sorok között

Melyik hülye találta fel a kormányt?

2013. június 22. - Politikai Ateista

Egyedülálló repülőtéri kezdeményezésről találtam cikket a Könyves blogon. Pedig a tömegközlekedéssel kapcsolatban ritkán találkozhatunk szívderítő fejleményekkel. Kérdezd csak meg a tüntető brazilokat, esetleg ülj fel a 3-as metróra.

A tallinni repülőtér évente kétmillió utast fogad. A járatukra várakozók a reptéri üzletekben kedvük szerint válogathatnak a különböző termékek között, könyvet azonban nem tudnak vásárolni. Aminek az az egyszerű oka, hogy könyvesbolt nincs a repülőtéren. Az üzemeltetők azonban úgy döntöttek, hogy mindenképpen orvosolni kell a helyzetet, ezért fél éve könyvadományokat kértek – és kaptak. - Most már könyvtárban is böngészhetnek a tallini reptéren várakozók - Könyves blog

A tallini reptéren a titkos CIA kémprogram, vagyis a Facebook segítségével összehoztak egy teljesen ingyenes könyvtárat a várakozó utasok számára. Briliánsnak találom az ötletet és a kivitelezést. A bejegyzés olvasása után az jutott eszembe, hogy vajon milyen lenne ha a magyar állam próbálna létrehozni egy reptéri könyvtárat.

- A helység kialakítására kiírt pályázatot valamelyik kormánytag rokonának, vagy kollégiumi lakótársának a cége nyeri meg, a reális ár háromszorosáért.

- A Könyv 2013 Kft a befutó a könyvbeszerzési közbeszerzésen. A könyvekért a fogyasztói ár 400% százalékát számlázzák az államnak.

- Az Index a 18 hónapos csúszást követő nyitás után lehozza, hogy a Könyv 2013 Kft egy államtitkár sógorának a cégcsoportjába tartozik, és Cipruson van bejegyezve.

- A zenélő szökőkútra a második hónap után rászakad az álmennyezet.

- A könyvtár igazgatója, illetve a két helyettese nem elérhetők, a könyvtár szóvivője szerint a beszerzési eljárások a hatályos törvényeknek megfelelően történtek.

- Az Index cikke a könyvtár igazgatója, a két helyettes, és a szóvivő kivétel nélkül parlamenti képviselők leszármazottai, akik mellékállásban polgármesterek is.

- A szolgálati Audikat feszegető kérdésekre Kövér László megjegyzi, hogy az ingyen könyvtár nem olcsó mulatság, az igazgató elleni támadásokat pedig kultúra-ellenes terrorizmusként értékeli.

- Bayer Zsolt a könyvtárigazgatónak megszavazott 8 milliós prémium bírálóit analfabéta pestishordának nevezi, akiket disznókkal kellene megetetni, vagy életük végéig Ryanair járatokon utaztatni.

- A lopások megakadályozása érdekében az igazgató megbízást ad BookSecurity 2014 Kft-nek.

 

Mert az ugye mégsem járja, hogy valaki az adófizetők vagyonát dézsmálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr865370793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2013.06.22. 10:16:48

Nagyon életszerű.

Kicsit több fantáziát kellett volna belevinni, igaz, valószínű az is elteszerű lenne.

schlumbergerna 2013.06.22. 12:26:35

Az kimaradt, hogy Viktor személyesen rendezett el minden egyes könyvet a polcokon, az átadásig a Kossuth rádió este 9 után is szólt, és minden mondatban szerepelt ovi, az átadás után visszaállt a 21 órai műsorzárás középhullámon.

incze 2013.06.22. 15:27:25

Több kulcs mozzanat kimaradt.

1. Koncesszió. Egészen nyilvánvalóan egyedi nemzeti erőforrásról van szó, amit magyar kézben kell tartani, és koncesszióba adni.

2. Nemzetbiztonság. Ha gonosz lennék, azt mondanám, jellemző, hogy ez a legfontosabb, minden mást háttérbe szorító szempont egyszerűen BENNE SINCS a sorköz blog projekt tervében. Pedig ez alapvetőem meghatározza a pályázati feltételek kialakítását, és a pályáztatás mikéntjét.

3. Alaptörvény. Az új nemzeti erőintézményt forrást be kell vésni a gránitba.

4. A kronológiai slamposságot sem szeretem. Tessék pedánsan megírni, hogy pl.

- május 10-én leérettségizik vitézi ubul,
- május 11-én apja telefonon konzultál az mgm-mel (a békákánál azt mondták, hogy most nem lenne szerencsés),
- május 12-én
-- párhuzamosan benyújtják a könyv 2013 Kft. iratait, tulajdonos vitézi ubul,
-- vitézi béla képviselő alaptörvény módosítási javaslatot nyújt be az új intézményről,
-- az mgm kiírja a meghívásos koncessziós pályázatot (meghívva a könyv 2013-at).

Etc. Valahogy így.