sorok között

sorok között

Minden amit a pénzügyi szakadékról tudni akarsz

2012. december 09. - Politikai Ateista

Felkapott téma manapság a "fiscal cliff", a pénzügyi szakadék, amely az Egyesült Államokat fenyegeti. Egy viszonylag könnyen átlátható problémáról van szó, az USA államadóssága rövidesen eléri a korábban meghatározott adóssági plafont. A törvényhozóknak meg kellene állapodniuk arról, hogy komoly kiadáscsökkentéseket, illetve megszorításokat léptetnek életbe, vagy pedig emelik az adósságplafont. Mint mindig most is ez utóbbi fog történni, mert más lehetőség egyszerűen nincs. Jelenleg lehetetlen olyan politikailag is vállalható megszorítócsomagot összeállítani ami hosszab távra garantálná a további eladósodás lefékezését.

Miközben a képviselők a pénzügy szakadékról vitáznak, nem szabadna elfelejteni, hogy nem az adósságplafon az igazi probléma, hanem maga az adósság.

Ami így néz ki egy grafikonon...

US_National_Debt_Chart_2012.gif

és így nézne ki százdollárosokban:

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1004954203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kronstadt (törölt) 2012.12.09. 18:27:17

GDP arányos formában jobban értelmezhető az adósság

www.americansage.us/image.axd?picture=image_11.png

a "fiscal cliff" meg egy bullshit
süti beállítások módosítása