sorok között

sorok között

A görögök húzzák ki a slamasztikából Európát?

2014. január 17. - Politikai Ateista

Január 1-től Görögország vette át az EU soros elnöki tisztjét. Szerencse, hogy ennek a tisztségnek csak jelképes szerepe van.


gorogok.jpg

Szamarasz erről azt mondta, hogy Athén fő törekvése az Európai Unió és az állampolgárok kapcsolatának a javítása. Ezzel együtt „harcolni fogunk a gazdasági felépülésért, a munkanélküliség ellen, a társadalmi összefogásért és Európa biztonságáért a határainkon belül és kívül” – mondta a miniszterelnök az Athéni Koncertteremben tartott ünnepségen. - Harcot ígér a görög elnökség - MNO

Ez valami vicc? A görögök harcolnak majd Európa gazdasági felépüléséért?

Egyáltalán nem:

A féléves hellén elnökség prioritásai a következők: növekedésösztönzés, munkahelyteremtés és a szociális kohézió előmozdítása. - Európai Bizottság

A görög politikai elit országos szinten már szemléltette hogyan lehet az Európai Unió történetének legjelentősebb GDP zuhanását, és legnagyobb munkanélküliségét produkálni. Az országban uralkodó szociális kohézióról pedig sok mindent elárul a szélsőséges pártok előretörése, valamit az, hogy az ünnepélyes elnökségi átadó idejére betiltották a tüntetéseket, és 2000 rendőr óvta a résztvevőket az "ünneplő" tömegtől.

Persze ezekhez a jelenségekhez a trojka válságkezelése nagyban hozzájárult, azonban a görög politika készítette elő a terepet. Ugyanazok a politikai erők, akik most is koalícióban kormányoznak, és Európa soros elnökeiként megmutatják, hogyan kell gazdasági felépülést csinálni.

Úgy tűnik a soros elnökséget betöltő államok mindig valami olyasmit erőltetnek, amiben otthon látványosan csődöt mondtak. Magyarország - roma stratégia.

Azoknak az embereknek, akik Barroso mellett pózolnak simán börtönben lenne a helye, mert még finoman fogalmazva egy országot basztak tönkre.

Egy ki bónusz azoknak akik beszélnek egy kicsit angolul. Nigel Farage üdvözli a görög elnökséget:

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr815748590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.17. 08:47:30

Szenzációs ez a fickó - minden szava igaz. Ballib trolloknak ehon a Magyar elnökség megnyitóján mondott beszéde:

www.youtube.com/watch?v=LI2h2R6u6t8

Feltéve hogy értik...

toportyánzsóti 2014.01.17. 10:29:06

@Pensive: Ballibázó kutyachipped már átvette az értelmed feletti uralmat,már csak 1 bullshitgenerátor gyűlöletdroid vagy.

2014.01.17. 11:18:46

@toportyánzsóti: Ó zsóti, mennyire szegények lennénk nélküled. Mondj még valami szépet. :)

toportyánzsóti 2014.01.17. 15:44:09

@Pensive: Minek?Ha kivetetted a begerjedt kutyachipped jelentkezhetsz.

Globetrotter2014 2014.01.19. 11:25:01

@Pensive: erre mondják, ott vagy ahol az ellenségeid akarták hogy legyél.

Akinek az EPben Farage szurkol az nagyon-nagyon elx-ott valamit a saját marketingjében.

Görögország most (a súlyához) fokozott beleszólást kap a folyamatban lévő jogalkotási javaslatok tárgyalásában és a nemzetközi rendezvényeken.
süti beállítások módosítása