sorok között

Halálos csapás a halálra

2013. november 04. - Politikai Ateista

A 444-en olvastam, hogy micsoda "WIN" volt Obamának, hogy sikerült ledrónoznia a pakisztáni tálibok vezérét.A cikk szerint ez azért is jött jól, mert már sokan "cseszegették" az amerikai elnököt a dróntámadások civil áldozatai miatt. Most már minden OK. A dróntámadások civil áldozatai miatti cseszegetés CANCELLED.

Nyilvánvaló, hogy nem volt kár a talibán főnökért.

De a WIN szituáció nem annyira egyértelmű.

Talán elkezdhetnének leveleket küldeni a civil áldozatok rokonainak, megköszönve a részvételt a terrorizmus elleni háborúban, egyben tájékoztathatnák őket a sikerről, arról hogy a hozzátartozóik halála nem volt hiábavaló, végül sikerült ártalmatlanná tenni a terroristák vezetőjét.

A pozíció persze nem maradt sokáig betöltetlen, már meg is van az új terrorfőnök  Khan Said személyében.

Az amerikai adófizetők is bizonyára örülnek, hogy folytathatják a sikeres drónprogram finanszírozását.

A pakisztáni kormány viszont nem értékeli egyértelmű sikernek a támadást. Mivel katonai erővel képtelenek voltak megállítani a talibán befolyásának növekedését, béketárgyalásokat kezdeményeztek.

Ezeknek most annyi.

"Hakimullah megölése a béke érdekében tett erőfeszítéseinket is likvidálta" - nyilatkozta a belügyminiszter Chaudhry Nisar.

A pakisztáni tálibok szóvivője pedig arról tájékoztatott, hogy Hakimullah haláláért bosszút fognak állni az Egyesült Államokon és szövetségesein.

Jah, egyértelmű WIN, sőt, JACKPOT.

drones.jpg

Most vettem észre, hogy reggel megjelent a 444.hu-ra költözött Véleményvezér blog írása is a dróntámadásról, ami egy kicsit árnyalja a hatalmas sikert.

Érdemes elolvasni, ha érdekel a téma.

Az a tény, hogy ezek a pakisztáni (és jemeni és afrikai) kivégzések drónokon keresztül történnek, ha lehet, még inkább antagonizálja a helyi lakosságot. Ezek a gépek ugyanis a személytelenség és az érzéketlenség szimbólumai, ahol a drónt irányító „pilóta” két popcorn és egy kóla között egy joystickkel lövöldözi ki a hangyaként rohangáló embereket. Ha valaki ellenségeket akar kreálni, arra valóban kiváló ez az eszköz. - A drónháborúk kora - Véleményvezér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr855613880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farcsika67 2013.11.04. 19:51:11

miért az arab terroristák nem személytelenek, amikor a hátukon egy zsákban viszik fel a bombát a buszra?ezek így ölnek, azok úgy.

vomit 2013.11.05. 08:36:27

a gepet a tavolbol nyomkodoknak sem fenekig tejfel, orok eletukre lelki rokkantak lesznek
Confessions of a Drone Warrior
www.gq.com/news-politics/big-issues/201311/drone-uav-pilot-assassination

komplikato 2013.11.06. 16:55:10

Speciel sok féle népek laknak Pakisztán és Afganisztán területein, de arab csak mutatóban.
Nem kell se a muszlimokat, se a terroristákat összemosni az arabokkal és akkor van értelme a mondatnak.

Az öngyilkos merényleteket egyébként a Japán Vöröshadsereg(!) honosította meg még az arab területeken valamikor a 70-es években.