sorok között

Egészségügyi Határérték

2011. március 29. - Politikai Ateista

Rádióaktivitást mutattak ki az esővízben Massachusetts, és Pennsylvania területén. A környezetvédelmi ügynökség szerint számítottak a megemelkedett sugárzási értékekre, de ezek még így is messze elmaradnak a megengedett határértéktől, és nem jelentenek egészségügyi kockázatot. (AFP)

Mindeközben a Public Employees for Environmental Responsibility, a környezettudatos köztisztviselők aktivistái, akiknek hozzáférése van a szövetségi hivatalok levelezéséhez, nyilvánosságra hozták, hogy az amerikai környezetvédelmi ügynökség (EPA) jelentősen megemelné a rádióaktív szennyezettség megengedett egészségügyi határértékeit. A védelmi cselekvési útmutatóban 1992-ben lefektetett határértékek meghatározzák a vízben, az élelmiszerekben, és a levegőben, az egészségre veszélyes sugárzási szinteket nukleáris vészhelyzet esetén. A március 24-én kiszivárgott és a Collapsenet.com által nyilvánosságra hozott levelezés szerint ezeket a megengedett értékeket kívánják megemelni.

Az új szabványok a jód-131 esetében a jelenlegi minimum 3000 szeresét, a stroncium-90 közel 1000 szeresét, a nikkel-63 25000 szeresét engednék meg az ivóvízben, és az élelmiszerekben.  Az új határértékek alatti szennyezettség nem minősülne az egészségre ártalmasnak. Az EPA nem kívánt nyilatkozni.

Ez is a védekezés egyik formája.

Kinek segít a határértékek manipulációja, és a problémák elhallgatása, szépítgetése?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr432782762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.