sorok között

sorok között

Mindent Látó Szemek

2011. október 02. - Politikai Ateista

Egy bank amely igazán közel áll hozzád.

Meglepő de van ilyen. Van olyan bank amely tényleg kiváncsi a véleményedre, annyira hogy erre áldozni is hajlandó, nem is keveset.

Az amerikai Federal Reserve a közelmúltban pályázatott írt ki egy olyan médiafigyelő alkalmazás létrehozására, amely a nap 24 órájában monitorozza a különböző médiafelületeket, adatokat gyűjt a különböző hírforrásokból, és a közösségi oldalakról. Természetesen csak azokra a hírekre, bejegyzésekre, párbeszédekre, hozzászólásokra kiváncsiak amelyekben a FED említésre kerül. (Például mint ez.)

A kiírás szerint az új platform többek között alkalmas kell hogy legyen:

- Adatgyüjtésre az egész világon, lehetőleg minél több nyelven.

- Adatgyüjtésre az olyan elsődleges közösségi oldalakról mint a Facebook, Twitter,  Youtube, blogok, és fórumok.

- A befolyásos bloggerek, meghatározó véleményformálók azonosítására.

- A vonatkozó párbeszédek valós idejű megfigyelésére, a FED-el szembeni érzelmi töltés meghatározására. (pozitív, negatív, semleges)

- Automatikus riasztásra, figyelmeztetések és jelentések küldésére az előre meghatározott kritériumok (kulcsszavak) alapján.

Gondolatrendőrség?

Csak azt nem tudom, hogy egy pénzintézetnek miért van szüksége egy ilyen jellegű alkalmazásra, és ha sikeresen begyüjtötte az adatokat akkor mihez kezd velük. Például mit akarnak a bloggerek adataival?

Ha esetleg pályázni szeretnél az alkalmazás kivitelezésére, a teljes kiírás, és a pályázati feltételek listája itt.

Zerohedge nyomán.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr73258155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása