sorok között

Demján Sándor osztályharca

2012. június 20. - Politikai Ateista

Demján Sándor egy merőben újszerű osztályelmélettel szórakoztatta a hallgatóságát a KAVOSZ gazdasági fórumán. Demján a lakosságot két részre, okosakra és a szorgalmasakra osztotta, és a fő problémát - a versenyképesség hanyatlását - a két csoport arányának felborulásában látja.

Ahol felborul az okosok és a szorgalmasok aránya, az elveszíti versenyképességét - hangsúlyozta beszédében az üzletember, aki hozzátette: tragikusan lezsugorodott a szorgalmasak aránya, így nem lesz versenyképesség. Dolgozni kell, a nehéz munkát is el kell végezni - tanácsolta egész Európának Demján. - Portfolio.hu

Az alkalmazkodás tekintetében Demjánnak nincsenek problémái, hiszen a vidéki ÁFÉSZ elnökből SKÁLA- cézárrá, majd az ország egyik legvagyonosabb polgáráva avanzsált üzletember a jelek szerint már a rendszerváltás előtt is az okosak közé tartozott, még ha akkor nem is így hívták őket. Mellesleg nem tudom hogy állt volna Demján szája ha a hatvanas években nem engedik továbbtanulni, a szorgalmas árufeltöltők hiánya miatt.

A versenyképesség nagyszerűen hangzik, és egy piacgazdaságban kiemelt szerepe van, csak az a probléma, hogy Demján úr és társai - a kormánnyal együtt - a kifejezés alatt kizárólag a minél olcsóbb munkaerőt értik. Természetesen érthető, ha a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke a tanult emberek helyett inkább olyan szorgalmas robotokra tart igényt, akik kifogástalan munkamorállal rendelkeznek, és éhbérért dolgoznak. Az a helyzet Demján úr, hogy nagyon sokan vannak olyanok ebben az országban akik szivesen dolgoznának, elvégeznék a nehéz munkát is, és semmi mást nem szeretnének csak tisztességes fizetést, és emberi munkakörülményeket. Mondjuk ezek az igények nem egyeztethetők össze kínai modellel.

Szerintem fals elképzelés, hogy a tanult lakosság a veszélyezteti az általános értelemben vett versenyképességet, a probléma inkább akkor jelentkezik ha az "okosak" az ország határain belül képtelenek kamatoztatni a tehetségüket, például azért mert a cégeiknek esélye sincs állami megrendelésekhez jutni, mert azok már le vannak zsirozva a nagyokosoknak. Azért nincs minden veszve azok számára sem aki tanulni szeretnének, a világ számos országában igény van az okosakra is.

Demján Sándornak semmi oka az aggodalomra a kormány mindent elkövet, hogy teljesítse a kívánságát. Az oktatási reform, a munka törvénykönyvének kiherélése, a pályakezdők alacsonyabb jövedelme majd segítenek a versenyképesség javításában, az okosak és a szorgalmasak arányának helyreállításában.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr914599382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz: Demján már nem a termelésben látja a felemelkedés lehetőségét? 2012.06.20. 21:37:46

Demján Sándor az elmúlt évtizedben minden létező fórumon elmondta, hogy ő bizony a termelésben, a kétkezi fizikai munkában látja az ország felemelkedésének lehetőségét. Szerinte nincs szükség művészekre, egyetemi oktatóra is csak módjával, így aztán te...

Trackback: A Terrorházas Schmidt Mária olcsó, kisigényű, szorgalmas magyar munkásokat akar 2012.06.20. 20:30:09

Milliárdos Mariskánk szerint a magyar dolgozó “elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró”, szemben az olcsó, kisigényű, jól képzett, és szorgalmas ázsiai bérmunkásokkal. Hát ide figyelj, nyuszifül! Éle...

Trackback: Van alternatíva a Fidesz új feudalizmusával szemben – írja Scheiring Gábor 2012.06.20. 20:28:04

“Ismerjük jól a mélyből időnként feltörő úri-jobboldali érzületet. Ezt böfögte fel Lázár János, amikor arról beszélt, hogy akinek nincsen semmije, az annyit is ér. Ezt bizonyította az a KDNP-s képviselő is, aki egy parlamenti vitában a kérdésemre...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sírköves Slomó 2012.06.20. 21:13:20

@valaki76: Mondjuk hogy ikon volt, celeb.

Amúgy ma sem tudom értelmezni a közgazdász fogalmát, legalábbis a megmondókét.

Egyfajta közgazdászt ismerek el, de azt nagyon. A saját, semmiből indult vállalkozások tulajdonosait. Tőlem lehet szakács is. Az elemzőket és ideológusokat gyanakodva figyelem.

A vallás dolgot jaól mondod. Ennyi erővel a mai vallás a fogyasztás-ideológia. Mondjuk ez sem jobb, de van aki ebből is jól megél.

rohadjmegARCgeci 2012.06.20. 21:14:00

@valaki76: Nem szerencsés milliókkal meghóni.Csak mert nem jön utánunk a másvilágra a költöztető brigád.Az utód meg nem tud kibontakozni ha minden a segge alá van tolva.

valaki76 (törölt) 2012.06.20. 21:14:31

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

remek meglátás, az a jó "közgazdász", aki sikeres vállalkozó

Sírköves Slomó 2012.06.20. 21:15:56

@defenestratio: tiszta, ideális versenykörülmény az lenne, ha nem ugyanolyan lenne a választójoga egy évente több milliárd adót fizetőnek és egy 0 adót fizetőnek.

Akkor nem lenne szükség a korrupcióra. De a nép ezt nem fogadja el, a politikusoknak pedig nem éri meg. A kapitalistáknak tökmind1, úgyis az lesz amit ők akarnak.

valaki76 (törölt) 2012.06.20. 21:15:57

@Dr. Furia:

én így első látásra vmi furmányos adómenedzselésre gyanakodtam, de az is lehet, hogy komolyan gondolja... ki tudja?

Sírköves Slomó 2012.06.20. 21:20:17

@Dr. Furia: Az utód meg nem tud kibontakozni ha minden a segge alá van tolva.

Ez nincs feltétlenül így. Donald Trump apja is milliomos volt.

Ő meg milliárdos...:)

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.06.20. 21:21:35

@valaki76: békés úton nincs, az egymással összefonódott politikai és gazdasági elit soha nem fog magától lemondani az előnyéről. és sajnos semmi garancia nincs arra, hogy egy utánuk következő brigád jobb, kevésbé pénzéhesebb, "humánusabb" lesz, de a világtörténelem tele van forradalmi próbálkozásokkal.

kvadrillio 2012.06.20. 21:27:22

"Rothschild and Trigranit

It constructed a number of business and financial centres in Poland, Slovakia, Hungary, Slovenia, Romania, Bulgaria...In Croatia it is about to build a sports hall with 20,000 seats and office space. In Serbia Trigranit should construct the railways station “Prokop” (it has not been started yet).

The Riotinto branch (one of the largest mining companies in the world) has been granted the concession to exploit the boron ore (which can still be found only in China and Turkey) in the surroundings of Baljevac near the river Ibar. Other mining companies are present too - Glenkor, which Rothschild controls through his agent Mark Rich (a Khazar) and Phelps Dodge, where Atticus capital is placed (Atticus is Rothschild’s investment fund). These two companies are placing bids for the remaining mining basins. The Magnohrom company from Kraljevo was bought through the Indian company Mital. Incidentally, the Mital family has been a representative of the Rothshild dynasty for a long time. Wilbur Ross, a Rothschild banker for many years, occupies a managerial position in Mital. In addition to Mital company, the Rothschilds and Mitals are in control of FieldFresh Foods company, which produces and exports food from India.

The banking and financial sectors are also dominated by the dynasty. The leading banks, such as Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe General are controlled by the Rothshilds.

The lever which provides control is Antoine Bernheim (a Khazar), head of the Delta Generali group. The Greek banks Piraeus and Laiki are under the control of Marfin financial group, in which Rothshild’s capital is placed. The Khazar Shandor Chanyi, one of the co-owners of Trigranit, enables Rothshild to expand his operations in the field of banking via his OTP group. OTP bought over three banks in Serbia: Kula, Nis and Zepter bank. Metals Bank from Novi Sad was bought by Rothshild’s JNR Limited (Jacob and Nathaniel Rothschild) investment fund. The young Rothshild also controls the Hungarian oil company MOL, also through Chanyi.

HJAHHH.....DOLGOZNI KELL, A HERÉK ÉS DOLGOZÓK ARÁNYA FELBORULT.......

SZERINTEM IS ! TÚL SOK A DEMJÁN FÉLE HERE !

RÓÓÓÓCSILDÉKKAL TÁRSULNI IGAZÁN JÖVEDELMEZŐ FOGLALKOZÁS, BEFEKTETÉS.
SOKEZER MILLIÁRDOT NYÚLTAK LE EGYÜTT, SZINTE MINDEN ORSZÁGBAN A VILÁGON.
MEGLEPŐDNÉNEK SOKAN, MENNYIT CSALTAK AZ ADÓZÁSSAL !!! :o)))))))

a fene beléjük !

ob.szerver 2012.06.20. 21:28:52

@Nem taggyűlés volt:

"2 éve egyre nagyobb hülyeségeket hord össze."

Nem csak két éve. De úgy gondolta, hogy a NER-ben kiteljesedhet, és ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy mindig, mindenhol megmondja a frankót.
Milyen ország az, amelyben a leggazdagabb ember minden egyes megszólalása nem csak egyszerűen butaság, hanem orbitális baromság?
Hát ilyen.

letmetellyou 2012.06.20. 21:32:40

Nem tudom, melyik rákbetegség a legfájdalmasabb, de remélem abban fog megdögleni a vén gengszter.

kvadrillio 2012.06.20. 21:34:17

Milliárdos Mariskánk meg jobb, ha befogja !
CSINÁLT MAGÁNAK EGY TERROR-HÁZAT, OCCT ABBAN JÁCCA A KISDED JÁTÉKAIT, MINT EGY BABAHÁZZAL !
BENNE SZÓRAKOZIK MÁR VAGY TÍZ ÉVE, MINT ÖN-KINEVEZETT -MILLIÁRDOS-IZGAZGATÓ, JÓ MÉLYEN BEÁGYAZÓDVA, BEBETONOZVA OSSZA AZ ESZET, TESZI ZSEBRE A MILLIÓS FIZETÉST MEG AZ ÁLLAMI MILLIÓS TÁMOGATÁSOKAT, MÍG A CSÓRÓ MAGYAR MUNKANÉLKÜLIKÉNT VAN BEBETONOZVA A NAGY PUSZTA-SEMMIBE !

..nagy marhaságokat szokott mondogatni a t5v-ben NEM MÉRVADÓ HATÁSSAL ! :)

rohadjmegARCgeci 2012.06.20. 21:34:27

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Ez csak egy példa volt a sok közül, a többi milliárdos csemete meg rommá drogozta és itta az agyát és meghalt fiatalon.
tehát ha egy embernek nincsenek vágyai,álmai és céltalan,akkor sokkal nagyobb az esélye arra,hogy fiatalon meghal.

Asztalos Gábor 2 2012.06.20. 21:37:42

lefordítom magyarra, mert néhány embernek nehezen megy a szövegértés:

tízezer kommunikáció meg hasonló büfé-ruhatár szak helyett képezzünk magas tudású szakmunkásokat, akik idegen nyelvet beszélve el tudnak helyezkedni egy normális gyárban.

Zebugatta 2012.06.20. 21:41:30

Annyira büszke vagyok Demján úr sikerére mert tudom, hogy keményen megdolgoztam érte. Remélem, hogy egyszer az okos eszébe jutok (sokakkal együtt) és kifizeti a szorgalmamat.

kvadrillio 2012.06.20. 21:43:10

...JAHHH....EGYBKÉNT DEMJÁN NE AGGÓGÓGÓÓÓÓDJON, MAGYARORSZÁG LEG-OKOSABBJAI MIND OTT ÜL DÖGÉLNEK A PARLAMENTBEN, MIATTUK IS TARTUNK OTT, AHOL ITT VAGYUNK-E ! :)
AMÍG DEMJÁN PÉNZT CSINÁLT MAGÁNAK ÉS KÖREINEK, LEG-OKOSABBJAINK LENYÚLTÁK A ZORSZÁG ÖSSZES MOZDÍTHATÓ PÉNZÉT, SZINTÉN MAGUKNAK ÉS KÖREIKNEK !

TÉNYLEG SOK A HERE EBBEN AZ ORSZÁGBAN.....

vasgyuszi 2012.06.20. 21:51:18

Most komolyan, félretéve minden személyeskedést és aktuálpolitikai szarozás:

Azt hogyan gondolják a tisztelt nagytőkések úgy világgazdaságilag, hogy gyakorlatilag a munkások (fizikai, szellemi) olcsón dolgozzanak, hogy az előállított terméken minél nagyobb legyen a haszon, de egy idő után KIK fogják megvenni ezeket a termékeket, ha a bérből és fizetésből élő embereket nem fizetik meg rendesen? A kérdést nem Magyarországra vonatkoztatom, hanem globálisan. A jól kereső réteg a fejlett nyugaton is egyre vékonyodik, erre a bázisra nem lehet alapozni hosszútávú tömegtermelést. Vagy ennyire nem gondolkoznak előre az urak és csak ebben az átmeneti időben akarják még jobban megszedni magukat? Komolyan nem látom a logikáját, hogy az embereket nagy tömegben mesterségesen elszegényítik. Világosítsatok fel!

Épelméjű 2012.06.20. 21:53:35

A poszt írója erősen szocialista, csúnyán mondva kicsit kommunista beállítottságú. Írásából kitűnik, elmúlt éveit csak alkalmazotti viszonyban tölthette. Vállalkozás indításával még gondolatban se, vagy csak néha néha játszhatott el. Emellett pedig vállalkozói ismereteit maximum Népszabadságból és Népszavából vehette.

Demjánnak teljes mértékben igaza van - azt most hagyjuk, hogy a poszt írója még félig se értette amit Demján mond. Véleménynyilvánítása annyira demagóg, mint bármely mai politikai párt sajtótájékoztatója.

Sokan anyázzák a Demjánt, de sokan. Arra lennék kíváncsi, mi lesz majd ezekkel a nagy okosokkal, vagyis inkább arra, hogy most mi is van velük...

Gondolom mind nyögi a CHF hitelt, amit a bankok kényszerítettek rájuk...
Gondolom sokan közölük már 5x évesen nyugdíjba mentek....
Tuti van egynehány rokkant nyugdíjas is....
Meg van egy csomó egész életében csak állami szférában alacony hatékonysággal dolgozó is....

Ti mind-mind a sikeres élet mintapéldányai vagytok, egytől-egyig.... A sikeres Magyarországhoz pont ilyen emberekre van szükség.

Analfabétizmus, az ami idehaza tombol. Van itt pénzügyi analfabéta, gazdasági analfabéta, politikai analfabéta, általános analfabéta...

Pl posztoló is analfabéta, nem tud értelmezni bizonyos gazdasági összefüggéseket...

letmetellyou 2012.06.20. 21:53:51

Az MSZP hülyének nézte az embereket, a Fidesz meg jobbágynak.

nem várt fordulat 2012.06.20. 21:59:54

itt a gond nem az okosok, és szorgalmasok számával van, van belőlük bőven. a gond az az, hogy a legtöbb ember úgy szocializálódott, úgy szocializálták, hogy böcsületes munkával fel lehet építeni egy életutat. ez a 90-es években megtört. ma már nem, hogy nyugdíjas állás nincs, hanem az ember örül, ha hó végén megkapja a fizetését (versenyszféra).

itt most az van, hogy akinek a gyomra beveszi, az gátlástalanul nyal, csal, lop, és ebből tud feljebb lépni. akinek meg nem, és megfelelő tudás és önmenedzselés nélkül fut neki, az a bot rosszabbik végén áll.

Unionista_ (törölt) 2012.06.20. 22:08:49

@defenestratio:
-- városvezető, vagy önkormányzati képviselő ne lehessen aktív pártpolitikus.
-- egyéni képviseletre alapozva észak, és nyugat-európai mintára csináljunk tartományi parlamenteket és a régiók alakítsanak szövetségi kormányt. az autonóm régiókhoz soroljuk a kulturális és agárügyeket (culture & agriculure). az iskola, a templom, a föld, a bányák, a városokat összekötő közutak és közművek ügyét. ti. ezeken a területeken folyik a kulturkampf azért, hogy elfedje a legnagyobb pénzlenyúlásokat.
-- a 22 európai parlamenti helyre 19 vidéki megye és 3 fővárosi nagykerület közvetlen válasszon képviselőt. valamint közvetlen válasszunk elnököt. egy kifejezetten az európai ügyekre (és azon belül a nemzeti érdekképviseletre) koncentráló politikust. ahogy ez van a finneknél. ennek rövid távú célja, hogy a magyarország diplomácia tekintélyét pártok felett állva próbáljuk helyreállítani. a közvetlen elnökválasztás győztese lehetne az európai kormánytag. ő ülne a német kancellárral és a többi államfővel egy asztalnál. a vesztes lehetne co-missioner. ő kerülne barosso bizottságába. tehát a county & a country alkotják az uniót.
-- csak az országgyűlés legyen pártos. szlovák mintára legyen tisztán pártlistás.

szóval bocskai, rákóczi, és részben kossuth hagyományaira építve egyéni képviseleten alapuló részországgyűlésekben (választott kulturális tanácsokban) és tartományokat összefogó (akár többnemzetiségű és pártatlan) szövetségi kormányzásban látom a kitörési pontot.

a gyakorlatban úgy lehetne ezt a mini rendszerváltást véghez vinni, hogy a baloldalon a haza és haladás, a jobboldalon pedig a századvég állítana jelölteket. igyekeznének valamennyire független értelmiséget kiállítani. tudom, hogy ez majdnem lehetetlen. de olyan embereket, akik képesek kulturált módon vitázni. és adott esetben egymást meggyőzni. tehát nem a pártközpontól mozgatható bábokat. szerintem ha ez a két csoport zászlót bontana, akkor legalább az egyéni mandátumok többségét elvihetnék. ettől még listán szavazhatna bárki akár az ellenoldalra is.

ezek után az egyéni képviselők átvonulnak a parlament felsőházi termébe alkotmányozni. amivel a pártokat egyszerűen megfosztják a túlhatalmuktól. persze ezt az alsóháznak legitimálni kell. de ez nem lehetetlen, mert ott vannak a h&h és a századvég listán bejutott képviselői. a fidesz jelentős kompenzációt a győztesnek. de az vagy a h&h lenne vagy a századvég. akik alsóházban akár együtt kormányozhatnának. a mérsékelten balos és mérsékelten jobbos értelmiség. akinek azért van valami kormányzati tapasztalatuk, és talán loptak is. de legalább nem lopták ki a szemünket. szerintem nincs jobb megoldás, mint ezekre az emberekre bízni az országot. azzal a feltétellel, hogy a közjogi rendszeren változtatnak. a politikai pártok túlhatalmát korlátozzák. a városokban, a tartományi parlamentekben és a szövetségi kormányban kulturált, vagy civilizált értelmiség diskurálna.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.06.20. 22:09:23

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: az mitől lenne tiszta? akkor máshogy szerzi meg az előnyét.

"A kapitalistáknak tökmind1, úgyis az lesz amit ők akarnak."

asszem ez a lényeg, és nem az, hogy mi miről álmodozunk. azért jó eljátszani egy olyan ország gondolatával, amiben azért legalább nagyjából rendben működnek a dolgok, és a többség jár jól, nem csak pár jól helyezkedő, seggnyaló, korrupt, aljas csótány.

soproni1 2012.06.20. 22:10:27

@töreki: Bolsevik zsidók ? Ez olyan szóösszetétel, mint a józanéletű kőműves, igazságos háború vagy a maszturbáns katolicista. Másik kedvenc agrár kifejezésem a liberál bolsevik. @karacsi_maci: Magyarországon sosem volt becsületes munka életút . Az öregek szokták hazudni a fiataloknak, hogy " Mi bezzeg...." ! Demján mondatai baromságok, de egy üzleti ebéden közelebb ül hozzá a szakács, mint Orbán vagy Gyurcsány. A kollégái meg istenítik.

kvadrillio 2012.06.20. 22:12:17

@Épelméjű: hmm....HÁLA ISTENNEK VAN EGY VASGYUSZINK ! :)MÉÉÉNEM VAGY TE A PARLA MENTBE...N ?! MONGYUK A KŐŐŐTSÉGGGVETÉSI BIZOCCSÁGBA..N ?! HE ??? :o)

bankvezér 2012.06.20. 22:16:27

@valaki76:

" miért? bevallottan marxista vagy:)"

Alkalmazom a Marx által felismert törvényeket. Aki pedig nem alkalmazza, az általában hülyeséget beszél.

nem várt fordulat 2012.06.20. 22:19:25

@soproni1: ez nem igaz. én becsületes munkával egészen jól élek. majd 20 éve dolgozom, ebből 1 év volt, amikor nem, de minden céghez, ahol dolgoztam lojális voltam, ha szarba kerültek, én segítettem.

tény és való, hogy jópárszor lehúztak, viszont velük ellentétben én nyugodtan alszom, és a tükörbe tudok nézni minden reggel.

a becsületes munka soha nem szégyen.
programozó vagyok, és amikor nagyon nem volt semmi, elmentem napi 8e Ft -ért 12 óra fizikai melózni, kb. ilyen időben, mint ami most van.

szerencsére vagyok olyan helyzetben, hogy manipulatív, ügyeskedő gennyládákkal nem kezdek.

kvadrillio 2012.06.20. 22:21:34

@Unionista_: SZTEM .... ollan választási rendszer kellene, hogy minden képviselőre csak a szorosan vett rokonság szavazhatna, mivel azok ismerik leginkább, hogy mennyire HÜLYE ÉS KORLÁTOLT AVAGY MENNYIRE DEZSENI IS Ő !
AZ ISTENATTA NÉP PEDIG ADDIG OTTHON NÉZEGETHETNÉ A VÉGTELEN SZAPPANOPERÁKAT ÉS AZ ÚJ PARLAMENTI FELÁLLÁSTÓL FIGYELEMMEL KÍSÉRHETNÉ, HOGY EZEK A "CSALÁDBANMARATTAK" MIRE IS KÉPESEK ORSZÁG-IZGAZGATÁSILAG ! :)

... occt, ha azt tapasztnyalnák, mint mostanság, akkor eccerűen agyoncsapnák őket !

...ohhhh....mily szép is lőőőőőn ! :O)

bankvezér 2012.06.20. 22:23:07

@Épelméjű:
Posztoló analfabéta ???
Szerintem boldogtalan a magánéleted és most a posztírón töltöd ki a dühödet. :)

soproni1 2012.06.20. 22:23:43

@karacsi_maci: Ritka. Engem mindig elkerültek a becsületes emberek. Persze lehet, hogy Én sem vagyok mindig az.

Unionista_ (törölt) 2012.06.20. 22:28:21

@kvadrillio:
vagy bevezethetnénk az osztraküzmoszt. athénban minden évben tartottak egy cserépszavazást. ha a nép valakit nagyon nem kedvelt, akkor módjában állt 10 évre száműzni.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.06.20. 22:33:32

@Unionista_: "akinek azért van valami kormányzati tapasztalatuk, és talán loptak is. de legalább nem lopták ki a szemünket. "

hogy mi? ilyen emberekre bíznád az országot, "ő csak egy kicsit lopott", ezeknek a csávóknak bűnhődniük kell, nem hogy még bármilyen tisztséget osztani. és még rájuk is bíznád a közjogi rendszer átalakítását? bitó, bazzeg, bitó!

századvég? haza és haladás? ezek lószarok, ugyanaz a garnitúra, amely leamortizált mindent ebben az országban.

balos? jobbos? ugyan már, kit érdekel, ezek csak dumák, semmi értelmük, ebben az országban már minden össze van kutyulva, és senki sem az, aminek láttatja magát. valami sokkal modernebb dologra lenne szükség.

Épelméjű 2012.06.20. 22:44:19

@bankvezér:

honnan tudod, hogy boldogtalan?:)
amúgy rajta töltöm ki dühöm, valóban:)

wanekus 2012.06.20. 22:53:35

Demján egy szar ember, aki egy még nála is szarabbnak (a csuti Polpot) tolja a rablólovag okosságait.

letmetellyou 2012.06.20. 23:11:20

@wanekus: csuti Polpot! ez kurva jó!

Oregon (TM) 2012.06.20. 23:17:25

Tanult ember is lehet(ne) szorgalmas.
Tadam.wav

mizrolist 2012.06.21. 00:16:48

@Madnezz: vajon egy tudományos kutató - legyen fizikus, biológus, vegyész, matematikus - élősködőnek számít? Okosnak okos a Demján-féle beosztás szerint, és a munkája aligha hoz kézzelfogható eredményt a zembereknek... :P

mizrolist 2012.06.21. 00:24:50

@Asztalos Gábor 2: az ilyen normális gyárak aligha Magyarországon lennének.

viperakapitany 2012.06.21. 00:44:04

demján, a tisztességes építőmester.

viperakapitany 2012.06.21. 00:46:40

@wanekus: ez a csuti polpot tényleg kurva jó.

hoppá. demján nem szemüveges véletlenül? azok rá szoktak baszni olyan esetekben, amikor a vezér zárt, mezőgazdasági országot vízionál. és ennek érdekében átképzi rizstermelő szakemberekké a diplomásokat. szemüvegesnek lenni nem jó ómen ilyen időkben

Putyilov gyári melós 2012.06.21. 00:56:36

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Na mivel is kezdte Csányi elvtárs?

Egy bajai erdészeti kisszövetkezetnél vadásztatta a pártállam elvtársurait.

Jól tudott nyalni, akárcsak a bugris Demján.

manager2008 2012.06.21. 01:01:23

1. Nincsenek okosok ha az oktatásra gondol valaki, mert jelenleg még mindig a memória fejlesztésében érdekelt az oktatás (ahhoz ért). A tanároknak is idegen a kreativitás. Így tanultakról lehet beszélni és azok közül csak 1-2% a kreatív elme. Az meg elhúz innen mert elnyomják ( a kreatív elme nem párosul agresszivitással és erkölcstelenséggel, mert nem ér rá, nem azt élvezi, hanem az eredményt).
2 Szorgalmasság nem kifejezetten magyar tulajdonság, különösen a lusták egyre növekvő arányára, itt némi kreativitás is tapasztalható ( nem dolgozni kell hanem megszerezni a javakat).
3. A kínai típusú szorgalmas és fegyelmezett munkaerő nálunk ritka, mert önfejű, fegyelmezetlen, bunkó a nép nagy része, és ha véletlenül iskolát is végzett akkor akkora az arca hogy a munkát igyekszik elkerülni (hiszen az a bénák és élhetetlenek dolga).
4. A korrupció, üzletelés, stb. az megy de abból még nem született semmi. Az újgazdag elveszti a vagyonát, mert ahhoz már nem ért hogy meg is tartsa. csak párnak volt annyi esze hogy felvet kreatív , okos embereket és azok oldják meg a problémáit, ez jó út, a hülye is lehet király :)

Aztán majd jön a forradalom és kezdődik minden elölről :)

manager2008 2012.06.21. 01:08:49

@mizrolist: Ha a magyar állam kiképez egy tudóst, aki elmegy Amerikába és ott hasznosítja a tudását (mert itthon képtelenség) akkor mi támogattuk az amerikai gazdaságot szívjóságból? Mert nem kapunk a fickóért egy vasat sem!
ha nem fizeti vissza a taníttatásának a költségeit, akkor a világ szempontjából pozitív tettei lehetnek, de az ország szempontjából élősködő volt. Ha visszajön és oktat, stb, akkor nyilván hős, és elismerés illeti. De a az ellentmondás akkor is megvan, mert az új okos kisfiú megint csak elmegy.

médiamanipulátor 2012.06.21. 01:49:36

kereslet-kínálat, több fizetésért többen akarnak szorgoskodni
amúgy a munkanélküliségi adatokat látta az öreg? ki adna munkát több százezer embernek?

Interlock (törölt) 2012.06.21. 02:21:30

@manager2008: "ha nem fizeti vissza a taníttatásának a költségeit, akkor a világ szempontjából pozitív tettei lehetnek, de az ország szempontjából élősködő volt"

Élősködő? Dehogyis... Inkább életképes. Helyzetbe hozta magát, kockázatot vállalt egy idegen környezetbe kerüléssel, aztán ha bejött neki, tarolt (ahhoz képest, amit itthon szerezhetett volna).
Mi lenne, ha onnan közelítenénk, hogy a kitanított, értelmes emberek külföldre távozása nem más, mint az anyaország felelőtlensége, a jövő elherdálása? Szerintem rögtön tisztább lenne, kik az igazi hunyók.
És mielőtt azzal jönnél, hogy külföldről ne szóljak bele: itthon dolgozom, bár elvileg akármikor kimehetnék, de én szeretek itt élni, meg hát szeretnék is. Amíg lehet. És ha szétnézel az országelhagyós blogokban, a posztok erős többsége azokról szól, akik itthon elérték a lehetőségeik határait, de az általuk vágyott, gyakran nem is túl magas életszínvonalat, vagy gyerekeik jövőjét így sem állt módjukban biztosítani.

fermion 2012.06.21. 02:47:45

Nem más ez mint Demján elvtárs jajkiáltása a világba:most tudatosult benne 70-en felül ,hogy hiányzik belőle az értelem és a szorgalom és ezt vetíti ki a világra!Mit mondjak, jobb később mint soha de az ő esetében már felesleges!Ő is beállt a sorba:rájött ő is ,hogy a pénz és hatalom amit ő és hozzá hasonlóak összeloptak és bitorolnak semmit se ér ha nincs mögötte emberi jellem és tehetség!
A kádári éra parazitái és a jelenlegi rendszer tolvajai,hazudozói (ők)most döbbentek rá ,hogy súlytalanok és hiábavaló volt az életük!Sajnáljuk őket?Nem!Szánjuk őket ,mert elbuktak mint emberek és mint magyarok.Ezért érzik ők magukat "magyarmagyarnak" ,mert a tisztességes magyarok kitaszították őket már rég !Persze ahogy anno ők is seggnyalók voltak úgy nekik is vannak most ilyen szolgáik akik ideig-óráig eljátszhatják nekik ,hogy ők valakik.Sajnos van egy rossz hírem (bár az értelmesebb emberek már rájöhettek erre):ebből az országból soha nem lesz semmi és itt csak mindig vegetálni fognak az emberek és ez valahol természetes is hisz minden magyar ember valami szörnyű bűnt követhetett el előző életében ha ebben az életben magyarnak kellett megszületnie!A jó hírem:a pokol ennél jobb lesz!:D
Már ha létezik pokol ,mert kétséges lett a léte mióta várjuk ,hogy év végén visszatérnek a gazdáink és kiirtják a fajunkat!Reméljük időben érkeznek és végignézhetjük ahogy a demján félék rádöbbennek ,hogy ők se mások mint egy másik ,fejlettebb faj vágóállatai!

labrabbit 2012.06.21. 03:03:38

@Épelméjű: államilag támogatott oktatási rendszerben szereztem ködevő diplomát. Egész életemben csak a versenyszférában dolgoztam, szürkén csak akkor, ha magyar volt a cég. 2 járulékfizetőt állítok magunk helyett, jelenleg taníttatom őket. Inkább saját kezemmel dolgozom az otthonomon, chf hitelem nincs. Ami van azért felelek, a bankok ajánlatát hitelbőség idején visszautasítottam. Személyes életemben elvetem a vagyonszerzést, de az emberhez méltó életet nem. Lehet, hogy a zállam érdeke az lenne, hogy olcsóbban dolgozzak és szó szerint nélkülözzek, de ezt én nem támogatom.

Nem azok bírálják a kormányt és holdudvarát, akik élősködni akarnak.

hattyú 2012.06.21. 04:51:35

Demján és Széles elvtársak és a verseny... elképesztő, hogy ezeknek az embereknek milyen vastag bőr van a képükön. Ha valódi versenyben kellett volna érvényesülni, haverok, buli, mutyi nélkül, akkor kíváncsi lennék arra, hogy hol tartanának ezek az alakok...

Laci A Lakli 2012.06.21. 05:23:13

Azért ez egy kicsit felháborító amit írt, pláne azért mert ő is az "okosak" közé tartozik. Persze Biztos szorgalmas is volt.
Azonban itt az "okos" alatt azokat érti, akik nem akarnak dolgozni csak valahogy valamilyen ügyeskedés folytán hatalmas vagyonra tesz szert. "Szorgalmas" alatt meg a rabszolgákat képzel el, akiket a létminimum alatt lehet dolgoztatni. Tehát Demján csak meg mondta a magáét, hogy túl sok naplopó ügyeskedő van és ez kurvára nem jó. Mi ezt tudjuk, de azért egy "okos" szájból hallani ezt kiakasztó.

Laci A Lakli 2012.06.21. 05:27:07

@No_Fidesz_No_Problem:
Mert az igazán keményen dolgozó embert soha nem emelik ki a legfelsőbb szintig, max a középig juthat, kell valaki aki hajtja a mókuskereket.
De az is lehet, hogy elege lett az egészből és inkább bemondja az unalmast, hogy tudod mit főnök BASSZÁTOK MEG! Ja és mellesleg a mai magyar munkaerőpiaci helyzetet tekintve, nem csoda, hogy kénytelen ki menni külföldre dolgozni.

nu pagagyí 2012.06.21. 05:32:01

Demján kihagyta a számításból az egyéni érdeket. A szocializmus is ebbe fuccsolt bele. Az emberek akkor lesznek szorgalmasak, ha megfizetik őket. Az "okosaknak" meg teret kell adni, hogy társadalmilag hasznos tevékenységet tudjanak végezni és ne maffiózóként kamatoztassák írdatlan agykapacitásukat. Nem szűkíteni, hanem növelni kell a szabad piacot és az államnak törekednie kellene, hogy a verseny lehetőleg tiszta eszközökkel folyjon. Az állam, mindenki érdekében, a lehető legolcsóbban vásároljon, ne szórja el a pénzünket lezsírozott közbeszerzéseken, pláne ne olyanokra, akik szabadpiacon még nem bizonyítottak. Működtessen esélykiegyenlítő mechanizmust (ingyenes oktatás, szociális-rendszer) annak érdekében, hogy minél többen, tehetségükhöz mérten vehessenek részt a versenyben és ne váljon belőlük kiszolgáltatott kényszermunkás.

Kék az ég 2012.06.21. 07:36:40

nem először mondja!

2008-ban Februárjában a vasárnapi Baló műsorban állította, hogy a környező országok (Szlovákia, Lengyelország, Románia stb)lakói mostanában szorgalmasabbak nálunk.

szép.

Kék az ég 2012.06.21. 07:37:48

Milyen szorgalmasokat akar?!

Akik HETI 7 NAPIG dolgoznának neki?

www.youtube.com/watch?v=cByoMuaSJVw

Kék az ég 2012.06.21. 07:40:57

@fermion: Nem más ez mint Demján elvtárs jajkiáltása a világba:most tudatosult benne 70-en felül ,hogy hiányzik belőle az értelem és a szorgalom és ezt vetíti ki a világra!

Azt hiszed vicc? Épp most jelent meg a jelentés, hogy mar nem is dobogós a leggazdagabbak között. lehet ezert kellene ne az olcsó, szorgalmas (rabszolga)munkás annyira.

2012. május 11., 07:59
Privátbankár, Napi Gazdaság
privatbankar.hu/karrier/demjan-sandor-egyre-szegenyebb-247104

hatalmasat vesztett. Tehát saját szavai alapján Demján már se nem okos, se nem szolgalmas!

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:13:09

@valaki76:

"szvsz olcsó munkaerő helyett alacsony adóterhekre gondolt..."

*

Olcsó munkaerő = egy tál rizsért legyen boldog, hogy munkát "adnak" neki az "urak"

Alacsony adó- és járulékterhek mellett még lehet a munkaerő önmagában "drága" az "uraknak.

Lásd Svájc.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:16:45

@valaki76:

"ő legalább vmi értéket is teremtett... pl. egy viszonylag jól működő vállalatot.."

*

Hámozd le az adózás előtti nyereségéből az állami támogatásokat, vond ki belőle azokat a bevételeket, amelyekhez alaposan túlárazott ajánlatok révén a politikai kapcsolataival jutott, és akkor megláthatod, mennyire volt "nyereséges" valójában.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:20:50

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

"Mosmér Marxnak van 1 gondolata, ami nekem szimpatikus. Alap+felépítmény=gazdaság+társadalom, ebből az előbbi fontosabb. Ettől remélem nem lettem kommunista."

*

Nem, de okosabb se, és nem is látszol tőle okosabbnak.

Fogadnék, hogy kifejteni se lennél képes, amit idekentél vázlatosan.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:24:58

@ob.szerver:

"Milyen ország az, amelyben a leggazdagabb ember minden egyes megszólalása nem csak egyszerűen butaság, hanem orbitális baromság?"

*

Ha végigveszed a 100-as listát, és megnézed, miket szoktak összehordani azok, akik a kamerák előtt is mutogatják magukat, kivétel nélkül erre a következtetésre fogsz jutni :)))

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:30:38

@Asztalos Gábor 2:

"tízezer kommunikáció meg hasonló büfé-ruhatár szak helyett képezzünk magas tudású szakmunkásokat, akik idegen nyelvet beszélve el tudnak helyezkedni egy normális gyárban."

*

A hazai gyártósorra miért kell az idegennyelv-tudás?

Tisztában vagy azzal, mekkora munka van abban, amíg valaki nem az eredeti nyelvi környezetben élve, hanem itthon, iskolákban meg önképzéssel jut el addig, hogy használható lesz a nyelvtudása?

Esetleg többéves külföldi képzést szerveznék minden egyes magyar szakmunkásnak?

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:33:13

@Épelméjű:

"A poszt írója erősen szocialista, csúnyán mondva kicsit kommunista beállítottságú. Írásából kitűnik, elmúlt éveit csak alkalmazotti viszonyban tölthette. Vállalkozás indításával még gondolatban se, vagy csak néha néha játszhatott el. Emellett pedig vállalkozói ismereteit maximum Népszabadságból és Népszavából vehette."

*

Ez az, szívecske, ha érvelni nem tudsz, elő a személyeskedéssel, mint végső tromffal!

A szocializmussal meg a kommunizmussal, mint filozófiával egyébként mi bajod?

Ha csak az nem, hogy ezt még nem tiltotta be a fideszcs... kormány :)

rókafogta 2012.06.21. 08:34:22

Demján egy seggfej! (De ennyi lóvéval és pozícióval én is szívesen lennék seggfej)

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:35:05

@letmetellyou:
"Az MSZP hülyének nézte az embereket, a Fidesz meg jobbágynak."

*

Az MSZP rövidlátó volt, a Fidesz meg kivagyi és úrhatnám.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:41:14

@karacsi_maci:

"programozó vagyok, és amikor nagyon nem volt semmi, elmentem napi 8e Ft -ért 12 óra fizikai melózni"

*

Ez 670 forintos nettó (?) órabér. Ma sehol nem találsz ilyet, még zsebbe fizetve se, legfeljebb 3-400 forintot kaphatsz nettóban óránként.

A haveri politikustól kölcsönzött közmunkás nettó 280-ért is megcsinálja ugyanazt a munkát, mert fél, hogy ha hápog, elhajtják és még a jövedelempótlóját is megvonják.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.21. 08:43:40

@Unionista_:

"vagy bevezethetnénk az osztraküzmoszt. athénban minden évben tartottak egy cserépszavazást. ha a nép valakit nagyon nem kedvelt, akkor módjában állt 10 évre száműzni."

*

Athén nem csak a demokrácia, de a korrupció melegágya is volt :)))

redriot77 2012.06.21. 08:50:29

Demjánnak persze hogy "szorgalmas" emberek kellenek:
-dolgozzon sokkal többet
-a lehető legkevesebb pénzért
-törvénykönyvet meghekkeljük hogy pofázni se legyen joga
-legyen buta mint a segg, és húsz év után még mindig higgye el a "még pár évig nehéz lesz, de utána jön a kánaán" dumát, és menjen mint a szamár a madzagra kötött répa után.

Munkaadói szempontból tényleg ez az ideális. Munkavállalóiból meg:
-nettó 250 minimum takarítónőknek is
-8 órára bejelentve 7 órát bent lenni, ebből hatot fészbukozni, a maradék egy óra kávé/cigi

Nyilván egyik sem működőképes, de ha Demjánon múlna akkor analfabéta emberek százzezrei ragasztanák a Reobak és Adios cipőket napi 14 órában szerte az országban. Vagy raknák a falat valamelyik plázája építkezésén.

masszív 2012.06.21. 08:53:18

@ob.szerver: Az ország leggazdagabb emberének semmit sem kellett tennie ehhez a rendszerváltáskor kapott egy tonna valutát Munkéktól. így te is milliárdos lehetnél.

Ringlósztár 2012.06.21. 08:59:15

Nagyon jó, ahogy ezek a minden rendszerben jóelvtársak kioktatnak minket.

Spiro 2012.06.21. 09:02:47

Demján regnálása után a 90-es években 120.000.000.000.000 Ft-tal kellett feltőkésíteni MHB-t.
Ez mai árakon ~700 MRD Ft, ami az államadósságunk 3,5%-a.

Felénk ezt nem szaktudásnak, okosságnak vagy sikernek hívják (talán még a BTK-ban is lehet erre megfelelő kifejezést találni).

Az ezzel párhuzamosan történt egyéni gazdagodását elnézve szorgalomban nincs hiány, bár sok erkölcsi alap nincs az észosztásra fentiek tükrében.

bankvezér 2012.06.21. 09:18:19

@Épelméjű:

" honnan tudod, hogy boldogtalan?:)"

A boldog ember nem dühöng . :))

bankvezér 2012.06.21. 09:20:35

@Épelméjű:

"honnan tudod, hogy boldogtalan?:)"

A boldog ember nem dühöng.

mojszipupi 2012.06.21. 09:22:52

Érdekelne hány magyar cigány dolgozik Demján úr érdekeltségeinél

rohadjmegARCgeci 2012.06.21. 09:30:08

@redriot77: A nettó 250 ezer lenne valóban ideális a mostani árakhoz.A takarítónőnek is és 8 órás műszakban.

ledkerék 2012.06.21. 09:39:11

Demján Úr mondta azt is,hogy ha nem Németh Károly az MSZMP "agyasa" az apósa,akkor azokat a húzásokat amit Ő meglépett,más valakit esetleg be is csuktak volna a kádári érában.A szél az mindig kell.Kell a szélmalom forgatásához is,kell a vitorla dagasztásához is.Annyit azét még meg kell jegyezni:Demján Sándor gyermek korában az árvaház kenyerét ette.
A fentieket úgy szűrőm le :szorgalommal kell kiokosodni.

Bicepsz Elek 2012.06.21. 09:45:23

@Spiro: Kicsit sok a nulla. Szazhuzezermilliard? Akkoriban 7000 milliard volt az eves koltsegvetes.
Demjan meg egy hulye. Aki szorgalmas, az lehet okos is. Masreszt meg aki aljamunkat vegez az nem szorgalmas csak kenyszerbol.

cselaxi 2012.06.21. 09:46:01

Idézet dEMJÁNTÓL az alábbiból: "Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát"

www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4720

Flúgatlan 2012.06.21. 09:47:46

Nem olvastam az egész Demján-szöveget, csak amit itt idéztek belőle, de azt hiszem, igaza van.

Az az egyik fő baj, hogy mindenhova "menedzser" végzettségű embereket nyomnak vezetőnek, aki csak okoskodik, a tényleges munkafolyamatot nem érti és kitartása sincs.

A másik, hogy a kicsit nagyobb munkaigényű dolgokat kiadtuk keletnek: most meg ki vagyunk szolgáltatva nekik gazdaságilag. Rövid távon jól nézett ki, hogy a kézimunkát igénylő dolgokat "gazdaságosabban" lehet kint végezni, valójában azonban közvetve igen visszaüt, hogy leépült pl. a textiliparunk. Lehet, hogy drágábbak lennénk és a szövőnők nem kapnának túl magas fizetést, de az egész rendszerünk lenne stabilabb és hosszú távon jobb lenne egy alacsony fizetésű szövőnőnek lenni egy stabilabb rendszerben, mint ide-oda vetődni, megpróbálva mindenféle továbbképzést elvégezni egy instabil gazdaságban.

OK, nincs időm rendesen kifejteni, meg lehet, hogy igazam sincs, meg lehet, hogy Demján nem is erre gondolt. De nem feltétlen hülyeség, amit mond. Szerintem.

orbán FUCKtor 2012.06.21. 09:52:14

...és mit szól ehhez a budigyuszi, kérem szépen?!

valaki76 (törölt) 2012.06.21. 09:56:11

@No_Fidesz_No_Problem:

"A szocializmussal meg a kommunizmussal, mint filozófiával egyébként mi bajod?"

Leftism: From de Sade and Marx to Hitler and Marcuse
Erik von Kuehnelt-Leddihn
mises.org/document/6581/Leftism-From-de-Sade-and-Marx-to-Hitler-and-Marcuse

valaki76 (törölt) 2012.06.21. 09:59:19

@No_Fidesz_No_Problem:

"Tisztában vagy azzal, mekkora munka van abban, amíg valaki nem az eredeti nyelvi környezetben élve, hanem itthon, iskolákban meg önképzéssel jut el addig, hogy használható lesz a nyelvtudása?"

igen, megszállott autodidakta vagyok

valaki76 (törölt) 2012.06.21. 10:03:18

@No_Fidesz_No_Problem:

„Esetleg többéves külföldi képzést szerveznék minden egyes magyar szakmunkásnak?”

Esetleg be kéne menni egy antikváriumba és bagóért venni néhány MAGYAROK ÁLTAL ÍRT nyelvkönyvet/társalgási könyvet

Nem pedig egy rakás pénzt fizetni a rendkívül alacsony hatásfokkal működő „nyelvtanító biznisznek”

BTW

Ma már nem nagy kunszt külföldi műsorokat nézni/hallgatni…

A határok is nyitva vannak…

valaki76 (törölt) 2012.06.21. 10:05:58

@No_Fidesz_No_Problem:

már leginkább külföldi érdekeltségei vannak

az ingatlanfejlesztő-biznisz pedig mindig is politika-terhelt műfaj volt

egyébként pedig biztos, hogy sok mindent a fejére lehet olvasni

Golgotai 2012.06.21. 10:08:22

Teljes vagyonelkobzást demján rabbitól!

rókafogta 2012.06.21. 10:22:50

@cselaxi: Meg egy nagy paci szerszám neki oda ahová gondolom!

nu pagagyí 2012.06.21. 11:00:42

Demján csak annyit akart mondani, hogy miután kiválasztódott az okosak osztálya, ideje megtanítani a népet hol a helye, mert már épp' kezdte elfelejteni.

Azon nem filózott, hogy talán velük van probléma, a Demján-félék nem elég rátermettek arra, hogy kezeljék a társadalomtól kihasított vagyont. Nem elég okosak.

Itthon ugyanazzal a nem "szorgalmas", nem túl olcsó munkaerővel dolgoztatnak, mint az itt levő külföldi versenytársaik, mégis protekciós törvényekért, lezsírozott közbeszerzésekért esdekelnek, láthatóan nem bírják a versenyt. Ha a még olcsóbb, még szorgalmasabb munkaerőben látja saját maga felvirágoztatásának esélyét, terjeszkedjen Fekete-Afrikában, vagy Ázsiában és az ott szerzett tőkéből vitézkedjen idehaza, mindenki jól járna.

kifordított nagyanyó 2012.06.21. 11:09:25

1.Hogy szerezte ez az ember a vagyonát?.
2.Minek szopjon itt az ember a nehéz munkával,mikor nyugatabbra 3x ennyit kap érte?

kifordított nagyanyó 2012.06.21. 11:12:04

Értem sanyikám hogy te "valahogy" meggazdagodtál.
De az embereknek elegük van abból,hogy egyre lejjebb és lejjebb csúsznak.
És te még ezen is keresel és osztod az észt...

letmetellyou 2012.06.21. 11:41:40

@No_Fidesz_No_Problem: Az MSZP-ben szervezetlenül, aki kapja marja alapon ment a korrupció, a Fideszben meg rendszerszinten van jelen.

kvadrillio 2012.06.21. 12:03:50

"2012-06-21
A BKV-ból két új társaság lesz Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Külsős főpolgármester-helyettest választott a közgyűlés, a posztot Tarlós eddigi kabinetfőnöke kapta

Birtokba veheti Budapest a Central European Time (CET) Duna-parti épületegyüttesét a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén elfogadott határozat alapján. Egyebek mellett döntés született a szemétszállítási díjról, valamint a Főkert Zrt. és a főváros megállapodásáról is."

NA !
OSZTÓDÁSSAL SZAPORODNAK A HAVI MILLIÓS JUTTATÁST AKARÓ HERÉK !
MÉG TÖBB VÍZFEJET KELL ELTARTANI A NYOMORGÓ TÁRSADALOMNAK !
...AMÍG FEL NEM ROBBAN A PUSKAPOROS HORDÓ.

Cinkes 2012.06.21. 12:31:12

@Épelméjű: ez amit itt előadtál azért szorul némi magyarázatra. Nem hiszem, hogy megértetted a poszt lényegét...

Sírköves Slomó 2012.06.21. 12:31:51

Egy dologban igaza van Demjánnak.

Ahogy így olvasom a hozzászólásokat, valóságos csoda hogy a gazdaság egyáltalán ilyen szinten még müködőképes.

blaubner 2012.06.21. 12:41:53

demagóg poszt.
a szerző vagy nem érti vagy nem akarja érteni, hogy demján miről beszél.
és sajnos a kommentelők jelentős rész sem.

ö...mikó? 2012.06.21. 12:46:49

@soproni1: Rákosi, Kohn (Kun) Béla, stb.. soroljam?

ö...mikó? 2012.06.21. 12:54:27

@manager2008: Talán a társadalomnak meg kellene becsülnie őket, s nem nyugdíjasokra meg c*gányokra költeni az adóként elrabolt pénzt.

Ma'at 2012.06.21. 13:18:24

ennek a burzsujnak dolgoztam 4 évig. br. 125-tel (versenyképes diplomával, két tárgyalóképes nyelvtudással) vettek fel 2002-ben és kőkemény br 185-tel jöttem el 2006-ban, és még engem irigyeltek a hasonlóan diplomás-nyelvtudós kollégák, hogy milyen jól keresek... napi munkaidő 10-11 óra, természetesen ki nem fizetve soha a túlórát. rengeteg hétvégézés még a heti szokásos 50-60 órán felül, persze ez sem volt soha kifizetve. rengeteg városi rohangászás, ügyintézés, soha egyszer ki nem fizették a bérletet, vagy a jegyet, persze taxi csak a vezetőnek járt, mindenki más menjen bkv-val.

a sima nyelvtudás nélküli szakmunkások br. 95-öt kaptak, jó esetben, ha szerencséjük volt, a hétvégét és az ünnepnapot kifizették nekik.

ugyanolyan rohadék, mint lézer jónás, azt hiszik, hogy attól, mert sikerült a haverjaik által kiszart nagyobb rakás szarba beleülniük, már automatikusan többet érnek emberileg, mint azok, akik kevesebb szart tudtak az embertársaikból kiharácsolni.

remélem, hogy kínai szakmunkás rabszolgák kapják majd a máját és a veséjét, ha megdöglik.

Ma'at 2012.06.21. 13:27:01

kibaszott nagy volt úgy idejönni, hogy volt egy 15 nm albérleti szobám, amiért havonta kb 35-40 e-t kifizettem, és volt a br. 125 (nettó 95 volt annak idején) 50-55 e ft-m, hogy zabáljak, bkv-bérletet vegyek, "business-like" öltözködjem, és néha hazamenjek. sose felejtem el, hogy egyszer kivásott a picsámon a nadrág, és három hónapig kellett spórolnom arra, hogy vehessek egy újat...

kurvaanyád trigránit.

Cinkes 2012.06.21. 13:32:52

@blaubner: akkor magyarázd már el.

skribler200 2012.06.21. 13:33:37

Amilyen az ország olyan a "krémje":((

Láda sert érne meg ha olvashatnék egy OLYAN könyvet , ami arról szól: mi lett ebből a rakás szarból / ha a tényleges történés HELYETT / nem menti meg egy főmufti a börtöntől a gorsiumi ÁFÉSZ-nél végzett törvényellenes tevékenységének következménye elől....

...Szerencsés ember... nem vok Bminiszter....

skribler200 2012.06.21. 13:36:06

Oszt még az is +érdemelne némi oknyomozást: milyen "kapcsolat" voltˇ~ van..P.Munk és közte:((

Mariann19 2012.06.21. 15:24:02

@vasgyuszi: A kérdése jogosságára engedjen meg egy példát, melyet egy konferencián pár évvel ezelőtt hallottam az egyik előadótól. Arról beszélt, hogy az USA egyik tekintélyes autógyára mély válsága miatt létszámának 50%-os csökkentésére kényszerült. A vezér a menedzsment ámulátára úgy döntött, hogy a jelenlegi létszám megtartása mellett 50%-os béremelést javasolt. Döntését azzal indokolta, hogy ez a nagy tömegű alkalmazott az így megemelt bérből lesz potenciális autóvásárló.Nem kell mondanom, hogy a cég ma is sikeresen prosperál.A másik kérdés az, hogy Demján Sándor a gazdaságpolitika kritikusi szerepében lép fel akkor, amikor az ország irányítása a nagytőke és a politikai összefonódás jegyében működik úgy, hogy e gazdasági szereplők diktálják a gazdaságpolitikát az érdekviszonyaiktól függően. Ezek szerint önmagát is bírálat alá vonja, vagy már nem kellően tud az érdekviszonyainak teret hódítani a politikai irányítás által, és a sértettség beszél belőle?A kormányzati retorikában elhangzanak különféle objektív okokra való hivatkozások, kritikák, magyarázatok, csupán a hibák felsorolása marad el. Miért tud Lengyelország pl. hasonló dobbantó mellett immár 4%-os gazdasági növekedést elérni? Nyilvánvaló, hogy a szakértelem, a kormánypártok az ország érdekében való összefogása, az ellenségeskedés kizárása a nemes cél érdekében, ez lehet náluk a felemelkedés magyarázata.