sorok között

sorok között

Hülyére dolgozhatod magad, akkor sem viszed semmire

2014. január 25. - Politikai Ateista

Helyzetjelentés Afriká az Európai Unióból.

poor1.jpg

A szegénység növekedésére figyelmeztet az európai munkaképes korú lakosság körében az Európai Bizottság kedden közzétett jelentése.

 

 A brüsszeli testület közleménye szerint ez a gazdasági válság legkézzelfoghatóbb társadalmi, szociális következménye.
   

 Brüsszel arra is felhívja a figyelmet, hogy ha egy munkanélküli sikeresen elhelyezkedik, az is csak az esetek mintegy felében jelent kiutat a szegénységből, sok függ ugyanis attól, hogy milyen munkahelyet talál, hány főből áll a háztartás és, hogy az élet- vagy házastársnak van-e állása.
    

"Figyelmet kell fordítanunk a munkahelyteremtés mellett arra is, hogy minőségi munkahelyek jöjjenek létre, amelyek fenntartható fejlődéshez vezetnek, s így nem csak a munkanélküliséget, hanem a szegénységet is mérséklik" - figyelmeztetett a közlemény szerint Andor László foglalkoztatáspolitikai és szociális ügyekért felelős biztos.   
    

.- MTI nyomán

Az MTI hírből ugyan kimaradt, de a bizottság jelentése kitért arra is, hogy az unió tagállamai között növekednek a foglakoztatási, és a szociális különbségek.

És ebben komoly szerepet játszik a közös valuta is, mivel a nemzeti valuták leértékelésének a lehetősége nem áll fenn a valutaunió tagországaiban, kénytelenek a munkaerőt leértékelni.

A makrogazdasági, foglalkoztatási és szociális különbségek még mindig növekszenek, ami veszélyezteti az EU – a Szerződésekben is rögzített – céljait, nevezetesen hogy a gazdasági konvergencia előmozdításával mindenkinek javára szolgáljon, és javítsa a polgárok életét. A kiadvány bemutatja, hogy a különbségek növekedésének magjait már az euró első éveiben elvetették: az alacsony kamatok és az erőteljes tőkebeáramlás által sarkallt adósságfelhalmozódás nyomán egyes tagállamokban rendkívül kiegyensúlyozatlan lett a gazdasági növekedés, ami gyakran kiábrándító termelékenységi és versenyképességi problémákkal párosult.
   

Mivel a valutát nem lehetett leértékelni, ezért a versenyképességüket visszaszerezni próbáló euróövezeti országoknak belső leértékeléshez kellett folyamodniuk, vagyis le kellett szorítaniuk a béreket és az árakat. Ennek a politikának azonban (nem utolsósorban a növekvő munkanélküliség és szociális megpróbáltatások képében) megvannak a korlátai és hátrányai, eredményessége pedig számos tényező függvénye, mint például a gazdaság nyitottsága, a külső kereslet erőssége, valamint a nem költségalapú versenyképességet erősítő szakpolitikai lépések és beruházások megléte.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr555775419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.01.25. 09:28:45

Nem mindenkinek jutott abból a kegyből aminek a németek nagy élvezői,amerikai kormányzás volt sokévig a háború után és eltünt a régi elit bűnös nagyobb része.Azok nélkül könnyebb az újra kezdés.

AntiKorrupt 2014.01.25. 14:18:32

www.youtube.com/watch?v=UgCuv6FApIU
Róna Péter itt nagyon meggyőzően, és érthetően beszél az EU válságának okairól.

smartdrive 2014.01.25. 14:26:59

ezért nem kell hülyére dolgoznod magad. ébresztő!

Valóraváltógép 2014.01.25. 14:42:24

"Mivel a valutát nem lehetett leértékelni, ezért a versenyképességüket visszaszerezni próbáló euróövezeti országoknak belső leértékeléshez kellett folyamodniuk, vagyis le kellett szorítaniuk a béreket és az árakat. "

Ez értelmetlen. A valuta leértékelését nem helyettesíti a bérek leértékelése, és nem is helyette van, legfeljebb folyománya. Az alacsony áraknak meg mindenki örül, azóval mi a gond? Ne jussatok már el a Pénzügyi Szemle blog szintjére, a hatásvadász marhaságaikkal, bakker.

apanna 2014.01.25. 15:55:45

"minőségi munkahelyek jöjjenek létre"- És mindezt hogy? Mindenhol a világon túltermelés van, az iparosodás, és automatizálás felváltotta a kézi munkaerőt, ami sokkal hatékonyabb és olcsóbb. Nem lesznek már itt minőségi munkahelyek, hanem egyre több munkanélküli, mert egyszerűen nincs rájuk szükség. Elődeink azért találták ki mindezeket, hogy nekünk jobb és minőségben magasabb életszínvonalunk legyen. Elfelejtették belekalkulálni, azt a 10% emberiséget, akik szarnak az őseink hosszútávra tervezett elképzelésire, és csak a pénz, és hatalom mozgatja őket. Igaza van annak aki a reset gombra esküszik. Egy teljesen újfajta felfogásra lenne szükség világszerte, mert nem jó irányba haladunk.

Kibic* 2014.01.25. 16:33:52

Ja, a munkásosztály ázsiába ment!
:-(
Kivitték a termelést, mert a szállitással együtt is olcsóbb ott. Vámok kellenének.

vomit 2014.01.25. 16:46:51

ha mar gorogorszag
Europe's Modest Proposal To End Unemployment: Slavery
www.zerohedge.com/news/2014-01-24/europes-modest-proposal-end-unemployment-slavery

Hollauer Tibor 2014.01.25. 17:23:09

@apanna: Teljes mértékben igazad van. Pár napja beszéltem egy jelentős pénzügyi alap munkatársával, és megkérdeztem, miért nem fektetnek amegújuló energia ágazatba, ami évtizedekre új konjunktúrát és rengeteg új munkahelyet jelenthetne. Azt mondta azért, mert az ügyfeleik szarnak ezekre a dolgokra, és 20-30% hasznot várnak el évente, amegújulókkal elérhető 8-10% hidegen hagyja őket.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.25. 17:39:03

Nézzünk szembe a tényekkel :

Az MSZP konkrétan az ingyenélő, nemdolgozó megélhetési gyerekgyártóknak kedvezne kormányon, akik ugyan valóban sokan vannak, de nem elegen.

Ezt támasztja alá,
- az ingyen segíly, a közmunka helyet,
- A gyerekgyártási támogatás, a acsaládi adókedvezmény helyett
- az egykulcsos befagyasztása, és kétkulcsos azoknak akik 170 bruttótól többet keresnek,
...
ÉS minden más is !

Akinek van esze az MSZP-re és csicskáikra soha nem szavaz !

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !

magyar ember teli szájjal 2014.01.25. 17:57:04

Baromság. Jellemző hogy egy lusta szocialista országban emelik ki pont ezt a sort. Zene füleiteknek. Nem, nem kell dolgozni, mert más a hibás és egyébként is IGASSÁGTALANSÁÁÁÁG!!!
Emelni kell a nem költség alapú versenyképességet, ezt javasolta, valamint megfigyelést.
Magyarul: talán dolgoznotok kellene, nem a pöcsötöket vakarni. De ennél nyilván kényelmesebb beleállni az áldozat szerepébe, a népünknek meg elsősorban az megy.

magyar ember teli szájjal 2014.01.25. 17:58:53

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Miért, a fidesz diplomamentő nyelvvizsgás akciója mi a pöcs? Megint annak segít állambácsi, aki nem volt hajlandó dolgozni.

na4 2014.01.25. 23:13:11

A szegénység azért növekszik, mert a többség mostanra sajnos már olyan gyökér, hogy semmire sem lehet használni a modern, high-tech XXI.sz.-ban.

vpmegyei 2014.01.26. 00:36:12

Sokan képtelenek megkülönböztetni az okot az okozattól. Miután a világ 85 leggazdagabb emberének annyi pénze van, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak, ezért a helyzet a következő. A gazdagok nem tudják elkölteni a sok pénzüket, mert nincs mire. A szegényeknek pedig nincs mit elkölteniük. A termelő szféra helyett lehetne munkahelyeket teremteni a szolgáltatások területén, de ehhez el kellene venni a gazdagoktól és többet juttatni a szegényeknek. Persze nem feltétel nélkül! Sokkal többet lehetne pl. költeni a szegények oktatására is. A gazdagoktól pedig úgy lehet elvenni, ha az adóparadicsomos offshoros országokat a többiek egyszerűen agyonbombázzák. Másból ugyanis ezek nem értenek.

vpmegyei 2014.01.26. 02:53:48

Az Európai Unió kb. Győrnél véget ér. Még Veszprém megyét sem sikerült integrálnia az EU-nak. Magyarország keleti részét ebben az ütemben kb. 1000 év múlva érik el. Azt nem értem, hogy mi a csudát akarnak kezdeni akkor Ukrajnával.

apanna 2014.04.20. 18:45:01

@magyar ember teli szájjal: Demagóg majom! Az ilyen barmokat kellene bányába éhbérért melóztatni..
Európában szeretik a agyar munkaerőt, mert kétszer annyit melózik, mint a hazaiak. Tudja a tulaj, hogy kell neki a pénz, és nem fog segélyen élni, mint a német, és olasz fiatalok, akik eltartatják magukat a szülőkkel. Ezt a britekre is el lehet mondani, sőt a franciák lusták, 4 óránál többet nem akarnak dolgozni sem.

Ja a magyar, te nem vagy az.
süti beállítások módosítása