sorok között

sorok között

Ki írja a törvényeket?

2013. október 16. - Politikai Ateista

A Portfolio hétfőn beszámolt az elmúlt hét aktuális devizahiteles pereiről, és kiszámolta, hogy minden hitelesnek 647000 forint járna vissza, ha jogtalannak találnák a bankok kamatvariálási gyakorlatát.

Varga Mihály szombaton csalódott a bankokban, és bejelentette, hogy ha nem állnak elő a saját javaslataikkal november elejéig, akkor előveszik a fiókból kormány terveit.

A szakértők szerint ilyen lesz az állami mentőcsomag, Cséfalvay szerint meg ilyen.

Brüsszeli reakciókba még nem botlottam, de a bankrendszer megmentésével foglalatoskodó Mario Draghi már üzent, hogy nem lájkolja a magyar törekvéseket.

Draghi attól tart, hogy az egyoldalú kormányzati lépések a devizahiteles ügyben számos negatív hatással járnak majd. Felgyorsíthatják a hitelezés visszaesését, aminek kedvezőtlen hatása lehet a stabilitásra és a növekedésre. Nowotny szerint ugyanakkor Magyarország megígérte, hogy a lépéseit egyeztetni fogja az európai partnerekkel. - Devizahiteles csomag: figyelmeztetést kapott Magyarország - Portfolio

Gondolom azzal azért az NGM-nél is tisztában vannak, hogy a devizahitelesek mentegetésének bizonyos határokat szab az uniós tagságunk.

Az Európai Parlamentben 766 képviselő múlatja az idejét.

Ezzel szemben 4500 akkreditált lobbista is pörög, akiknek szabad bejárásuk van az Európai Parlamentbe, és az Európai Bizottság épületébe is.

5.87 hivatalos lobbista jut egy képviselőre.

Ez egy régebbi ügy, csak azért szúrtam be, mert megfelelően illusztrálja az európai törvényalkotási folyamatot:

Közlésük szerint az EP új adatvédelmi törvénytervezetének több, mint negyedét egyszerűen bemásolták amerikai lobbicsoportok szövegeiből a jogalkotást előkészítő EP képviselők. A fő ludas az Európai Parlament belsőpiaci bizottságának vezetője, Malcolm Harbour. - Az eBay és az Amazon lobbistái írják az EU adatvédelmi törvényét - 444.hu

 

Vissza a bankszektorhoz.

Guido Ravoet, az Európai Bankszövetség elnöke ebben a dokumentumfilmben elmondja, hogy az egyáltalán nem titok, hogy törvénymódosításokat írnak az Európai Parlamentnek. De szerinte az a parlament képviselőin múlik, hogy elfogadják-e azt, vagy kreálnak egy másikat helyette.

 

Lobbyist_0.png

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr585572806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.16. 17:22:26

A nagy, modern béketábor. Európai Szocialista Népköztársaság. Mi, momentán a láncos kutyák vagyunk, mert nem fekszünk a vonallal párhuzamba, ezért Draghi elvtárs, két Görög, és egy Ciprusi adósságleírás között, reánk jól neheztel. Majd nyomtat egy kis eurót Spanyolországnak és Portugáliának, kap érte cserébe tőlük finom, ropogós államkötvényeket az EKB vécéjébe, de meg ne hallja, hogy az MNB a rekordméretűre duzzadt devizatartalékból adósságot törleszt, mert az unortodox. Na. És most az elvtársak, közösen járjanak el egy guggolós kazacsokot.

toportyánzsóti 2013.10.16. 18:01:36

@Pensive: Könnyű belőni a szinted elvtárs.

toportyánzsóti 2013.10.16. 18:16:12

@Pensive: Méretes répa vagy cenzorkodó elvtárs ahogy a blogodból is ömlik.

mrZ (törölt) 2013.10.16. 22:08:53

És az miért baj hogy a legfontosabb infrastruktúrális ágazat iratja a szabályokat? Ma már minden a pénz, az mozgatja a gazdaságot, oktatja a kölyköket, repteti a repülőt, nedvesiti a pinát, szeliditi a morcos a rendőrt, kinyitja a börtön ajtaját. Pénz nélkül nincs kaja, viz, levegő, napsütés. Az egész élet pénzpénzpénz.

Ja és:
Holokauszt, na azt is a pénz mozgatja.

Én hülye meg ingyen oktatlak.
süti beállítások módosítása