sorok között

sorok között

Európa második gazdasága, és a bohóc aki irányítja

2014. február 03. - Politikai Ateista

A megválasztásakor gazdaságélénkítő programot ígért a franciáknak Francois Hollande miniszterelnök.

Én akkor azt írtam, hogy Hollande pofátlanul hazudik, vagy pedig teljesen hülye, mert nem lesz itt semmiféle gazdaságélénkülés, illetve, hogy Európa második gazdasága sokkal perifériásabb, mint amilyennek gondolják.

Ami biztosan élénkült az utóbbi időben, az érdeklődés Hollande magánélete iránt.

Minden idők legnépszerűtlenebb francia elnöke becsajozott.

A napokban David Cameron angol miniszterelnökkel találkozott. A közös sajtótájékoztatón valaki megkérdezte, nem gondolja-e, hogy a magánéleti bénázásával nevetség tárgyává tette Franciaországot?

Ami viszont a gazdaságot illeti, a franciák rosszabbul élnek mint 10 éve:

Az elmúlt években sokan a válság miatt kerültek nehéz helyzetbe, és lettek kénytelenek otthonukból romos épületbe költözni. Ahol nélkülözniük kell, mondjuk, a folyóvízet vagy a fűtést.

Franciaországban különösen akut a probléma: tíz év alatt ötven százalékkal nőtt a nehéz körülmények között élők száma.

Három és félmillió ember érintett, jóllehet nyilvántartások szerint száznegyvenezer hajléktalan van a 66 milliós országban. - Rosszabbul élnek, mint tíz éve: jóval több a francia hajléktalan - Euronews

Munkanélküliség a csúcson:

A múlt év decemberében további 10 200 fővel növekedett a munkanélküliek száma Franciaországban, megdöntve ezzel Francois Hollande elnök azon igéretét, hogy 2013 végére csökkenni fog az állástalanok száma. A francia munkanélküliségi ráta tavaly 5,7 százalékkal növekedett és jelenleg 11,1 százalékos arányt mutat fel. - Elképesztő módon növekszik a munkanélküliség Franciaországban - Világgazdaság

Külföldi befektetések a padlón:

A Franciaországba irányuló külföldi működőtőke befektetések a 75%-kal csökkentek 2013-ban, a legalacsonyabb szint 1987-óta.

francefdi.pngGraph-Zerohedge

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr945792205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

program készítő 2014.02.03. 23:34:46

legalább van kire fogni nekik,nálunk is van csak hosszú lenne felsorolni a neveket.

mrZ (törölt) 2014.02.04. 08:45:19

Mi köze van bárkinek a magánéletéhez? Lecserélte a vén sárkányt, oszt kész.
A gazdaság kérdéses, a munkanélküliség nőhet a vendégmunkások és bevándorlók miatt is.
A külföldi befektetések mennyisége nem mutat semmit, csak ha egyensúlyba állítanánk a franciák külföldi befektetéseivel. A spekulánsok meg le vannak szarva, "tőke"hiány nincs, az euróból korlátlan mennyiség van(lehet).
Az hogy visszatérnek közép afrikába inkább a kijózanodás jele. A francia álom továbbra is a 2000ha farm falunyi niga (rab)szolgával.

BlackVoid 2014.02.04. 20:02:54

"Európa második gazdasága"

Remelhetoleg mar nem sokaig ;)
süti beállítások módosítása