sorok között

sorok között

Putyin megint tengeralattjárókkal trollkodik - vagy mégsem?

2015. november 23. - Politikai Ateista

A mainstream média feladata nem csak a tájékoztatás és a profit, hanem a közvélemény formálása is.

 

Sokan azt hiszik, hogy ez kizárólag az állami, illetve a politikai szereplők által közvetve, vagy közvetlenül finanszírozott médiára vonatkozik. Tévedés.

 

Valamilyen okból a nyugati mainstream egyik feladata mostanában, hogy a hallgatóságuk folyamatos orosz fenyegetés árnyékában érezze magát.

 

A mai példa: orosz tengeralattjáró a brit partoknál. Megint.

A brit hadsereg egy orosz tengeralattjáró után kutat, amit a skót partoknál láttak feltűnni, de a hajó a víz alá merült és azóta nem találják, írja a Telegraph. - Index

 

A történet nem véletlenül ismerős, az ukrán válság óta gyakran csináltak címlapsztorikat a különböző partoknál felbukkanó orosz tengeralattjárók.

A tengeralattjáró utáni kutatás már tíz napja zajlik. A brit hadsereget francia és kanadai felderítőgépek segítik, a kutatásban egy brit fregatt és egy tengeralattjáró is részt vesz. - Index

 

Ezeknek a tengeralattjáró-vadászatoknak a közös jellemzője, hogy még soha nem sikerült megtalálni a birtokháborító oroszokat. (Vagy legalább hitelt érdemlően bizonyítani.)

Pontosabban, a svédeknek egy példátlan katonai mozgósítást és hajtóvadászatot követően sikerült elfogniuk egyet, ami már majdnem 100 éve kémkedett a partjaiknál.

(A szar poénokat félre téve, a svéd haditengerészet fél évvel az eset után elismerte, hogy az állítólagos orosz tengeralattjáró egy svéd munkahajó volt. Az utóbbi fejleményt azonban a média jobbára hanyagolta.)

 

Az igazán hátborzongató eset azonban ez év áprilisában történt, amikor egy óvatlan "minden bizonnyal" orosz tengeralattjáró beleakadt a Karen nevű halászhajó hálójába a brit partoknál , és 10 csomós sebességgel húzni kezdte hátrafelé, életveszélybe sodorva a személyzetet, és több mint 10000 font kárt okozva a hajó felszerelésében.

 

mirrorsub.jpg

 

A majdnem gyilkos "orosz" tengeralattjáró napokig abszolut vezető szenzáció volt a királyságban.

 

Majd szűk hat hónappal később, szeptember 7-én az angol haditengerészet egy közleményben csendben elismerte, hogy az ő tengeralattjárójuk akadt horogra.

Ami már csak azért is problémás, mert a törvények szerint az angol tengeralattjárónak meg kellet volna győződnie róla, hogy az incidensnek nincs áldozata. Sok "szakértő" éppen ezzel magyarázta, hogy nem lehet a saját tengeralattjárójuk, mert az megállt volna, kötelességet téve a vonatkozó jogszabályoknak.

 

Gondolhatod, hogy a haditengerészet vallomásának mekkora visszhangja volt a médiában.

 

Még véletlenül sem akarom azt állítani, hogy az angolok megint árnyékra ugrottak, és nem fordulhat elő egy orosz tengeralattjáró felbukkanása itt vagy ott. Ez a bejegyzés csak egy példa arról, ahogy mainstream az arcodba tolja a majdnembiztos információit, ha megfelelnek az aktuális narratívának, csekély hangsúlyt fektetve a kényelmetlen valóságra.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr178102852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.24. 11:11:14

Ateista: amit te csinálsz, az a szokásos göbbelszi-náci-kommunista propagandafogás: vádold meg az ellenséget azzal a disznósággal, amit tulajdonképen te csinálsz, fordítsd ki teljesen a valóságot, és értelmezd a kifordított valóság tükrében minden szavát és cselekedetét. Szégyelld magad!

Conchobar 2015.11.24. 12:45:13

@pityókabor sommelier: " fordítsd ki teljesen a valóságot, és értelmezd a kifordított valóság tükrében minden szavát és cselekedetét." - Dehát hol, mi a posztban a hazugság? Melyik állítása a hazugság?

Kicknick 2015.11.24. 13:51:50

Vagy ami még egyszerűbb : tényleg a ruszkik krúzolnak arra, viszont ciki hogy elkapni meg nem tudják őket. Ezért inkább bevállalják a kisebbik blamát az angolok...és akkor nem is néz ki fenyegetettségnek, csak töketlenségnek.
Mert azért az kiverné a sikolybiztit a a szigeten hogy a ruszkik bármikor a seggükbe durranthatnak valami jó kis rakétát ...

2015.11.24. 13:56:26

@Conchobar: No látod, látod, már ki is fordította.

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2015.11.25. 08:37:57

@pityókabor sommelier: Oks, szégyellem magam. Tudsz a bejegyzésből konkrétumot kiemelni ami "göbbelszi-náci-kommunista propagandafogás kategóriába esik"?

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2015.11.25. 09:02:02

@Kicknick: Van igazság abban amit mondasz, ugyanis :

"A tengeralattjáró utáni kutatás már tíz napja zajlik. A brit hadsereget francia és kanadai felderítőgépek segítik, a kutatásban egy brit fregatt és egy tengeralattjáró is részt vesz. -Index"

A franciák és a kanadaiak segítségét azért kérték az angolok kiadáscsökkentés miatt 5 évvel ezelőtt jelentősen leépítették a tengeralattjárók felderítéséhez szükséges állományukat.

A napokban viszont éppen a védelmi kiadások növelését szeretné elérni a kormány, miközben csökkentik a szociális kiadásokat, ami nem mindenkinek tetszik. Éppen jókor jöttek az orosz tengeralattjárók.

A Trident tengeralattjáró-program költségei különösen nagy vitákat kavarnak mostanában.
www.mirror.co.uk/news/uk-news/cost-renewing-trident-soars-billions-6885874

2015.11.25. 09:45:30

@Politikai Ateista: Ezt "Valamilyen okból a nyugati mainstream egyik feladata mostanában, hogy a hallgatóságuk folyamatos orosz fenyegetés árnyékában érezze magát." majd belinkelsz egy forrást (Index), ami egy másik forrásra hivatkozik (Telegraph), ahol viszont egy szó nem esett orosz tengeralattjróról. Ugyanez a Times-nál, ha már nyugati médiáról beszélünk.
Egszóval a teljes dumád NETTÓ HAZUGSÁG. SZÉGYELLD MAGAD!

Politikai Ateista · http://sorkoz.blog.hu 2015.11.25. 15:25:22

@pityókabor sommelier: Mi közöm nekem ahhoz, hogy az Index rossz cikket linkelt be? Egyébként sem linkeltek rosszul, csak egy másik cikkre, ami a bombázók légtérközeli repüléseivel foglalkozott. Ebben az ügyben hozzájuk fordulj.
Annyit azért megteszek neked, hogy belinkelem a Telegraph cikket amire az Index hivatkozott.

www.telegraph.co.uk/news/uknews/defence/12010438/Britain-calls-in-French-to-hunt-Russian-sub-lurking-off-Scotland.html

Szivesen!

2015.11.25. 15:40:25

@Politikai Ateista: Köszönöm a linket. Mindamellett fenntartom, hogy következtetésedet (ti. "Valamilyen okból a nyugati mainstream egyik feladata mostanában, hogy a hallgatóságuk folyamatos orosz fenyegetés árnyékában érezze magát.")levonni, egy újságcikkből háát elég merész, hogy ne a korábbi jelzőimet használjam. A te következtetésednek ellenmond ez a BBC cikk: www.bbc.com/news/technology-34639148. Nem tűnik kimondottan hisztériakeltőnek.
süti beállítások módosítása