sorok között

sorok között

Megnyugodhatsz, az amerikai köztéve is hülyének nézi a közönségét

2015. november 21. - Politikai Ateista

A magyar köztévét gyakran éri kritika, egyáltalán nem alaptalanul.

Úgy látszik a köztévék már csak ilyenek.

Az amerikai PBS csütörtökön egy, az ISIS pénzügyeivel foglakozó programot sugárzott, amelyben azt próbálta elmagyarázni az amerikai lakosságnak, hogy miért is olyan nehéz az Iszlám Állam bevételi forrásait megtizedelni.

Magyarul, miért tűnik úgy, hogy a több mint egy éve tartó amerikai légitámadásoknak nincs különösebb eredménye.

Előveszik a Bloomberg elemzést amelyről a napokban tettem említést. A műsorban megszólaltatják Cam Simpson-t is, aki ismét előadja, hogy a diktatórikus berendezkedés miatt az Iszlám Állam annyi pénzt tud kiadóztatni a 8 millió lakosából, amennyire szüksége van.

Aha.

Érdekes, hogy más diktatúráknak ez még sohasem jött össze.

 

Itt most teszek egy kis kitérőt. A Bloomberg cikk első mondata szerint az Egyesült Államok légiereje már hetekkel a párizsi terrortámadások előtt "újra" elkezdete bombázni az ISIS olajinfrastruktúráját. A történet szerint ekkor jöttek rá a számítási hibára amit elkövettek.

A francia merényletek előtti olajbizniszt célzó légitámadásokról az USAF nem hozott nyilvánosságra felvételeket, sőt a nyilatkozatot sem adtak ki ezzel kapcsolatban, a hírügynökségek sem számoltak be róla.

Ellentétben az óriási stratégiai jelentőségű Jihadi John ledrónozásával.

Az első, és eddig egyetlen amerikai tartálykocsi-mészárlásos videó november 16 keltezésű.

 

A PBS vonatkozó műsorrészlete:

 

 

 

Ebben azt állítják, hogy a terrorista-olajinfrastruktúra elleni légicsapások a Párizsban elkövetett merénylet után kezdődtek. De nem is ez a lényeg.

A mondanivalójukat a bombázásokról készített felvételekkel illusztrálták.  (0:40 és 2:27-től)

Viszont valaki kiszúrta a képernyő szélén található ciril írásjeleket.

Úgy néz ki, hogy a PBS az orosz bombázásokat akarta eladni amerikaiként a nézőinek. Az oroszoké mondjuk tényleg hatásosabbnak látszik.

 

Korábban az amerikai, és az orosz légierő támadásainak a videóit is beszúrtam, de a biztonság kedvéért itt vannak mégegyszer.

Döntsd el te.

USAF:

 

 

RUAF:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr298097324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása