sorok között

sorok között

Jöhet Horvátország csődje?

2013. július 07. - Politikai Ateista

Pert nyertek a devizahitelesek Horvátországban. Vajon mit szól ehhez Szász Károly?

Miközben itthon a Kúria döntésére várunk egy devizahitel perben, Horvátországban első fokon elmarasztalta a bíróság a bankokat. A bíróság szerint a szerződés napján érvényes árfolyamon a bankoknak kunára kell átszámítaniuk a hitel tőkeösszegét, így az adósok akár pénzt is igényelhetnének vissza, ha jogerőre emelkedne a döntés. - Horvátországban a devizahitelesek nyertek - Privátbankár

Ha hihetünk Szász Károly a Kúriához intézett levelének, akkor nemsokára szemtanúi lehetünk a horvát államcsődnek. A PSZÁF csúcsfejének bíróságokhoz intézett iránymutatása miatt, a saját bevallása szerint még a miniszterelnök is elszégyellte magát. Ahelyett, hogy például kivágta volna Károlyt a pénzügyi felügyelet éléről.

Természetesen Horvátország nem fog csődbe menni a devizaperek miatt. Nemcsak azért mert a lakosság számarányához képest jóval kevesebb a devizahiteles mint hazánkban, hanem azért, mert az ítélet még nem jogerős, és könnyen elképzelhető, hogy másodfokon, vagy a legfelsőbb bíróságon majd a pénzintézeteknek adnak igazat.

Horvátország július elsején az Európai Unió 28. tagállama lett. Annak az uniónak, ahol a döntéshozók az utóbbi időben elsősorban a bankjaik mentegetésével vannak elfoglalva. Nem csodálkoznék ha a horvát bíróknak is menne a levél a közeljövőben, talán egyenesen Brüsszelből.

Legfeljebb nem szivárog ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr775393013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rókafogta 2013.07.07. 09:09:14

Nem fog semmilyen levél menni az Uniótól a horvát bíráknak,majd meglátjuk mi lesz a mi bankjainkal: Horvátország (még ha van is baj) nem egy olyan élhetetlen széthúzó egymást pocskondiázó gyűlölködő hely mint Magyarország.Ők tudnak közösen gondolkodni, cselekedni még ha nem is azonos az ideológiájuk

tb79 · http://www.ukulele.hu 2013.07.07. 09:18:48

Ilyen szégyenteljesen ostoba, aljas és hangulatkeltő postot régen olvastam. Persze index főoldal.

AbuBakr 2013.07.07. 09:21:35

kezdjük azzal, hogy pszáf karcsi magától nem írta volna meg azt a levelet, vagyis engedélyt, vagy még inkább utasítást kapott rá, csakhogy kiszivárgott..
a kiszivárgás nem volt a pakliban, ergo viki, meg bulvár tóni sirámai szimplán csak rossz ripacskodások a nagyérdemű számára

mint viszonylag jó állapotú új belépő, érdemes lesz odafigyelni dalmáciára, hogyan fognak szépen lassan süllyedni és fuldokolni
igazi real time történelmi megfigyelés lesz...

végezetül biztos vagyok benne hogy már elpostázódott az a levél, mert a júnióban szép lehetsz, de okos nem
mindenesetre a nálunk kisebb arányú szopóági dalmát jó eséllyel nagyobb cirkuszt fog csinálni ha eljön az ideje

az eu helyében meggondolnám meddig terjeszkedek a balkánon, mégha olyan nagyon kellenek is azok a gyarmati piacok, mert arrafelé már másféle ürgék lakják az országaikat mint tőlük kicsit északabbra...

Reszelő Aladár 2013.07.07. 09:29:12

Nem teljesen értem a mindanivalóját a posztnak.
Itthon is az adós nyert első és másod fokon aztán a Kúri fordított...
Amúgy az ítélet, miszerint a tőkét át kell váltani... Nos ez nálunk egyik banknak sem jutott eszébe, pedig ha valakik akkor elvileg ők tudnak kockázatot elemezni.
Nekem ebből az jön le, hogy végig tudták, hogy a pénzüket megkapják: vagy adóstól, vagy árverezéssel, vagy az államtól.
A kiszivárogatásról annyit, hogy pont ez egy nyílt levél lényege és célja...

antianti 2013.07.07. 09:39:15

Mindegyik előttem hozzászólóval egyetértek.
A hivatkozásban simán behelyettesíthető Horvátország helyett Magyarország, elsőfokon Magyarországon a devizahitelesek nyertek. (No meg a forinthitelesekkel szemben is, no meg velem szemben is, aki szándékosan nem vett fel deviza alapú hitelt.)

A cikk simán mehetne a blikk, bors és egyéb bulvár média címlapjára két meztelen nős kép és egy "meggyilkolta/lemészárolta..." cikk képe közé.

CSENDES 2013.07.07. 09:43:44

Horvátországban mintegy százezer frankhitelest tartanak számon, ami a lakosság számához képest elhanyagolható (2,3 %).
Nem igazán értem én sem, hogy mit is akartál kifejteni.

Túl azon, hogy tényszerűen az az igazság,hogy a szakértelemmel bíró hatóság szakvéleményét kérte a Kúria, amit a PSZÁF vezetője 30 x oldalon keresztül fejtett ki.
Nagyon hülyének kell lennie annak, aki semmiség okán a szerződések visszamenő hatályú megsemmisítését várta.

A jogszabály szerint (Ptk 237 § (2) bek.: Az érvénytelen szerződést érvényessé lehet nyilvánítani, ha az érvénytelenség oka - különösen uzsorás szerződés, a felek szolgáltatásainak feltűnő aránytalansága esetén az aránytalan előny kiküszöbölésével - megszüntethető. Ezekben az esetekben rendelkezni kell az esetleg ellenszolgáltatás nélkül maradó szolgáltatás visszatérítéséről.

Ebben az esetben a Kúria jogszabály szerint járt el. Az érvénytelen részt megsemmisítette, de mivel a felek szándéka a kölcsön nyújtására (hitelezői szándék) és kölcsön felvételére (adós szándéka)irányult, így magát a szerződést érvényben tartotta.

CSENDES 2013.07.07. 09:46:03

S csak szerényen hozzátenném, hogy Orbán és jogász társai, de még az állítólagos közgazdász Rogán Tonyónak is illene tudnia ennyit a jogról.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.07.07. 09:55:05

A döntést másodfokon el kell kaszálni, de nem azért, mert mit okozna. Azt a bíróságnak nem kell és nem is szabad figyelembe vennie.
Hanem azért, mert nem teljes.
Ha a bank a szerződés napján érvényes árfolyamon a kunára váltotta volna a hitel tőkeösszegét, akkor a kunára érvényes kamatot kellett volna felszámítania hozzá.

El lehet játszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha az az euróhitelt visszamenőleges hatállyal forintra váltanánk, de akkor visszamenőleges hatállyal megdupláznánk a kamatokat is. Összességében valószínűleg egyáltalán nem járna jól vele az adós.

makospacal 2013.07.07. 10:03:13

Tipikus indexes semmitmondó, de hangulatkeltő fos írás.
Undorító ahogy a dev hitelezéssel kapcsolatban a bankok és a tőke alá behízelegve férgelődtök a portfólóval együtt.
Ti is csak annyit tudtok mint a kormány: egymás ellen uszítani a bankok által kifosztott (dev hitelesek) és a kormány átlal kifosztott (nem dev hiteles adófizetők) szerencsétleneket.

CSENDES 2013.07.07. 10:06:54

@Lord_Valdez: Igen, szerintem erről is említett valamit a PSZÁF jelentés, mégpedig az 5. számú kérdésre adott válaszában.
A kérdés így szólt:nagyságrendileg milyen következménye lenne annak, ha a bíróságok a szerződések érvénytelenségét állapítanák meg oly módon, hogy
A.)a szerződésben a forintban megjelölt összeg és annak jegybanki kamatai visszafizetését rendelnék el?

stb.

nikk rivers 2013.07.07. 10:21:22

grat a posthoz,
most, hogy lecsengett a pride,
vissza lehet térni a pénzintézetek sározásához.

szofter 2013.07.07. 10:24:11

Hát jó, nyerjenek pert a zemberek a gonosz, csúnya, pénzéhes, kapzsi, vadkapitalista bankokkal szemben. Kötelezzük a bankokat, hogy kuna/forinthitelt adjanak svájcifrank-kamaton, utólag. Ezzel nemhogy kimentjük a zembereket, de még pénzt is igényelhetnek vissza a banktól, mert a zembereknek ez a kompenzáció a többéves sanyargatásért JÁR.

Csak aztán ne csodálkozzunk, ha tíz-tizenöt év múlva lesz egy teljesen ugyanilyen hitelválságunk, talán annyi különbséggel, hogy akkor már azok sem maradnak ki belőle, akik most igen, mert akkor már mindenki tudni fogja, hogy ebből baj nem lehet, állam bácsi úgyis segít.

2013.07.07. 10:28:04

A devizahitelek érvényes, szabályos szerződések bank és adós között. A buta emberek miatt nem lehet utólag, érvényes magánjogi szerződéseket felrúgni (illetve lehet, de rettentő veszélyes precedenst teremtene). Ellenben lehetne például oktatni az alapfokú gazdasági/pénzügyi ismereteket (persze könnyen lehet, magyaroknak azt is hiába).

Ezt pontosan tudja mindenki, a bíróktól kezdve a Kúrián át az összes politikusig - ám utóbbiak számára ez egy remek eszköz a szavazatmaximálásra, amennyiben a szájtáti Don Quijote szerepében tetszeleghetnek. Ugyanez történik Horvátországban is.

Ilyen az, amikor nem adják a bíró véleményét a szájába:

ebbenmaradtunk.blog.hu/2013/04/20/a_bankok_meg_a_zadosok

CSENDES 2013.07.07. 10:35:19

@Pensive: Ez jó volt, már amit írtál a posztodban.

kvadrillio 2013.07.07. 11:37:54

Fásy Zsülike 16 évesen érettségizik
2013.07.07. 09:35 - meju

|

Fásy Ádám lánya, Fásy Zsüliett még csak 15 éves, de már elvégezte a középiskola harmadik osztályát, jövő ilyenkor pedig már túl lesz az érettségin, utána pedig valahol külföldön szeretne továbbtanulni − írja a Blikk.

"Ötödikes voltam, amikor rájöttem, hogy nem érzem jól magam az osztályomban, mert túl lassan haladnak. Időpazarlásnak tartottam. Anyuékkal megbeszéltük, hogy kipróbáljuk, hogyan tudnék magántanulóként boldogulni. Örültem neki, mert amúgy is utálok korán kelni, így magam osztom be az időmet! Gyorsan kiderült, hogy bírom a strapát, ezért felvetettem, mi lenne, ha egy év alatt végezném el a 6.-7-dik osztályt. Többet tanultam, de azt gondolom, sokat segített, hogy legalább 5-6 magántanár foglalkozik velem folyamatosan. Most 15 éves vagyok, és végeztem a 11. osztállyal − mondta Fásy Zsülike, aki két évvel hamarabb érettségizik majd, mint a korosztálya.

A Blikk úgy tudja, hogy Fásy Ádám lánya érettségi után Ausztráliába megy majd rokonokhoz nyelvet tanulni, majd onnan Cambridge-be, végül pedig New York-ba megy. Utóbbi városban akar letelepedni, és minden álma, hogy orvos legyen, vagy nyisson egy cukrászdát.

Fásy Ádámék természetesen rettenetesen büszkék, szerintük igazi csodagyereket hoztak össze Zsülike személyében. "Nekünk a gyerek az első, minden döntést úgy hozunk meg, hogy neki a legjobb legyen. Ha ő úgy dönt, hogy New York-ba költözik, akkor is támogatjuk őt. Rettenetesen nehéz lesz nélküle, de például a téli időszakban, amikor kevesebb fellépés van, akár hónapokra is ki tudunk menni hozzá, aztán pedig, hogy végleg követjük-e őt, az majd elválik" − mondta Fásy Marika, Zsülike édesanyja. Most pedig hallgassa meg Zsülike egyik legnagyobb slágerét, a Hotel Silvert."""

...igen...igen.."CSODAGYEREK"...MONGGYUK EZT RÖGTÖN LÁTTUK RAJATA, MIKOR MÁSODSZORRA EL TUDTA ÉNEKELGETNI A BOCI-BOCI TARKÁT.....5-6 MAGÁNTANÁR SEGÍTSÉGÉVEL..A MILLIÁRDOS APUKA ÁRNYÉKHÁBAN.....:)

kvadrillio 2013.07.07. 11:39:39

@kvadrillio: ...JAHHH....NEW-YORK...CSAKIS ŐREÁÁÁÁÁ VÁÁÁÁÁR....

kvadrillio 2013.07.07. 11:45:46

...NAMEGA HORVÁTORSZÁG.....mega korrupcijó...

Index - Külföld - A korrupció lett a horvát kormány veszte
index.hu/kulfold/2011/12/.../a_korrupcio_lett_a_horvat_kormany_veszt...‎
2011.12.05. - A korrupció lett a horvát kormány veszte - Megszorításokat és nehéz időket garantál az új zágrábi kormány, amelyik az EU-ba vezeti az ...
Világ: Bizalmat szavaztak az új horvát kormánynak - HVG.hu
hvg.hu/vilag/20111223_horvat_kormany_bizalom‎
2011.12.23. - Bizalmat szavazott a horvát parlament Zoran Milanovic új, baloldali kormányának pénteken, noha a miniszterelnök csak nehézségeket tudott ...
MOL–INA-ügy: Pácban a horvát miniszterelnök-asszony? - Serbia ...
srbija.blog.hu/.../mol_ina_ugy_pacban_a_horvat_miniszterelnok_asszon...‎
2011.07.01. - A volt horvát kormány-alelnök (a jelenleg több korrupciós ügyben is ... Horvátország kormánya csak azt követően írta alá a szerződést, miután a ...

... de...a bíróságaik nem korrupAK UGYE ????????

Steve123 2013.07.07. 12:11:25

kerdezzbatran.blog.hu/2013/07/06/a_kuria_a_bankok_oldalara_allt

Olyan könnyű a bankokat szidni. Ha te dönthetnél, akkor milyen bankot hoznál létre?

Steve123 2013.07.07. 12:13:06

kerdezzbatran.blog.hu/2013/07/06/a_kuria_a_bankok_oldalara_allt

Vajon milyen a "jó" bank? Szidni könnyű, de Te milyen bankot csinálnál?

Kim Jong Un 2013.07.07. 12:36:09

Pusztuljanak a bankok!!!!

bat4 2013.07.07. 15:42:20

Az alacsony IQ-jú devizahitelesek tuljdonképpen devizaspekulánsok akik arra spekuláltak, hogy az árfolyam nekik kedvező módon változik. A spekuláció nem jött be. Ennyi.
Az államnak nem feladata ezeknek az élősködő devizaspekulánsoknak a támogatása.
Ezek a gennyek nemcsak saját magukat sodorták veszélybe, hanem az egész országot is.
Sajnos szavazatvásárlás céljából a kurmány bevezette az árfolyamgátat, melynek segítségével az élősködő devizahitelesek újabb 83000 forintot vettek ki átlagban a többi adófizető zsebéből.
Felveszik a pénzt és elkezdenek költekezni, mert a szomszéd aberrált is új házat, új kocsit, új plazmatévét vett, élvezik a devizahitel előnyeit a forinthitelhez képest, majd mikor előnytelen lesz az árfolyam elkezdenek rinyálni és verni a mocskos picsájukat, hogy ez nem "fair".

soproni1 2013.07.07. 16:04:34

@bat4: egyrészről igaz, de a lúzerek nélkül nem tudott volna elhelyezkedni az a selejt munkaerő, aki most munkanélküli. Az építőipar és kereskedelem felszívta ezeket. Ezek arany évek voltak. Igazából hálásnak kell lennünk. Egy tanulság van: mindig ellenkezőjét kell csinálni, mint amit a magyar ember tömeg csinál.

makospacal 2013.07.07. 16:30:06

@bat4:
nyomod a mantrát...
- senki nem kért segítséget az adófizetők pénzéből, egy valamit vár el jogállamban a pógár, hogy az akkori hatályos törvények értelmében vizsgálják felül a szerződéseket.

Továbbá
- senki nem kérte, hogy konszolidálják ("megmentsék" a bankokat) anno 2008-ban, amit most te és én fizetünk meg
- senki nem kért árfolyamgátat, végtörlesztést az adófizetők pénzéből és azt sem, hogy ezekkel további károkat okozzon a kormány
- senki nem kért bankadót, mait most te és én fizetünk meg
- senki nem tájékoztatta a hitelvelvevőket 2008 előtt, hogy el fogják törölni az intervenciós sávot így a devizahitel elveszti a "biztonságosságát".
- senki nem tájékoztatta a 2008 február utáni hitelfelvevőket, hogy eltörölték az intervenciós sávot, így hazugság, amit a bankok állítanak, hogy a dev hitel biztonságos.
- senki nem tájékoztatta az ügyfeleket arról, hogy a kormány elkúrta és nem lesz 2010-ben euro, amiatt a devizahitelek egyáltalán nem biztonságosak, szemben azzal, amit a bankok állítottak
- hogy merészelte a bank azt állítani, hogy a devizahitel kockázatát ellensúlyozza a kamat, ami a frank referenciakamatát követi majd. Tájékoztatlak, hogy nem követte, pedig a frank jegybanki alapkamata jelentősen csökkent.
- senki nem tájékoztatta az ügyfeleket (erről nem is lehetett volna), hogy a cigánygyerek kormánya tudatos forintgyengítő kormányzást fog folytatni, amivel aláírták a dev hiteles lakosság és önkormányzatok halálos ítéletét. (apropó az önkorikat most mentik, kérdem én milyen jogon a te és én pénzemből)?
- és végül ki tudja milyen okból tartották az egekben a forint hitel kamatát....bár nyilvánvaló.

No hát ilyenek és még sorolhatnám.
Ha ezekről nem tudtál, akkor minek szólsz hozzá kibic?

2013.07.07. 16:58:05

@bat4: Sarkos, de igaz. A devizaadós, (saját nyelvjárásuk szerint svájcihiteles) egy, az adott devizával szembeni pozíciót vett fel, vagyis a szóbanforgó deviza gyengülésére játszott/ik. Tette ezt, a mellékelt ábra szerint, a saját tudta nélkül.

Sokszor elhangzott már ezen a blogon (is): a hitelből vásárolt jólét korszaka, előbb vagy utóbb, de véget ér. Aki előre feléli a jövőjét, arra szükségszerűen nehéz napok várnak. Erre mostanában több, párhuzamos példát is láthatunk, és még rengeteget fogunk látni rövid/középtávon.

Mindennél fontosabb volna tehát az alapszintű pénzügyi és gazdasági ismeretek kötelező oktatása, valamint, legalább a minimális öngondoskodás forszírozása. Sajnos előbbinek híre sincs, utóbbinak egyetlen oszlopát, atyáink einstandolták egy tollvonással (már megtették a Portugálok és a Spanyolok is, a példa tehát ragadós, így valószínűleg sokan fogják is még a közeljövőben).

A politikai elit, továbbra is a tömegek butaságára épít. Hazánkban ez egy rettentő stabil fundamentum.

Borenbukk 2013.07.07. 17:14:02

@makospacal: "- senki nem kérte, hogy konszolidálják ("megmentsék" a bankokat) anno 2008-ban, amit most te és én fizetünk meg"

Ezek pontosan melyik bankok is voltak?

apanna 2013.07.07. 17:20:21

@bat4: Te pedig annak az Az alacsony IQ-jú devizahitelesnek köszönheted hogy kamatot kapsz a megtakarításodra, amit spekulatív céllal fektettél a bankba. Ráadásul a te pénzedre még garanciát is vállalt a bank. Úgy hogy lehet bőrt húzni a szádra.
Bár ahogy olvaslak, szerintem a te IQ-d igen csekély lehet. És szerintem neked egy fillér megtakarításod sincs, és nem is lesz.

makospacal 2013.07.07. 17:21:20

@Borenbukk:
Hogy? Ez most milyen kérdés?

bat4 2013.07.07. 18:19:18

@apanna: Végülis nem mindegy, hogy a bráner melyik oldalán vagyunk, a szopóágon vagy a szoptatóágon. Az elősködő parazita devizahiteles most szopóágon van.
Bekapták a fütyit, most már csak le kellene nyeljék.

Nekem devizabetétem van, de nemsokára kiveszem, mert a devizahitelesek kártékony siserahada miatt nincs bizotnságban a magyarországi bankokban.

apanna 2013.07.07. 18:36:22

@bat4: "Az élősködő parazita devizahiteles most szopóágon van."-Nem egészen. Mostantól az összes devizahitelesnek költségként kell elszámolni az árfolyam különbözetet, ráadásul annak mértéke is meghatározott, ami 1% + - 05% lehet. Idáig a legtöbb bank,ezt lényegesen magasabb áron számolta el, volt ahol 10%-on. A bankok ezt pontosan tudják, és meg is értették, hogy most kerültek szopóágra..
A devizahitelesekkel kapcsolatos mesék, miszerint nem akarják kifizetni a felvett hiteleket, kezd lecsengeni. Mert a többség, már rég megértette, hogy fizetnek, és fizetni is fognak,arról szó sem volt, hogy nem akarnak, csak nem mindegy, hogy tisztességes kamatot és költségeket számolnak fel nekik, avagy sem.

toportyánzsóti 2013.07.07. 20:26:09

Magyarország vezető helyen van a kilopott milliárdok mennyiségében,szervezetten folyik itt a nemzeti eredmény külföldre talicskázása,a narancsmaffia is csak a saját devizahiteleseit mentette,nem véletlenül lapít ezügyben mindenki!

apanna 2013.07.07. 21:26:03

@bat4: "mert a devizahitelesek kártékony siserahada "-Na igen, ezentúl nem nyúlják le a devizahiteleseket, hogy a betéteseknek nagyobb kamatot fizessenek.:)

Borenbukk 2013.07.08. 07:35:38

@makospacal: Egyszeru. Merthogy Magyarorszagon egyetlen bankot sem kellett megmenteni/konszolidalni a 2008-as valsag nyoman. Egyedul az OTP kert es kapott kolcsont az allamtol, amit szepen vissza is fizetett.

Es hogy miert kell megmenteni a bankokat? Mert a sajat befektetoiken(akiknek ez uzleti kockazat) kivul a betetesek is buknak. A masik meg az, szerinted mi tortenik azzal a hitel szerzodessel, ami mogott becsodol a bank?

makospacal 2013.07.08. 14:14:38

@Borenbukk:
"Magyarorszagon egyetlen bankot sem kellett megmenteni..."
Akkor jó. Attól még nem nyugodtam meg, van ott még kérdés
"szerinted mi tortenik azzal a hitel szerzodessel, ami mogott becsodol a bank"
Nem tudom. Mi?
Csak azt tudom, hogy mi történik ha én becsődölök (munkahely elvesztése, leszakad a lábam, leszázalékolnak, stb előre nem tudható tényező):
Miután már befizettem 4M Ft kamatot (csak kamatot), viszik a lakást is (ami ugye maga fedezet), azt elkótyavetyéltetik egy faktoring céggel és utána még az árfolyam okán 5 millióval megnövekedett töketartozásom különbözetét is követelik rajtam.... egy életen át.

Szerinted érdekel egyébként, hogy a bankrendszer hibájából becsődölő bankkal mi lesz, ha becsődöl?
Bocsánat.

Borenbukk 2013.07.09. 07:46:54

@makospacal: "Szerinted érdekel egyébként, hogy a bankrendszer hibájából becsődölő bankkal mi lesz, ha becsődöl?"

Szerintem erdekeljen, ugyanis csod eseten villamgyorsan felmondjak az osszes hitelszerzodest, vagyis a maradek tartozas egy osszegben azonnal esedekesse valik.

makospacal 2013.07.09. 10:46:14

@Borenbukk:
A kérdés költői volt...
De ha érdekel is, mit tehetnék én? Pontosabban itt lent a mi szintünkön bárki.
Akik tehetnek, azok nem mi vagyunk, hanem ők ott fönt. Amit akarnak.

Mindenki tudja, hogy a bankcsődös forgatókönyv nem következhet be, abban a formában ahogy írod. Többek között ingatlan piaci összeomláshoz (is) vezetne. Azonnal behajtani a tartozásokat úgysem tudnák (mondjuk 8 napon belül) az adósokon. Hiába válik esedékessé...

Így ebben a kibaszott nyugodt tudatban a bankom megteheti, hogy jelen esetben baszik válaszolni a kérvényeimre, nem áll szóba velem.
Szóban és írásban is jeleztem, hogy baj LESZ, nem fogom tudni fizetni, mert elvesztettem a munkámat. Kérdeztem mit tegyünk.
Mondták: amíg nincs baj (90 napos elmaradás), addig "nem tudnak mit tenni".
De ha tudok, hozzak egy vevőt a lakásra. Hoztam.
Ez volt 2 hónapja, a vevő elúszott válasz nincs.

Nagyjából ennyi...
süti beállítások módosítása