sorok között

Mit jelent a nemi erőszak Svédországban?

2012. augusztus 19. - Politikai Ateista

Csütörtökön minden valamirevaló hírportál beszámolt a Wikileaks-alapító Julian Assange menekültsátuszának pozitív elbírálásáról. Akit érdekel a téma gondolom képben van, nem merülök nagyon a részletekbe.

Assange miután a svéd kiadatás elleni összes fellebbezési lehetőségét kimerítette az ecuadori nagykövetségre menekült, és poltikai menedékkérelemmel fordult Ecuador kormányához. Az érthető módon hosszúra nyúlt gondolkodási idő után, Rafael Correa végül elfogadta Assange kérelmét. Természetesen a briteket nem tölti el felhőtlen örömmel az ecuadori húzás, eleinte a nagykövetség megrohamozásával fenyegetőztek, most pedig lehetetlenné kívánják tenni, hogy Assange elhagyja a nagykövetség épületét és új hazájába távozzon. A külföldi követségen rejtőzés magyar vonatkozású Mindszenthy-rekordját egyelőre nem fenyegeti veszély, de valószínűleg sokáig eltart még a diplomáciai patthelyzet.

Az angol hatóságok nem szeretnék, hogy a Wikileaks-vezér kicsússzon a kezeik közül, állításuk szerint azért mert kötelességük eleget tenni a svéd kiadatási kérelemnek. Annyira kötelességtudóak, hogy még évtizedes diplomáciai hagyományok és nemzetközi szerződések semmibevétele is felmerült, ami még fegyveres konfliktusok esetén is ritka. William Hague külügyminiszter szerint természetesen az egésznek semmi köze a Wikileaks-hez, azonban nem hagyhatják, hogy egy olyan alak akit Svédországban "komoly szexuális visszaélés" miatt köröznek, egyszerűen meglépjen.

"Komoly szexuális visszaélés", "nemi erőszak", "szexuális zaklatás", és hasonló vádak repkednek amikor Assange svéd kiadatásáról van szó. De vajon mit csinált konkrétan Julian Assange Svédországban?

Mivel meggyőződésem volt, hogy az egész ügy csak valamiféle koncepciós koholmány, nem nagyon érdekelt, hogy mivel gyanúsítják a Wikileaks frontemberét, de gondoltam most már utánanézek mire ugranak a Stockholmban.

A gyanú szerint Miss A. aki önként ajánlotta fel a lakását Assange-nak svédországi tartózkodásának idejére, nem örült Assange szexuális közeledésének, de úgy érezte, hogy eljutottak addig a pontig ahol már késő megállni. A vallomás szerint Assange a gumióvszer használatát eleinte elutasította, majd miután később mégis beleegyezett, Miss A szerint valamit csinált az óvszerrel mert az az aktus közben elszakadt. Az eset után Miss A nem ijedhetett meg nagyon a szörnyetegtől, mert még néhány napig szállást biztosított a Wikileaks alapítónak, és a későbbiekben még egy bulit is szervezett a tiszteletére.

Miss W. esete valamivel egyszerűbb, együtt töltöttek egy éjszakát, de nem történt semmi, mert védekezés nélkül nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni, viszont reggel arra ébredt, hogy Assange közösül vele, óvszer nélkül.

Az első megbízott ügyész büncselekmény hiányában lezárta az ügyet, majd néhány nap múlva egy másik  ismeretlen jogi alapon újra elővette az aktákat, és kiadta az elfogatóparancsot Assange ellen.

Nemi erőszak mi?

Én nem ismerem a svéd törvényeket, de elég szigorúak lehetnek. Mit követett el Assange pontosan? Gondatlan szexuális veszélyeztetés? Nemi betegségek terjesztésének kísérlete? Hanyag szexuális magatartás? Gumióvszer szabotázs?

Ne értsen félre senki, a védekezés fontos dolog, és azt sem állítom, hogy a háborús szennyest kiteregető Assange ártatlan, de komolyan beveszi valaki, hogy felelőtlen szex miatt ekkora diplomáciai botrány kerekedhet? Kit néz hülyének William Hague?

Mellesleg a kanos ausztrál egy nemzetközi rekordot is felállított, hasonló súlyú (bűn)cselekmények miatt nem valószínű, hogy akárki felkerült valaha az Interpol legkeresettebb bűnözőinek listájára.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr494718149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tankhajo 2012.08.19. 14:28:58

@moncayo: Nálunk a haveri körben is megesnek ilyen akciók, akkor ezek szerint irány a Belorusz konzulátus?

Joske 2012.08.19. 14:30:40

Na gondolkozzunk már egy kicsit. Ha menedék jogot kapott, akár ki is adhatják Svédországnak mint ecuadori állampolgárt. Ha Ecuador kéri kiadatását a Svédektől pl. a Wikileaks miatt indít eljárást Ecuadorban, akkor elsőként az Ecuadori kiadatást kell teljesítenie. Azután Ecuadorban akár fel is menthetik a vádak alól. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy kicsempészik Ecuadorba.
Nem értem, hogy kinek az életét veszélyeztette ez az ember? Talán az aki kiszivárogtattat, vagy tovább megyek aki összehozta ezeket a bűnöket, vagy az aki közzétette BBC, CNN stb. Ott nem követelik a főszerkesztők fejét?

Assange egy ikonikus alak, akinek személye bántja a "felszarvazott" Hillary Clintont. Ez az egész ügy Clintonné erőfitogtatása, és politikai karrierjének legfőbb gátja. Ha Assange nem kerül Clintonné kezére, az gyengeséget mutat.

nyufika23 (törölt) 2012.08.19. 14:30:43

@Lattmann Tamás: a svédek megtalálnák a módját, hogy az USA rátegye a kezét Assange-ra, megértem, hogy menedéket keresett
mindenki átlátja, hogy itt az állítólagos svéd ügy csak egy közjáték, hogy végül az USA kivégezhesse, vagy 1000 év Guantanamo fogságra ítélje

tudod elég sok titkos amerikai büntető és likvidálási eljárás derült ki pontosan Assange tevékenységének hatására
titkos repülőgépek, repülőterek, börtönök szerte Kelet-Európában, jogtalanul fogva tartott és megkínzott emberek ezrei...
Assange-nak van mitől félnie, ha "törvényesen" nem ítélhetik halálra, akkor kinyírják máshogy

Palestinenser 2012.08.19. 14:33:50

@Anti Anyag: Úgy is mondhatjuk, hogy:
a terrorizmus a szegények háborúja,
a háború a gazdagok terrorizmusa

flamer 2012.08.19. 14:38:43

Amikor utoljára láttam a dolgokat, akkor egyébként Assanage ellen a nemzetközi elfogatóparancsot nem is gyanusítottként, hanem szemtanúként adták ki. Ez is érdekes ám.

@Lattmann Tamás: Az a baj, hogy van példa arra, hogy Svédország megsértette a kiadatási normákat, pl: www.unhcr.org/refworld/docid/42ce734a2.html

@mokkaczuka: Nem az a kérdés, hogy megáll-e a vád, hanem az, hogy amíg a svédeknél van előzetesben, addig kiadják-e az USA-nak.

@Frengi: Konkrétan kinek az élete került veszélybe? Mert ugyan már két évvel ezelőtt is ezzel rémisztgettek, de azóta sem sikerült egyetlen esetet sem hozni ennek alátámasztására.

@gyárvárosi: Mondjuk aki Putyin szennyesét szokta teregetni, azzal nem szoktak ennyit szarozni, talán még rémlik pl. Anna Politkovszkája esete.

Gyurcsany F. 2012.08.19. 14:39:10

Megérdemli a büntetést ez a mocskos perverz sorozatnemierőszakoló. Nevetséges, az a védekezés, hogy csak azért akarjak lecsukni, mert a hős világmegmentő amerikaiakról terhelő adatokat hozott nyilvánosságra. Ha most nem kapják el, kitudja még hány ezer nőt fog még megerőszakolni.

flamer 2012.08.19. 14:40:07

@Lattmann Tamás: Assanage olyan nagyon nem szaladt el, amikor még Svédországban volt, akkor többször jelentkezett a rendőrségen, hogy hallgassák ki, vagy valami, de a svédek nem voltak hajlandóak foglalkozni vele.

Ocsipok 2012.08.19. 14:50:32

@Gyurcsany F.: :DDD
Gondolom ez poen akart lenni, mert eleg jol sikerult ! :P

Monarch (törölt) 2012.08.19. 15:01:11

@Lattmann Tamás: A "normális helyek" nem annyira normálisak.

A nemi erőszak ugyebár az áldozat számára normális esetben nem jár semmiféle nyolc napon túl gyógyuló fizikai sérüléssel. (Ha azzal jár, az egész más megítélésű.) Amiért mégis többéves börtönnel (gyakorlatilag a súlyos büntetés mellett az egyébként büntetlen előéletű delikvens életének tönkretételével) büntetjük ezt, az az áldozatnak okozott lelki trauma.

Viszont a trauma nyilvánvalóan nem történt meg, ha az illető utána még reggelit vásárol nekem (és magának), amit aztán egymás társaságában fogyasztunk el.

Akkor meg miért is "normális" dolog több évre börtönbe csukni és tönkretenni egy egyébként büntetlen előéletű embert egy olyan pár perces tevékenységért, ami egyébként nem abnormális (még velem is megesett, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg emberrel, bármiféle trauma stb. nélkül), és semmiféle fizikai vagy lelki kárt nem okozott az "áldozat"-nak?

nyehehe 2012.08.19. 15:39:04

@Lattmann Tamás: normális esetben megnézik a bizonyítékot, és ha elégséges, akkor kezdik el basztatni a palit. A kiscsaj önként feküdt össze a férfiva, és csak az óvszer hiánya miatt nem engedte a farkát a lába közé. Reggel viszont szónélkül kapott az áhított faszból. (állítólag) namost ha ez állítólag nem tetszett neki, akkor megnézném, hogy van-e rajta külsérelmi nyom. Ha nincs, akkor így járt... Nem bizonyítható a sztorija, hisz a pali mondhatja, hogy igenis akarta a nő. (és elég szép érv, hogy együtt feküdtek ágyba) Vagy továbbmegyek: ilyen alapon Assange is mondhatja, hogy a nő erőszakolta meg őt. Akkor vajon indulna eljárás? Így, bemondásra? Ha igen, akkor nagyon ráérnek Svéd bírók, hisz a per előre látható: az egyik szerint megtörtént, a másik szerit nem. Na most mit dönt egy kívülálló?

tepes 2012.08.19. 15:46:57

Kérdésem a bloggazdához:
Hova tűnt a 2011. június 20-i "Rafael Correa Háborúja az Államadóssággal" című bejegyzés a blogról?
(sorkoz.blog.hu/2011/06/20/rafael_correa_haboruja_az_allamadossaggal)

Vissza lehetne helyezni? Vagy nem véletlen...

zse 2012.08.19. 15:47:49

Most nem azért, de miss W. esete az azért erősen nemi erőszak.
A nő beleegyezése ellenére közösült vele, amikor az olyan állapotban volt, hogy nem tudott védekezni.

Nem olyan régen olvastam egy hírt, Angliában is elítéltek egy katonát, aki szintén egy alvó nőnek csempészte be a lompost.

shushu2 2012.08.19. 15:50:31

@zse: DE jól informált vagy, esetleg ott voltál? vagy hogy tudod tényekkel alátámasztani ?

NeDuddGi 2012.08.19. 16:02:39

Sok okos dolog elhangzott itt, legyen itt még egy kis adalék.
Assange állna a svéd kikérdezés elé, ha Svédország garantálná, hogy nem adja ki az USA-nak. Nos természetesen ezt nem garantálják...
Az ecuadori nagykövetség felajánlotta, hogy kérdezzék ki a fickót a nagykövetségen a svéd hatóságok. Nos, természetesen ezt is elutasították...
Lehet, hogy Assange egy mocsok szemétláda, de nem úgy tűnik, hogy csak a szexuális zaklatás miatt akarják előállítani...

shushu2 2012.08.19. 16:07:00

Miért van az, hogy a nagy nyílvánosságot kapo nemierőszakos bűncselekmények elsöprő többségéről kiderül, hogy csak a hölgyek zsarolták/álltak bosszút a férfiakon ( DSK, Zsanett, Assange.... ).

zse 2012.08.19. 16:15:50

@shushu2: Én a cikkről beszélek. És te?

shushu2 2012.08.19. 16:22:11

@zse: egy magyar blogger cikke alapján mondod azt hogy Assange nemi erőszakot követett el? nagyon szép :D ....

Martian (törölt) 2012.08.19. 16:40:39

@zse: 'Nem olyan régen olvastam egy hírt, Angliában is elítéltek egy katonát, aki szintén egy alvó nőnek csempészte be a lompost.'

Ha a nő előzőleg saját akaratából a pasival egy ágyban volt, utólag nehéz helyesen értelmezni a fejleményeket.

Martian (törölt) 2012.08.19. 16:42:39

@Anti Anyag: "ha itt a Jobbik győzne (törvényesen bejegyzett magyar párt) meddig lenne képes kormányozni, magyarul meddig engednék a hihetetlenül demokraták."

Persze, de az ilyesmi a "demokraták" iránti közbizalmat jelentősen csökkentheti...

blogol-ó 2012.08.19. 16:58:29

Aki egy szót is elhisz ebből a nemi erőszak - koholmányból, az a legnagyobb birka.
Ha britek megtámadják a nagykövetséget, vagy a már védett személyt merik zrikálni, azzal végképp lejáratják magukat.

De hát mit várunk egy olyan országtól, amelyik Irakban az usákokkal karöltve lebombázott több, mint egymillió CIVILT csak a fővárosban? :(

Mc Master 2012.08.19. 17:18:01

@nyehehe: Van valami abban amit írsz. Mo-n volt egy törvény a kisebbségek védelmében, amit később megváltoztattak "közösség" védelmére - az okokat most hagyjuk. Aztán ez alapján keményen elítéltek jó pár romát, akiket elvileg EZ a törvény védett volna.
Ahogy @Monarch írta feljebb az ő esetét, ugyanígy akkor nőket is el lehet ítéltni nemi erőszakért. "Tisztelt Bíróság, még aludtam, amikor az eset megtörtént. Ha ébren lettem volna, akkor nem egyeztem volna bele." Mit szólna egy ilyenhez a bíró? Mert ugye ez az egész abból a feltételezésből indul ki, hogy a férfi erősebb, ezért csak ő követhet el erőszakot. De elvileg nem nem csak ő.

Ezek szerint akkor rejtett kamerával rögzíteni kell minden aktust, hogy később az ember bizonyítsa, hogy a barátnőjét vagy alkalmi szeretőjét nem erőszakolta meg?

Milyen világban élünk?
[Olyanban, amikor a rendőr politikai kérésre kedvezményes elbírálás ígéretével beszervez egy más bűncselekménnyel már megvádolt hölgyet (kit tudja, hogy ezek a csajok nem drogosak-e vagy üzletszerű kéjelgésért nem volt-e már eljárás ellenük?) és szépen elmagyarázza: feküdj vele össze, kezdeményezz aktust, aztán majd ha jól begerjedt a pali, akkor mondd, hogy te igazából nem is akarod ezt...majd feljelented nemi erőszakért. Cserébe nem bizgetjük a drogos és/vagy kurva múltadat...
Van akinek ez ismerős? Költői kérdés volt: Van.]

Igen, ez az ügy jól hajaz a DSK-féle és még más megannyi ügyre.

Nekrofil Sírásó Phd. (törölt) 2012.08.19. 17:19:52

@mokkaczuka: Nahát, hogy te mekkopra köcsög vagy és még idióta is.

mokkaczuka 2012.08.19. 17:23:16

@flamer: Ki adná ki az USÁ-nak? Az Egyesült Államok nemhogy nem kérte a kiadatását, de semmilyen indokkal semmilyen eljárást nem indított Assange ellen. Az más kérdés, hogy ez a lapostetű fél Amerikától - nagyon helyes -, de nincs ellene kiadatás, és ha lenne, a svédek nem teljesítenék. A kényszersorozás elől Svédországba szökött Vietnam idején az összes szolgálatmegtagadó, és soha egyet se adtak ki.

Mc Master 2012.08.19. 17:23:52

@Martian: Miért, van még valahol ilyen bizalom?
Mára az emberek megtanulták azt az új nyelvet, hogy semmi nem azt jelenti, amit korábban.

Demokrácia = Diktatúra
Rendőr = ... (le sem merem írni)
Politikus = Csaló
Újságíró = Média.....

Miért van az, hogy a diktatúrákat meg tudták dönteni tüntetésekkel (arab tavasz), míg a nagy demokráciában Fletó a helyén tudott maradni a nyilvánvaló és később szavazatok formájában is megjelenő népi ellenállás ellenére? (Itt nem a Fletó személye a fontos!!! Senki ne kezdje el a GyF kontra OV vitát! A kérdés a "demokrácia"!)

mokkaczuka 2012.08.19. 17:24:31

@nyufika23: "a svédek egyből továbbpasszolnák Assange-t az USA-nak, ahol halál várna" - Ez nem igaz. Amerika nem indított eljárást ez ellen a féreg ellen és a svédek sehová sem passzolnák, lásd feljebb.

Lattmann Tamás 2012.08.19. 17:25:19

@nyufika23: Mint a kprax.blog.hu oldalon megírtam, Svédország volt a kilencvenes években az egyike annak a nagyon kevés államnak, aki folyamatosan kritika tárgyává tette az USA abbéli szerződéskötési fenntartási gyakorlatát, ami jogi értelemben lehetővé tette a 911 utáni vitatható cselekményeit. Ezek után azt feltételezni, hogy pont Svédország fogja Assange-ot kiadni az USA-nak, nettó vicces. Nincs az a svéd bíróság, ami ehhez hozzájárulna, ha az ügyvéd elé teszi a svéd állam 1992-ben tett hivatalos kifogásait azokkal a fenntartásokkal szemben, amiket az USA a kínzás elleni egyezményhez fűzött...

mokkaczuka 2012.08.19. 17:25:40

@TARTYOM: És ennek mi köze Assange-hoz?

Lattmann Tamás 2012.08.19. 17:27:11

@nyehehe: Természetesen nem szeretnék és nem is tudok állást foglalni a nemi erőszak esetében, de attól még mindennek megvan a maga eljárási rendje...

mokkaczuka 2012.08.19. 17:27:19

@nyufika23: "Ecuador meg annak ad menedéket, menekült státuszt, állampolgárságot, akinek akar, ez az államok saját döntése, amibe még a legnagyobb háborús uszítók sem szólhatnak bele."
.
De utána, ha rákerül valamilyen nemzetközi feketelistára, vagy nem kap majd segélyeket, akkor ugye nem lesz harag?

mokkaczuka 2012.08.19. 17:28:39

@Lattmann Tamás: "Ezek után azt feltételezni, hogy pont Svédország fogja Assange-ot kiadni az USA-nak, nettó vicces."
.
Ehhez képest minden második hozzászóló ezt ugatja, hogy kiadnák a tetűt. Holott erről szó sincs. Vajon miért nyitja ki mindenki a száját, akinek fogalma nincs arról, mi a helyzet?

Foxtrotty 2012.08.19. 17:32:41

Én végigolvastam a sztori intim részleteit annak idején, beleértve a közel 100 oldalas jegyzőkönyvet amit a svéd rendőrség készített, benne a kiszakadt koton mint fő bűnjel fényképével

A rengeteg adat közül, amit a két tyúk összekamuzott, ezt sikerült kihámozni:

Az első csaj aki pártaktivistaként került kapcsolatba Assange-al gyakorlatilag a lakására cipelte a fickót, megdugatta magát párszor, aztán várta amit ilyenkor minden nő szokott (örök hűség, holtomiglan-holtodiglan stb.). Assange meg persze behúzta a strigulát a vándorbotján, aztán továbbállt ahogy megszokta

Kifigyelte, hogy a második tyúk, aki rózsaszín párducnak öltözve minden előadásán az első sorba ült csügg a szavain és ugyanazt akarja mint ő. Ismerkedés, majd ez a tyúk is felvitte a lakására és megdugatta magát vele (kotonnal, mert mit lehet tudni)

Assange onnan is megpattant, már csak ilyen a vándorélet, egész életében ezt csinálta addig. A második tyúk pár nap után elkezdett kíváncsiskodni az elsőnél, hogy tud-e valamit a hollétéről (hiányzott a dugás, meg lehet érteni), és ezzel kiborult a bili, mert rájöttek hogy a fickó megdugta mindkettőjüket

Ezután már csak a fejüket tudták összedugni, hogyan lehetne bosszút állni női módra. Az első tyúk ötlete volt (ez már egy kicsit rágósabb, jogban járatos szoci pártaktivista, a második meg omlós húsú fiatal) a kidurrant kotonos sztori. Vagyis hogy direkt durrantotta ki Assange a kotont. Ez nem jött be, mert a svéd kriminológiai labor megállapította, hogy nem éles szerszámmal hasították ki a kotont (jó nagy farka lehet viszont a fickónak, meg tudom érteni ha hiányzott nekik)

Maradt tehát egy nagyon gyenge sztori, amiben nyilvánvalóan nem lehet szó nemi erőszakról hisz ők vadászták le és vitték fel a lakásukra a fickót. Ha ténlyleg erőszak történt volna, akkor nem vártak volna olyan sokáig hogy jelentsék a rendőrségen. Tanúk természetesen nincsenek, csak amit a tyúkok jegyzőkönyvbe mondtak több mint 1 héttel a megdugásuk után. Meg a kidurrant koton mint bűnjel

Ennyire komoly a vád Assange ellen

Mc Master 2012.08.19. 17:33:04

@mokkaczuka: Lehet, hogy nem adnák ki az USA-nak, csak simán elítélnék a nemi erőszakért. Még olyan túl sokat nem is kapna, mondjuk két évet. Aztán másfél év múlva "megbetegedne" és meghalna. Vagy "öngyilkos" lenne. A börtön mindenhol a világon arról szól, hogy elvesztél, nincs saját akaratod, nincsenek jogaid. A szabadság elvesztése nem csak a bezárást, de a kapcsolattartás korlátozását is jelenti. Azt csinálnak vele onnantól, amit akarnak, ha akarják, akkor kinyírják.

Mc Master 2012.08.19. 17:38:13

@Foxtrotty: igaz vagy nem amit írtál, azt nem tudom (ha igaz, akkor azt úgyis le lehet ellenőrizni) de jót röhögtem, amíg végigolvastam. Remélem, hogy így volt és nem tudják majd meghurcolni Assagne-t!
Éljen a Wikileaks!

qwertzu 2012.08.19. 17:51:37

@mokkaczuka: A kérdés, hogy minek hozták össze a svédek ezeket a koholt vádakat? Merthogy ezek egyértelműen azok. A koholt vádakat meg általában koncepciós perek szokták követni. Tudod: békaember, elnézést ez már az ítélet, súlyosbításért fellebbező ügyvéd, meg hasonlók.

placsboy 2012.08.19. 17:57:21

@TARTYOM:
Svedorszagban ha megdugsz egy csajt AZ Ö BELEEGYEZESEVEL de masnap a csaj feljelent akkor neked annyi es ha nincs szerencsed a biroval meg az ugyveded sem tuti, akkor többet kaphatsz mint egy gyilkossagert...volt mar ra sajnos több precedens.
Lasd Al Caponet sem a sok egyebb disznosagaiert varrtak be hanem szimpla adocsalasert....

shushu2 2012.08.19. 18:08:22

Svéd srácok egy jó része ki van éhezve külföldi csajokra amiatt, mert a külföldi liba felválalja ha ribi , nem úgy mint a svéd :D ( tapasztalat :D )

Foxtrotty 2012.08.19. 18:10:39

@Moka_Miki:
Engem főleg jogi oldalról érdekelt a sztori. Mert ha megalapozottnak fogadják el a vádat Assange ellen, akkor bármelyik fickót bármikor elő lehet venni nemi erőszakért, még ha a bizonyítható tényekből pont az ellenkezőjére lehet is következtetni. Ezzel a nők kezébe adják az éles tőrt, amit bármikor belevághatnak a fickóba, de addig is zsarolhatják vele

A két tyúk is először megzsarolta Assanget, talán valami érzelmi rezonanciát vártak tőle (csak titeket szeretlek mindörökké), de ő tojt az egészbe, elég lezser fickó. Utána mentek csak el a rendőrségre (pontosabban az első vitte oda a másodikat, mert nyilvánvaló volt hogy az ő több hetes sztorija már eleve necces)

Szóval a konklúzió, amit korábban már leírt más is: kamerázd be dugás előtt a helyszínt, fontos hogy a mikrofon minden sóhajt rögzítsen, amiből a hangsúlyt is lehet érzékelni (a "nem"-et nagyon sokféleképpen tudják mondani a nők)

Vagy vedd el a csajt feleségül, és addig is szolgáld ki minden kívánságát, ha van hozzá elég pénzed

Palestinenser 2012.08.19. 18:11:30

@mokkaczuka: Miért tetű?
Szerelmes vagy az amerikaiakba? Netán még a 9.11
meséjét is beveszed? Megérdemelsz egy zöldkártyát, amivel állást kaphatsz egy mekiben.

Kristl 2012.08.19. 18:11:41

@mokkaczuka:

Szerintem azt a tárgyalást nélküle, csak az ügyvédjével is le lehetne folytatni.
Meghallgatásához meg lehet utazni, vagy ott a skype/msn.

trey82 2012.08.19. 18:19:06

@Frengi: ezt a vadat tolja folyamatosan az USA. Mikor Assange rakerdezett hogy mondjanak legyenek szivesek egyetlen egy esetet amikor barkinek az elete veszelyben lett volna az altaluk kiszivarogtatott informaciok miatt nem tudtak egyet sem mondani, kesobb hivatalosan elismertek hogy nincs ilyen meg.

persze maradjunk ki, dugjuk a fejunket a homok ala az a megoldas. kadari tehen

Nazarin 2012.08.19. 18:30:54

Egyetlen nagyhatalom sem szereti, ha kiteregetik a szennyesét. Ez van.

Palestinenser 2012.08.19. 18:32:53

@Nazarin: Mi meg őket nem szeretjük, még, ha kötelező is.
"nyaraljon és wellnessezzen a festői Guantanamo-n!"

komplikato 2012.08.19. 18:42:42

Sajnálom, hogy a WikiLeaks egyik kezdeti mókája megszűnt, miszerint monitorozzák a történelmi és politikai tartalmú Wiki linkeket, és letárolják ki mikor, honnan mit mire írt át. Azt hiszem elég vicces lenne elmúlt 4-10 éve visszamenőleg ... anno így derült ki Bush-ról is mekkora nagy háborús hős volt ő valójában ...

Reménykedjünk, hogy ha kiadják a svédeknek, akkor ott tisztességes per lesz és annak kimenetelétől függetlenül nem kerül az USA kezébe. Más tészta, hogy ha akarják bárhol kinyírják seperc alatt. Azért az a katonai felvétel, amikor szarrá lőtték az iraki újságírókat szándékosan, az nagyon durva volt. Aki szerint ezt védeni kellett volna, az nem normális.

kovacsferenc123123 2012.08.19. 19:37:00

"Miss W. esete valamivel egyszerűbb, együtt töltöttek egy éjszakát, de nem történt semmi, mert védekezés nélkül nem akart szexuális kapcsolatot létesíteni, viszont reggel arra ébredt, hogy Assange közösül vele, óvszer nélkül."

hát ez így nettó nemi erőszak :/

flamer 2012.08.19. 19:46:27

@Lattmann Tamás: Meg Svédország volt az, aki a 2000-es években több embert is jogtalanul átadott a CIA-nak.

@mokkaczuka: Jajj, ne osszd már ilyen nagy arccal az észt: www.smh.com.au/national/us-intends-to-chase-assange-cables-show-20120817-24e1l.html

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.19. 19:49:17

Valószínűleg el akarják tüntetni az útból és haragszanak rá.
Hát kreáltak valamit.

Joaquin 2012.08.19. 20:14:46

Szerintem kétoldalú a helyzet:

Egyrész Assange köztudottan paranoiás, ami az ő "munkájához" végül is jól jön, de valószínűleg a félelmei túlzók.

Másrészt az USA nyilvánvalóan el akarja lehetetleníteni, bár ezt szerintem nem halál- vagy börtönbüntetéssel tervezik elérni, mindössze a nyilvánosság előtti lejáratással - teljesen bevett módszer az ottani politikában. Ha elhiteltelenítik a nevét az oldala is elveszti a hitelét.
Az más kérdés, hogy ez eddig nem jött be: a vádak finoman szólva is életszerűtlenek, az első pedig egész egyszerűen nevetséges ("Miss A szerint valamit csinált az óvszerrel mert az az aktus közben elszakadt", priceless). Kérdés, hogy emiatt vajon fordulnak-e durvább módszerekhez...egyelőre biztos nem, de a jövőben, más kormányzat alatt nem kizárt.

Blogger Géza 2012.08.19. 20:29:28

@markusbenjamin: Nyilván úgy adja elő a mesét, hogy ne röhögjék ki azonnal, hanem indítsák el az eljárást. De még ha így is történt, kérdem, hogy lehet ezt bizonyítani? Nyilván sehogy (se tanú, se felvétel, se külsérelmi nyom), tehát semmilyen normális államban ezért el nem ítélhetnek senkit. Ilyen alapon bármilyen férfit (vagy akár nőt) el lehet ítélni, ha utólag a partnere azt mondja, hát én még félig (vagy egészen) aludtam, igazából nem is volt hozzá kedvem, de ha már ott volt stb. Persze egyáltalán nem biztos, hogy Svédország normális állam, én inkább az ellenkezőjére tippelek az eddigiek alapján. Normális állam ugyanis kihallgatna a követségen, majd rövid úton bizonyíték vagy bűncselekmény hiányában gyorsan lezárná az eljárást.

Advanced Flight 2012.08.19. 20:33:23

@Lattmann Tamás: nem véletlen, hogy az ELTE-ÁJK színvonala a béka segge alatt van folyamatosan :-)

Ludovikás Levente 2012.08.19. 20:49:33

A vádak harmatgyengék, nem véletlen, hogy először a svéd államügyész is ejtette őket. Aztán egy idő múlva odaszóltak a parlamentből hogy micsoda dolog ez kérem itt eljárást kell lefolytatni.
A magyarázatot sem nehéz kitalálni: a svéd fegyveripar legnagyobb vásárlója az USA, aki így könnyen zsarolhatja őket, amellett Assange a háborúellenes hangulat erősítésével veszélyes ember számukra is. Közös tehát az érdek hogy kivonják a forgalomból valamilyen módon

Palestinenser 2012.08.19. 20:59:58

Naponta férfiak milliói követnek el nemi erőszakot, mert dugnak a feleségükkel, vagy a barátnőjükkel, pedig az asszonykának nem sok kedve van hozzá, sőt sokszor még alszik félig közben.
Nem sokára letartóztatják a Föld lakóinak jelentős részét. A svédek láncreakciót indítottak el.
Reszkessetek hímek!

zotyikaa 2012.08.19. 21:04:39

A hölgy miért nem ment haza, miért aludt vele, ha megbizonyosodott hogy nincs gumi?

Lehet, hogy az én farkam nagy, de még mindig megébredt a párom arra, ha becserkésztem a lompost. Mert vagy izgatnom kellet, ha meg száraz volt méginkább...

Flatline_ 2012.08.19. 21:04:42

@mokkaczuka: Halkan kérdezném meg, ha Assange el is követte azokat a dolgokat amikkel a 2 nő vádolja, mi indokolja azt, hogy hirtelen interpol most wanted lett? Ezen érdemes lenne elgondolkoznod, illetve utánanézned kik találhatóak a legkeresettebb bűnözők listáján és milyen dolgok elkövetésével vádolják őket.
Szerintem neked is elég éles lesz a kontraszt. Ha pedig nem, akkor simán vak vagy és én is megszavazok neked egy zöldkártyát mekis állással.

Camappa 2012.08.19. 21:06:42

A Wikileaks esete nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint azt egyesek gondolnák. Itt lehet bővebben olvasni a témáról:

www.newsofinterest.tv/audio_pages/alex_jones/_101205_w_tarpley.php

szepi79 2012.08.19. 21:33:33

@Gyurmabob: nem értesz félre semmit, a második esetben, már ha tényleg úgy történt, ahogy a cikkben szerepel, (amit ugye sose fogunk már megtudni) az bizony nemi erőszak.

más kérdés, hogy nyilván egy sima erőszak miatt nem kéne tizedennyi felhajtást sem...

The Great Destroyer 2012.08.19. 21:39:09

Azért az összes kételkedőnek kívánom, hogy ébredjen arra, hogy Assange moleszterálja gumi nélkül. Egyébként szinte biztos, hogy a nemi erőszak csak fal duma, ugyan úgy, mint AlCapone adóbalhéja.

B-rocker (törölt) 2012.08.19. 21:42:30

Tanulság: ha amerikával húzol ujjat, jobb ha csak polirozol.

shushu2 2012.08.19. 21:45:45

@B-rocker: ej de jót nevettem ezen :D

komplikato 2012.08.19. 21:56:58

Ha kicsinálják a fazont és a WikiLeaks is megfekszik, akkor már csak egy remény marad:

Project Mayhem 2012 Tyler (Set Date 12.21.2012)

Tyler novemberben életre kell ... decembertől pedig publikus lesz.

Húsleves 2012.08.19. 22:01:59

@Frengi:
"a baj csak az, hogy nem csak a disznóság derült ki, hanem emberek élete került veszélybe"

Veszélybe került emberek élete mi?
Százezrek haltak meg ezeknek a szegény veszélybe került hamburgerzabálóknak köszönhetően, akik emberi végtagokat gyűjtenek trófeának, és embereket kínoznak Guantánamón tárgyalás nélkül.
És persze a saját katonáikat nem adják ki azoknak a nemzetközi bíróságoknak, ahová ők hurcolnak másokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.19. 22:28:11

@Frengi:

"Egy, az adatokat kiszolgáltató katona már ül hazaárulásért, nagyon helyesen."

Bradley Manning hadbírósági tárgyalása még nem történt meg; előzetesben van.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.08.19. 23:47:18

@blogol-ó:

"De hát mit várunk egy olyan országtól, amelyik Irakban az usákokkal karöltve lebombázott több, mint egymillió CIVILT csak a fővárosban? :("

Ez még jobb mint a 7 év a lopott bugyiba rejszolásért! :)

Az "Iraq Body Count", ami közel sem vádolható részrehajlással az amerikaiak iránt, az invázió első évére -- beleértve a kezdeti bombázást -- 6,215 civil halálos áldozatot ad meg.

www.iraqbodycount.org/analysis/reference/press-releases/12/

Lattmann Tamás 2012.08.20. 00:40:03

@Foxtrotty: Az a vicces, hogy tökéletesen egyetértek a forgatókönyveddel, szinte biztos, hogy épp így történt, és a svédországi vádak nem állnak meg két percnél tovább. Egy normális ügyvéd úgy szedi szét az "áldozatokkal" együtt, mint blöki a lábtörlőt.

És éppen ezért tűnik értelmetlennek az egész cirkusz...

mokkaczuka 2012.08.20. 07:47:51

@Flatline_: Én pedig azt a kérdést teszem fel még halkabban, egészen piánóban, hogy amikor Svédországból, ebből a szörnyű diktatúrából, ahol mindenki jogait lábbal tiporják, menekült, akkor miért épp Angliába ment? Persze már azt a költői kérdést is meg lehetne kockáztatni, hogy miért is a svéd jogszabályi környezetet ítélte ő anno a legmegfelelőbbnek?
.
Zöldkártyát és Mekit kösz, de nem vagyok harmadik világbeli, akit az ilyesmi kielégítene, az én papírjaim és lehetőségeim valamivel jobbak ennél.

mokkaczuka 2012.08.20. 07:51:40

@flamer: Ez egy találgatás arra nézve, ki szerint mi áll szándékában Amerikának. Ezzel szemben a valóság csak az, hogy Amerika semmilyen formában nem indított eljárást a beteges exhibicionista félbuzi ellen. Remélem persze, mielőbb megteszi - ne gondolja már egysejtűkénk, hogy éveken át büntetlenül packázhat a világ szuperhatalmával és emberéletek százait sodorhatja veszélybe! Kíváncsi vagyok, ha az itt hozzászóló Amerika-ellenes, palesztinnyaló és egyéb pervertáltak közül lenne bárkinek rokona, akire életveszélyt hozott ez a nyavalyás, akkora lenne-e a szátok.

nyehehe 2012.08.20. 08:16:58

@Foxtrotty: a két ribiről van fotó? Az "omlós húsú fiatal" megérné a patront?

Palestinenser 2012.08.20. 08:28:21

@mokkaczuka: nagyon tetszik ez a palesztinnyaló. Nyalni többnyire a nagyhatalmaknak szoktak és ép erkölcsi érzékű ember inkább a gyengék és kiszolgáltatottak oldalán áll. Vagy szerinted az USA és Izrael a gyenge és kiszolgáltatott a palesztinok kövei által?
Remélem jogosnak tartod a Rosenberg házaspár kivégzését is. Őket ugyanezzel a váddal végezték ki, hogy veszélyeztette a Koreában harcoló amerikai katonák életét. Hogy mit kerestek ott az már más kérdés.
TENGERÉSZGYALOGOS azaz a tengeren keresztül jut el valahová, ahol gyalogosként harcolhat. tehát nem a hazája határait védi. kivéve, ha egy nagyhatalom azt hiszi, övé az egész világ.

Foxtrotty 2012.08.20. 11:38:05

@nyehehe:
Itt vannak a tyúkok:

www.allvoices.com/contributed-news/7569087-meet-anna-ardin-photos-anna-ardins-7-steps-to-legal-revenge

www.google.hu/imgres?imgurl=http://m.blog.hu/ne/neoltsal/image/sofia-wilen1.jpg&imgrefurl=http://neoltsal.blog.hu/2010/12/19/cable_gate_4_resz&h=273&w=420&sz=38&tbnid=VcXgkL2zy8jCLM:&tbnh=90&tbnw=138&prev=/search%3Fq%3Dsofia%2Bwil%25C3%25A9n%2Bpicture%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=sofia+wil%C3%A9n+picture&usg=__ePnp51qETEXjnuGOTwYmLV_kNeU=&docid=MtxtxjpK1dKxgM&itg=1&hl=hu&sa=X&ei=xwIyULqxKYXFswb17oCwCQ&ved=0CFkQ9QEwAg

A másodikról, W-ről alig van kép a neten, nagyon rejtőzködő tyúk, bár ahhoz képest mindig az első sorba nyomult be Assange előadásain a kis rózsaszín hacukájában. Én inkább őt választanám céllövészetre, mert A egy hülye 3,14-csa, feminista politikai aktivista és biszex, de abból főleg leszbi. Az összes pasija gyorsan megpattant eddig, nyilván nem ok nélkül

Svédországban sokkal jobb nőket is találni

mokkaczuka 2012.08.20. 11:48:36

@Palestinenser: A világ globális, ez egy. Kettő, attól, hogy valaki gyenge vagy vesztes, nem lesz igaza. Az USA és Izrael nincs kiszolgáltatva és nem is lesz. "palesztinok kövei": ócska, anakronisztikus hazugság, amikor minden ok nélkül ezrével ontják a rakétákat a polgári célpontokra. Komolyan azt hiszed, van, aki még beveszi ezt a kővel-dobálózó-szabadságharcos kamut? A Rosenberg-házaspár meg egyértelműen, dokumentáltan elárulta az atomtitkot, amiért kivégzés járt, hazaárulónak ugyanis ez jár. És igen, arra kell törekedni, hogy a háborúkat ne a saját földünkön, hanem határainktól messze vívjuk meg. Legyen az ellenség földje a csatatér. - Koreában az ENSZ csapatok harcoltak nemzetközi felhatalmazással a kommunizmus térhódítása ellen. Az Amerika-ellenesség pedig a lúzer senkiházik tulajdonsága. És attól nem lesz igazuk, hogy sokan vannak.

Foxtrotty 2012.08.20. 11:52:29

@Lattmann Tamás:
Viccesen azt mondanám, hogy Assange inkább a tyúkok miatt szökött meg Svédországból, mint a rendőrség elől, de mindkettő erősen a nyomában van

komplikato 2012.08.20. 12:22:31

@mokkaczuka: Az USA ki van szolgáltatva, szarrá el van adósodva. Adósságállományának nagy része Kína kezében, a cégeik nagyobb fele meg szaúdi és más olajtól gazdag állomásokéban van.
A Rosenberg házaspár "bűnéről" lehetne vitázni, de ha jól tévedek akkor már a ruszkiknak nem kellet infó.
Koreában meg Vietnamban is megpróbálta a nagy demokrácia védő USA eljátszani, hogy helyi gengszterfőnök kiskirályt ültessen be vezérnek, utóbbi helyen szinte ennek köszönhették a lakosság nagy arányú átállását az északiakhoz ... A háborúk nagyobb észre létre sem jött volna önkéntes sheriffkedésük nélkül. És valamiért amikor szarul megy a gazdaságuk úgy 12 évente csinálnak valami kis stiklit, dollár meg szépen "helyreáll", nekem rémlik 2001 elejéről 128-134 forintos dollár árfolyam ... Ha az oroszokat vagy a kínaiakat, esetleg németeket, britteket és franciákat "illik" utálni amiért beleszólnak más ország dolgaiba és vagy rájuk erőltetik akaratukat, akkor az USA külpolitikáját miért kéne olyannak szeretnie aki annak nem haszonélvezője vagy éppen pont meg is szívja?
ENSZ meg mikor lépett időben és/vagy értelmeset fennállása során?

komplikato 2012.08.20. 12:23:12

@Foxtrotty: OFF: "Segítség! Segítség! Szatír! .... Fogják meg NEKEM!" :D

Palestinenser 2012.08.20. 12:30:26

@mokkaczuka: Átestünk a ló túlsó oldalára. Az egykori "világ csendőréből" a "demokrácia felkent védelmezője" lett.
Komolyan azt hiszed, van aki még beveszi ezt? Tisztában kell lenni az erőviszonyokkal, de, hogy még szeretnünk is kellene őket, az már túlzás.
És, ha lehet választani, inkább leszek lúzer senkiházi, mint idióta, nyálcsorgató amerika imádó.
kepfeltoltes.hu/120820/amerika_blog_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Foxtrotty 2012.08.20. 12:31:30

@komplikato:
Régen, a hímsovén világban még azt mondták: nincs nemi erőszak, csak olyan nő, aki utólag meggondolta magát

Palestinenser 2012.08.20. 12:36:28

@mokkaczuka: Bár szerintem nem nézed reálisan az USA-t, utolsó soromban természetesen nem Rád céloztam. Még akkor sem, ha lúzer senkiházinak tartasz.

Palestinenser 2012.08.20. 12:40:48

@Foxtrotty: Nem sírjuk ezt vissza, mert kevés visszataszítóbb bűntett van, mint egy nő megerőszakolása, de azért elég bizarr nemi erőszakról beszélni, ha egy nő önszántából egy ágyban tölti egy férfival az éjszakát.
Gondolom minden férfi átesett már olyan szituáción, hogy az újdonsült partner egy kicsit húzódozott, kérette magát.

Remélem a bíró megkérdezi a hölgyeket, orgazmusuk volt e a nemi erőszak közben?

Foxtrotty 2012.08.20. 12:50:57

@Palestinenser:
Mindketten élvezték, erre lehet következtetni a Twitter bejegyzéseikből, meg amit az ismerősöknek mondtak. "A" sokszor megdugatta magát, utána jöttek az elvonási tünetek az ismert következményekkel. "W"-vel pedig megbeszélték, mi lesz a gyerek neve ha a koton nélküli dugás ilyen következménnyel járna

Lattmann Tamás 2012.08.20. 14:28:04

@Palestinenser:

"TENGERÉSZGYALOGOS azaz a tengeren keresztül jut el valahová, ahol gyalogosként harcolhat. tehát nem a hazája határait védi. kivéve, ha egy nagyhatalom azt hiszi, övé az egész világ."

Még, ilyen marhaságokat légyszíves, bearanyozza a napomat. A következő legyen mondjuk a haditengerészet, aztán jöhet a légierő is. :-DDD

Lattmann Tamás 2012.08.20. 14:33:57

@Foxtrotty: Meg is érdemelné, hogy a csajok utolérjék. Igazából megforgott a gyomrom a csávó tegnapi nagykövetségi erkélyen előadott dumája hallatán, hogy ő most hogy el van szakítva a családjától meg a gyerekeitől, miközben a turnéi során ezeket a buta tyúkokat kurogatja halomra... Ami persze nem baj, mert amit az Úr szívesen ad, azt illik elfogadni >:-D, csak utána egy ilyen szar duma... Pfffft.

Lattmann Tamás 2012.08.20. 14:37:42

@Palestinenser:

"Gondolom minden férfi átesett már olyan szituáción, hogy az újdonsült partner egy kicsit húzódozott, kérette magát."

Lehet, hogy meglepő, de nem. Vagy ha igen, akkor ott vége. Na persze nincs mindenki rákényszerülve, hogy "ha már berángattalak ide, akkor dugni fogsz, ne kéresd magad", de nem vagyunk egyformák.

Palestinenser 2012.08.20. 14:52:57

@Lattmann Tamás: Azt megértem, hogy egy ilyen Adonisz láttán egyből elolvadnak a nők, de nem mindenkinek mérte ilyen bőkezűen a szépséget és az észt az Úr.

Ha esetleg hallottál arról a szituációról, hogy egy lány egy picit húzódozik, hogy ne tűnjön túl rámenősnek, meg esetleg egy kicsit szégyelli magát.

Palestinenser 2012.08.20. 14:58:49

@Lattmann Tamás:

"TENGERÉSZGYALOGOS azaz a tengeren keresztül jut el valahová, ahol gyalogosként harcolhat. tehát nem a hazája határait védi. kivéve, ha egy nagyhatalom azt hiszi, övé az egész világ."

Miért nincs például Dániában tengerészgyalogos, pedig nekik is van tengerpartjuk?
Szerintem azért, mert nem nagyon támadnak meg egyetlen más országot sem, nem ütik mindenbe bele az orrukat.
Te egyébként ugye nem szenvedsz kóros kisebbségi érzésben? Sőt!

Foxtrotty 2012.08.20. 15:15:11

@Lattmann Tamás:
Assange egy ripacs, ezt hozta magával családilag. Meg egyébként is, a mai világban ebből lehet megélni, és a nőknél is sokszor bejön

A sztorinak számomra nincs fekete és fehér olvasata, annál inkább tanulságai a "fejlett demokráciák" mőködéséről

Lattmann Tamás 2012.08.20. 15:20:33

@Palestinenser: Ne keverd össze a politikai szempontokat (melyik ország kit hogy támad meg és mire használja a fegyveres erejét) a katonai szempontokkal (milyen képességeket fejleszt ki, mire van pénze stb.). A tengerészgyalogság többcélú dolog, ezzel az erővel a haditengerészet létéből is ugyanilyen következtetést vonhatnál le, erre voltam bátor célozni.

A határok védelme és a honvédelem közé egyenlőségjelet tenni amúgy elég nagy butaság. Vagy biztos én nem figyeltem eléggé, amikor a hadtudományból törölték az ellentámadás fogalmát.

Dániát hasonlítani az Egyesült Államokhoz meg annyira abszurd, hogy nagyon. Ha megnézed a többi nagyhatalmat, mindenhol van különálló tengerészgyalogság, nem csak a jenkiknél, ergo a felvetésed komolytalan, ám pöttyet tendenciózus.

Lattmann Tamás 2012.08.20. 15:24:36

@Palestinenser: Szerintem marha mindegy, hogy egy nő ott és akkor éppen miért nem akar szexelni, ha nem akar, akkor nem fog szexelni. Férfiként nem érzem sajátoménak a jogot, hogy eldöntsem helyette. Függetlenül attól, hogy ki mennyire szép és okos.

Szerintem ezt a témát itt zárjuk le. Különösen, mert látom, hogy személyeskedés nélkül nem megy. A másik vitatémában nem zavar, itt nem tetszik.

Palestinenser 2012.08.20. 15:34:25

@Lattmann Tamás: A haditengerészet arra is alkalmas, hogy egy országnak a saját felségvizeit megvédje. Ahhoz nem kellenek a tengerészgyalogosok. Szerintem van köze az adott nagyhatalom politikájának ahhoz, hogy milyen fegyvernemeket fejleszt ki.
A németeknél sincs tengerészgyalogság.

"Vagy biztos én nem figyeltem eléggé, amikor a hadtudományból törölték az ellentámadás fogalmát."

Hát igen! Ilyen ellentámadás volt Irak lerohanása, csak aztán valahogy nem kerültek elő azok a fránya tömegpusztító fegyverek.

Palestinenser 2012.08.20. 15:43:03

@Lattmann Tamás:
"Különösen, mert látom, hogy személyeskedés nélkül nem megy. A másik vitatémában nem zavar, itt nem tetszik."

Rendben, megpróbálhatom anélkül is, csak tudod már az a beállítás, hogy velem, vagyis az erőszakoskodóval szemben ott vagy Te, aki "nincs rákényszerülve" egy kissé személyeskedő hangvétel volt.

nem világos, hogy tényleg nem érted, vagy csak nem akarod megérteni, amit magyarázok.
Van olyan szituáció, hogy egy nő egy randevúra nem azzal a feltett szándékkal érkezik, hogy dugni fog. Ennek ellenére végződhet mégis úgy a randevú és ehhez nem kell erőszak, csak esetleg egy kis csábítás, az illető felizgatása stb.
Persze lehet úgy is, hogy az első húzódozásra: "mi? nem akarsz dugni? mehetsz Isten hírével!"

Lattmann Tamás 2012.08.20. 15:58:09

@Palestinenser: A saját felségvizek védelmére az Egyesült Államokban ott a Parti Őrség. Akkor ezzel az erővel haditengerészet sem kellene.

Általában a tengerészgyalogság szolgál a hajófedélzeten. Elfogott személyek kísérése, őrzése is lehet a feladat, amihez képzettség kell. Kisebb hajók elfogásakor azok átvizsgálásához, esetleges közelharchoz ők kellenek. Az is történhet saját vizeken. VAGY nemzetközi vizeken, például kalózok vagy csempészek ellen. Persze, ki lehet erre képezni matrózokat is, meg fel lehet dobálni a fedélzetre bakákat is, de ez már kiképzési, célszerűség stb. kérdés.

A lényeg, hogy nem annyira egyszerű a logikai kapcsolat, mint a legelején állítottad. Nem kérdés, hogy igazad van, amikor azt mondod, hogy "van köze az adott nagyhatalom politikájának ahhoz, hogy milyen fegyvernemeket fejleszt ki", de azt még számos más egyéb fontos szempont alakítja.

No meg a történelmi példa: 1982, Falkland-szigetek. A túlnyomó többségi álláspont az, hogy önvédelem volt a britek részéről, tengerészgyalogság nélkül nem ment volna.

2003 - Irak.

Nem tekinthető ilyen ellentámadásnak, ugyanis a háború hivatalos indoka nem az önvédelem volt, hanem az ENSZ BT (állítólagos) felhatalmazása - függetlenül attól, hogy ki mit dumált a politikai szférában. (Javaslom az eredeti forrásokhoz való visszatérést: www.cambridge.org/gb/knowledge/isbn/item2704973/?site_locale=en_GB ) Azon kívül sem jó példa, mert az amerikai inváziós haderő nem a tengerészgyalogságra épült, sőt a legnagyobb balhék akkor törtek ki, amikor a Nemzeti Gárda egyes alakulatait kezdték átdobálni, ami ugye szigorúan az USA saját területvédelmére szolgálnak... Szerintem ez is arra int, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek.

Lattmann Tamás 2012.08.20. 16:25:29

@Palestinenser:

Egyébként még néhány ilyen móka, és hamarosan a dánoknál is lesznek tengerészgyalogosok:

www.bbc.co.uk/news/world-africa-17195162

Csak most jutott eszembe, hogy a dánokat emlegetted... :-)

Húsleves 2012.08.20. 18:09:20

@Lattmann Tamás:
Rugózhatsz még a témán sokat, minden normális embernek nyilvánvaló, hogy egy megerőszakolt nő nem reggelizget békésen az elkövetővel az erőszak után aztán majd aztán később elkezdi bántani az erőszak, és feljelentést tesz.
Az is mindenkinek nyilvánvaló, hogy ilyen súlyú ügyek nem kavarnak államközti konfliktusokat (még gyilkosságokat is inkább szőnyeg alá söpörnek, nemhogy kotongumis ügyeket), és azt is leírta valaki, hogy Svédország nem volt hajlandó garanciát adni Assange-nak hogy nem juttatják amerikai kézre.
A te bajod az, hogy nem tudod elfogadni, hogy Amerika egy gátlástalan népirtó, militarista, agresszív ország, tele háborús bűnösökkel, Skandinávia meg előre osztogatja a Nobel békedíjat, mert utólag már nehéz lenne "átnyomni".

Húsleves 2012.08.20. 18:27:00

Ja és még tegyük hozzá, hogy röhej már maga az "álmomban megdugtak" kategória is, se bizonyítani, se cáfolni nem lehet, nincs erőszakra utaló nyom, de persze nem is kell hogy legyen, mert a fejlett demokráciában ha egy szar ringyó felhív a lakására aztán azt mondja hogy álmában megdugtad, akkor aztán lesújt a törvény szigora. Gyilkosok megússzák egy két évvel, mert a fejlett demokrácia nem bosszul, hanem nevel.

Lattmann Tamás 2012.08.20. 18:29:01

@Húsleves: A gyengébb képességűek (és a jegyzőkönyv) kedvéért megismétlem, hogy nem tudom, hogy Assange a konkrét esetben erőszakolt-e, nem is érdekel, DE alvó nőt megdugni nemi erőszak, ÉS ha ennyi infót kap a svéd hatóság, akkor nyomoz. HA az elkövető elszalad, az gyanús, a hatóság számára is, akkor meg különösen, ha egyébként a vád nem állna meg. Ennyi.

Remélem, a hormonháztartásodnak meg jót tett az obligát America-bashing, csak azt nem értem, hogy minek volt hozzá az első két bekezdésre szükség. Legközelebb szerintem üvöltsd bele a wc-kagylóba, szerintem klasszul fog visszhangzani is, és nem engem fárasztasz vele.

Húsleves 2012.08.20. 18:47:25

@Lattmann Tamás:
A hozzád hasonló agyatlan droidok kedvéért kiemelem ami kimaradt a lekezelőnek szánt válaszodból.

1. egy megerőszakolt nő nem reggelizget békésen az elkövetővel az erőszak után aztán majd aztán később elkezdi bántani az erőszak, és feljelentést tesz
2. Az is mindenkinek nyilvánvaló, hogy ilyen súlyú ügyek nem kavarnak államközti konfliktusokat
3. Svédország nem volt hajlandó garanciát adni Assange-nak hogy nem juttatják amerikai kézre
4. se bizonyítani, se cáfolni nem lehet, nincs erőszakra utaló nyom

És így a végén még azt is kiemelem, hogy ezekre azért nem válaszoltál mert hülye vagy mint a segg, de ezt ne vedd sértésnek, csak személyeskedésre személyeskedéssel szoktam válaszolni, hogy megtaláljuk a közös hangot.

Lattmann Tamás 2012.08.20. 18:56:54

@Húsleves: A fenti problémáiddal szíveskedj az illetékes svéd hatóságokat boldogítani, mert ha nem sikerült volna felfognod, ők nyomoznak, nem én. Én az elméleti alapok tisztázása mellett még csak állást sem foglaltam a konkrét ügyben. Mi alapján is tettem volna, meghagyom az ilyesmit a hozzád hasonló tisztánlátó mindentudóknak. Gőzölögjél tovább a posványodban, névtelen senkiházi. Ignore ON.

Lattmann Tamás 2012.08.20. 18:58:00

@Húsleves:

"A te bajod az, hogy nem tudod elfogadni,"

Mert én kezdtem a személyeskedést... Na, tipli.

Húsleves 2012.08.20. 19:09:00

@Lattmann Tamás:
Nem olyan pszichoanyagból gyúrtak téged aki ignorál, csak olyanból aki mondja. 100%-ig biztos vagyok benne hogy ezt is el fogod olvasni:
Ha valakit - hivatalosan - azért keresnek mert kotongumi nélkül szexelt, de ő tudja hogy valójában meg akarják ölni, akkor menekül.
Minden normális embernek ilyen egyszerű ez.
Na sírjál tovább, hülyegyerek.

nitro1 2012.08.31. 22:42:43

@Lattmann Tamás: Te simán elmehetnél politikusnak. Ahelyett, hogy mellébeszélnél, kifejthetnéd a TE személyes véleményedet mondjuk Húsleves 4 pontjára. Nem a nyomozásról van szó, csak te hajtogatod azt minduntalan. Az a 4 pont is az elméleti alapok tisztázása...