sorok között

A sárkány közbelép

2015. szeptember 29. - Politikai Ateista

Nagyon gyorsan pörögnek az események, de sajnos nincs időm a bloggal foglalkozni.

Ennyit a magánügyekről.

Az utolsó bejegyzést azzal indítottam, hogy az orosz húzás - katonák telepítése, és a szír rezsim fokozott támogatása - tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű helyzetet Szíriában.

És amikor az ember már azt hinné, hogy tovább már nem is lehetne bonyolítani...

ENTER CHINA

chinesefleetreviewchin0.jpg

 

Ugyan kínai forrás hivatalosan még nem erősítette meg, de néhány napja már terjed a pletyka, hogy Kína hadihajók tartanak Szíria felé.

Igor Morozov az Oroszországi Föderáció Szövetségi Tanácsa, Nemzetközi Ügyek Bizottságának tagja megerősítette, hogy az orosz hadihajók mellé kínai tengeri flotta is érkezik a szíriai tengerpartokhoz, hogy egységeivel részt vegyen a közel-keleti országot megszálló terrorszervezetek elleni harcban. - Orientalista.hu

A szír kormányerők egyik tisztje szerint, a szír légierő már át is csoportosította a gépeit, hogy helyet csináljanak a kínai légierő egységeinek.

Ha ez komoly, akkor hatványozottan igaz lesz az amit a múltkor írtam az orosz jelenléttel kapcsolatban.

Esetleges NATO, vagy amerikai légicsapások Aszad csapatai ellen most már nagyon komoly kockázatot rejtenek.

Ha voltak ilyen tervek a Pentagonban, akkor mehetnek egyenesen a kukába.

Ha a nyugat megoldásra törekszik Szíriában, le kell ülniük Aszaddal a tárgyalóasztalhoz.

Ha tetszik, ha nem.

 

Ha pedig érdekel, hogy mit keresnek a kínaiak Szíriában, ajánlom a Land Destroyer blogot.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr957857358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fran7 2015.09.29. 19:02:15

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Nem vayok ebben olyan biztos. A menekülthullám teljesen aláássa az európai gazdaságot. Merkel még mielőtt visszakozott azt mondta. A menekültválság több pénzbe fog kerülni, mint a görögök megsegítése és a 2008-as válság. Hiába szajkózza a mainstream média, hogy kell az új munkaerő. Melyik iparágba is? Már amerikai atomfegyverek érkeznek Németországba. Az események elgyengítették Németországot és teljesen az USA kezébe sodorták. Ráadásul ha az amerikaiak választhatnak akkor a németeket választanák csatlósnak. Ők hasonlítanak rájuk a legjobban. Dolgos, a vezetőiket követő nép, mindkettő. Nyilván tudják, hogy az egész világot nem lehet leuralni. De az amerikaiak nem is akarnak holmi arabok, oroszokkal, kínaiakkal haverkodni.
Fő pont. Németek elgyengültek, muszáj lesz nekik multikultit játszani és az amerikaiak atomfegyverekkel megszállták őket és megakadályozták, hogy az oroszokkal fogjanak össze. Miből gondolod, hogy nem ez volt az amerikaiak célja?
Blogíró, érdekelne a fukusima sztori többi része.

molnibalage 2015.09.29. 19:19:57

Hány éve megy a balhé? Miért pont most avatkozna be Aszad ellen a jenki, mikor éppen most vonult vissza külső behatás nélkül is..:?

Ez a blogbejegyzés csak egy okból született és teljsen nyilvánvaló, hogy miért.

BTW ami erőt oda Kína és Oroszo. küld azt reggelire megeszi egy jenki CGS...

fidesz a mutyipárt 2015.09.29. 19:37:26

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Ne bonyolítsd túl, ne is gondolkozz rajta, ez neked túl magas. Ezt az ügyet kicsit nagyobb koponyák irányítják, mint aki a szádba adja a blogok idióta kezdőbeszólásait.

fran7 2015.09.29. 20:01:37

@molnibalage: Gondolatod ott hibádzik, hogy a jenkik eddig is Asszad ellen küzdöttek. Csak nem tudtak nyíltan, mert saját katonáik közölték, hogy ők nem fognak az Al-Kaida és IS mellett harcolni. Mert nekik ők az ellenségeik. Ezért az USA csak kirobbantani tudta a polgárháborút. Lásd Ukrajna, Líbia, Egyiptom. Megnyerni nem tudta. Emellett nyílt titok hogy rengeteg francia zsoldos volt ott, aki az Asszad rezsim ellen harcolt. Lásd Ukrajna, lásd horvát-szerb háború. .Nagyon klisében nyomul a jenki. De mivel az amerikai hadsereg erkölcse a béka alatt van, jobb is ha nem küldenek regurális hadsereget sehová. Kicsit olvasgass utána Paetreus tábornoknaknak, hogy mibe bukott bele. és kivel folytatott email partit. Mindezt úgy, hogy ha nem buktatja meg Obama első teendőként újraválasztása után, akkor az elnökválasztás csak formalitás lenne.

Pierr Kardán 2015.09.29. 20:20:49

@molnibalage: Ha az USA megeszi reggelire a Szíriába tartó orosz és kínai erőket, akkor miért nem tud az USA rendet tenni Afganisztánban, Irakban, Szíriában (Szomáliában, Pakisztánban, stb. stb. stb. stb.).

Az USA csak destabilizálni tudja az országokat, de nem tudja stabil állami rendszerrel felruházni őket. Már rettenetesen elbaszták a dolgot Afganisztánban és Irakban, most éppen Szíriában akarják tönkretenni a működő államot, de a legszívesebben ezt tennék Iránban is.

Az ok nyilvánvaló, minél nagyobb a fortyogás Oroszország körül, annál kevésbé van az Oroszoknak idejük és energiájuk a NATO ellen szervezkedni.

Csak éppen ismét szarul csinálják az amcsik, most éppen Európa nyakába zúdítottak egy milliós menekülthullámot a szarkeverésükkel.

Lehet, hogy Szaddam Husszein nem volt egy túl szalonképes vezető, de mindenki beláthatja, hogy Szaddam idejében tizedannyi ember sem halt meg a "véres elnyomás" alatt, mint most az amcsik által elhozott "demokrácia" idején :-(

kalbász 2015.09.29. 20:31:17

Hát ez érdekes lesz, kár hogy nem tudom messziről nézni.

fran7 2015.09.29. 20:36:11

@Pierr Kardán: Na, azért lassabban. Szadam Husszein tolt egy 10 éves háborút Irán ellen, illetve napalmmal szórta meg a kurdot, saját országának népeit. Nem volt az ám akkora fáklyásmenet. Afganisztánban nem is lehetett rendet csinálni, de megpróbálták. S ott valamilyen szinten jogos volt a háború. Kicsit mint a falu rossza, ha kap egy pofont akkor biztos megérdemli. Irak meg a kulcskérdés. Mivel nem sikerült egy teljes koaliciós támadást indítani Szaddam ellen, ezért minden diktátor tudja, úgyis lesz valaki, akivel tud üzletelni. Az ISIS rég befulladt volna, ha senki nem veszi meg tőle a kőolajat, műkincset és nem tudnának utalni neki pénzt.

Liberálmentesítő 2015.09.29. 21:14:26

@Pierr Kardán: Elnézted a lényeget. Eleve az iráni destabilizáció volt a cél. Szarnak Szíriára, nekik Irán kell és oda az utolsó iráni szövetségesen keresztül vezet az út, és az Szíria. Ezen munkálkodnak majd egy évtizede. Minden olyan államot szétbarmoltak ami kiállt vagy kiállhatott volna Irán mellett egy koalícióban.

Alick 2015.09.29. 21:22:28

@fran7: "Szadam Husszein tolt egy 10 éves háborút Irán ellen"

Ezt éppen a jenkik örömére... :)

Pierr Kardán 2015.09.29. 21:30:01

@fran7: Ha Szaddam tényleg irtotta (volna) a saját népét, meg napalmozta (volna) a kurdokat, akkor 10 évvel ezelőtt miért nem menekült a népe Európába?

Miért most menekülnek, amikor már szabadon élnek és azt tesznek Amerikának hála, amit akarnak?

De ugyanez a kérdés Szíriával kapcsolatban is, ha Asszad egy véreskezű diktátor, akkor miért nem menekülnek az emberek az Asszad kezén lévő területekről és miért menekülnek százezer számra a különböző muszlim csapatok által "felszabadított" területekről?

fran7 2015.09.29. 21:37:17

@Pierr Kardán: Én rossz vagyok, de találkoztam élő kurddal, aki Irakból menekült. Tehát rengetegen menekültek. Csak ők nem szerepeltek a médiában, hogy a polgármester hangszóróval köszönti őket.
Az Asszad rezsim meg egy érdekes kérdés. Én azt gondolom, ő még mindig a kisebb rossz. Valahogy úgy mint Ukrajnában. Janukovics gonosz volt és a sajátjai se szerették. Kapták helyette Porosenkot, a legnagyobb oligarchát. Illetve az Amerika-hú Jacenyjukot, aki eléggé ukrán nacionalista. Ukrajna még nagyobb bajba keverte magát. Azért a szírek is sejtik, hogy ha Asszad megy, akkor valaki nyer és az négy illetve negyven évet fog valakin leverni.

tso 2015.09.29. 21:46:26

Ez egy pletykablog? Most nyilatkozta Putyin, hogy szárazföldi haderőt nem vetnek be. Naná, mert elsődlegesen fegyvert adnak el. A mellékelt kép pedig fotosopnak tűnik, így egy vonalban flotta nem megy.

megint 2015.09.29. 22:19:43

Szerintem meg az USA rajott, hogy egyedül kevés. Most ad egy kis szeletet másnak is, persze ehhez kellett Putyin is, Kínával pedig elemi érdeke, hogy a színfalak mögött kiegyensúlyozott viszonyt apoljon.

fran7 2015.09.29. 22:35:00

@megint: Szerintem az USA nem jött rá semmire. A baj az, hogy a törésvonalakról mindenki tudott. Asszad, Kína, Oroszország és Irán. Míg a másik oldalon Usa, Anglia, Franciaország vagyis a NATO illetve Szaúd-Arábia. Most kezdik kipakolni amijük van. Pont száz éve ebből világháború lett. Szerintem maga a cikk is erről szólt. Mert józan ember ettől nagyon fél. Mert mire a levelek lehullnak,, vége a háborúnak. Most meg már képesek arra, hogy ha lehullanak a levelek és soha ne nőjenek vissza.

kulcsarb 2015.09.29. 22:46:25

édes jó istenem, ennyi baromságot régen láttam egy helyen,
szerintem menjetek inkább vissza fényt enni,
aztán el ne felejtsetek jól betakarózni a mágneses paplannal!

shakespeare 2015.09.30. 01:28:36

@molnibalage: neked nem tünt fel, hogy oly sok éve amerikai fegyverekkel megy a balhé Assad ellen ? Törökországon keresztül özönlik be a sok fegyver, a felkelô egy része biza átáll az isis-hez, többiek az al nuszra nevü alkaida fiókhoz, uh a fegyverek ezekhez kerülnek. te most szálltál le a falvédôrôl ? vagy mi ?

szvsz 2015.09.30. 08:00:48

@fran7: " illetve napalmmal szórta meg a kurdot, saját országának népeit"
Hagyjuk már. A terek nem szórja tán őket? Oszt mégis haver. Már persze amíg nem nyugdíjazzák őket is, mint amerika többi 'barátját'.

inkvisitor 2015.09.30. 08:15:57

Akkor sorba a válaszokat:
A flottakép egy felvonulás, kb olyan mint amiken az amcsi flottát szokták ábrázolni. A valóságban a hajók egymástól kilóméterekre haladnak, hogy ne zavarják egymás védelmi és felderítő rendszereit.
Az tény, hogy a kiküldött kínai és orosz hajókat egy CBG gyorsan lerendezné, de ez azért van, mert a légi és tengei erő kis számú, koncentrált célpont ellen vethető be hatásosan. Az ISIS és hasonló haderők viszont low-tech, szétszórt célpontokat jelentenek, amit csak szárazföldi hadviseléssel lehet kiirtani. 50-100-1000 dolláros célpontokra millió dolláros cirkálórakétákat 10-100.000 dolláros bombákat (a repülő üzemidejével együtt bőven megvan) használni nagyon megterhelő. Itt jön be az igazi ok, amiért Izrealt nem piszkállja az IÁ. Ha oda pofátlankodna, akkor olyan válaszcsapást kapna, ami tényleg fájna: Tank és gyalogsági hadoszlopokat, amik elgyalulják a földi állásaikat vissza nem állítható módon.
Az ISIS aszimmetrikus hadviselésére a legtöbb fejlett állam csak nagyon drága választ tud adni, mert a COIN hadviselési képességeiket leépítették.
ÉS végül hogy miért nem lövi le az USA a kínai és orosz gépeket, hajókat?
Mert mindkét országnak vannak olyan eszközei, amivel komolyan visszavágnáak erre. egy CBG-t könnyen kinyír egy taktikai atomtöltet, vagy egy nukleáris torpedó, innen meg csak egy lépés az ICBM ütésváltás.

Aranyi Gábor 2015.09.30. 08:26:41

@Pierr Kardán: A kurdok testvéreink nem menekülnek. A pesmergák között nők is harcolnak szép számmal, mint a szír kormányhadseregben is! AZ USA nem őrült meg a BRICS-országokkal újat húzni. (Remélem...) Atomháborút nem lehet megynerni, pláne, hogy rájöttek, "valami" igen messziről és igen gyorsan leszedi AZ ÖSSZES cirkáló robotjukat, amit Asszadra lőttek ki...

Muad\\\'Dib 2015.09.30. 08:37:55

@fran7:
Nagyon egyszerű lenne a helyzet, ha ennyi törésvonal lenne...

2015.09.30. 08:53:48

@Pierr Kardán: "Ha Szaddam tényleg irtotta (volna) a saját népét, meg napalmozta (volna) a kurdokat, akkor 10 évvel ezelőtt miért nem menekült a népe Európába?"
Törökország akkor lett csurig kurdokkal és az irakot körülvevő országok iraki menekültekkel. Napi szinten mutogatták a menekülttáborokban összezsúfolódott százezreket.
És ez nem tíz évvel ezelőtt volt, hanem a 70-es évektől.

inkvisitor 2015.09.30. 09:13:11

@Ylim: Hova futottak volna? A Siita, ellenséges Iránba? A kurdokat akkortájt szintén bombázó Törökországba? Amúgy Szaddam nem volt hülye. Nem válogatás nélkül mészárolt, hanem csak "rendet tett". Aki ellene lázadt, azt rövid útan, brutálisan elrendezte, de aki behódolt, azt nagyjából békén hagyta. Az ISIS elől azért menekülnek, mert ott folyamatos a gyilkolászás, olyan okok miatt, ami Szaddamot nem érdekelte. A vallásokat a diktatúrában nem piszkálták, mert az lőporos hordó, inkább a szekularizáció ment, az biztonságosabb. Az IÁ viszont vallási alapon dolgozik, ami rengeteg ellentétet okoz (egyik szekta támogatása az összessel szemben).

szvsz 2015.09.30. 09:56:39

@inkvisitor: "Ha oda pofátlankodna, akkor olyan válaszcsapást kapna, ami tényleg fájna: Tank és gyalogsági hadoszlopokat, "
Fészkes fenét küldenének oda katonákat. Már Libanonban is olvasztgatta a hezbollah a merkavákat elég szépen, ha most odatolnák őket ahova a franciák és az amerikaiak is lepakoltak egy nagy halom korszerű páncéltörő eszközt, plusz még a jóféle oroszból is van készleten, hát semmi sem maradna belőlük.
Inkább azért nem piszkálják őket (még) mert hát akármilyen veszett kutya az IÁ, csak nem harap a kenyéradó gazda kezébe...

inkvisitor 2015.09.30. 10:31:05

@szvsz: A pár kilőtt merkava esetét elég alaposan átnézték, ott taktikai elbaszás történt. Olyan völgybe nem küldünk felderítés nélkül tankokat, ahol már hónapokkal előre tudják, hogy jönni fognak a tankok. Amúgy az úgynevezett olvasztgatás nem nagyon ment, az elbaszás nagyságához képest olcsón megúszták a páncélzatnak köszönhetően. Egy mobil háborúban, gyalogos fedezettel ez nehezen fordulhat elő.

fran7 2015.09.30. 10:47:03

@Muad\\\'Dib: Addig jó nekünk, míg nem redukálják erre a törésvonalra az eseményeket a politikusok. Akkor kezdhetnénk félni. Lehet már nincs messze.

apro_marosan_petergabor 2015.09.30. 11:11:57

Ideje, hogy az USA befejezze kártékony tevékenységét Szíriában.
Ha nem nyúl Szíriához (mely egy élhető ország volt Líbiával együtt), nem zúdul ez a bevándorló hullám Európára. Amellett az IA-t is az USA-nak köszönhetjük, mint az Al-Kaida-t is.
Ezeket az USA létrehozta, támogatta, felnevelte, majd a palackból kiaszbadult a szellem, s azóta az USA nem bír vele mit kezdeni.
Hozzá teszem még ezzel Izrael Közel-Keleti hegemóniára tett szert - valószínüleg a sakkjátszama egyik célja ez is volt - de mindebből Európa szív.
Sziriát stabilizálni kell, le kell állítani az Asszad ellenes erők támogatását, ki kell űzni az IÁ-t. S remélhetőleg az európai államok oktalan vezetői (franciák, britek stb.) tanulnak az esetből, s jobban meggondolják, hogy "demokrácia" ürügyén legközelebb mibe nyúlnak bele, s nem találnak ki, s nem gerjesztenek újabb arab tavaszt.
(Érdekes, Szaudi Arábiát, melyben a legkeményebb vallási diktatúra van eszük ágában sem volt még "demokratizálni"...)

martineden 2015.09.30. 12:42:41

,,A Siita, ellenséges Iránba? "....Tajekozodj egy kicsit,Iran a legnagyobb siita allam.

László Medve 2015.09.30. 13:00:01

Nyilván nem ingyen mehet Putyin Szíriába (pl. friss orosz-ukrán gázmegállapodás; megállapodás a tankok, stb. kivonásáról az ukrán válságzónából; meg amiről nem tudunk). Az is nyilvánvaló, hogy a Nyugat kedvenc terroristáit, az al-Nuszrá-t és elvbarátait előbb-utóbb bedarálhatja Putyin, míg a Barbár Állam pénzcsapjait is csökkenteni fogják és jöhet a félállami Bosznia2 sok hónap színjáték után.
Jogos felvetés, hogy Nagy Testvérünk beszopatta Merkelt és most azt tesz, amit akar az EU-val (kíváncsiság gyötör, vajh miben engedünk még az USA-EU tárgyalásokon).
Szerintem Izraelnek is meg fog felelni a "nemzetközi" ellenőrzés alatt lévő Asszad; Irán és a Hezbollah befolyása ugyan csökkenni fog, de a síita félhold azért részben már úgyis megvalósult és max. kreatívabban kell ténykedniük; az Öböl menti diktatúrák meg kis tüntetgetéssel (pl. arab tavasz újfent) kezelhetők lesznek.

Vagy csak hülyeségeket írok.

inkvisitor 2015.09.30. 13:12:52

@martineden: Pontosan ezt mondom! Irán Sííta, Irak java része Szunnita, Középen siita tömbbel. A Kurdok nem siiták. Épp ezért nem fogadták volna nagy örömmel őket.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.30. 13:20:55

@fran7: Egy másik olvasat szerint viszont Európa meggyengülése épp az oroszoknak kedvez. (Amióta kitört a menekültválság, ki foglalkozik már azzal, hogy Putyin mit csinál kelet-Ukrajnában? Sőt most a szír helyzet megoldását is sokan tőle várják.)
Ez nem lehet amerikai érdek.
Szíriában pedig egyértelműen elbaltázta a dolgokat az USA. A világ közvéleménye egyértelműen őket okolja az ISIS felemelkedéséért. Ráadásul a következő elnökválasztásokig még ha akarna sem tudna szárazföldön beavatkozni. Szabad a pálya az oroszok és a kínaiak előtt

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.30. 13:24:15

@fran7:

"Fő pont. Németek elgyengültek, muszáj lesz nekik multikultit játszani"

Tévedés. Épp ez a penetráns, és látványos menekültáradat fogja elgondolkodtatni a német választót, és a szavazófülkében majd helyreteszi saját hibbant politikai elitjét..

fran7 2015.09.30. 13:27:47

@A megvalósult amerikai ólom..: Nézd meg a videót ezen a blogon a következő bejegyzésben. Amcsi elemző elmondja, ők csak a német-orosz összeborulástól félnek.. Német technológia orosz nyersanyag. Addig míg ezt az összeborulást megakadályozzák, addig nyert ügyük van. Másrészt míg Ukrajna egy része nyugati párti addig Putyin nem nyert. Oroszok-kínaiak nem tudnak koalíciót kialakítani, úgyis folyton összevesznének, főleg ha segít nekik ebben valaki.

fran7 2015.09.30. 13:31:59

@A megvalósult amerikai ólom..: Az indexen volt egy cikk egy nálunk is élő német tudósról. Aki elég egyértelműen beszélt arról, hogy az elit gondol valamit Németországban és a nép valami egész mást, csak a tabuk miatt nem merik kimondani. A kérdés, miképp fog feloldódni ez a feszültség. A politikusok hirtelen rájönnek csak a nép szavazataival maradnak kormányon vagy a nép rájön, hogy úgyse mehet szembe azzal, amit az elit elvár tőle. Én az elsőben reménykedem, de mivel magyar vagyok láttam már megvalósulni a második forgatókönyvet is.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.30. 13:52:00

@fran7: Megmondom, a szavazófülkék csendjében fog feloldódni ez a feszültség..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.30. 14:00:56

@fran7: Az oroszok meg a kínaiak egymásra vannak utalva a jelen világtörténelmi helyzetben. ,egyre szélesebb körű az együttműködésük.
(Jellemző pl. hogy az oroszok leszállítják Kínának a legmodernebb sz-400-as légvédelmi rakétarendszerüket. Ezenkívül a nyersanyag kereskedelem is egyre kiterjedtebb köztük.)

Ez a mostani menekültválság is az orosz-európai kapcsolatok javulását vetíti előre. Egyrészt az európaiak már megengedőbbek Putyin Ukrajna politikája kapcsán. Másrészt egyre több európainak leesik, hogy milyen súlyos következményei lettek rájuk nézve a amerikaiak szíriai beavatkozásának ( ISIS, menekülthullám).
A oroszoknak már önmagában az is előny, hogy nem velük foglalkozik a világsajtó.

molnibalage 2015.10.01. 13:21:34

@Pierr Kardán: Szezon és fazon esete. Nagy különbség van aközött, hogy ellenőrzés alatt kellene tartani rohadt kevés emberrel egy olyan infrastruktúrájú, természeti adottságú, olyan szomszédokkal és mentalitású országot, mint Afganisztán és aközött, hogy konvencionális hadviselésben pofánvered a másik hasonló módon küzdőt.

Hányszor kell még a 2x2-őt elmagyarázni...?

molnibalage 2015.10.01. 13:22:55

@shakespeare: Sorold azokat az amerikai fegyvereket, amiket tömegesen vetnek be. A YT videókon gyak. szovjet/orosz fegyvereket látni mindenhol Szíriában... Ha van kevés kivétel azok sem döntően jenkik. A feketepiacról harmadkézből meg azt szerzel, amit tudsz és akarsz.

shakespeare 2015.10.01. 13:31:53

@molnibalage: tudsz te angolul ? olvasod a nemzetközi híreket ? a Washington Post elég hiteles neked ?
www.washingtonpost.com/world/national-security/cia-begins-weapons-delivery-to-syrian-rebels/2013/09/11/9fcf2ed8-1b0c-11e3-a628-7e6dde8f889d_story.html

itt írja, hogy USA 2013-ban hivatalosan is elindította a fegyverek szállítását, biztos lehetsz benne, hogy előtte is szállították és azóta is.
szerinted itt fel tudnám sorolni amit azóta oda vittek ? :-D

molnibalage 2015.10.01. 14:34:45

@shakespeare: Iegn. Tudsz te magyarul? Ismerős az a szó, hogy "arány"...?

Ez legfeljebb kézifegyverek szintjét jelenti és egyéb HT jellegű ellátmányt. Nehézfegyverzet meg 0. Ez gyakorlatilag csak jelképes...

Egy 2013-as hírrel érvelni, mikor azóta tökéletesen láthatóak a fegyverek, hogy mikkel harcolnak... Meglol...

shakespeare 2015.10.01. 14:50:35

@molnibalage: a hozzászólásodból arra következtettem, hogy nagyon korlátosak az információid, próbáltam segíteni, de nekem gyanús, hogy nem csak angolul nem tudsz hanem gondolkodni sem

Ne haragudj, de fogom neked minden egyes állításomat havi bontásban nemzetközi hírforrásokkal alátámasztani, nagyon erős a gyanú, hogy nem fognád fel.

röviden : nem érsz annyit mint vitapartner, hogy folytassuk
szép napot

molnibalage 2015.10.01. 15:02:29

@shakespeare: Nem is vártam tőleg más reakciót...