sorok között

sorok között

A Nyemcov gyilkosság - és egy apróság, amit még nem tudsz róla

2015. február 28. - Politikai Ateista

Korábban még nem is hallottál a vasárnap meggyilkolt Borisz Nyemcovról, az orosz "demokratikus" ellenzék egyik legnagyobb formátumú alakjáról, Putyin lehetséges kihívójáról? Nem véletlenül.

Az MH-17 katasztrófájához hasonlóan sok jól értesült újságíró már akkor borítékolta neked a merénylet megrendelőjének a nevét, amikor Nyemcov hullája még ki sem hült.

Természetesen Putyin intézte a merényletet, mivel Nyemcov az egyik legnagyobb bírálója volt, az ellenzék kulcsfigurája, és egyesek szerint akár a Putyin kihívója is lehett volna a következő választásokon.

 

"Nyemcov ugyanis nemcsak egy sima ellenzéki vezető volt, hanem Vlagyimir Putyin elnök és az általa kiépített rendszer legkomolyabb bírálója. Ha Oroszországban normálisan működne a demokrácia, Nyemcovot akár Putyin lehetséges ellenzéki kihívójának is lehetett volna nevezni." - 444

 

Ezzel csak az a baj, hogy nem igaz.

 

Nyemcov a liberális demokrata RPR-Parnasz vezetője volt, a számtalan ellenzéki pártból összegyúrt formáció még 1%-os támogatottságot sem élvez Oroszországban. A Dumában 0, azaz zéro képviselőjük van, 2012-ben az önkormányzati választásokon egész Oroszország területéről összesen 3, azaz három képviselőjük jutott be a helyi törvényhozásba.

Nyemcov 2009 áprilisában a szülővárosában, Szocsiban polgármester szeretett volna lenni, és a szavazatok 14%-át sikerült megszereznie. A kormánypárt jelöltje 77%-kal vitte a polgármesteri széket.

Egy 2014-ben Oroszországban készült közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 45% azt sem tudta ki az a Nyemcov, azok közül akik ismerték, 1% nyilatkozott úgy, hogy pozitívan ítéli meg Nyemcov tevékenységét, 17%-nak volt negatív véleménye a politikusról.

Putyin kihívója?

Na húzz a k anyádba.

Az igazság az, hogy az oroszok által méltán gyűlölt jelcin-korszak csinovnyikja már évekkel a vasárnapi meggyilkolása előtt politikai hullává vált Oroszországban.

A politikailag jelentéktelen Nyemcovot most egyesek az "ellenzék kulcsfigurájának" próbálják beállítani mert így lehet könnyen el lehet adni a biztosan Putyin ölette meg sztorit. Persze lehet ő az ellenzék kulcsfigurája, csak az a kérdés, hogy ez mekkora jelentőséggel bír, ha annak a bizonyos ellenzéknek gyakorlatilag nincs mérhető támogattsága.

Az Index ezzel a McCain közös képpel próbált jelentőséget kölcsönözni Nyemcovnak. Hát azért ez biztos nem akárki, ha McCain-nel szelfizik.

nyemcov.jpg

 

 

Nézd csak, Samantha Power és a Pussy Riot!

pussy-riot.png

 

Mondom Pussy Riot!

pussyriot3.jpg

 

 

WTF!

 

 

A lakosság 80 százalékának a támogatását élvező Putyinra a majdnem 1%-os Nyemcov nem jelentett politikai veszélyt. Legalábbis amíg életben volt.

 

A halott Nyemcov sokkal több fejfájást okozhat még az orosz elnöknek, mint amit az élő okozhatott volna. A külföldi és belföldi ellenfeleinek most - különösen a beharangozott tüntetés előtt - sokkal jobban jött a Nyemcov meggyilkolása, mint Putyinnak.

 

De van más is, stay tuned...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr907228965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.03.01. 07:56:34

Kétségtelen: a gyilkosságban egyetlen fél érdekelt, a nyugat.

Éhes ló 2015.03.01. 19:00:35

Jó post és sajnos igaza is van, ez nem jött jól most szegény oroszoknak.
Egy újabb szög Putyin körme alá.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2015.03.02. 00:48:46

"A Dumában 0, azaz zéro képviselőjük van, 2012-ben az önkormányzati választásokon egész Oroszország területéről összesen 3, azaz három képviselőjük jutott be a helyi törvényhozásba."

Ezzel csak az a baj, hogy nem igaz.
Az önkormányzat nem hoz törvényeket.

Gazz 2015.03.02. 10:05:19

No, még egy KGB blog. A birka volt természetesen az első kommentelő. :-D
Speciel azt, hogy putyin elcsalta a választásokat, maguk az oroszok derítették ki, de ne zavarjon ilyen apróság.
Az meg, ahogy a Pussy Riotot kevered ide, az a legárulkodóbb jele annak, hogy ez csak egy sima propaganda blog.
süti beállítások módosítása