sorok között

sorok között

Szeretném ha a gyermekem drogos lenne

2013. május 19. - Politikai Ateista

A Véleményvezér hibátlanul összefoglalta a trafikmutyi-jelenség lényegét:

Akinek nem világos, annak hangsúlyozzuk: itt nem az állami pénzek jól ismert lenyúlásáról van szó, hanem mások, egyébként jómódúnak semmiképpen sem nevezhető emberek egy tollvonással történő tönkretételéről, és az így felszabaduló pénzek pártemberek felé történő csatornázásáról. - Trafikmutyi: a Fidesz eltüntetné a nyomokat - Véleményvezér

A dohánypiac államosítása, majd újraosztása a dohányzás visszaszorításának ürügyével kezdődött. Mára azonban az a helyzet állt elő, hogy a kormánypártnak egyáltalán nem érdeke a dohányzás visszaszorulása. A frissen helyzetbe hozott bagóbárók új kasztjában megnyilvánuló gazdasági holdudvarnak súlyos anyagi károkat okozna a legalizált drog forgalmának csökkenése.

Orbán Viktor nem szeretne hátat fordítani a támogatóinak. A dohánytermékek reklámozási tilalmát remélhetőleg nem fogják feloldani, egyelőre egy kis árrésemeléssel szeretnék nyereségesebbé tenni a megreformált nikotinszektort.

A trafikmutyin lehet füstölögni, a kormány azonban nem fog kihátrálni a gondosan kitervelt bagópuccsból. Nem én leszek az első aki leírja, hogy az egészségügyi leépülésből profitáló "nemzeti" trafikokra csak a leszokással lehet csapást mérni.

A dohányzás súlyos függőséghez vezet. Naivitás lenne azt hinni, hogy a kormánnyal, vagy az eljárással szembeni ellenérzés elegendő akaraterőt képes biztosítani a halálos szenvedéllyel való leszámoláshoz.

Én azért a lehetőségeimhez képest mindent meg szeretnék tenni annak érdekében, hogy Lázár János álma - a füstmentes Magyarország - megvalósuljon. Ha van olyan olvasó aki legyőzte a nikotint, és van kedve leírni, és elküldeni a sikere titkát, vagy a különböző leszoktató módszerekkel kapcsolatos tapasztalatait, akkor én azt szívesen megosztom a blogon.

Az emailt ide küldheted: nemzetibago@gmail.com

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr975305907

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Trafikrabló visszatér 2013.05.20. 13:37:01

A trafikbotrány kirobbanása után összegyűlt egy párt legfelsőbb köre. Az előző rész itt látható. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.05.19. 11:21:44

Továbbra sem értem, miért vagyunk ezen ennyire kiakadva. A drogokból, a függővé tett adófizetők kizsigereléséből, mindenhol a világon betegre keresi az állam, vagy a kormányközeli maffia magát. A Kennedy-klán a vagyonát a szesztilalom alatt duzzasztotta elképesztő méretűre, amikor ez külön bűnözési kategória volt. Akkortájt több helyen (speakeasy) lehetett piálni, mint ma. Drogokkal ugyanez a helyzet. A narko-terrorista államok (Venezuela, Afganisztán, Irán, és az úgynevezett Palesztina) a nyugat hülyeségéből élnek. Ne üljünk fel az álszent süketelésnek.

kennyking 2013.05.20. 12:56:16

Én megelőztem a ballib szavazókat.Már akkor bepöccentem, amikor 150-ről 180-ra emelték a Szofi árát.Mérgemben leszoktam erről a szarról 15 évi pöfékelés után.A dohányzás az idióták sportja.Szó szerint a levegőbe fújják a pénzüket.Igaz, az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak.Ha az orbáni seggnyalókat akarják gazdagítani vele, hát tessék.

Bretschneider detektív 2013.05.20. 12:59:46

@Pensive: Ha nem érted, akkor szavazni se menj el, kérlek.
Bár hogy is mehetnél, ha nem mondják a füledbe, hogy bal láb emel, előrevisz, letámaszt. Jobb láb emel, előrevisz, letámaszt! A karoddal egyensúlyozz! És még egyszer és így tovább...

Bretschneider detektív 2013.05.20. 13:01:59

@Pensive: Ja, egyébként én az életemben (40 év) két szál cigit szívtam el, persze le nem tüdőztem. Mindkettőt a honvédségnél, mert járt az óránkénti cigiszünet.

Rwindx 2013.05.20. 13:11:14

Őszintén támogatom, hogy a ballibek dacból kezdjenek el tömegesen leszokni pöfékelésről. Persze úgysem fognak.

Csonka Lőrinc Richárd 2013.05.20. 13:30:25

Inkább igyatok! A szőlőbányát is fel kell lendíteni.

sárkányfő 2013.05.20. 13:37:36

Igen, a maffidesz érdekeltté vált abban, hogy a magyarok minél többet szívjanak.

Érdekes lesz ennek az érdekeltségnek látni a következményeit, pl. a prevenciós programok elmaradásában, a dohányellenes kampányok akadályozásában.

A kisfalvak egy részében pedig, ahol nem pályázott senki, és ott maradtak legális forrás nélkül, ott a feketén terjesztett ciginek csináltak piacot.

Mesterlövész 2013.05.20. 13:37:37

@Rwindx: Akkor örülhetsz, ezaz! Nem sivár nálad valami? Pl. életed

sárkányfő 2013.05.20. 13:39:30

@Sir Alkesz:
Már alkoholt is lehet árulni a trafikokban... szóval erről is leszedik majd a sápot... meg árulhatnak kávét, fagyit, lottót, újságot, ennivalót... ezek nem is trafikok hanem rendes boltok.

Fejesrob 2013.05.20. 13:41:15

Na ja, Bagóbárók. Orbánék egyszerűen szétverték a cigarettamaffiát.

Bretschneider detektív 2013.05.20. 13:56:25

@Fejesrob: Mindig feladod a leckét, mert hasonlatot keresek rád, de sosem fogok találni azt hiszem, mert még egy száraz útszéli kutyaszar-darabban is van annyi böcsülnivaló (pl. az valamikor volt valami), ami rólad, a hozzászólásaid alapján nem feltételezhető.

Szociknak vége 2013.05.20. 14:13:19

poszt

Azért azt kifejthetnéd, miért is nem érdeke a kormánynak a dohányzás visszaszorítása. Hány kormánytagnak van trafikja?

MacChicken (törölt) 2013.05.20. 14:19:03

Most jottem ra! Megvilagosodtam! Hogy ez eddig nem esett le?! Tiszta logika, a nemzet vezere, az atya, a minden6o, a mi urunk es eletunk ertelme viktor ekepp gondolkozott:

Engem nagyon utalnak a magyarok, nem kevesbe a holdudvaromat. Ha valamivel el lehet tantoritani egy eros bagos magyart attol, hogy cigizzen, akkor az az, hogy nemzeti szinbe burkoljuk a dohanyboltokat es az en haverjaim gazdagodnak belole. Termeszetesen egyertelmunek kell lennie, hogy mutyi volt es fideszesek nyertek a trafikokat, hogy biztos legyen a tomegek elfordulasa a pofekelestol.

Ez egy rejtoi Piszkos Fredes trukk! Ha orban szeret valakit, akkor azt mindenki nagyon fogja utalni az orszagban, ha o utal valakit, akkor azt a valakit elobb-utobb tomegek fogjak tamogatni. Tehat a vezir ezzel jot akart!

Komolyabbra forditva; hogyan lehet egy ilyen meretu csalast elbagatelizalni? Hogyan lehetseges az, hogy vannak emberek - ha nevezhetem annak oket -, akik ezek utan meg vedig ezt a brancsot es teljesen jogosnak itelik meg, hogy tobb ezer (vagy tizezer) ember munkajat vettek el ezek a mocsadek hazaarulok? Hogyan lehet az, hogy senkinek a feje nem hullott porba ezert, senki nem mondott le, gogos ocsmany fideszmosolyt kap a nep a pofajaba a kerdesekre? Nem beszelve a sertodott hangnemrol a feltudasu buta seggfej fideszes vezetoktol. Olyan erzese van az embernek, mint ha besetalt volna valaki egy ovodaba, ott kivalogatta volna a leghisztisebb kezelhetetlen gyerekeket es azokat ultette volna az kormanyzati poziciokba.

Valahol feszegette valaki azt, hogy ugyebar egy emberekbol allo hierarchikus felepitmeny IQ maximumat mindig az a szemely adja, aki a hierarchia csucsan van. O alatta csak nala alacsonyabb szinvonalat kepviselo egyedek kerulnek a strukturaba. Ahogy haladunk lefele a piramis labahoz minden lepcsonel egy fokkal alacsonyabb ertelmi szinvonallal talalkozunk, mert minden szintre igaz, hogy maga ala csak hulyebbeket oszt be es vesz fel. A baj akkor van, ha a csucson egy debil ul, mint esetunkben a kedves viktor. Az egesz strukturanak lottek, mert aki nala alacsonyabb szinvonalat kepvisel, az mar csak utasitasra tud szarni es levegot venni.

teknős 2013.05.20. 14:25:04

A balliberális oldalnak semmi sem drága, mert csak a hatalom lebeg a szemük előtt!

A fenét sem érdekli, hogy van-e trafikmutyi vagy nincs. Csak ti képzelitek, hogy az emberek nem tudják, hogy inkább az fáj nektek, hogy nem a ti embereiteket eteti a Fidesz ötlete, amit a fidesz ezen keresztül a talpasainak kioszt.

Lenézitek az embereket. Azt hiszitek, hogy sikerül újra a zsigeri írigységet bekapcsolni a választókban, mert az az átlag bruttó 150, amit megkeresnek a trafikban, az elég kicsi, hogy felfogja a plebs.

Közben meg egy újabb lehetőség veszik el arra, hogy küzdjünk a dohányzás ellen. De ez nektek nem számít, csak a hatalom, amit elvesztettetek és aminek hiányát nem tudjátok megemészteni.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 14:25:22

@MetroGoldwinMayer: Gondolod ez az 500 milliárdos buli arról, szól, hogy hány kormánytagnak van trafikja? Gondolod a Continental azért szerzett annyi trafikot, mert szép pályázatot írtak? Gondolod a 10% egy új ötlet és a tisztes megélhetést szolgálja? Próbáljatok már meg egy picit gondolkodni! 500 milliárd, 10% árrés, 6000 trafik. Lehet számolgatni mekkora kasza lett ez így. Nem értem, hogy hogyan lehet valaki annyira elvakult Fideszes, hogy védje ezt az egyértelmű lenyúlást. A cigi árának meg 84%-a az államé.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 14:28:36

@teknős: kicsit nézzél utána a tényeknek, számoknak, ne azt ismételd amit Lázár János mond! Elég szomorú, ha téged nem zavar a "trafikmutyi".

Szociknak vége 2013.05.20. 14:29:23

@Csillagszemű Juhász: Persze, már csak a 6000 trafik hibádzik az elméletben.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 14:30:57

@teknős: "mert az az átlag bruttó 150, amit megkeresnek a trafikban, az elég kicsi, hogy felfogja a plebs." Ez a mondat elárulja mennyire is vagy képben az egésszel. :)

Szociknak vége 2013.05.20. 14:33:50

@Csillagszemű Juhász: Nem én vádaskodom. Szerinted 6000, akkor lássuk mid van.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 14:40:25

:) én nem vádaskodom. De ugye most nem az a téma legfontosabb kérdése, hogy 6000 vagy 7000 trafik lesz az országban? Az 50 milliárd attól még mindig jó pénz. Ja, és ez csak a bagó, a többit hagyjuk. Ez kasza a javából.

Szociknak vége 2013.05.20. 14:44:38

@Csillagszemű Juhász: 50 mrd forgalom? 5mrd árrés?

Tehát szerinted 600 trafik fideszes? Csak erre kéne azért valami....forrás.

Vagy 600 büntetőfeljelentés, vagy a pályázatokat egyenként megtámadni a bíróságon.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.05.20. 14:50:32

@Rwindx: kicsit unalmas már ez a ballibázás, nem gondolod?

Egyébként én pontosan így teszek, nemzeti dohányboltba be nem teszem a lábam.

www.facebook.com/PolitikaiAlaponLeszokomACigirol?ref=br_tf

mirx 2013.05.20. 15:27:54

Szép dolog ez, csak hát a probléma ott van, hogy pont a legszegényebb réteg az, akinek elemi szüksége van a cigire, a piára meg a tévére, annyira semmi más örömük nincs az életben. Vajon miért dohányzik meg iszik az összes hajléktalan meg nyomorban élő ember? Őket aztán győzködheted, hogy politikai ellenállás meg civil kurázsi. És megint a legelesettebbek lesznek kihasználva.

mrbateman 2013.05.20. 15:54:10

Én akkora partizán vagyok, hogy eztán csak szerb Lucky Strike-ot vagyok hajlandó szívni. Majd én megmutasztom a sok nácinak!

Lajosforras 2013.05.20. 16:36:13

majd akkor lesz itt igazán jó világ nekik 8és szerintem nincs is messze az idő),ha legalizálják a marijuanát és persze azt is kizárólag a nemzeti dohányboltok terjesztik.

Taprobane 2013.05.20. 16:53:46

@Csillagszemű Juhász:

Végigszámoltam.
8,3 millió per trafik per év jött ki.
Ebből már csak a helyiséget kell tartani, meg a villanyt, meg egyén működési költségeket.
Ez lenne a tuti biznisz?

2013.05.20. 17:05:32

Én is dühös lennék az evolúcióra ha ennyire kibabrálna velem.

kvadrillio 2013.05.20. 17:11:03

Tarlósé lesz a Margitsziget
2013. 5. 18. 09:12|Közélet » Politika
A fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerülne a Margitsziget Navracsics Tibor javaslata szerint; a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken nyújtotta be a vonatkozó javaslatot az Országgyűlésnek.
Mik ezek?

A tárcavezető ezt azzal indokolta, hogy a - jelenleg a XIII. kerülethez tartozó - terület kiemelt idegenforgalmi jelentőségű, a fejlesztése túlmutat egy kerületi önkormányzat stratégiai tervezésében rejlő lehetőségeken. Navracsics Tibor jelezte: a Margitsziget Budapest azon területeinek egyike, amely kiemelt az ország turisztikai megítélése szempontjából.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Mint írta, a sziget fejlesztése gazdasági szempontból is komplex szemléletet igényel, amelyhez szükséges a városfejlesztés minden eszköze, az erőforrások ésszerű felhasználásának szem előtt tartása, továbbá tükrözi a fővárost érintő valamennyi rövid- és hosszú távú tervet. A tárcavezető kiemelte: a közvetlen fővárosi irányítással biztosítható, hogy a Margitszigetet érintő fejlesztések szervesen illeszkedjenek a Budapestet érintő nagyszabású koncepciókba.

A benyújtott törvényjavaslat szerint a területen a fővárosi önkormányzat a külön törvényekben meghatározott egyes feladat- és hatáskörök tekintetében eljárni jogosult hatóság, továbbá a helyi önkormányzati feladatokat is a főváros veszi át. Szabályozza azt is, hogy a Margitszigeten található ingatlant nem lehet lakóhelyként bejelenteni. Az előterjesztés rögzíti a XIII. kerület módosított határát is. A fővárosi önkormányzatnak korábban nem volt közvetlenül irányított közigazgatási területe. A törvény a tervezet szerint 2013. június 30-án lépne hatályba.

..ajajajajajjjjjjj !... CSAK NEHOGY OTT IS DROGOS "SZÓRAKOZTATÓ-KÖZPONTOKAT " HOZZANAK LÉTRE, MINT A HAJÓGYÁRI SZIGETEN !!!!!

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 17:12:48

@Taprobane: te mennyit keresel, ha évi 8.3 millió profit szerinted nem jó biznisz? Havi 700.000 csak cigiből. Nem bevétel, tiszta nyereség. Villany, húúú, az mennyi, havi 20ezer? A végén kiderül, hogy nem is elég a 10% árrés. Ha meg nem akkora biznisz, minek kellett leosztani a cimbiknek.?

kvadrillio 2013.05.20. 17:15:48

@sárkányfő: JAHH.....CIGIZZENEK, DROGOZZANAK, PÁLINKÁZZANAK....ÉS AKKOR MÉG ROHAMOSABBAN CSÖKKEN A NÉPESSÉG SZÁMA....23 ÉV ALATT 1 MILLIÓVAL LETT KEVESEBB A MAGYAR...

kennyking 2013.05.20. 17:16:58

@Csillagszemű Juhász:
" Ha meg nem akkora biznisz, minek kellett leosztani a cimbiknek.?"
Nehogy elhireszteljék, hogy az Orbán szívtja a balosokat.

kvadrillio 2013.05.20. 17:18:04

@Lajosforras: ..ÉS HA LEGÁLIS LESZ A MARIHUANA, TÖRVÉNYT HOZNAK, HOGY CSAKIS BUDÁN TÖRHETNEK BE A DROGOSOK !!!!!

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 17:19:35

@MetroGoldwinMayer: Te most tényleg elhiszed, hogy a Continental érdekeltségébe csupán a jó pályázatírók miatt került kb. 800 koncesszió??? Remélem azt is elhiszed, amit Lázár mondott, miszerint az új szabályozással ők is veszítenek, mert kevesebb helyen lehet árulni a cigijüket. Mintha idáig a kutya is kereste volna azokat szuper termékeket. Összetettebb dolog ez annál, mint amit a hétköznapi ember összerak magának a nyilatkozatokból.És minden törvényes, nincs kétségem. Volt idő olyan törvényt kitalálni, ami tuti.

kvadrillio 2013.05.20. 17:21:14

@mirx: ...HMMMM....MERT NEM AKARNAK LEMARADNI A FELSŐ 10 EZERTŐL !.....
UGYAN AZT CSINÁLJÁK (CIGIZNEK, ALKOHOLIZÁLNAK, DROGOZNAK ), CSAK ŐK KANNÁSBÓL...ÉLVEZKEDNEK.......

Taprobane 2013.05.20. 17:22:22

@Csillagszemű Juhász:
Ez nem rossz pénz, de ez még nem a teljes a profit. Ez csak az árrés. Ebből jön le minden működési költség, pl helyiségbérlet (hacsak nem veszel egyet, de az sincs ingyen), mindenféle rezsi és még elvileg még az adó is.
Én nem mondom, hogy ami marad, az kevés. De nem ebből lesz valaki milliárdos, az biztos.

Mondjuk persze úgy már megéri, ha van mondjuk 20 ilyen üzleted (mert volt pár strómanod), az már tényleg milliók havonta.

A görénység abban van, hogy akitől elveszik, a mozgássérült középkorú, aki most mondjuk 150-et keresett, az holnaptól mit eszik majd?

béla a görög (törölt) 2013.05.20. 17:25:42

Jó lesz nekem más országok dohánya is. Majd máshol növelem a GDP-t.
Van aki nemzetileg büszke.
Nekem először megvan a saját büszkeségem aztán gondolkozhatunk államban.
Nehogy már eltartsam a heréket.

Fullánkos Algol 2013.05.20. 17:28:24

Magyar ember nem hizlalja a fideszmaffia pártországát, hanem bojkottálja, és vagy beszerzi a dohányt más forrásból, vagy megtermeli magának, vagy leszokik róla mint én (1-2 hónapos a kezet állandóan lekötő elfoglaltság kell, egy ideig napi 2 szál, aztán már csak egy, aztán már az se esik jól, de sodrós cigire kell átszokni előbb, arról könnyebb leszokni, ha nem vegyianyagokkal telepakolt papírba sodor az ember), vagy átáll olyan füstölnivalóra ami nem okoz függőséget, és nem károsít.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 17:32:14

@Taprobane: hidd el ez nagyon nagy buli. Rokonom is nyert egyet, nem belváros, nem Sopron. Nem lesz belőle milliomos, de nem féltem. 20 bolttal nem mondtál sokat, és igen ez a gusztustalan. Ha 5öt lehet nyerni, miért nyer egy családban mindenki? Egy cég vezetői, alkalmazottai hogy nyernek ennyit? Iszonyat nagy lóvé, azért is nyúltak hozzá. Meglepődnék ha az állam ebből jól jönne ki, de az amúgy sem számít. Lázár szerint nem fog nőni a fekete kereskedelem. Már most nő, és még el se indult az új rendszer, még nem épült be a 10% a cigi árába.

zobod 2013.05.20. 17:36:37

Ha csak annyi haszna lesz az egésznek, hogy a pár ezren leszoknak a bagózásról, akkor már aranykoszorút érdemel, aki a trafiktörvényt kitalálta.

Taprobane 2013.05.20. 17:39:12

@Csillagszemű Juhász:
Nekem ami igazán nem tetszik ebben a történetben, az az a szabályozás, hogy ennyi meg annyi emberenként lehet egy üzlet és ezzel együtt az, hogy TTT alapon megy a leosztás. Mert nekem ez nem a piacgazdaságot juttatja eszembe, hanem valami mást és esetleg jöhet majd az ennyi meg annyi emberenként egy étterem, egy barkácsbolt, egy bank, egy szolgáltató - és az már nekem kicsit túlszabályozott rendszer, hogy finom legyek.

sárkányfő 2013.05.20. 17:41:40

@Taprobane:
Rosszul számolsz. 500 milliárd az éves forgalom. 10% az árrés (egyelőre, Orbán 12-t akar), azaz 50 milliárd. 5000 trafik lesz, ez tehát eddig 10 millió/trafik/év.

De.

Már régen trafik a trafik. Ez csak a maffiesz trójai falova volt, hogy betörjön a magyar kiskereskedelembe.

Eddig a következőket tolták be a "trafikokba", azaz valójában vegyesboltokba:

- "Szeszes és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőt és újságot is árulhatnak majd a nemzeti dohányboltok - döntött a parlament hétfőn."

- lottós, sorsjegy, fagyi, jégrém.

- és a legújabb: élelmiszer:
"A trafiktörvény módosításának majdnem véglegesített szövege szerint a nemzeti dohányboltok a „jogszabály által meghatározott más terméket is forgalmazhatnak”"

„termékkörbővítés jelenlegi lehetőségeit kihasználva indokolt lesz megfelelni a további kereskedői igényeknek azáltal, hogy lehetőség lesz a dohányboltokban bizonyos élelmiszer-ipari termékek forgalmazására”

Nagyon csavarják a szót, nyilván igyekeznek ahogy tudják szóvirágokba burkolni, de a lényeg: élelmiszert is árulhatnak.

És nincs vége: "az önkormányzatok saját hatáskörükben is szélesíthetnék a dohányboltok termékkörét"

www.elelmiszer.hu/friss_hirek/cikk/nemzeti_vegyesbolt_lehet_a_trafikokbol

A "trafikok" amúgy strómanok kezébe kerültek, mint az indexes videóból kiderült. Túl sok itt a pénz ahhoz, hogy csak úgy szórják.

Rogán Antal szomszédja pl. saját nevén kettő, felesége nevén szintén kettőt szerzett, az V. kerületben, ahol egész évben nyüzsögnek a turisták. Ez a zsíros hely az átlaghoz képest simán hoz többszörös forgalmat csak dohányból és alkoholból, kávéból. Több száz milliós hasznuk lesz, évente.

Aranybányát csinál a maffidesz a saját bizniszéből.

sárkányfő 2013.05.20. 17:43:10

@Taprobane:
Rogán Antal szomszédja (már régebben is adott a cégének az V. ker. százmilliós kommunikációs megbízást):

HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Csaba Zsolt
HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Csaba Zsolt
HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Zsuzsanna Ilona
HU0397 Budapest 05. ker. Csetényi Zsuzsanna Ilona

nemzetidohany.hu/eredmenyhirdetes/a-b/

Taprobane 2013.05.20. 17:45:43

@zobod:
Ez nyilván visszatartja majd az ezernyi gonddal és stresszel küzdő embereket a nikotin vigaszától, ami az egyik leginkább addiktív anyag. Ugyan már. Még a halál kockázata sem tart vissza. Tudom, én is szívtam, mielőtt letettem. Nem tart ez majd vissza senkit, ha kell a cigi, két falut is odébb mennek érte.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 17:50:34

@Taprobane: Arról nem is beszélve, hogy egy iparágnak nehéz úgy működnie, ha hetente módosítanak olyan törvényt, ami eléggé érinti a gazdasági életüket. Mindegy, ez a hajó elment, minden törvényes, biztos nem lépnek vissza ezt meg kellett oldani, a támogatóknak vissza kell adni valamit. Én csak azt nem értem, hogy lehet valaki annyira vak vagy elfogult, hogy bevegye a kamu dumát, miszerint ez nem politikai döntés volt, és a baloldal meg a PMI gerjeszti a balhét. És ha ez most átmegy, ezek után bármit le lehet tolni a nép torkán. Megmagyarázni mindent lehet, és sokan el is fogják hinni. 5000 családnak megélhetés...pffff.... :)

Taprobane 2013.05.20. 17:55:10

@Csillagszemű Juhász:
Az, hogy egy ilyen buli így átmegy az országon, az sajnos jól jellemzi a jelenlegi ellenzéket, a jelenlegi embereket és úgy általában a jelenlegi helyzetet. Nagyjából azt csinálnak, amit akarnak - így is őket támogatják a legtöbben.

zobod 2013.05.20. 18:07:25

@Taprobane: A soraidból az derül ki, te is meg tudtál szabadulni a dohányzástól, én is sokakat ismerek akiknek sikerült. Szerintem teljesen mindegy, hogy politikai okból, anyagi okból, vagy belátásból teszi le valaki a cigarettát: csak nyer vele ő is, meg a társadalom is. Úgyhogy, ha valaki politikai okból nem vesz cigit többé, hát hajrá. A trafik ügyet pedig egy több kárt, mint hasznot hajtó iparág belügyének tartom, ahol sem a régi, sem az új trafikosok mellett nem érdemes állást foglalni. Csakis ellenük, az egész dohányipar ellen.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2013.05.20. 18:08:34

Tenyleg ennyire rovid mindenkinek az emlekezete? Traffikok? Haveroknak?? Szerintetek a 90-es evek elejen az E-Hitelt kik kaptak? Kiknek nyujtottak? Kik jutottak privatizacios lehetosegekhez? Olyan cegekhez, peksegekhez, uzemekhez amiket nyilvanosan meg sem jelenettek vagy csak azutan, hogy mar letisztaztak kik kapjak??? Most ezen a par szaros trafikon akadjak ki?? Meg vagytok ti orulve??

Kinaban 5 yuanert (120-150 Ft) tok jo cigeratta van. Meg olcsobban is. Rengeteg fele kinai dohanygyar termeke. nincs rajta se nagy ado sem nagy profit. Tudjatok, mint anno a szocializmusban. Nincs eladva minden profitorinetalt cegeknek. Hasis, meg fu is van, siman az utcan lehet venni Sanlitunban. Amint meglatsz egy fekete manust a tobb tucatbol ami ott lofral, egy biztos megszolit. A rendoroket latszolag nem erdekli.

Leszokni marha egyszeru. Kezdj el futni... rogton szarul fog esni a cigaretta.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 18:08:47

@sárkányfő: és ezek a remek módosítások nem most jutottak eszükbe. Ez a sztori már a választások előtt le volt játszva.

Rwindx 2013.05.20. 18:08:56

@Mesterlövész:
Vajon mitől lenne az? Mert hiányzik az életemből a várható tüdőrák? Ohh, bocs én inkább sportolok ezt-azt.

@Gery Greyhound // (Két vonal, nem Kubatov barátja):
Nem, nem unalmas, és azt ne mondd, hogy ezt téged sért, nah.
Ha ez jelent valamit, akkor én sem teszem be a lábam egyikbe sem :P Nem dohányzóként tényleg őszintén írtam amit írtam.

Csillagszemű Juhász 2013.05.20. 18:19:03

@zobod: azért ez sem ennyire egyszerű. Minden fejlett állam elítéli a dohányzást, de az abból beérkező adó azért nagyon jól jön minden költségvetésnek. Úgy tudom, nincs olyan ország a világon, amelyik a cigiből befolyt pénz több mint 4%át prevencióra fordítaná. Jó az a pénz más célokra is. Nálunk van egy olyan oldala is ennek a dolognak, hogy sokan dolgoznak a kizsákmányoló multi karvaly dohánycégeknél. Nos ezek az emberek magyar szinten, talán még jól meg is vannak fizetve, a fizetésük nem zsebbe megy, adóznak minden fillér után törvényesen. Ha ezek munkanélküliek lesznek, a trafikban ücsörgő 4 órás minimálbéresek SZJA bevétele fogja azt pótolni?

smartdrive 2013.05.20. 19:49:07

@Csillagszemű Juhász: "az abból beérkező adó azért nagyon jól jön minden költségvetésnek"

ezt felejtsétek már el. minden ország a GDP-jéből gazdálkodik, hogy abból mennyi kerül be a költségvetésbe, az meg politikai döntés kérdése. ha nem a cigiből szednék be, akkor mondjuk emelnék az áfát

Mr. Waszabi 2013.05.20. 20:18:46

Pedig kézenfekvő lehetőség a leszokás. Ez áll önrendelkezésében a dohányosoknak. Azon túl, rendkívül egészséges a testnek és a pénztárcának is, csupa pozitív mellékhatás. S a nonpluszultra: a kormány nem tudja törvényben betiltani a nemdohányzást:)
Szerintem megfontolandó lehetőség.

Mr. Waszabi 2013.05.20. 20:27:39

@Chaoyang: nem a trafikról vagy a cigiről van szó valójában. Azt jelenti ez a botrány, hogy ezentúl elég, ha egy fideszes nagyvállalkozónak valamely magyar vállalkozás megtetszik, akkor seperc alatt törvényileg kiforgatják belőle a tulajdonosokat.
Az energia szektor sarcolása nem keltette fel a figyelmet erre, mert az többségében külföldi tulajdon. De ez most más, itt magyar kisvállalkozókat küldtek el nyaralni ugyanazzal a módszerrel, mint amit eddig a külföldiek ellen alkalmaztak. Tehát nem a cigiről vagy pár trafikról szól ez a történet.

Mesterlövész 2013.05.20. 20:30:52

@teknős: Figyi, igazán értékeljük a próbálkozást, meg minden, de szerintem próbáld meg újra. Ennél többre is képes lehetsz!

Mesterlövész 2013.05.20. 20:31:28

@Rwindx: Nem arra értettem, az rendben van.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.20. 20:32:42

Egyszerűen nem hiszem el. A fidesszoponcok álszent tudálékoskodó fejjel papolnak arról, hogy milyen kedvező egészségügyi hatásai lesznek a nagy nemzeti trafikmutyinak. Komolyan pofám leszakad ettől az arcátlanságtól...

KnockKnock 2013.05.20. 20:45:49

@Bretschneider detektív:

Hagyjad, fejesrob, meg a kollegái ülnek a Párt által fizetett idejükben a gépük előtt, és nyomják, ami a csövön kifér. Megélhetési poltrollok. Nem érnek fabatkát sem, el kell őket csak simán legyintgetni a francba.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.20. 21:32:01

Bocs, nem olvasom el sem a posztot, sem a hozzászólásokat, csak megkérdem: az már volt, hogy államilag garantált profit a trafikosok számára?
Mert eddig is gazemberségnek tartottam a témát, annak ellenére, hogy ellenzem a dohányzást, de így, hogy az adófizetők pénzén garantálják a trafikok profitját... (ha igaz, márpedig kinézem ebből a söpredékből, hogy igaz, akkor nagyon remélem, hogy a köv. kormányváltást követően teljes vagyonelkobzás és tényleges életfogytig vár ezekre a gazemberekre!)

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:18:46

@álfirkász: Eddig is hatósági áras volt a cigi.

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:22:06

@álfirkász: A profit meg nem volt és nem lesz államilag garantált.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.20. 22:27:53

@Zuckerbrot:
index.hu címlap:

Újra napirenden a trafikok ügye
Kedden szavazhatnak a dohányboltok államilag garantált profitjáról és a termékkörök bővítéséről.

index.hu/x.php?id=inxngb&url=http%3A%2F%2Fwww.napi.hu%2Fmagyar_gazdasag%2Ftrafikok_az_allamilag_garantalt_profitrol_szavaznak_a_heten.554038.html

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:32:00

@álfirkász: Az árrésről van szó a cikkben, a profit mást jelent.

De a nemvállalkozó firkász beadagolhat a nemvállalkozó makimajomnak bármit.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.20. 22:38:32

@Zuckerbrot: ja, hogy a napi gazdaság című, gazdasági lapnak nevezett bulvárszemét firkásza ennyit sem ért a témához? Én kérek elnézést! :D
(hogy az index szerkesztőségében a szakmai színvonal a béka segge alatt van, azt régóta tudom, hogy a napi gazdaság hajlik a bulvárra a címadásaiban, úgyszintén, de hogy valaki ekkora fasz legyen... ez azért újdonság :( )

Természetesen a "cikket" nem olvastam, csak a címét.

Muzsikok közt 2013.05.20. 22:44:53

@álfirkász: Hát, kérj is elnézést ha az árrést és a profitot sem tudod megkülönböztetni..:)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.20. 23:03:55

@Zuckerbrot: újabb write only fidesz troll... Mondom, nem olvastam azt az irományt, csak a címét!

Cogito.t 2013.05.21. 16:48:52

@Csillagszemű Juhász:
Akkor számolgassunk:

- 500 milliárd forgalom mellett 10% árrés az 50 milliárd forint.
- 50 milliárd forint oszlik meg 7000 (nem 6000, mert eddig 5400 valahány eredményt hirdettek ki és most pályáztatják az első körben megmaradt 1500 valahányat), szóval 7000 felé oszlik az - átlag! - annyi mint évente 7.142.857 Ft évente/koncesszió
- Ez havi 595.238 Ft

Ebből még ki kell fizetni a rezsit, az adókat, járulékokat, - ha van - bérleti díjat.

Nem mondom, hogy rossz pénz, de mennyi is marad "tiszta haszon/nyereség" címén?

finom szaftos oldalas 2013.05.22. 08:07:16

Meg lesz finanszírozva a Fidesz a következő 20 évre... A pártok támogatási pénzeit pedig most már meg kell vonni, mert a nép ezt akarja.

Le kell szokni a cigiről, a pénzből pedig támogatni kell az ízlésnek leginkább megfelelő ellenzéki erőt.

toportyánzsóti 2013.05.24. 07:57:56

Saját sírját ássa pofátlan adómértékeivel a fejlett világ.Messze kiemelten a legpofátlanabb ezek között is a dohányra kivetett jövedéki adó!

teknős 2013.05.31. 12:22:19

@Csillagszemű Juhász: A cimbiknek lehet hogy jutott, de nálunk a környék összes trafikját az ÁFÉSZ volt elnöke nyerte, nem kis baloldali kötődéssel.
És akkor vesd össze a szomszédomat, aki 1996-ban a számláit sem tudta fizetni, majd a sógora emeszpés alpolgármester lett és most éppen Ausztráliában nyaral a szeretőjével, kipihenni a munkája fáradalmait.

Ti meg ugráltok a trafikmutyin. Az itteni baloldali összefogás a száján se meri kimondani a trafik szót. Gondolom a pesti belvárosi azt hiszi, hogy most fogott valamit. Nyisd ki a tenyered, mert nem más az csak....semmi!

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.31. 12:25:18

@teknős: ugye érzed, mekkora barom vagy? Egyik bűnével mentegetni a sajátjaid bűneit. És itt nem csak a trafikmutyiról van szó.

teknős 2013.05.31. 12:39:22

@álfirkász: Hol mentegetem én őket? Szövegértési zavaraid vannak? Persze, akinek a legfontosabb hogy minősítsen, az nyilván indulatból írogat.

Takonyra ugrotok. Hiteltelen minden szavatok. Másrészt pedig miért lenne baj, hogy az árulja a cigit, aki a döntéshozónak plakátolt a kampányban? Nekünk tök mindegy, hogy Balázs Pali (emeszpés)vagy Sulyok Zoli (fideszes)árul cigit , egyik sem rosszabb a másiknál és megdolgozott érte a kampányban. Ez a valóság, amit a budapesti belvárosi értelmiség nem lát. Értem én a belvárosi kisüzletek tulajdonosai volt eszdéesz szavazók eddig a cigiből éltek és azt hiszik, az ő világuk a szavazók világa. De ki hisz már az eszdéesznek...

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.31. 14:04:38

@teknős:
"Ti meg ugráltok a trafikmutyin."
Mintha ez kisebb bűn lenne, ugye, baromarc?

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.05.31. 14:05:28

@teknős: legjobban az tetszik, hogy milyen jól kijön: fideszes=hazudozó. És még csak észre sem veszitek magatokat. :DDD

teknős 2013.05.31. 15:15:53

@álfirkász: Látom üt minden szavam, ezért habzol ennyire. Szóval a belpesti balliberális értelmiség tyúkszemére léptek és fáj nektek.

További jó trágárkodást!
süti beállítások módosítása