sorok között

sorok között

Minden amit Európa gazdaságáról tudnod kell - egy képen

2013. szeptember 17. - Politikai Ateista

Costa-Concordia.jpg

Azóta sikerült egyenesbe hozni a Costa Concordiát, és Európát is:

A világnak "örömmel kell nyugtáznia", hogy az euróövezetből most már folyamatosan kedvező gazdasági jelek érkeznek, és bár a válság még mindig érezteti hatását, a valutaunió egyértelműen a gyógyulás felé tart, szerkezetileg és ciklikusan egyaránt - írta a keddi Financial Timeban közölt cikkében a német pénzügyminiszter.

    Wolfgang Schäuble szerint jórészt az történik, amit a "megfontolt európai válságkezelés hívei" megjósoltak. A költségvetési és szerkezeti helyreállítási munkálatok kezdik meghozni eredményüket, megteremtve a fenntartható növekedés alapjait.
    Mindössze három év alatt megfeleződtek a közfinanszírozási deficitek az eurógazdaságokban, az egységnyi termékértékre jutó költségek és a versenyképesség gyors kiigazításon megy át, a banki mérlegek javulnak, a folyómérleg-hiányok eltűnőben vannak, az euróövezet pedig kikerült a recesszióból a második negyedévben - írta Schäuble a londoni gazdasági napilapban. - MTI

Még egy kis takarítás, és indulhatunk is...

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr685519756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása