sorok között

sorok között

Kurvák, drog, és könyvelési trükkök - ahogy a nagyok csinálják

2015. január 02. - Politikai Ateista

A napokban olvastam, hogyan szépíti a kormányunk az államadósságot.

 

Profilból, felülről, félhomályban jól mutat az államadósság, de valójában nincs érdemi csökkenés, sőt a nettó tartozásunk trendszerűen nő. Néhány trükkel azonban évről-évre elérjük, hogy az EU szépnek lássa a számokat. - Index

A főnöknek úgy látszik elég, ha az ő főnökei Brüsszelben, és a közvélemény elhiszi, hogy csökkent, vagy nem növekedett az ország adóssága.

 

De ha már a főnökünk főnökeinél tartunk, ők sem ijednek meg egy kis szépítéstől.

 

Most konkrétan arra gondolok, hogy az EU ajánlás alapján szeptembertől a feketegazdaságot is belekalkulálják a GDP-be. Prostitúció, drogok, cigicsempészet, ilyesmik.

 

prostitution.jpg

 

Hogyan?

 

Fogalmam sincs, szerintem csak becsülni lehet, vagy hasraütni.

 

Viszont jól fog jönni az EU-nak a GDP- számítás módszertanának egységesítéséből fakadó gazdasági növekedés látszata, az biztos. Mert természetesen látszatról van szó, a gazdaság csak papíron mutat majd jobban.

 

A brüsszeli bürokraták legalább annyira elszántak mint Orbán Viktor, ha a látszat fenntartásáról van szó.

 

 

 Az angolok egyébként gazdaság méretének tekintetében  éppen most körözték le a franciákat (akik egyelőre nem alkalmazzák a módszert), az új GDP-módszertan segítségével.

 

 

Lehet, hogy a prostik, illetve a módszertani trükközés jelenti majd a különbséget a stagnálás és a növekedés között az Európai Unióban?

 

 

Lehet, de akkor is csak papíron.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr867029705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toyoda 2015.01.02. 19:13:45

Egyik gazdasági szereplő kiadása egyben a másik bevétele. Amikor "aktusra" kerül a sor akkor az egyiknek költség a másiknak jövedelem/bevétel -tranzaktál a pénz. A GDP ezt a tranzakciót méri, megtisztítva -cégek fogyasztása eltérő szerkezetű mint a végfelhasználó lakosságé. Mivel a pl.: "piázás" fogyasztás (méghozzá lakossági) ezért a szolgáltatás nyújtó jövedelemhez jut.
süti beállítások módosítása