sorok között

sorok között

Orwell forog a sírjában - War is Peace

2015. február 04. - Politikai Ateista

Tegnap éppen arról írtam, hogy a hétfői hírek alapján úgy tűnik, a vérontás Ukrajnában a közeljövőben fokozódni fog.

És akkor még fel sem figyeltem a Guardian ( saját mottójuk szerint a világ vezető liberális hangja ) szintén hétfői cikkére, amely a Putin must be stopped. And sometimes only guns can stop guns címmel jelent meg. Pontosabban a vélemény rovatban, Timothy Garton Ash professzor tollából.

Szerencsére nem kell különösebb angol nyelvismeret, mert nem túl nagy meglepetést okozva, a 444 is közlésre érdemesnek találta az írást, sőt kifejezetten ajánlották az olvasóiknak.

Ébredj Európa. Ha tanultunk bármi a történelmünkből, Putyint meg kell állítani.

De hogyan? - kérdez Ash, aki szerint Angela Merkel és külügyminisztere helyesen teszi, hogy diplomáciai utakkal próbálkoznak, de január közepén már ők is belátták, hogy nincs értelme Putyinnal találkozni.

Szombaton újabb kísérlet fulladt kudarcba tűzszünet megkötésére. Ash szerint a diplomácia ideje újra el fog jönni, de most nem az van itt. - Néha csak a fegyverek tudják megállítani a fegyvereket - 444

Röviden Ash professzor az ukránoknak történő fegyverszállítások szükségességéről győzködi a közvéleményt, mert szerinte ez vezet el a békéhez. Felesleges a továbbiakban a diplomáciával szarakodni.

Már csak egy kevés olajat kell locsolni a tűzre, és meglátod, hamarosan kialszik.

Hiszen az Asszad ellen harcoló mérsékelt lázadók támogatása is milyen nagyszerű eredményekkel járt.

Tudom, hogy már közhely az 1984-re hivatkozni, de ezt nem lehet kihagyni, Ash professzor gyakorlatilag kimondta, hogy a háború: béke.

war_is_peace.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr37138803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.04. 07:56:11

Napoleon és Hitler után a liberalizmus is megpróbálja meghódítani Oroszországot. Az eredmény ugyanaz lesz.
süti beállítások módosítása