sorok között

sorok között

Így keresheted hülyére magad a háborúval

2013. szeptember 18. - Politikai Ateista

És még zsoldosnak sem kell szegődnöd.

Csak tőzsdézni egy kicsit.

Boeing  - BA                 (+59.73%)

Raytheon -  RTN            (+40.66%)

Lockheed Martin - LMT   (+43.91%)

Zárójelben a részvények árfolyamának változása az elmúlt 1 évben.

Nyilvánvalóan amerikai fegyvergyártók papírjairól van szó, de azt sem árt figyelmen kívül hagyni, hogy a védelmi szektorban ez a három cég a legaktívabb a lobbizás tekintetében.

 

topcontr.JPG

És igazából háborúra sincs szükség. Amíg a szíriai beavatkozás lehetősége az asztalon van, ezekben a papírokban van fantázia. Mondjuk lehet, hogy a FED ma délután csinál egy kis armageddont piacokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr375517255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.09.18. 06:02:08

"Mondjuk lehet, hogy a FED ma délután csinál egy kis armageddont piacokon."

Jósolhatok? Marad az enyhítés. Persze nem így fogják előadni, hanem előbb az említett mondatot megetetik a bullshit-generátorral.

2013.09.18. 06:05:12

"Mondjuk lehet, hogy a FED ma délután csinál egy kis armageddont piacokon."

Jósolhatok? Marad az enyhítés. Persze nem így fogják előadni, hanem előbb megetetik az említett kijelentést a bullshit-generátorral.

toportyánzsóti 2013.09.18. 10:01:31

Van ezek szerint háttér pénzhatalom.Kapitalizmusban a háború fizet a legjobban,szerencsére az atomfegyverek eléggé elrettentőek,különben sorra vívnák a világháborúkat!

mrZ (törölt) 2013.09.18. 11:24:20

@toportyánzsóti:
Háború mindig lesz, atom ide vagy oda.
De előtte destabilizálás, mélyülő gazdasági válságok, politikai káosz, terroristák, polgárháborúk.
Aki meggyengül azt megtámadjuk.
Mi erősebbek vagyunk, erkölcsileg gazdaságilag felsőbbrendűek, és velünk van az isten.

In god we trust.

www.godless.biz/wp-content/uploads/2009/01/InGodWeTrust.jpg

2013.09.18. 19:08:22

Közhely, de most tökéletesen illik a helyzetre.
Azt szokás mondani az árfolyamgörbe bal oldalát bizony nagyon könnyű lekereskedni.....
Szóval "sorok között" azt mondd meg nekem, hogy a következő 1 évben hogy fog alakulni ezeknek a cégeknek az árfolyama?? :)))

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.09.18. 23:15:14

Szentgyörgyi Albert:

"Amikor megkaptam a Nobel-díjat, az egyetlen nagy összeget, amit életemben valaha is láttam, tennem kellett vele valamit. A legegyszerűbben úgy szabadulhattam meg tőle, hogy befektettem; részvényeket vásároltam rajta. Tudtam, hogy közeledik a második világháború, és féltem, hogy ha olyan részvényeim vannak, amelyek értéke háború esetén emelkedik, én is kívánni fogom az öldöklést, így arra kértem az ügynökömet, olyan részvényeket vásároljon, amelyek értéke háborúban zuhanni fog. Megtette. A pénzemet elvesztettem, de megmentettem a lelkiismeretemet."

Brix 2013.09.18. 23:23:26

Az áremelkedés elsősorban a pénznyomtatással van összefüggésben és másodsorban a fundamentumokkal. Pl. a Tesla , amerikai elektromos autó gyártó fél év alatt 40 dollárról 160-ra növelte az árfolyamát, amihez a valós fundamentumoknak semmi köze sincs. Ha megállna a pénznyomtatás, akkor azonnal leesnének a részvény árak.
süti beállítások módosítása