sorok között

sorok között

14000 atombomba - Azt gondolod, hogy Japánban minden rendben van?

2013. október 28. - Politikai Ateista

A mainstream média a nukleáris katasztrófa kezdetétől fogva igyekszik elbagatellizálni a fukusimai erőmű környékéről szivárgó fejleményeket.

Üdítő kivételnek számít a Reuters jelentése a szakszerű kármentesítésről, amit a Napi Gazdaság magyarosított.

Elképesztően rossz körülmények között, szégyenleges bérért dolgoznak a fukusimai atomerőmű felszámolását végző munkások, a területen meghatározhatatlan számú, a nukleáris technikához nem értő alvállalkozó tevékenykedik és nyilvánvaló a jakuza jelenléte is.

 

A Tepco elismeri, hogy képtelen ellenőrzése alatt tartani alvállalkozóit. Az egyes részprojektek költségeinek függvényében keresnek cégeket a munkák elvégzésére, ám ezek rögtön továbbadják a feladatot további vállalatoknak, amelyek újabb alvállalkozókat keresnek. Az ilyen - Magyarországon sem ismeretlen - cégláncok kialakulása része a japán üzleti kultúrának, ezért aligha lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. A gond csak az, hogy itt atomhulladékok kezeléséről van szó, amit nem szerencsés amatőrökre bízni. - Adósrabszolgákat dolgoztat a maffia a megroggyant atomerőműben - Napi Gazdaság

A hírügynökség információikat az alvállalkozói hálózat alkalmazottaitól, munkaadóktól, és tisztviselőktől szerezte.

Ilyesmire azonban nem lesz már sokáig lehetőség.

 

f22.jpg

Na nem azért mert a kormány változtatni akarna a kártalanítási munkálatok körülményein. Valami egészen mást alakítanak át.

A liberális-demokrata japán kormány a napokban nyújtotta azt a törvényjavaslatot amelyet ha elfogadnak, akkor a kormány gyakorlatilag bármit államtitoknak minősíthetne, amit csak szeretne. Az államtitkok megszerzésre, illetve kiszivárogtatására irányuló tevékenységet pedig hosszú börtönévekkel jutalmaznák. (5-10 év)

Az új törvény kétségtelenül pofon a szólásszabadságnak és az oknyomozó újságírásnak.

Koichi Nakano a Sophia University politikatudományi professzora szerint pedig könnyen elképzelhető, hogy a japán kormány célja a fukusimai atomkatasztrófával kapcsolatos fejlemények titkokban tartása.

November elején a Tepco 400 tonnányi elhasznált fűtőelem eltávolítását kezdi meg a 4-es blokkból. Ilyen, vagy akárcsak hasonló műveletre még soha nem volt példa.

Az 1300 fűtőelem 14000 hirosimai atombombával egyenértékű sugárzást rejt magában.

Charles Perrow, a Yale professzora szerint egy apró hiba, és a környező területeket azonnal ki kell telepíteni, beleértve Tokiót is. 

Reméljük a Tepco ezúttal nem a szakképzetlen alvállalkozóira bízza a kockázatos feladatot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr735602114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clior 2013.10.28. 06:31:56

Nehany hozzaerto szerint osszessegeben rosszabb a helyzet mint Csernobilban volt. Ott egy nagy robbanas miatt gyorsan es nagymennyisegben kerult a sugarzo anyag a levegobe. Fukusimaban pedig masodik eve folyamatosan kerul jelentos mennyiseg a vizbe (ocean) es a levegobe, mikozben a titkolozas es a szakszerutlen karelharitas miatt a vilagot szsennyezik csak most nem illik egy nagy baratot ekezni a vilagnak... Sajnos, ez a munkastilus, titkolozas, lekicsinyitese a problemaknak is resze a Japan kulturanak amivel azt a kepet festik, hogy naluk minden tokeletes es apro problemak ellenere is minden jo es szep. Kozben tudnunk kell, hogy rettentoen nincs rendben semmi es folyamatosan fertoznek minden a Foldon elo embert...

2013.10.28. 07:38:51

Csernobil esetében a szennyezett grafit részecskéket (por) a szél nagyon messzire tudta elvinni. Fukushimában ellenben az óceánba szivárgó, radioaktív hűtővíz a legnagyobb veszély.

Amúgy pedig úgy fest, a Japánok sokkal hatékonyabban titkolódznak, és cenzúráznak, mint anno az oroszok tették. A katasztrófa felszámolásában ellenben már távolról sem olyan hatékonyak, mint az oroszok voltak.

A mainstream a mai napig előszeretettel hozakodik elő a csernobili katasztrófával, annak okaival, következményeivel, azt a világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájaként aposztrofálva. Fukushima esetében ellenben lapítanak, mint szar a fűben, ha épp nem asszisztálnak a tények szőnyeg alá söpréséhez.

2013.10.28. 07:45:02

mekkora egy fűtőelem ?

Félkifli 2013.10.28. 15:13:39

Ugyan, nincs itt semmi gond, majd 50-100 év múlva hivatalosan is bocsánatot kérnek, amiért az óceánon keresztül évekig tkp. sugárszennyezték az egész földet - mert naivitás azt gondolni, hogy azt a sugárszennyezett vizet mi nem "isszuk vissza", az sajnos eljut - ha még nem jutott el idáig, a kérdés csak az, hogy mennyire hígult fel. Majd kiderül, hogy a fertőzött, megrepedt elemeket is - jó szokásuk szerint - beleborították valahol a vízbe, de mondom, semmi gond, majd a japán kormány úgyis bocsánatot fog kérni, már nem tőlünk, hanem a gyerekeinktől, unokáinktól, nem étem, hol itt a baj? :(

vomit 2013.10.29. 09:57:53

@Jóképességű Takarítónő: a kazettak tobb meteres rudak, ebbe vannak huvelykujj meretu cirkonium kapszulak beletoltve. azok belsejeben van az uran/plutonium. amikor leolvadas van, a cirkonium kb. ezer fokon megsemmisul, es egybeomlik minden. amikor pakson 10 eve elmereteztek a hutest, a kapszulak egy resze megadta magat, es kiszorodott a tartalmuk. evekig tartott osszekapirgalni.
index.hu/velemeny/eheti/eheti0526/
"A világ összes atomerőművéről állandóan azt magyarázzák, hogy bennük minden, de minden többszörös biztonsági rendszer felügyelete alatt működik. És akkor képesek négy tonna életveszélyesen radioaktív cuccot bepakolni egy olyan köcsögbe, amiben nemhogy két-háromszoros biztonsági rendszer, de még egy árva hőmérő sincs. És ezt egy neves atomenergetikai cég megtervezte, a paksi mérnökgárda elfogadta, és az Országos Atomenergia Hivatal jóváhagyta. Most ott áll az a több tonna szar, és úgy kell majd centinként kipiszkálni, irdatlan pénzekért."

2013.10.29. 12:09:34

@vomit: A nukleáris ergiát kordában tartani nem könnyű, időről időre lesznek kisebb-nagyobb balesetek. (Ilyen üzemzavar, ami pakson volt 10 éve, több száz történt azóta, szerte a világon, de különösebb jelentősége nincs, nem is foglalkozik vele a sajtó).

Amikor viszont egy atomerőmű jól működik (az esetek 99,9%-ban), akkor teljesen tiszta, és olcsó energiát szolgáltat, szemben pl. egy hőerőművel, ami akkor is szennyez, ha minden rendben vele.

Tökéletlen technológia (igaz folyamatosan tökéletesedik), de még nem találtak ki jobbat. Feltéve persze, hogy nem akarjuk a jelenlegi ár százszorosát, vagy mégtöbbet fizetni az áramért.

Az én véleményem az, hogy nem az atomenergiával van a baj, hanem az azt felügyelő emberi tényezővel, ami, szinte kivétel nélkül okolható, mindegyik nukleáris eseményért.

vomit 2013.11.26. 16:45:05

you can't make up this shit
Japan To Reopen Soccer Facility In Fukushima For 2020 Olympics
www.zerohedge.com/news/2013-11-26/believe-it-or-not-japan-build-soccer-facility-fukushima-2020-olympics
süti beállítások módosítása