sorok között

sorok között

Rosszabbul teljesítenek Európa főnökei

2014. január 18. - Politikai Ateista

A Gallup januári felmérése szerint 2013-ban szerint tovább csökkent a lakosság bizalma a Európai Unió vezetésével szemben.


A legnagyobb népszerűségvesztést azokban az országokban szenvedték, ahol az Európai Unió a megszorítások szinonimájává vált.

Elismerően vélekedik Ön az EU vezetésének teljesítményéről?

gallup5.JPG

A grafikonra nyugodtan felkerülhetett volna Írország (-23%) és Ciprus (-13%) is.

De a periférián kívül is többen gondolják úgy, hogy az uniós vezetés csapnivaló munkát végez. Jelentős a bizalomvesztés az Egyesült Királyságban (-7%), Svédországban (-17%), Finnországban (-14%), Hollandiában (-11%) és Dániában is (-10%).

gallup6.png


Az jellemzően EU-toleráns fiatalok eufóriája is visszafogottabb:

Ezzel nincsenek egyedül. Egy most publikált felmérés szerint a 15 és 30 év közöttiek kevésbé bíznak az EU vezetésében, mint korábban. - Nem tetszik az Unió a magyar fiataloknak - Privátbankár

Összességében azok aránya, akik szerint az unió vezetői jó munkát végeznek, a 2008-as 47.6%-ról, 41.6%-ra csökkent 2013-ra. (Ahol nem álltak rendelkezésre 2008-as adatok, ott a 2010-ből származókkal helyettesítettem őket.)

Ez, a küszöbön álló európai parlamenti választások miatt érdekes. Ha hihetünk a közvélemény-kutatásoknak akkor valószínűleg jóval EU-szkeptikusabb Európai Parlamentünk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr705762397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.01.18. 17:20:38

Bankárcsicskák ezek csak,mentsük meg a bankokat az egyetlen mondanivalójuk!Tobin adót szabotálják évek óta a spermák.

♔batyu♔ 2014.01.19. 09:37:12

Van benne valami,mert én is ingadozom a Fidesz és a Jobbik között ami az EP képviselőket illeti. Azért az valahol nagy gáz, hogy amíg a szlovákok és románok a magyarokkal azt csinálnak amit akarnak, ahogy innen Orbánék kivágnak valami jelentéktelen francia cégecskét, az EU balliberálisai a hazai balliberálisok útmutatásával szabályos hajtóvadászatot indítanak a magyar kormány ellen. Ráadásul az USA és Izrael befolyása is túl erős.

Az EU nagyon komolyan veszélyezteti az egyes kisebb tagországok demokráciáját, de gazdaságát is, mert az, hogy idáig jutottunk, az annak az eredménye, hogy az EU előnyben részesítette Kínát, hogy az felvegye a német és francia termékeket.

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.01.19. 09:53:57

Innen szeretnék gratulálni az EU nagyszerű vezetőinek és mindig szolgálatkész bürokratáinak! Ezek a tehetséges emberek szerencsére nem a dán fahéjas csiga betiltásával vannak elfoglalva, hanem a munkanélküliség csökkentésével a gazdaság fejlesztésével, a szegénység felszámolásával töltik értékes munkanapjaikat. Meg is van a munkájuk eredménye, hiszen korábban sohasem látott mértékben virágzik ez a kontinens.

Reszelő Aladár 2014.01.19. 10:01:31

Nehéz elégedettnek lenni. Sikerült egy döcögő állapotot konzerválni, a válságot meg egy az egyben beszopni. Ne feledjük, hogy nem nálunk indult a hitelválság, ez nem Európa sara. Az más kérdés, hogy képtelenek voltak a vezetők kezelni, mert az itteni bankok rogyásig voltak ottani "garbage" papírokkal.
Odaát elkeztek pént nyomtatni, ideát elkezdtünk megszorítani. Odaát növekednek 2010 óta, nálunk csak sérülékenységről beszélnek, meg leszakadó parifériákról, és megszorításról. Amit lehet liberalizálni (bagóért eladni), akit lehet kirúgni.
A rendszer bürökráciája átláthatatlan, millió egy lobbi szövi keresztül, és jelen van felső szinten a nemzetállamok megtörése, sőt egy-egy országot is kipécéznek.
Ott féltik a demokráciát, ahol az előző rezsimet szinte egyként zavarta el a nép, és ott van minden rendben, ahol tízezrek vesztik el állampolgárságukat.
A bankok ördögi köréből sem sikerült Uniós szinten kitörni, minden adócent amit a profitot csökkenti háborús indok, miközben százezrek gyatyásodnak le, és egyre messzebb az egyensúly. Korábban volt hitel, de nem tudtuk törlesztni, most tudnánk, de kevés a hitel.

Amúgy pedig azok az országok vannak most a legnagyobb kakiban, akik évtizedekig mint kohéziós országok kapták az € 10milliárdokat fejlsztésre, ennek ellenére leginkább az államadósság növekedett. Görögország csődben, Cipruson betétet államosítanak, Spanyolországban csak munka nincs.

Szép munka Bizottság! El lehet távozni nyugdíjba, nyomorogni nem fognak!

♔batyu♔ 2014.01.19. 10:09:57

@Reszelő Aladár: Az EU balliberális többségű. Sajnos ez meg is látszik.

porthosz 2014.01.19. 10:14:29

A jelenlegi EU-val régóta ismertek a problémák:
nincs közös pénzügy, hadügy, gazdaság innentől kezdve féllábú csirke...

2014.01.19. 10:32:03

Amíg a tagországok kádertemetőnek használják az Európai Parlamentet, addig csak gyűlni fog ott a szemét.

Krisz11 2014.01.19. 10:37:50

Nincs szükségünk egy olyan erőszakszervezetre mint az eu. Ha csak kölcsönös érdekeken alapuló együttműködésekről lett volna szó, az még oké lett volna. De az 2 ország egymás közti viszonylatában is megoldható.
Az eu, mint elnyomó, államok feletti erőszakszervezet viszont maximálisan bele avatkozik az ország önrendelkezésébe, jogszabályaiba, hagyományaiba, értékrendjébe.
Az EU az elnyomás, és nem a szabadság mintaképe.
Takarodnia kell.

Henry Chinaski · http://kiabrandito-valosag.blogspot.hu/ 2014.01.19. 10:51:31

Kinek az érdekében dolgoznak az EU vezetői? Mit képviselnek ezek az emberek? Ki bízta meg őket? Jelenleg olyan emberek irányítják az EU-t, akiket senki nem választott meg, ezáltal senkinek nem is tartoznak felelősséggel.
A másik hatalmas probléma, hogy ha megnézzük, a sikeres és a csődközeli vagy leszakadó országok arányát, akkor katasztrofális arányokat fogunk látni. Az egész EU néhány erős ország fogságába esett. Ezek az országok diktálnak a saját érdekeiknek megfelelően. Rossz hír a számunkra, hogy a periféria országaira csak felvevőpiacként van csupán szükségük, azaz csak a főtereink lekövezésében érdekeltek, a gazdasági megerősödésünkben semmiképpen sem.
Keynes sírna, ha ezt látná.
süti beállítások módosítása