sorok között

sorok között

Hogyan intézzük el a hajléktalanokat

2014. január 02. - Politikai Ateista

A főváros rengeteg kritikát kapott a hajléktalanok kitiltásáért. A járókelők, és a turisták most kevésbé vannak kitéve a fokozódó nyomor látványának.  A probléma azonban nem oldódott meg, csak kevésbé szúrja a szemeket. A hajléktalanok számát érdemben nem befolyásolja a rendelkezés rövid, és hosszútávon sem jelent megoldást. Ennyire futotta.

hawaiian-homeless-man.jpg


De a hajléktalanság nem csak Magyarországon okoz fejfájást, és nem a budapesti döntéshozók hajléktalanító törekvései a legszánalmasabbak.

 

Japán

Japánban távlatokban gondolkodnak.

A hajléktalanokat a fukusimai erőmű feltakarítására használják:

Sasa Seiji vasútállomásokon és a aluljárókban kezdi a napját hajléktalanok után kutatva. A korábban bokszmeccsek műsorvezetőjeként dolgozó 67 éves férfi nem szociális munkás, hanem "munkaerő-közvetítő". Azzal tölti nyugdíjas napjait, hogy fejenként 100 dollárnak megfelelő összegért hajléktalan embereket hajt fel munkásnak a fukusimai atomerőmű környezetében folyó romeltakarításhoz. - Hajléktalanokat toboroznak a földi pokolba - Napi Gazdaság

Olcsó munkaerőforrás a hálátlan feladatra, addig sincsenek az utcán, és a radioaktivitás hosszabb távon jó eséllyel csökkentheti majd a hajléktalanok számát.

Persze itt nem kormányprogramról van szó, de a liberális demokrata Shinzo kormány nem töri össze magát az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében. Néha ugyan lecsapnak az hatóságok, de a céghálózat állítólag kifog az igazságszolgáltatáson. Az emberkereskedők pedig megússzák néhány ezer dolláros pénzbüntetésekkel.

 

Hawaii

Hawaii földi paradicsomnak tűnhet, de a hajléktalanság ott sem ismeretlen. Nagyjából 17000-en élnek a szigeten fedél nélkül. Ráadásul sokan közülük a tengerparton táboroznak, ami eléggé szenzitív terület a turizmus szempontjából.

A nyár folyamán egy olyan hajléktalanítási tervet eszeltek ki a vezetőik, amelynek keretein belül egyirányú repülőjegyek segítségével exportálnák őket az Egyesült Államokba.

Valószínűleg nem nagy sikerrel, mert Tom Brower demokrata képviselő most a saját kezébe vette a kérdést, keresztes hadjáratot indított a jelenség ellen. Egy nagyobb kalapáccsal zúzza darabokra azokat a bevásárlókocsikat, amiket a hajléktalanok az ingóságaik szállítására használnak.

Ő ebben látja a megoldást.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr85717688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vomit 2014.01.02. 11:50:41

"Overnight I found myself on the wrong side of the fence. It never occurred to me that something like this could happen to me."
www.spiegel.de/international/world/the-nouveau-poor-recession-shadows-america-s-middle-class-a-728368.html

ursus artos 2014.01.02. 12:03:59

Remek, de a magyarországi megoldásról megint nem sikerült írni...

♔batyu♔ 2014.01.02. 12:39:20

Abban mi szánalmas, hogy megnyitnak több és jól felszerelt hajléktalanszállót és oda terelik aludni a hajléktalanokat?

Persze nem kötelező, de akkor ne a Blaha aluljárójába akarjon aludni, hanem keressen egy erdőt.

♔batyu♔ 2014.01.02. 12:41:39

A liberális demokratáktól japánban sem lehet túl sok mindent elvárni ami az emberi jogokat illeti.

háténimmár 2014.01.02. 13:54:15

"A probléma azonban nem oldódott meg, csak kevésbé szúrja a szemeket."

Állj már meg budai zsúrfiú!
Nem a szememet szúrja, hanem az orromat facsarja a bűz és a kisgyerekemet féltem. Pl a TBC-től és egyéb nyalánkságoktól, hogy ha hozzáér bármihez egy aluljáróban vagy kapualjban és utána egy picit szopizza még az ujját. Tudod életkori sajátosság a gyerekeknél, hogy elesnek, megfognak mindent és utána még a szájukban is turkálnak.

De az esztétikában is igazad van, nem akarok hozzád hasonlóan demagóg lenni. Akit zavar a budai villájából, az vigyen haza a saját kapualjába egyet kettőt és már meg is oldódott a kérdés.
k.sok milliót fizettünk a lakásunkért, szeretném, ha a tömbben és környékén szintén csak olyanok laknának, akik hasonlóan tettek és hasonló szinten vannak. Lehet, hogy sznob és kirekesztő vagyok, de vállalom.

Aki tényleg azt hiszi, hogy ez csak esztétikai kérdés, az valószínűleg még nem szállt ki apuci BMW-jéből csak kizárólag a plázaparkolóban.

Üdv: Egy V. kerületi lakos.

bkkzol 2014.01.02. 14:09:40

Sajnos mindenhol van egy bizonyos százalék amivel nem lehet mit kezdeni ,mert nem is akarnak megváltozni, beileszkedni. Szép, nem szép , de selejt.
Ha minden harmadik véraszájú "város mindenkié" liberális hazavinne egy mocskában fetrengő alkoholistát akkor még fogadhatnánk az erdélyi importot is.

stim 2014.01.02. 14:13:46

Az előző kormány hagyta megfagyni a hajléktalanokat az utcán; joguk volt hozzá. Most, hogy fejleszették a hajléktalanszálllók kapacitását és igyekszenek őket rávenni arra, hogy ott töltsék az estét nem fagynak meg emberek az utcán.

Második. A hajléktalanság nem egyik napról másikra kialakuló probléma. Mi a véleményük a hajléktalanokat védő szervezeteknek a devizahitelekről? A devizahitelesek ki vannak feszítve adóssággal amit a bank az erőfölényével visszaélve mindig a maga javára módosít és minden kockázatot a másik félre hárít. Embertelen gyakorlat és a hajléktalanok tömegét termelheti ki. Szóval akik meg vannak róla győződve arról, hogy az jogos legyen az kúria vagy csak a döntéssel szimpatizáló ember az javaslom növesszen egy kis emberséget. A problémák az erkölcstelen gyakorlatból erednek és a megalkuvó erkölcstelen döntésekből. A kúria tagjai tudnak aludni rendesen?

Munchausen 2014.01.02. 14:42:21

A hajléktalankérdés megoldásához szervesen hozzátartozik, hogy mielőtt bármit teszünk el kell dönteni, hogy az illető hajléktalan vagz mentális beteg, de persze ezt addig nem fogjék feszegetni amíg a kormányban többségben vannak a mentális betegek.

mrZ (törölt) 2014.01.02. 15:31:43

@háténimmár:
>> Lehet, hogy sznob és kirekesztő vagyok, de vállalom.
Az előbbi kettőt már felismerted, segítek a továbbiakban: buta, tanulatlan, prosztó.

háténimmár 2014.01.02. 16:18:01

@mrZ: Nem, ezeket nem vállalom.
Viszont szeretnék normális életet biztosítani a gyerekemnek és nem szeretném, ha ehhez csak azért kelljen budai vagy pesti úrinegyedbe költöznöm, hogy a hozzátok hasonlóakhoz ne kerüljek testközelbe a problémával. Négyzetméterárba közel annyiban van a lakásunk, mint azoké, akik ezt nem látják közelről, cserébe pontosan tudják, hogy nekem és a környéken lakóknak mit kellene elviselnünk. Lehet idejönni és emberszart takarítani naponta többször amellől a játszótér mellől (kb 2 hetente a játszótérről is) ahová a gyerekemet hordja az óvoda saját udvar hiányában. (V. kerület Hild tér)
És majd ha naponta könyékig turkálsz saját elhatározásból a szarban valamint nyáron a langyos húgyszagban legelteted a gyerekedet minden nap, akkor újra beszélgessünk arról, hogy ki az érzéketlen, tanulatlan és prosztó.

Ki kellene szállni apuci autójából, csak néha, mert a sötétített üveg és a budai hegyi kilátás sokat szűr ám a valóságon!

mrZ (törölt) 2014.01.02. 16:41:03

@háténimmár:

Minek költöztél oda?

>>...hogy a hozzátok hasonlóakhoz....
Ha választhatok közted és a csövi között, akkor inkább rá hasonuljak.

>>....Ki kellene szállni apuci autójából,
Self made man vagyok. Kérdezd meg anyádat hátha emlékszik még rám, vagy csak szólíts apunak.

>>... valóságon!
Lásd fent: butaság, tanulatlanság, prosztó.

háténimmár 2014.01.02. 17:03:48

@mrZ: Bízom benne, hogy inkább egy csövire hasonlítasz, mint rám. kellemetlen élmény lenne, ha bármiben hasonlítanánk.
Anyám pedig válogatósabb ennél, ha már személyeskedünk.

vomit 2014.01.02. 17:53:38

@háténimmár: olvassatok el az elso kommentben a linket, milyen konnyen megy az atmenet banki csicskabol hajszal hijan homleszbe.

jet set 2014.01.02. 18:00:14

Csak látnám már, hogy kitakarítják a hajléktalanokat az aluljárókból. Még mindig ott tanyáznak.

nyünyüge 2014.01.02. 18:25:08

@háténimmár:
Jó, hogy itt nálunk a "megtisztított, budai belvárosi környezetben" már csak a rendes, törvénytisztelő budai polgárok kutyáinak mocskát kell kerülgetni.
Saját társasházunk lépcsőházában, bejáratánál közvetlenül és az utcán végig.
Sokkal közelebb, mint ahová egy szerencsétlen hajléktalan csak merészkedett.
Ő ugyanis keresett legalább egy bokrot.
Amire a kutyagazdiknak nem volt ideje.

háténimmár 2014.01.02. 19:19:52

@vomit: Homleszből is van normális. Az aluljáróban fényes nappal a mocskában fetrengő részeg állat, akik ellen ez a törvény szól, az nem a normális fajta.

háténimmár 2014.01.02. 19:28:15

@nyünyüge: Igazad van sok mindenbe, de attól, hogy a kutyák odaszarnak, nem jelenti azt, hogy minden mindegy, szarjanak a hajléktalanos is!
ne legyél demagóg, ne mosd össze a két dolgot.
harcolj azért, hogy a hajléktalan törvény MELLETT (nem helyett) legyen valódi rend a kutyatartásban is.

Én úgy látszik normális(abb) környéken lako kutya szempontból, nálunk a hajléktalan szarik a közpark és a játszótér közepére, a kutyákat a kutyafuttatóra viszik, vagy a gazdák összeszedik, mindenesetre kutyaszarral régen találkoztam járdán a környéken.

indazs 2014.01.02. 20:22:32

Nem is tudom, érdemes-e ilyen társasággal egy platformon irogatnom, de, hogy kedvébe járjak a tisztalelkű és ruhájú panellakó hozzászólóknak, akik a hajléktalanokat elzárandó bűzös állatnak tekintik, lenne egy javaslatom: terjesszék elő szeretett polgármesterüknek, hogy egészítse ki a rendeletet azzal a kitétellel, hogy hajléktalant legfeljebb pórázon vezethetnek közterületeken jó megjelenésű és jólszituált lakással rendelkezők. Ebben az esetben ők is odasz@rhatnak, mint a kutyák. Esetleg, ha a gazdi humánus, tegyen rájuk bolhanyakörvet is, hogy boltokba is bevihesse kedvenc hajléktalanját.
Ajánlom még a helyeslők figyelmébe, hogy a rendelet továbbfejlesztéseként a nem hajléktalan csórókat is tiltsák ki a kedvezőbb városkép érdekében. Esetleg öregek és kopott ruhások is takarodjanak a közterületről. De van egy rossz hírem, sorra kerülnek a mostani helyeslők is, ha csak nem a Rózsadombon laknak, akiknek ketrecben engedélyezhetnék a szegények tartását kizárólag kedvtelési célból, az előírt négyzetméteren és napi egyszeri kötelező etetéssel.
süti beállítások módosítása