiadások csökkentésére helyezi a hangsúlyt (pl én).
Vannak, akik ezeket a módozatokat vegyítik.

Természetesen ez nem érdeke a politikusoknak, akik az állami hatalommal beszedett nyugdíjpénzeken élnek hosszú évtizedekig csak beszedő pozícióban úgy, hogy eközben négyéves választási ciklusokban gondolkodnak.

Az önkéntes nyugdíjbiztosítással más a helyzet. Akit nem zavar, hogy drogon pörgő bankárok játszadoznak évtizedekig a pénzével, ám lépjen be nyugdíjpénztárba. De az állam vonuljon ki innen, mert amihez az állam hozzányúl, az szarrá válik.

Krumpli Bogart 2015.12.04. 14:09:08

@Leylandi:
Nem csak a vallási fanatikusokat látom belőle, ezért is utaltam a nürnbergi perre.