sorok között

sorok között

Görögország már hivatalosan is Afrikában van

2012. november 08. - Politikai Ateista

A napokban az egyik bejegyzésben Görögországot a harmadik világhoz soroltam. A Görög Statisztikai Hivatal pénteken megerősítette a cinikusnak szánt megjegyzésemet, a pénteki jelentésük szerint 2010-ben már 2.3 millió görög - a teljes lakosság 20.7 százaléka - élt a szegénységi küszöb alatt. Ez a szám a folyamatos megszorító intézkedések miatt azóta kétségtelenül tovább növekedett. (Csak az arányok kedvéért:Magyarországon a KSH legfrissebb, 2011-es adatai szerint 1.3 millióan éltek a szegénységi küszöb alatt.)

Görögországnak a szegénységi küszöb alatt élők hányada alapján felállított ranglistán sikerült olyan országokat maga mögé utasítania mint Mexikó, Egyiptom, Marokkó és Irán.

pline2_1.jpg
A nyomorban tengődők százalékos aránya a teljes lakosság viszonyában CIA, World Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr494892635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása