sorok között

sorok között

Van értelme a képviselők vagyonnyilatkozatának?

2013. február 02. - Politikai Ateista

Megkezdődött a vagyonnyilatkozat szezon, a képviselőknek tegnapelőtt éjfélig kellett leadniuk a vallomásaikat, és a hírek szerint ezt meg is tették. Egy darabig csámcsoghatunk azon, hogy ki milyen autót, hány hektár legelőt illetve egyéb ingatlant halmozott fel. Sokkal több értelme a dolognak nincs. Talán némi jogállami látszatot kölcsönöz az országnak.

Aki szándékosan valótlanságot állít a nyilatkozatában az magánokirat-hamisítást követ el, és elvileg le is lehetne csukni. A szándékosságot azonban nehéz bizonyítani, a képviselőink pedig elég feledékenyek. Volt akinek nyugdíj, önkormányzati költségtérítés, vagy éppen ingatlan kiadásából származó jövedelem ment ki a fejéből.

 

powered by Fotopedia

 

A vagyonyilatkozatok területén illetékes bizottság hivatalból nem indít eljárást, valakinek jelentenie kell ha valami gyanús.

Viszont akkor sem indul azonnal eljárás a képviselő ellen, ha bejelentés érkezik. Előbb a bizottság megvizsgálja a bejelentés tartalmát: a testület bármilyen adatot bekérhet bármelyik hatóságtól (adó-, illetve földhivatal, önkormányzat, cégbíróság stb.), megkérdezik az érintett képviselőt, vagy felkérhetik a bejelentőt, hogy mutasson fel bizonyítékokat állításainak igazolására. Igaz, a külföldi – anonimitást biztosító – bankbetétekről a testület sem szerezhet tudomást, de az offshore cégek is elrejthetik a politikusokat. Ha a bizottság a rendelkezésére álló adatok alapján mindent rendben talál, elutasíthatja a kezdeményezést. - Büntetlenül trükközhetnek a vagyonukkal a ravasz politikusok - HVG

Tizenvalahány év alatt 40 bejelentést kapott az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottsága, és összesen 2 eljárást indítottak. Persze senki nem került rács mögé, mindkét ügy "megnyugtatóan" zárult.

Amíg a vagyonosodási vizsgálatokat a politikusi becsületszóra alapozzák, és a "tévedéseknek" nincsenek következményei, addig nem sok értelme van az egésznek.

Akár meg is kímélhetnének minket ettől a cirkusztól.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr575056664

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A honi igazságszolgáltatásról 2013.02.02. 21:34:33

Ha az olvasó csak egyszer kapcsolatba kerül az igazságszolgáltatással, látni fogja, hogy az csak korrupt és aljas és alantas. A magyar igazságszolgáltatás hosszú évek óta nem nevezhető hitelt érdemlőnek, eljárásai nem eléggé elítélhető módon politikai ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

s.g.l. 2013.02.02. 15:54:17

vagyonnyilatkozat helyett adóbevallásnak kell nyilvánosnak lenni.

m6beütő 2013.02.02. 16:00:31

Egy hete basztattak a rendőrö,, nem. Mások voltak.Melóból tekerek haza, presszónál feladok lottót, én is lehessek miliárdos ne csak az olajos pintér, ittam egy fél deci konyaknak nevezett löttyöt.Indulok hazafelé, velem szenben jön a bm új autója két emberrel megrakva.Látszott rajtuk, hogy két pintérlegény engem basztatni fog.
Visszafordultak és nekiálltak macerálni:
Ittam?Mit ittam?
Mondtam egy fél konyakot.
Jött a fasiszta duma a zéró toleranciáról....
Említettem, tudomásom szerint változtak a jogszabájok.
Két rendőr öltözetű emberrel szemben azonban vitának helye nincs.
Nem ismerték a 2012. aug 23-án kiadott Magyar Közlönyt, 110- es számú?
Megbüntettek 5 ezer forint helyszíni bírságra, mondván eldobtam egy müa flakont.
Ezeknek a formaruhába járó, ingyen autókázó valakiknek ki van adva, hogy műszakonként tíz bírság behajtása a kötelező?
Mikor engem basztattak egy fénysorompótól harminc méterre, addig a fénysorompónál négy autó jött át úgy, hogy irányjelző nélkül biciklist került-előzött.A záróvonal meg a két kerék közt.
Ha engem onnan elvisznek vérvételre, joguk lenne, a kerékpáromra és a rajta levő dolgaimra ki mikor és hogyan vigyázna?
ezek az ..... vállalják a magántulajdonom védelmét akkor is, ha netalán ittasan kerékpározom?

OkoskaTo:rp 2013.02.02. 17:47:47

Pótmagánvád közokirat-hamisítás miatt?

vitalis06 2013.02.02. 18:07:00

A vagyonnyilatkozatnak nem az a lényege, hogy mindenki nézegetheti, hogy XY politikus mit vett vagy mit nem vett tavaly. az a lényege, hogy ha valakinél aránytalan növekedést tapasztalunk, akkor arra rá lehet kérdezni, hogy miből is sikerült ezt összeszedni. Ez lenne a dolga az újságíroknak, a másik oldalon ülő politikusoknak, a NAV-nak.
Ha valaki valamit kifelejt, az nem gond addig amig a NAV vagyonosodási vizsgálatán átmegy a személy, azaz igazolni tudja a vagyon származását, az jogos és adózott jövedelem, valamint nem összeférhetetlen a megszerzése.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.02. 19:05:02

Azt hazudta a nemzeti görény Moszkvában, hogy megvettük az E-on-t. Csak szándéknyilatkozat van, HAZUDOTT!
Nem is olyan hitelt kért a nemzeti szar törpe, amit itthon kommunikált, HAZUDOTT!

A nemzeti szánalmas békemenet Gyulára megy erőt fitogtatni, közben pénzt gyűjtenek az utcákon!
A fideszes karácsonyi jutalmakat ennek a sunyi, álszent bandának ajánlották sokan.
Ezek civilek, aljas fideszes seggnyalók?!

Meg kell szabadulni az orbáni diktatúrától minden áron.
Magyarország én nem így szeretlek, ennél sokkal többet érdemelsz!

Tiborc 2013.02.02. 19:57:40

A vagyonnyilatkozatba csak annyit kell beírnia ha hiányzik mondjuk 100 milla, hogy "100 milla baráti kölcsön". Kész!

kisQtya 2013.02.02. 21:04:17

A vagyonnyilatkozat egy állapotjelentés a vagyoni helyzetről. Azért szükséges, hogy összehasonlítható legyen a vagyoni helyzet a nyilatkozattevő LEGÁLIS bevételével, tehát a korrupciós mani láthatóvá váljék.
Elvileg. Gyakorlatilag púder az egész.
Tehát ha kifelejt valamit, az NEM probléma, inkább az a gond, ha több legális bevételt tüntet fel, mint amennyit kapott (ezért van annyi "kölcsön", tkp. ez az az összeg, amire nem tud fedezetet igazolni).

A vagyonosodási vizsgálat egy adóhatósági vizsgálattípus, adóellenőrzés, amikor az adóhatóság azt vizsgálja, hogy valakia vagyoni helyzetéhez és életviteléhez mérten mennyi jövedelemmel rendelkezhet és ez a jövedelem megjelent-e az adóbevallásában. Ha a delikvens kölcsönre hivatkozik, akkor a kölcsönt nyújtó személyt is megkínálják egy ilyen vizsgálattal, ebből egész lánc alakulhat ki. Ha az adóhatóság megállapítja, hogy a delikvens többet költött, mint amennyit keresett, akkor megbecsüli a különböhzetet, megállapítja annak adókötelezettségét és bírsággal, kamattal megfejelve kiszabja a csalóra és behajtja.

Önmagában nem baj az, ha nem érted, hogy mit jelentenek ezek a fogalmak és jogintézmények, de nem kellene postolni, pláne nem az indexnek címlapon hozni a butaságokat.

Úgy gondolom, hogy mielőtt nagy mellénnyel szétkürtölünk valamit szées nyilvánosság előtt, illene alaposan tájékozódni.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.02.02. 21:39:18

Ez már a kenyér? Vagy még csak a cirkusz?!

gnme 2013.02.02. 21:46:08

200.000 db egyes típusú inzulinos cukorbeteg életét (+ családjuk) tette tönkre.

BUKJON.

M_R 2013.02.02. 21:50:59

@kisQtya:
"Tehát ha kifelejt valamit, az NEM probléma, inkább az a gond, ha több legális bevételt tüntet fel, mint amennyit kapott (ezért van annyi "kölcsön", tkp. ez az az összeg, amire nem tud fedezetet igazolni)."

Rátapintottál a lényegre: ha a népviselő elvtárs kap egy néhány tízmilliónyi kenőpénzt, amiből hajót, déltengeri szigetet vagy egy kisebb afrikai államot vesz, akkor beírja hogy ennek fedezete egy 150 milliós kölcsön volt.

McFosh Tal 2013.02.02. 22:33:08

@Hazudott Orbán IMF és gázvétel ügyben is, aljas!: es te ezen kiakadsz, hogy egy politikus (=szavazatkurva) hazudik. Kepzeld telapo meg husveti nyul sincs, anyadek is jol atbasztak. Nőj már fel. Megyó is megmondta anno, hogy nem lesz gázáremelés, aztan megis lett. A pszichopata Fletóról meg ne is beszéljünk.

McFosh Tal 2013.02.02. 22:36:22

Vona Gábor meg mindent elfelejtett beadott egy üres papírt a nagy magyar erkölcsi mintakép. Még a végén ő is bezsidul, jobbikéknál ez most divat.

McFosh Tal 2013.02.02. 22:40:16

Egyebként ha képviselő lennék, rajzolnék egy jó nagy f*szt arra a papírra aztan vizsgalhatnák, hogy tényleg ekkora, meg hogy honnan van nekem ilyen. Merthogy a más zsebében turkalas az mar igazi hungarikum.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 22:56:06

@m6beütő:

"Ezeknek a formaruhába járó, ingyen autókázó valakiknek ki van adva, hogy műszakonként tíz bírság behajtása a kötelező?"

Igen, ki van adva!
A költségvetésben százeres nagyságrendre van meghatározva a belügy bírságból behajtandó bevételi kötelezettsége.
A rendőr legfőbb feladata a pénzbehajtás.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.02. 23:00:58

A vagyonnyilatkozat a mostani formájában a szemforgató képmutatás Csimborasszója.
A fejétől rohadó következmények nélküli ország jelképe.
Aki kitölti és aki olvassa, mindenki tudja, hogy hazugság.

- Kíváncsi vagy paraszt,hogy mennyit lopok egy évben?
- Nesze büdösgyökér, VAKUJJÁL!
- Kicsámcsogtad magad?
- Akkor takarodj vissza robotra, pénzt termelni nekem, az ELITNEK!

különvélemény 2013.02.02. 23:13:17

"Talán némi jogállami látszatot kölcsönöz az országnak."

Nem többet, mint bármely nyugati államban, és ez nagyon szomorú az összes nyugati demokráciára nézve, beleértve zorbánékat is.
USA példákból látszik, hogy a teljes átláthatóság sem ment meg a korrupciótól sajnos.

A legjobb megoldás az lenne, ha minden képviselőjelölt TELJES vagyonátvizsgáláson venne részt mielőtt és miután betöltött egy állami vezető posztot.

Szúrófény 2013.02.03. 02:57:27

Causescu módszerét ajánlanám! Volt 10 millió lej, bevallott, adózott jövedelmed! Építettél 25 milliós palotát! Miből is? Valld be szépen! Agyon is lőtték, nehogy ő vallani tudjon!

felcsutisuttyo 2013.02.03. 05:56:51

Chausescu és Diktatúráját el tudta intézni a Román Nép????
Mi miért vagyunk ilyen tesze toszák???
Nem a Fidesz választási csalására kell készülni, hanem EGYESÜLNI, DE NEM A VÁLASZTÁSRA, HANEM ODACSAPNAI ÉS BEVEZETNI A LÁZ-ADÓT!!!!!

Macropus Rufus 2013.02.03. 09:07:27

adóbevallást kell nyílvánossá tenni és kész.

Amúgy megkora marhák vagyunk: már 90-es évek első vagyon nyilatkozatából lehet látni, hogy hülyének néznek minket. Ennyi Trabant meg Lada meg mitudoménmégmi soha nem állt a Kossuth téren mint a bevallások szerint.
Gy.k. ők azt csinálják nagyban amit kb. az ország bő 70%-a: mutyizik, kijátszik, stb. Sajnos a magyar népre jellemző ez. Csak amíg az átlag magyar piciben végzi ezt (pl. számla nélkűl csináltatja meg az autóját) addíg ők ott fent ugyan ezt csinálják, csak milliárdos tételekkel 10millió ember sérelmére.
Megjegyzem: a számla nélkül szereltető is több millió ember sérelmére követi el azt amit...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.03. 09:11:25

a jelenlegi formájában semmi értelme az biztos.

ggaborx 2013.02.03. 09:44:41

Nem értem mi a gond! Hiszen ti akartok ilyen országban élni! Ti dicsőítitek egyik pártot a másik után! Ti vagytok azok akik a hozzátok hasonlót legszívessebben felkoncolnátok - csak mert más a véleménye. Ti vagytok azok, akiknek 22 éve folyamatosan kell egy-két bálvány akire fel lehet nézni vagy akit gyűlölni lehet! Ti vagytok azok, akik rendületlenül követelitek a cirkuszt! Ti vagytok azok akiknek mindenről véleménye van, de tenni sosem akartok semmit! Ti vagytok azok akik egy jó kis kocsmai hőbörgés végén csak röhögtök azon, milyen szar az ország! Ti vagytok azok akik eldöntöttétek, hogy nem lehet változtatni! Ti vagytok azok, akik még mindig képesek felháborodni apróságokon, csupán a felháborodás érzéséért. Ti vagytok azok, akik csak reagáltok a történésekre! Ti vagytok azok akik közös nevező helyett inkább csak acsarkodni szerettek egymásra!

Ti vagytok azok akik miatt így működik az ország! A sok hőbörgés és primitív acsarkodás mögött nincs semmi. Nincs akarat és nincs tiszta gondolkodás.

Ti vagytok azok akik most ismét felháborodtok majd, de súlytalan fröcsögésetekkel csupán saját félelmeitek élét veszitek el ahelyett, hogy érdemben változtatnátok bármin.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2013.02.03. 10:15:45

Hasonló logika alapján a demokráciáról is elmondható, hogy értelmetlen, hiszen a választási ígéretek megalapozottságát nem ellenőrzi senki, és a be nem tartásuknak nincs következménye.

apanna 2013.02.03. 10:28:55

@McFosh Tal: Akkor költözz Németországba. Ott legalább lenézik az adócsalókat, és még sitt is jár érte.

apanna 2013.02.03. 10:34:52

Kapsz tőlem egy nagyon frappáns cikket:
"Azzal, hogy a zsebbe kapott bér a mindennapi élet szerves részévé vált, létrejött egy olyan torz társadalmi szerződés, amelynek központi eleme a korrupció. Papp József, a Corvinus Egyetem oktatója szerint a kettős bérezés miatti korrupt alaphelyzet az oka, hogy a magyar gazdaság eladósodott és növekedésképtelen állapotba került. Igazi unortodox megoldást javasol. Keni / nem keni: A hvg.hu sorozata a kkv-kat érintő korrupciós kockázatokról.

A magyar kkv-szektorban általános gyakorlat, hogy a munkáltatók a béreket két csatornán keresztül adják oda a munkavállalóiknak. Van egy „könyvelt” bér és van egy zsebbe fizetett „nem könyvelt” hányad is. A kétcsatornás bérezés hétköznapi gyakorlattá válásának fő oka a szektort sújtó magas adóterhelés. A javadalmazás illegális módszereit alkalmazó vállalkozások jelentős része kényszercsaló: annyira alacsony a termelékenységük, hogy ha minden adót teljesítenének, olyan magas árat kellene felszámítaniuk, amelyet senki sem fizetne meg. Tény, hogy több mint 1,2 millió adófizető a minimálbért nem meghaladó adóköteles jövedelmet vall be évről évre.

Azt senki sem tudja még csak megbecsülni sem, hogy hányan lehetnek olyanok, akiknek bejelentett bére meghaladja ugyan a minimálbért, de zsebes javadalmazásban is részesül. Azáltal, hogy a zsebbe kapott bér a mindennapi élet szerves részévé vált, létrejött egy olyan torz társadalmi szerződés, amelynek központi eleme a korrupció. Jürgen Habermas német gondolkodó szerint egy demokrácia akkor működik jól, ha az állampolgárok adófizetési kötelezettségüket öntudatosan teljesítik, mert így szavazati jogaikat is felelősen tudják gyakorolni. Ahol az állampolgárok jelentős része adót kényszerül csalni, ott a választásoknak nem az a központi kérdése, hogy a versengő politikai erők hogyan bánnak a közpénzekkel. Az adózatlan jövedelemben részesülők a zsebbe adott bér elfogadásával ugyanis legitimálják a csak a választópolgárok korrumpálásával hatalomra jutni tudó elit cinikus „hagylak csalni, ügyeskedni, ezért viszont te nem kérheted számon, hogy én hogyan trükközök” magatartását.

A kettős bérezés fékezi a fogyasztást és csökkenti az adóbevételeket

Ez a totálisan korrupt alaphelyzet a fő oka annak, hogy a magyar gazdaság eladósodott és növekedésképtelen állapotba került. A politikai elit tökéletesen tisztában van a kétcsatornás bérezés kiterjedtségével és azt is tudja, hogy adóhatósági eszközökkel ezt nem lehet felszámolni. De nem is áll szándékában ennek a torz társadalmi szerződésnek a megváltoztatása. Időnként hangzatos kampányok indulnak ugyan az adóelkerülés ellen, amelyeknek célja azonban leginkább csak a kényszercsalók zsarolhatóságának tudatosítása. A korrumpált és cinkossá tett választók emiatt valóban nem képesek kontrollálni a hatalmon levőket. A szabad kezet kapó és ezért elkerülhetetlenül poliposodó elit kedvére vásárolhat szavazatokat, építheti a világ legdrágább autópályáit és metróit, finanszírozhatja az adósságot a növekedés forrásait elszívó magas kamatfelárakkal. Csak külső erő (az EU) képes bizonyos mértékig korlátokat szabni. Ugyanakkor más tekintetben éppen maga az EU az, amelynek a működési mechanizmusai még mélyebb korrupciós mocsárba taszítják a hazai kkv-szektor vállalatait.

Fotó: hvg.hu
Az a munkamegosztás például, amely olyan markánsan kezd kirajzolódni, még inkább ki fogja kényszeríteni az adóprésen való csavarást. A magyar GDP egyre nagyobb hányadát olyan uniós székhelyű globális cégek hazai leányvállalatai állítják elő, amelyek szinte kizárólag import-alkatrészeket dolgoznak fel és outputjukat teljes egészében visszaexportálják az unióba. Az igen magas termelékenységű vállalatok által létrehozott GDP-ben azonban alacsony az a hányad, amely a magyar gazdaságban hasznosul. Nagyobb része profit, osztalékadó formájában, hozzávéve még a magyar export után az importőr által megfizetett áfát az unió legerősebb országait gazdagítja. Ezeknek az állami támogatásokkal és adókedvezményekkel idecsalogatott multinacionális vállalatoknak a magyar kormányok részvételével, nagy hírverés közepette átadott üzemeiben megtermelt hozzáadott érték közel sem járul hozzá akkora arányban sem a fogyasztáshoz, sem az adóbevételekhez, mint ami a GDP-hez való hozzájárulásából következne."

hvg.hu/kkv/20130129_Unortodox_modon_fel_lehetne_szamolni_a_zs?FullComment=true#comments

Mindenért a politikus a felelős? Nyilván az állampolgár semmiért, sőt......

gyárvárosi 2013.02.03. 11:08:14

"Mindenért a politikus a felelős? Nyilván az állampolgár semmiért, sőt......"
Sajnos a politikus egyfajta mintát is ad!
És a kisember úgy gondolja, ha ezek megvehetik áron alul az állami tulajdont, offshore cégekbe vihetik az adózás elől a pénzüket, dolgozhatnak öt-hat FB-ban, Igazgatótanácsban, bagóért privatizálhatnak földet, üzemet, szolgáltató céget....
Nos akkor én is számla nélkül javíttatom meg az autómat, a vízcsapot, stb...
Rossz gyakorlat, és az országos simliskedés melegágya, de ne feledjük el, a hal mindig a fejétől büdösödik! Igaz pucolni a farkánál kezdik.

bigthereal 2013.02.03. 11:38:40

@gnme: a cukorbetegek mitől lettek cukorbetegek?

ezen gondolkoztál már?

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:01:09

@gyárvárosi:

hogy egy kissé tovább bonyolítsuk a témát:

ezek megválasztott politikusok:)

efféle politizálásra van választói igény

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:02:50

@apanna:

talán inkább az alábbiból kéne kiindulni:

a társadalom nettó adófizetőkre és nettó adófogyasztókra tagozódik

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:04:32

@apanna:

"Tény, hogy több mint 1,2 millió adófizető a minimálbért nem meghaladó adóköteles jövedelmet vall be évről évre."

újabb - alkalmazott - értelmezései keret

itt lényegében 100%-ban nettó adófizetőkről beszélünk

a fogyasztást terhelő adók elől pedig ők sem térhetnek ki

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:06:08

@apanna:

újabb értelmezési keret:

a NAV nagyon hatékony, kb. a magyar GDP 50%-át szedi be évente

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:08:19

@apanna:

"finanszírozhatja az adósságot a növekedés forrásait elszívó magas kamatfelárakkal"

mihez képest magas?

PS: a nagy jegybankok monetáris politikája lényegében kamikázé politika, globális inflációs robbanás és inflációs depresszió közeledik

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:10:42

@apanna:

"Ugyanakkor más tekintetben éppen maga az EU az, amelynek a működési mechanizmusai még mélyebb korrupciós mocsárba taszítják a hazai kkv-szektor vállalatait."

az EU lényegében adókartell és szabályozási kartell

lényegében uniós szinten monopolizálják a jogalkotást

a monopólium pedig mindig monopol-jövedelemmel jár...

Macropus Rufus 2013.02.03. 12:25:07

@ggaborx:
okés azt már tudjuk, hogy mi kik vagyunk.
És benned ki lehet tisztelni?
Talán csak nem egy okos magyart aki elhagyta a süllyedő hajót és kintről osztja az észt?

Te - akár csak a többi aki kiment - egy fűszálat nem tettél keresztbe azért, hogy oda ahhová menntél az legyen ami most van. Ergo: haszonleső vagy... Tipikus magyar. Nem a saját sorsát a saját országában akarja megoldani, hanem beköltözik egy másik országba (amihez érdemben semmit nem tett és most nem 20-30 évről beszélek, hanem történelmi távlatokban) és kihasználja, hogy ott már jó... Ja: és osztja az igét, hogy mi itt milyen hülyék vagyunk. Aztán ha majd itt jó lesz akkor vissza fogtok jönni és megmodnjátok a frankót. Ezt művelte minden - anno diszidensnek nevezett - arc aki kiment kűlföldre 89 elött majd utánna visszajött és ő volt a frankók tudora....
Tipikus magyar mentalítás.
És mielött belémkötsz: német vagyok :p
amit te látsz azt én is látom. De mivel itt élek, és magyarnak vallom magam ezért nem szarok oda ahhol enni kapok, ez ilyen 1xü. Te meg elmész és osztod az igét...

Ha meg még is itt lax, akkor eléggé hülye gondolkodásod lehet, hiszen akkor a Ti = te is.. :P

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:40:28

@Macropus Rufus:

ellenben ha kiment akkor ott fog adózni...

ergo kőkeményen hozzá fog járulni annak a rendszernek a fenntartásához

BTW

azok a rendszerek is hasonló elven működnek, annyi a különbség, hogy helyzeti előnyben vannak, mivel a XIX. századi viszonylag szabad piaci epizód alatt több fizikai és humán tőkét halmoztak fel

egyszerűen jobbak ott az alapok...

ellenben a rendszer nagyon hasonló az ittenihez

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:41:29

@Macropus Rufus:

az EU nevezetű adó és szabályozási kartell pontosan azért jó a centrumnak, mert ki tudják szélesíteni a piramisjátékukat

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 12:43:53

@Macropus Rufus:

pl. Németország bevándorlók nélkül néhány évtizeden belül összeomlana... (ők sem tudják fenntartani az ún. jóléti államot) és mivel ezt el akarják kerülni milliók fognak oda bevándorolni... pl. innen...

Macropus Rufus 2013.02.03. 13:01:37

@tobolszk: elnézést de ez butaság.
a GDP egy mérő szám, amit nem szed be senki.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Bruttó_hazai_termék

A NAV amx. adókat szedhet be, egy mérő számot nem...

Macropus Rufus 2013.02.03. 13:06:57

@tobolszk: pontosítok, amíg fut a szekér addíg. Amint gond van, már a német is menni fog kulimunkázni. Ez volt angliában is pár éve. Olyan munkákat vállaltak el az angolok, amit addíg csak bevándorlók végeztek.

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 13:10:43

@Macropus Rufus:

ugyan már miért lenne az?

őket is oktasd ki:)

US government revenue to GDP 1900-2010
www.usgovernmentrevenue.com/include/usgr_chart3p21.png

ihol lenne a forrás is

www.usgovernmentrevenue.com/revenue_history

de itt is kutakodhatsz
www.ukpublicspending.co.uk/spending_brief.php

PS.: érdemes a trendeket is megnézni:)

tobolszk (törölt) 2013.02.03. 13:13:21

@Macropus Rufus:

Németország egy demográfiai bombán ül...

Emigration Up, Birth Rate Down: Graying Germany Contemplates Demographic Time Bomb
www.spiegel.de/international/germany/emigration-up-birth-rate-down-graying-germany-contemplates-demographic-time-bomb-a-697085.html

ide bizony a csőd elkerüléséhez az elkövetkező néhány évtizedben több millió bevándorló kell...
süti beállítások módosítása