sorok között

Az ukrán kormány idegenlégiósai

2014. december 08. - Politikai Ateista

Az lehet, hogy a jelenlegi a világtörténelem lehető legdemokratikusabb ukrán kormánya - legalábbis így tanítják - a politikai kultúra nem sokat változott.

 

A szokásos ökölpolitizálás a törvényhozásban:

 

 

A küzdelem azért robbant ki, mert nem mindenki értett egyett azza, hogy a kormánynak külföldi tagjai is legyenek.

 

Megszavazta kedden az ukrán parlament az ország új kormányát, melyben a gazdasági pozíciókat külföldi szakértők töltik be. - Külföldi szakértők az új ukrán kormányban - Euronews

 

Lehet, hogy nem akadt egy ukrán sem, aki képes lett volna betölteni szóban forgó "gazdasági pozíciókat" ?

 

A hivatalos magyarázat szerint idegenlégiósókra ezért van szükség:

 

Az új kabinetben a pénzügyminiszteri posztot az Egyesült Államokban született és ott komoly üzleti tapasztalatokat szerzett Natalja Jaresko, a gazdasági tárcát a litván Aivaras Abromavicius kapta meg. Személyük lehet a garancia arra, hogy Kijev végrehajtja a szükséges megszorításokat az államcsőd elkerülése, a külföldi támogatás megszerzése érdekében. - Újabb IMF-küldöttség, újabb kijevi remények  - Haszon magazin

 

A "gazdasági pozíciók" talán egy kicsit szerény kifejezés az Euronews-tól, amikor konkrétan a pénzügyi, a gazdasági, és az egészségügyi miniszter posztjáról van szó. A Haszon cikkéből kimaradt a grúz Aleksandr Kvitashvili, az új ukrán EÜ miniszter.

 

Natalia Jaresko amellett, hogy "komoly üzleti tapasztalatokat" szerzett, korábban az USA külügyminisztériumában is dolgozott, az amerikai nagykövetségen Kijevben, illetve tanácsadóként segítette a narancsos forradalom után hatalomra került a Juscsenkó-kormányt.

 

 

Ez nem is akkora meglepetés miután Victoria Nuland, amerikai külügyi államtitkár, és Geoffrey Pyatt, kijevi amerikai nagykövet korábban azt is megbeszélték, hogy ki legyen Ukrajna új vezetője.

 

 

Az új "ukrán" kormánytagok a kijelölésük után egyébként megkapták az ukrán állampolgárságot.

 

 

És ha ez nem lenne elég az ukrán demokrácia és szuverenitás kiteljesedéséhez, az amerikai törvényhozás december 4-én fogadta el azt a határozatot, (House Resolution HR-758) amely -  az International Business Times tolmácsolása szerint - határozott jelet adott Porosenko elnöknek, hogy kezdje újra a katonai hadműveleteket a kelet-ukrajnai szakadárok ellen.

 

 

IBT, Zerohedge, Haszon, Euronews, Congress.gov nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr296966465

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csak így tovább, fiúk! Csókpuszi: Lenin elvtárs 2014.12.08. 20:36:21

Nyugatról hergelik, módszerük a hazudozás, céljuk az erőszakkal történő kormányra jutás. A magyar baloldal ugyanabból a kottából játszik, mint a leninista bolsevikok 1917-ben, amikor német titkosszolgálati segítséggel először az orosz cárt, majd a legi...

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.12.08. 20:33:30

Diplomáciai mentessége mögé bújva hazudozik, rágalmaz és mutogatja felfelé tartott középső ujját kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pensive · http://ebbenmaradtunk.tumblr.com/ 2014.12.08. 17:18:25

Kiskezicsókolom, hát vissza tetszett térni? Nagyon helyes.

Ami a történteket illeti, Obama és az északatlanti pernahajderek szabályosan bevásárolták magukat az Ukrán döntéshozásba, miután egy szépen irányított puccsal megdöntötték Janukovicsot. Fentiek fényében, Putyin reakcióján egy cseppet nem lehet csodálkozni. Mondtam már hogy a hidegháború sosem ért véget? Mondtam.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.08. 20:19:40

Külföldről szervezett és levezényelt VÉRES puccsal leváltott kormány. Polgárháború. Idegen érdekeket szolgáló, külföldi állampolgárságú kormánytagok. Az USA szenátusának a jóváhagyása nélkül levegőt venni is képtelen "döntéshozók" a kulcspozíciókban.

Ezt a mintát, ezt a példát szeretné követni a magyar liberál-baloldal.

Az egyébként nem lehet, hogy az Egyesült Államok kormánya TÉNYLEG gyíkemberekből áll, akik arra készülnek, hogy végleg az uralmuk alá hajtsák, majd miután kizsigerelték, elpusztítsák a földi civilizációt?

;)

mrZ (törölt) 2014.12.09. 13:13:08

@polyvinyl:
Magyarországon esélytelen. Nincs fegyver. Sem gyárak sem raktárak. Lassan már lőni tudó ember sincs.
A ballib tüntetésekkel kavar, orbán 2006-ban ugyanezt csinálta. Ha van annyi mérges ember hogy elzavarja a vezetést akkor igazuk lesz. Ha nincs, akkor nem lesz. De polgárháború egyenlőre esélytelen.
És külföldi vezetés sem lesz, van itt annyi nyugati ügynök.
A ukiknál már tényleg durva hogy MINDENT előbb tudnak az oroszok, mint ahogy döntés van róla.