sorok között

sorok között

Egyelőre csak köztörvényeseket küldenek Szírába

2013. szeptember 10. - Politikai Ateista

Addig is amíg Obama győzködi Amerikát a háború jóságáról, és az orosz ajánlatot mérlegeli...


Az USA Today információi szerint Szaúd-Arábia kormánya 1239 halálraítéltet engedett szabadon a közelmúltban, azzal a feltétellel, hogy elutaznak Szíriába harcolni egy kicsit a kormány ellen.

A bűnbocsánat mellé csinos fizetést is folyósított az állam a szabadságharcossá avanzsált halálraítélteknek.

Ez már eleve érdekes fejlemény, de szerintem más megvilágításba helyezi a nyár titokzatos börtönszabadulásait is.

Líbiában ezer elítélt sétált ki, az illetékeseknek fogalma sincs mi történt:

Több mint ezer elítélt megszökött a börtönből szombaton a kelet-líbiai Bengázi közelében. Mohammed Hejázi, a biztonsági kérdésekért felelős egyik kormánytisztviselő közölte, hogy a foglyok az al-Kuifija börtönből törtek ki, egy időben azzal, hogy országszerte tiltakozók rohanták meg az iszlamistákkal szövetséges pártok irodáit. - Ezren szöktek meg egy börtönből Líbiában - Index

Nem egyedi esetről van szó:

Július 22-én Irakban ötszáz rabot szöktettek meg Abu Graibból, köztük az al-Kaida több műveleti vezetőjét, akik azóta is szabadlábon vannak. Pár nappal később a kelet-líbiai Bengáziban több mint ezer fogoly szökött meg egy börtönből. Ugyancsak ebben az időszakban Pakisztán északnyugati részén több mint 200 embert szabadítottak ki állig felfegyverzett tálibok egy fél éven át tervezett rajtaütésben. - Bombaszag terjed - Origo

 

Többek között ezekkel az eseményekkel is magyarázták augusztus elején néhány amerikai nagykövetség kiürítését, illetve a fokozott biztonsági intézkedéseket.

 

A nyugati érdekeltségek elleni terrortámadásokból kacsának bizonyultak, de a szökött raboknak egyelőre bottal ütik a nyomát.

 

Talán csak rossz helyen keresik őket.

 

999555.jpg


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr425502144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása