sorok között

sorok között

Az utolsó recesszió, és az első dominó

2014. december 07. - Politikai Ateista

Japán újra recesszióban.

 

A Portfolio lehozott ezzel kapcsolatban egy cikket, aminek azt a címet adták, hogy  "Kellemetlen meglepetés: recesszióba zuhant Japán".

 

Kellemetlen az biztos, de meglepetésnek nem nevezném.

 

kamikazeabe_1.jpg

 

Egy évvel ezelőtt Shinzo Abe ezt nyilatkozta:

 

"Japán lesz a globális gazdasági növekedés motorja"

 

Abe Sinzó miniszterelnök szerint, 0,8 százalékos infláció bővülésről adott számot a szigetország, a fogyasztói árak növekedése az energiaszektornak köszönhető. A dollár-jen árfolyama a 98-as szinteknél ragadt. - Japán lesz a globális gazdasági növekedés motorja - Tőzsdefórum

 

Erre reagálva anno írtam egy bejegyzést, aminek azt a címet adtam, hogy "A hét vicce".

 

Amióta ezt a blogot írom, határozott véleményem, hogy pénznyomtatással, gazdasági élénkítőcsomagokkal, és jegybanki bűvészkedéssel a japán gazdaságot már nem lehet megmenteni. Erről nagyon sokat írtam.

 

De ez nem csak Japánról szól.

 

Ha bukik az Abenomics, akkor az egész világon meginog majd a monetáris tervgazdaságba, a jegybanki mindenhatóságba vetett bizalom.

 

Az Abenomics-szal együtt véget ér a kényelmes, polkorrekt gazdasági megoldások, és a hitelből finanszírozott jóléti államok korszaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr896921803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2014.12.07. 09:49:23

De miért kellene növekedniük? Elérték a fogyasztási korlátokat, most azon belül optimalizálnak. Merkantilisták, egyszer hopp máskor kopp. pénzügyek nem számítanak, brisbane-ban múlt hónapban megállapodtak a bail-in -ről mint world standard.
www.kpmg.com/Global/en/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/regulatory-challenges/Documents/brisbane-g20-summit-fs.pdf
süti beállítások módosítása