sorok között

sorok között

Előzetes feliratkozás, avagy hogyan rúg öngólt a kormány?

2012. augusztus 14. - Politikai Ateista

Az elmúlt napokban rengeteg írás foglalkozott a témával, azonban a cikkek többsége megmaradt a kötelező jobb-bal érvelés mentén. Kormányközeli vélemények szerint szükség van az intézményre, hogy a választási csalások könnyebben megelőzhetőek legyenek, míg az ellenzékiek ismételten siratják a demokráciát. A valós következmények feltárásához jó lenne néhány pontot átgondolni.

Kommunikált cél: Bizonyos, hogy a választási csalások mellett a feliratkozási csalások is megjelennének – nincs okunk az ellenkezőjét feltételezni, hisz mindenki tudja, hogy eddig is működött a szavazatvásárlás. Most legfeljebb még a feliratkozást is megveszik az indulók. A jogszabály – még ha a kommunikált célja helyes is – nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket.

Reálpolitikai érdek: Kétségtelen, hogy a Fidesz azt hiheti, hogy az aktuális érdekeit szolgálná az új intézmény. Magas a bizonytalanok aránya az összes választó között. Bizonyára mandátumokban mérhető lenne az előny, ha most vasárnapig lehetne regisztrálni és rá két hónapra lennének a választások. Az előzetes feliratkozás hatására azonban hamarabb kezdődne a kampány, ami aktivizálná a választók „szunnyadó csoportjának” legalább egy részét. Ráadásul nagyon sok idő van még 2014-ig, így lehetetlen megjósolni, hogy addig merre mozdulnak a választók. Nem kizárt, hogy pont a kormánypártok fognak többet veszíteni, ha a saját elbizonytalanodó tábor távol marad a feliratkozástól.

Felvállalt konfliktus: A választásra gyakorolt hatását felesleges is elemezgetni. Szinte bizonyos, hogy a javaslat elhasal az Alkotmánybíróság előtt vagy legkésőbb Strasbourgban. Mindezek előtt még kiváltja az EU különböző szerveinek kritikáját, hátráltatja az EU/IMF hiteltárgyalásokat, a nemzetközi baloldali sajtónak pedig ismét célkeresztjébe kerül Magyarország. A kormány – kommunikációs szempontból helyesen – korábban azt állította, hogy a radikális változások és konfliktusvállalások ideje véget ért a tavaszi törvénygyár után (konszolidáció időszaka). Ezzel teljesen szembe fog kerülni a választási eljárásról szóló törvény és a kormány támogatottsága nem fog megindulni a számára kedvezőbb irányba a Munkahelyvédelmi akcióterv ellenére sem. Az eddigi konfliktusos időszaknak láthattuk az eredményét, elég rápillantani a mostani közvélemény-kutatásokra.

Összegzés: a választási feliratkozás nem váltja be a kommunikált célját, nem eredményez választási előnyt a kormánypártoknak és még egy felesleges konfliktust is generál a konszolidáció időszakában – tehát csökkenti a Fidesz-KDNP népszerűségét.

Ha elfogadják, akkor hatalmas öngólt rúgnak a kormánypártok.

A bejegyzést Irkász küldte be.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr414709612

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.14. 12:21:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Egyikre sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.14. 10:33:23

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Feliratkozás igazi oka 2012.08.14. 10:27:16

A feliratkozási kinyilatkoztatások lassan lecsengenek, de a végjátékról még senki sem beszélt. Arról a kérdésről, hogy a feliratkozási nyűgbe tulajdonképpen miért is kezdett bele a kormány. Nekem úgy tűnik, hogy mindenki azon az állásponton van, miszer...

Trackback: Orbán Viktor halni készül? 2012.08.14. 09:24:39

A megözvegyült Anikó asszony jólétét biztosítaná a törvénymódosító javaslat, amit Lázár János terjesztett be augusztus elején. Az indítványban az áll, hogy amennyiben a miniszterelnök a hivatali ideje alatt elhalálozna, a havi kormányfői illetményt az ...

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.08.14. 09:22:19

Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A Kubatov-lista 2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése 3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzetéről 4. A 2010-es választás ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.08.14. 12:02:20

@Nincs itt Orbán, béke, erős forint, nem ez kéne?: "Már csak kb. 650 nap van hátra az orbáni diktatúrából!"

hehe, rajtad is jót fogok röhögni mikor 2014ben is a fidesz marad kormányon a választások után :))

parandroid 2012.08.14. 12:05:31

@s: ez elég szomorú, tökéletesen egyetértek vele.

amúgy a regisztrációt meg lehetne oldani elegánsan: a következő választási ciklus után lépne életbe. hihetőbb lenne a szent, hótiszta cél, és kissé kevésbé lógna ki a lóláb.

(nem tudom, hogy mennyire öngól ez a tervezet, mindenesetre én egyike vagyok azon bizonyára nem keveseknek, akik épp emiatt fognak biztosan regisztrálni, majd pegid nem a fideszre szavazni. persze egy épkézláb alternatíva kelleni fog.)

stf! 2012.08.14. 12:08:08

Egyszer már volt itt kötelező szavazás. Épp az volt a nagyszerű a rendszerváltásban,
hogy már jog lett és nem kötelesség.
Na, az emberek többsége nem is élt a jogával.
Illetve pontosan hogy élt, lóf*szra sem szavazott, mert tudta, mindenki Kádár kalapja alól jött és jön még most is. A fidesz meg rájött nagy nehezen, hogy még egyszer ennyi embert kizárt behülyíteni.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.08.14. 12:08:14

Annyira nevetséges, hogy az összes ezzel foglalkozó ellenzéki blogon megjelenik az érvelésben, hogy ez a szisztéma a Fidesznek is rossz. Hát vazze, ha a Fidesznek rossz, akkor jó. Téma lezárva.

Ad Dio 2012.08.14. 12:11:30

@Karcolt lendület:

Hosszabb, nehezebben pozicionálható, drágább. Ergo kevesebb.

A világ nem fekete-fehér. Nem lehet megtiltani a hazudozást, de a kevesebb, jobb.

dr kíváncsivagyok 2012.08.14. 12:11:44

@Disintegrator Rising:
" véleményszabadság van :) "

Igen,.. azért írtam, hogy sötét állat vagy...

wicha 2012.08.14. 12:16:39

@Lencsés István: De azért csinálják. A FIDESZ szavazói bázisa a legaktívabb az összes csoport közül, vakon rohannak majd feliratkozni, míg a többi meglévő (neadjisten új!) pártnak nincs ilyene, valszeg a bizonytalan tömeg nem fog hanyatt homlok rohanni. Arról nem is beszélve, hogy az új törvény értelmében a kis pártoknak lényegesen nehezebb, majdhogynem lehetetlen lesz felkerülni a választási listára. A FIDESZ hatalmas előnybe került azzal, hogy először saját maguk szedték össze 1 millió ember adatát, majd később a kormányzás segítségével a másik 9 milliónak is kb tudják a pártpreferenciáját, értékrendjét. (a kérdőívek egyik célja ez volt.a másik a PR)

"Konfliktus meg azért van mert sokaknak az új az nem jó " - Ez nagyon szar szöveg. Én nem az újtól félek, hanem attól ha szart akarnak lenyomni a torkomon. A Manyup is új volt, mindenki félt tőle, és igazuk lett. Mindent eltapsoltak. Az egykulcsos adótól is félt mindenki, és igazuk lett. Azóta is megy a foltozás + az alsó 30% még szarabbul is járt. Próbáld ezeket végiggondolni, milyen károkat okozhat ez a későbbiekben, amit még nem is igazán látsz. Ha megtörténik, akkor már késő.

Kérdés: mi van akkor, ha a választók kevesebb mint a fele iratkozik fel? Nem lesz szavazás, vagy akkor már 10% is dönthet az ország sorsáról? Tudja valaki? Agyrém ez az egész

Ad Dio 2012.08.14. 12:17:23

@tomwar:

"De pl. a videken, kistelepulesen elok, a tanyakon, es sorolhatnam...en is 5 perc alatt elintezem, de nem csak Te vagy en letezem."

Falun élek.

"Ezt a regisztraciosdit kar vedeni, mert akinek egyy csepp esze van, tudja, hogy mirol szol.."

Ez erősen kirekesztő megfogalmazás. Vagyis aki nem ért Veled egyet annak nincs egy csepp esze sem?

"Szavazatot venni ket reszletben is lehet, csak macerasabb, ennyi."

Drágább, macerásabb, kockázatosabb. Kevesebb lesz. A kevesebb, jobb.

"Plane nem olyan idoklast melle tolni, amit a kormanyproganda melle allit...francia, meg belga, stb. peldakkal. Keverik a szezont a fazonnal, sok hulye meg orul neki."

Te utánanéztél ezeknek a példáknak, vagy csak az ellenzéki sajtóból "tudod" hogy ezek teljesen másképp működnek?

Roa 2012.08.14. 12:21:55

Mondjuk elegáns és alapvető dolog lenne, ha a választási törvény módosítása mindig csak a következő választás után lépne hatályba.

Viszont a regisztrációval nincs bajom: csak lehessen postai vagy elektronikus úton is regisztrálni. Ha valaki akar szavazni, az a nagyon minimum, hogy visszaküldjön egy szándékot megerősítő levelet.

Nomeg. Alapvető lenne, hogy súlyozni kellene a szavazatot az életút SZJA befizetés jelenértékével. Csak azért, hogy ne az életvitelszerű inaktívakért menjen a kampány mindig, ami persze alapja a választási csalásnak is. Meg egy egyszerű kérdésre is lehetne válaszolni: ki a miniszterelnök? Aki ezt nem tudja: szavazat per kettő.

Ad Dio 2012.08.14. 12:24:59

@wicha:

"De azért csinálják. A FIDESZ szavazói bázisa a legaktívabb az összes csoport közül, vakon rohannak majd feliratkozni, míg a többi meglévő (neadjisten új!) pártnak nincs ilyene, valszeg a bizonytalan tömeg nem fog hanyatt homlok rohanni."

Ez jól hangzik, de a valóság nem így működött eddig. Az valóban igaz, hogy a 2006-os vereség után a Fidesz sokat tett a választóinak az összeszervezéséért. Viszont a választópolgárok motivációja közül ennél még sokkal erősebb motiváció a protest-szavazás. Ez mozgatja legjobban/legnagyobb arányban a nem-párthívőket. A hit hogy "ennél csak jobb lehet".

A baj jelenleg az, hogy azért valakinek fel kell kínálnia valami alternatívát ahhoz hogy a protest-szavazó megmozduljon. Egyelőre ez hiányzik. EZ a legnagyobb baja az ellenzéknek. Ez sokkal húsbavágóbb mint azon aggódni, hogy egy-egy törvény ide vagy oda tesz pár tized százalékot.

AnnaKarenina 2012.08.14. 12:25:08

@Disintegrator Rising: "általában aki okos meg dolgozik, az jobboldali"
Hát igen, talán ezért számláltatják a lovakat a kórházakban, meg az iskolákban), viszik a sümegi pszichiátriai beteget a sümegi intézmény helyett Zalaegerszegre, stb., stb.
Persze, nem mondtad, mit dolgoznak: nagy keletje van az utca- és egyéb táblafestőknek, zászlógyártó kisiparosoknak, szoborméricskélő és áthelyező embereknek, a köznép helyett a közgépnek...

Ad Dio 2012.08.14. 12:26:52

@Roa:

"Mondjuk elegáns és alapvető dolog lenne, ha a választási törvény módosítása mindig csak a következő választás után lépne hatályba."

Ez jó gondolat. Kár hogy Utópián kívül senki nem fogja meglépni.

Nazareus 2012.08.14. 12:28:24

@Ad Dio: Nem, ehhez két dolog kellene, egyik a felelös kormány (azaz felelösségrevonható), a másik a visszahivható (nem tetszik valaki, hivjuk vissza).

Persze ismerem az ez ellen szóló érveket, pl. ha visszahivható kormány lenne, akkor nem merne negativ döntést hozni, mert félne a visszahivástól. Nem igy van, illetve addig lenne igy, amig belejövünk az új rendszerbe (1-4 év). A fö következménye az lenne, hogy nem mernének a kampány során nagyot hazudni, mert akkor visszahivnák öket. Képzeld el, hogy van két párt, egyik azt mondja, hogy "lesz itt tejjel-mézzel folyó kánaán, ha megválasztatok", a másik azt mondja, hogy "nagy a baj, megszoritások kellenek". És az emberek megválasztják az elsöt, mert ugye a méz meg a kánaán csak jobb. Csakhogy hazudott, hogy megválasszák és kénytelen megszoritásokkal élni. Na egyböl lehetne visszahivni és a másikat a helyére tenni, akiröl egyböl látszik, hogy hitelesen kommunikál. Tehát a visszahivhatóság a kampányhazugságokat csökkentené, a felelösségrevonhatóság meg az elkapkodott, átgondolatlan döntések mennyiségét.

genyamagyar 2012.08.14. 12:29:46

@Ad Dio: "Te utánanéztél ezeknek a példáknak, vagy csak az ellenzéki sajtóból "tudod" hogy ezek teljesen másképp működnek?"

Miben téved az ellenzéki sajtó? Miben nem ír igazat?

AnnaKarenina 2012.08.14. 12:29:52

@Roa: "Nomeg. Alapvető lenne, hogy súlyozni kellene a szavazatot az életút SZJA befizetés jelenértékével. Csak azért, hogy ne az életvitelszerű inaktívakért menjen a kampány mindig, ami persze alapja a választási csalásnak is. Meg egy egyszerű kérdésre is lehetne válaszolni: ki a miniszterelnök? Aki ezt nem tudja: szavazat per kettő."
Az eléggé elkoptatott vesszőparipa. Az inaktív volt aktív, még lehet aktív, a mindenkori kormány az ő sorsáról is dönt, miért ne szólhatna bele. A nyomorúságos 16 % szja-ra nem kellene annyira felvágni senkinek.
Attól, hogy valaki nem tudja, ki a min.elnök, még tudhatja, hogy most jó-e neki, vagy sem, meg akarja tartani, vagy akar-e mást:) Meg nem is a min.elnökre szavazunk.

wicha 2012.08.14. 12:32:35

@Ad Dio: "Ez jól hangzik, de a valóság nem így működött eddig" - Eddig.

Én is bízom abban, hogy a demokrácia még létezik kishazánkban és fel is fogok iratkozni, de mostani politikai légkör nekem a '28-'34-es Németországot juttatja eszembe. Annak ismerjük a végét, ennek eddig nem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy OV lesz a 3. VH kirobbantója, csak azt, hogy az ilyen jellegű manipulációk hova vezet(het)nek. És vezetnek is, ha nem lesz valamiféle ellenpólus, ahova oda lehet állni.

Ad Dio 2012.08.14. 12:35:23

@Nazareus:

Van erre a rendszerre működő példa?

Félek nincs. A pártkommunikációt csak "alulról" lehet jobb irányba terelni. Ha a célközönségnél nem működik (annyira) a "tej-méz-kánaán" vízió beéneklése, akkor majd kevésbé fognak vele élni. A populizmus örökkön él és virul. Egyetlen ellenszere az öntudatosság növekedése.

Ad Dio 2012.08.14. 12:36:37

@genyamagyar:

" "Te utánanéztél ezeknek a példáknak, vagy csak az ellenzéki sajtóból "tudod" hogy ezek teljesen másképp működnek?"

Miben téved az ellenzéki sajtó? Miben nem ír igazat?"

Ki mondott bármi olyat?

Roy 2012.08.14. 12:38:12

A regisztráció meg hiába hasal majd el az AB előtt, ez a kormányt legkevésbé se érdekli.
Strasburgot meg magas ívben lesz@rja a kormány, és OV.

Roa 2012.08.14. 12:38:39

@AnnaKarenina: Nekem akkor jó, ha nem kell dolgoznom, de sok pénzt kapok az államtól. Ez nem a felelős választói magatartás, de az alapvető emberi magatartás. Nomeg, ha nem tudja, hogy ki a miniszterelnök, akkor sanszosan azt sem tudja ki van hatalmon, azaz azt sem tudja, kire szavaz, amitől jó lenne neki.

Az SZJA alapú meg csak a szocik és életvitelszerű inaktívak szerint elcsépelt, akik többet vesznek ki az eleve szűkülő közösből, mint amennyit valaha is beletettek.

Ad Dio 2012.08.14. 12:42:49

@Roa:

Bár értem a SZJA alapú szavazás logikáját, azt nem tartom helyesnek. Aki szegénynek születik, az rosszabb helyzetből indul. Igazságtalan megkülönböztetés a vagyoni/jövedelmi cenzuson alapuló választójogi megkülönböztetés.

A regisztrációt azonban megfelelő középútnak gondolom.

Muzsikok közt 2012.08.14. 12:44:03

Nemérted poszter.

Hamarabb kezdődik a kampány 2 hónappal a reggelés miatt, a ballibnek pedig szopás lesz mert nincs pénzük, egymás után dől be a médiájuk.

Tegyük hozzá, végre.

stf! 2012.08.14. 12:44:17

@Disintegrator Rising: "általában aki okos meg dolgozik az jobboldali".
Nem, aki igazán okos, az nem akármilyen oldali,
hanem "épp az ami van" oldali,
és nem dolgozik, hanem dolgoztat...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.14. 13:01:48

nem szamit az ongol....

ez nem arrol szol, hogy erdekli a kormanyt a nepszeruseg, avagy nem. ha nem megy szepen amit akarnak, megoldjak erobol a tek a valasztasi csalodas elharitasara van kikepezve:-)))

a motto:

"Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. Két év alatt 11 ezer hektárról 5 ezer hektárra csökkent Magyarországon a dinnyetermő terület. Mi vissza akarjuk állítani a korábbi termőterületet, ami csak úgy lehetséges, hogy a termelő ne csak az önköltséget kapja meg, hanem legalább 15-20 százalék haszna is legyen a terméken. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?”

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.14. 13:06:35

Vezesse csak be a Fityesz az előzetes reg.-et. Ez nagyon jó, mérhetetlen önteltségük a lehető legnagyobb mértékben előkészíti a bukását Ork bánnak, meg az egész tetves bandájának. Amennyiben az el. reg. bevezetésre kerül, kiválóan lehet úgy érvelni, hogy a törpeduce totálisan korlátozni kívánja a demokráciát, és a 'zemberektől egy alapjogot kíván ilyen indirekt módon elvenni. Ez a lehető legkiválóbb muníció mindazon (valószínűleg a jövőben kiformálódó) politikai erők részére, amelyek az egész fülkeforradalmat, meg gazdasági tündérmesét a pokolba kívánják, azok teoretikusaival, meg megvalósítóival együtt.

Én Vitya helyében nem szórakoznék ezzel az el. reg.-el. Helyette, mint a Horthy korban, bevezetném a nyílt szavazást. Hiszen a Nemzeti Erőforráslopás Rendszerében mindenkinek színt kell vallania, a tipikus begyepesedett magyarisztáni gondolati sémák mentén: támogat - ellenünkre van. Ez jelentené egyben a törpeduce hatalmának beviztosítását is. (Már amíg így tartana, lásd. egy bizonyos Kadhafi példáját a közelmúltból.)

Sir Galahad 2012.08.14. 13:07:40

@s: A rendszer, mint a mellékelt ábra mutatja, változtatható. Semmi más nem kell hozzá, mint parlamenti többség. A posztból úgy tűnik, a feliratkozás a jelenlegi kormány bukását szolgálja, így továbbra sem értem, mi bajotok vele.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.14. 13:12:16

"a tipikus begyepesedett magyarisztáni gondolati sémák mentén": magyarázat: ennek az országnak az a legfőbb baja, hogy politikai értelemben olyan mértékben elbutult, és / vagy megkésett, hogy csak pólusokban tud gondolkodni, fekete - fehér, igen -nem, Orkbán- Lopcsány, Fityesz -Maszop, és sorolhatnám. De hát az egész struktúra arra épül, amit Kádár eltáss' létrehozott, és a poltikai elit reprezentáns figurái mind Kádár f@szán nőttek, mind az un. jobb és baloldalról, kár csodálkozni ezen a kelet közép európai félázsiai agymosottságon.

Kámasuka 2012.08.14. 13:19:19

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Nem rossz 5let a nyílt szavazás. Te meg reménykedjél hátha a külföld megsegít.

Kámasuka 2012.08.14. 13:21:21

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Amerikában 150 éve gondolkodnak csak demokrata-republikánus koordinátarendszerben. Nem ez a bajok oka, sőt ez jellemzi az érett demokráciákat, hogy 2 párt van.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.14. 13:21:23

@wicha: Mert ott voltál 28-34-es Németországban?Barom.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.14. 13:21:51

@BenFranklin: "Te meg reménykedjél hátha a külföld megsegít."

Miért is kéne reménykednem?

s 2012.08.14. 13:24:53

@parandroid: Erre mondtam egyszer: ennyi szavazólapra rajzolt lófasszal valószínűleg még nem találkozott politikus, de ezt is ki kell próbálni egyszer. Hanem a vascső, na ahhoz nem kell regisztráció. Kimenni az utcára és vascsővel agyonbaszni bármit, ami a szemed elé kerül, ez mentes mindenféle regisztrációtól. Nem veszik ezt tekintetbe manapság, pedig kár figyelmen kívül hagyni ezt a lehetőséget. A demokrácia nem jófejség kérdése, hanem bérlet a vészkijárathoz, hogy élve hagyhassa el a delikvens a politikai küzdőteret, ha a dolgok netán rosszul alakulnának. Nem kell megölni, hiszen le is lehet szavazni. Ahol nem lehet, ott megölik, lásd még Arab Tavasz, stb.

Kámasuka 2012.08.14. 13:26:23

@s: Neem lehet szavazni, ide ja vascsövet. Még mantrázzad fotelszörfös..:)

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.14. 13:27:47

Egyébknét jobboskám, azt azért vedd figyelembe, hogy a nyílt szavazás egyértelmű megfélemlítés, így ezt kizárólag azok óhajthatják, akik szeretnének valamilyen diktatórikus, de "legalább" erősen autoriter pol. rendszert létrehozni. Na most, ezek a rendszerek a XX. század közepétől kezdve megbuktak, szóval lehet, hogy kissé irrelevánsak. Persze könnyű óhajtani a diktatúrát, de nézd meg, milyen a f@sz másik végén állni? Vagy ezt nem akarod? Bünteni, elnyomni óhajtasz? Az ilyen attitűddel rendelkező embereket az egészségügy megfelelő ágenseinél szokták elhelyezni a fejlettebb országokban.

Lencsés István 2012.08.14. 13:30:26

@wicha: Tanulj meg írni , aztán válaszolok .

Kámasuka 2012.08.14. 13:31:45

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Mondod te. A titkos szavazás meg sunyiság. Szerintem.

Silent Bob 2012.08.14. 13:33:15

@Lencsés István: Az írásjelek elé nem kell szóköz, csak szólok.

s 2012.08.14. 13:33:16

@Sir Galahad: Megpróbálom elmagyarázni.

1., A demokratikus népakarat korlátozása bármilyen - nevetséges - indokkal nem helyeselhető. Nem helyeseljük tehát ezt.

2., Attól, hogy egy balfasz kormány balfasz intézkedést hoz, aminek hatására végül is kibassza magát a hatalomból, nos ez akár üdvözlendő is lehetne, ha éppen nem volna tragikus. Ennek az egyetlen hozadéka az, hogy annyira hülyék, hogy még saját magukkal is kibasznak. Minden más szar. Továbbra is balfasz kormányunk van, továbbra is balfasz intézkedéseket hoznak. Aktuális GDP adatot teccet ma már látni, kérem? OK. Akkor miről pofázunk itt még?

Lencsés István 2012.08.14. 13:36:18

@Silent Bob: Jól van majd ha a neved vállalod akkor próbáld megmagyarázni hogy a döglött ló alszik ....

Silent Bob 2012.08.14. 13:37:15

@Lencsés István:
Ebből a mondatból 3 vesszőt hagytál ki, bizonyára direkt.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.14. 13:38:20

@BenFranklin: Okés,

1. akkor mi a lényegi funkciója szerinted a nyílt szavazásnak?

2. ezt a funkciót hogyan, milyen eszközök segítségével biztosítja a ny. szavazás? Miben jobb ez mint a titkos szavazás?

3. biztosítja -e az általad kigondolt ny. szavazás konstrukció az állam erőfölényének korlátozását, máshogy megfogalmazva az állampolgár védelmét? Milyen eszközök vannak a rendszerben -e védelem biztosítására?

4. biztosítja -e az általad kigondolt ny. szavazás konstrukció más nem állami szereplők erőfölényével / önkényességével kapcsolatos védelmet a szavazópolgár számára? Ha igen, ez hogyan oldható meg?

Irogassál! Lehet hogy te egy modern kori Hugo Grotius vagy! Ki tudja?

Lencsés István 2012.08.14. 13:38:24

@Silent Bob: Utoljára írom , majd ha lesz neved akkor TALÁN lesz miről komnmunikűlunk te anonim geci .

Silent Bob 2012.08.14. 13:39:48

@Lencsés István: Nem akarok én veled kommunikálni, csak szopatlak. :D

Kámasuka 2012.08.14. 13:39:58

@s: Ja, az előző kormány utolsó évében éves (nem negyedéves) szinten -6,7%-ot produkált, persze elszálló adóssággal megfejelve. Úgyhogy ők csak maradjanak a szemétdombon.

s 2012.08.14. 13:45:11

@BenFranklin: Funkcionáli Analfabéta Elvtárs, nem teccet megérteni, ami írva vagyon, de nagyon? A demokratikus deficit nem CSAK azért alakult ki, mert a választáson való részvételt előzetes regisztrációhoz próbálják kötni. Az már kérem tisztelettel előbb kezdett kialakulni, akkor pl., amikor az AB jogkörét megnyírbálták, és még sorolhatnám. Teljesen hülyének kell lenni ezek nem észrevételéhez. Ezen körülmények adott mértékű felhalmozódása elvezethet oda, hogy a meglevő parlamenti többség - ami egy látszólagos, egyre távolabbi állapot konzervált lenyomata mára egyre inkább - sem lesz képes feltartóztatni a lavinaszerűen felszínre jövő társadalmi elégedetlenséget. Van az a közismert mondás az utolsó cseppről a pohárban . . . Nos, ebbe a pohárba elég régóta csepeg valami. A magam részéről tartanék attól, hogy a mostani cseppek már inkább a sereghajtók között vannak, ha teccik érteni, hogyan gondolom.

s 2012.08.14. 13:47:39

@BenFranklin: Maradjanak, egyetértünk. Viszont te itten történelemről beszélsz, mi meg politikáról. Van különbség, ha csak időlegesen is.

Kámasuka 2012.08.14. 13:48:16

@s: Demokratikus deficitet semmi nem okoz jobban, mint az eladósodás. Csak ezt nehéz a soha nem dolgozott eladósodott lúzer balos szavazóknak megérteni. Igy jobb lenne őket teljesen kizárni a szavazásokból.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.14. 13:49:13

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: "Vezesse csak be a Fityesz az előzetes reg.-et"

mondjuk en is azt mondom..
lesz istt lusztracios torveny, csak nem a kommunistak, hanem a kuministak ellen:-)

jol fog jonni meg az a lista;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.08.14. 13:50:32

@BenFranklin: tevedes
a demokratikus deficitet a hozzad hasonloak okozzak, akik ugy gondoljak, erovel kell letorni az ellenvelemenyt mert csak egy igaz ut van, egy megoldas letezik, egy a vezer, egy a zaszlo...

na ez maga a demokratikus deficit.

Kámasuka 2012.08.14. 13:51:25

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Az ellenvélemények eredménye látható Olaszorzágban és Görögországban.

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2012.08.14. 13:51:39

@Lencsés István: figyu Lencsi, elmondom neked a Titkot! Semmiféle bizonyító erővel nem rendelkezik, hogy valaki olyan un. nicknevet ad meg, ami az anyakönyvezésnél használt formula, mint a te becses neved. Ugyanis annál a form-nál, ahol regisztrálni lehet, az user szabad választására van bízva, milyen un. nicknevet ad meg. Na most, x állampolgár, aki regisztrál a szolgáltatásra, megteheti, hogy egy olyan nevet ad meg, ami az anyakönyvezési formulának megfelelő, de viszont -képzeld- nem egyezik a saját valós, ilyen formulájú nevével. Hogy mik vannak mi?

Kámasuka 2012.08.14. 13:59:44

@s: A demokrácia humbug. Eddig sem létezett a való világban, vagyis a bankokban, gazdaságban. Semmi nem biztosít egyéni szabadságot csak az ha pénzes vagy. Minden rendszerben.

A demokrácia-siratás is porhintés a tanulatlan vagyontalan tehetségtelen trash szemébe, hiszen nekik úgysem lesz jó soha sehol. De arra jók hogy valaki magasra másszon a fejükön keresztül.

Semmi nem számít csak a teljesítmény+profit.

mikóka kálmán · http://free-mobile-porn.info 2012.08.14. 14:06:06

Az a vicc,hogy a gyurcsányista/kádárista,szemkilövető komcsi terroristák ugatna demokráciáról

belekotty 2012.08.14. 14:06:14

@Silent Bob: Ezzel a hülyével odaállsz? :-))
@Lencsés István: a blogoszféra bohóca.

Silent Bob 2012.08.14. 14:07:37

@belekotty: Unatkozok. Kicsit örülök, hogy kihoztam a sodrából. :D

belekotty 2012.08.14. 14:12:28

@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Lencsés valódi. Valódi hülye a maga teljes valójában.

Sir Galahad 2012.08.14. 14:12:42

@s: Ez is egy vélemény. Logika ugyan nincs benne, dehát az nem is kötelező.

belekotty 2012.08.14. 14:15:04

@Disintegrator Rising: Nyilván nem véletlenül említetted Lady Gagát. Neked ez a szint, ezt írtad. Mit hőböröx 1ébként? Iskolatej +vonásban szenvecc? :-))

belekotty 2012.08.14. 14:16:23

@Silent Bob: Azt könnyű. Kérdezd meg hogy hogy áll a sportkommunikációs diplomájával és hány kenyeret sütött ma! :-))

Silent Bob 2012.08.14. 14:18:07

@belekotty: :D Egy ideje nem követem a munkásságát.

belekotty 2012.08.14. 14:18:54

@Lencsés István: Hát miért csinálják, te agymosott?

s 2012.08.14. 14:19:19

@BenFranklin: ÖÖÖÖöööö.... Hülye vagy, már megbocsáss. Én értem azért az alapösszefüggést, hogy ugyanis igazi demokrácia leginkább jóléti államokban van. Nem tudok azonban szó nélkül elmenni amellett, hogy itt, minálunk Magyarországon még mindig nagyobb a jólét - az adósság ellenére is - , mint amekkora az igény a demokráciára van. Ezen mimimum el kellene gondolkozni. A másik meg, hogy éppenséggel az igazi demokratát nem a gazdagsága teszi azzá, ami. Van az a mondás, hogy egy úr a pokolban is úr. Elvárom ezt a fajta eleganciát. Tessék kérem úriembernek, méghozzá demokratikus, laza, jófej úriembernek lenni. Akinek ez nem megy, az elmehet a picsába, de legfőképp távozzon a vezetők közül. Nincsen rá szükség, és akkor még finom voltam. A reális verzióban elsöpri a népharag. Kell ez minekünk?

belekotty 2012.08.14. 14:19:31

@Silent Bob: Ő a régi, nem változott semmit.

Sírköves Slomó 2012.08.14. 14:22:16

@s: Semmi esély semmilyen népharagra. Ahhoz sokkal sokkal nagyobb nyomás kell. Egyéként nyugaton sem ér a demokrácia egy kanyit sem az átlag választónak, de nem is érdekli, amíg van mit ennie. Ilyenek a zemberek. A többség.

s 2012.08.14. 14:32:04

@BenFranklin: Érdekes vélemény a képviseleti demokráciáról. Tudom, az utóbbi időkben sok rossz példát látni, talán azt is meg lehetne kockáztatni, hogy több a rossz példa, mint a jó. Ennek ellenére ezt a rendszert nem érteni, és a berendezkedés jogos - és sok esetben előnyös - voltát tagadni ostobaság. Ahhoz hasonlít, mit amikor valaki kimegy a roncstelepre, és azt mondja, hogy az a sok szar, ami ott van, nemcsak most nem jó semmire, de soha nem is volt az. Ha elvinnénk egy autópályára, biztosan hamar megváltozna a véleménye.

Ne kövessük el ezt a hibát! Attól, hogy valamit nagyon sokszor látunk nem kifejezetten bizalomgerjesztő állapotban, még nem biztos, hogy az egész úgy rossz, ahogy van. A demokráciának senki nem ártott még annyit, mint akit demokratikusan véletlenül valahogy megválasztottak, de nem igazán érti ennek a rendszernek a lényegét, és hamar valami torzszülötté formálja. Te már csak ezt látod, és kijelented, hogy a demokrácia szart sem ér. Tévedsz. Csak éppen nem kisstílű bűnözőkre kellene bízni, hogy láthassad, mit tudna igazán.

s 2012.08.14. 14:35:45

@Sir Galahad: Túlértékeled a logikát. Az csak a biztos tévedések kizárására jó, újat nem fog mutatni. Bele fogsz lépni mindig ugyanabba folyóba . . . én meg nem.

mizrolist 2012.08.14. 14:40:43

@s: ezzel nagyon egyet tudok érteni.

tarackos 2012.08.14. 14:41:44

"a kormány támogatottsága nem fog megindulni a számára kedvezőbb irányba a Munkahelyvédelmi akcióterv ellenére sem"

Annak hatására nem. A jegybanki tartalék eltapsolásának hatására viszont már megindulhat. Elég ha eredményként kommunikálják, hogy lett pénz. Az egyszeri droidot totál nem érdekli honnan van másrészt pedig ki vannak éhezve a sikerre mint a 100 éve beásott vámpír a vérre. ld. mit művelnek az olimpia kapcsán...

saci02 2012.08.14. 14:44:20

@Lencsés István: Te is anonim vagy! Bebujtal a 'Lencses Istvan' karakter sorozattal rendelkezo nicknev moge. Senki mas nem tud rolad tobbet, te kis anonim...

s 2012.08.14. 14:46:43

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Az átlag választó nem létezik. Amit meg kellene érteni pontosan, hogy a demokrácia nem "valakinek" jó. Az általában jó. Akkor is jó, ha neked egyébként rossz. Neked akkor azért jó, mert a többségnek viszont valóban jó, és sokkal nagyobb biztonságban vagy egy olyan helyen, ahol a többség jól érzi magát, mint egy olyan helyen, ahol magánhadsereget kell fenntartanod ahhoz is, hogy szarni mehess. Tehát igazad van, mexikói drogbáróként valószínűleg minőségileg emeltebb szinten élhetném a mindennapjaimat, csak tudod, . . . a hadsereg. Az kurva sokat elvinne a konyhapénzből. Meg a feltankolt helikopter a pilótával, ha mégis menni kell. Meg a spiomjaim, több százan a városban. Aztán a végén leszúrnak a saját testőreim, mint Caius Iulius Caesar-t.
Jobb a demokrácia.

s 2012.08.14. 15:07:43

Egyébként, mielőtt bárki megvádolna azzal, hogy a demokráciát dicsőitem mindenek felett - amiből csupán annyi igaz, hogy az összes közül ezt tartom a leginkább elvidelhető politikai berendezkedésnek, mert amennyiben nem, máris költöznék Teheránba, vagy Dilibe (Kelet-Timor fővárosa, de amúgy is jól hangzik.) - nos tehát mielőtt bárki megvádolna, megosztom veletek Szilárd Leó egy találó mondását a demokráciáról. Ez pedig a következő: "Abba valahogyan beletörődtem, hogy egy tökfilkó szavazata éppen annyit ér, mint az enyém, de hogy kettőé kétszer annyit, azt már nehezen tudom elfogadni."

genyamagyar 2012.08.14. 15:20:22

@Ad Dio: "Ki mondott ilyet?"

Te: "Te utánanéztél ezeknek a példáknak, vagy csak az ellenzéki sajtóból "tudod" hogy ezek teljesen másképp működnek?"

Ad Dio 2012.08.14. 15:41:34

@genyamagyar:

"Te: "Te utánanéztél ezeknek a példáknak, vagy csak az ellenzéki sajtóból "tudod" hogy ezek teljesen másképp működnek?""

Nem. Ez egy kérdés. Nincs benne implikált állítás.

tomwar 2012.08.14. 16:03:08

@Ad Dio: Nos, kezdjuk a vegerol: az elmult evben honapokat dolgoztam Franciaorszagban egy vegyes nemzetisegu parnak, jol elbeszelgettunk, es amikor a dolog kipattant, megkerdeztem: Franciaorszagban ugy mukodik, ahogy mocskos balliberalis media leirta. Ha gondolod, megkerdezhetem a kanadai es amerikai rokonokat is, csak felesleges...
Leszarom, hogy van barhol mashol, ha itt akarnak szivatni vele.
En soha, egy valasztast sem hagytam ki, ezt se fogom, mert aki nem szavaz, az nem is reklamalhat.

A valasztasi csalas, a megvasarolt szavazatok...mind-mind duma, kar ezen rugozni, nem lesz jobb. De kerdem en: miert nem csinalunk ketkoros regisztraciot? Eloszor elmesz regisztralni, majd utana megerosited, hogy biztos el akarsz menni, ha masodszor is regisztralsz, es nem mesz el, akkor buntetest fizetsz, de csak ket regisztracioval lehet szavazni. Miert ne nehezitsuk meg a csalok dolgat, nem? Egy tisztesseges, felelos polgarnak meg egy regisztracio nem lehet akadaly, hogy tiszta valasztasok legyenek. Remelem tamogatod az otletem.

Nem vagyok kirekeszto: Te is tudod, mirol szol a dolog, ertelmes ember vagy, de valamiert erdeked fuzodik a dologhoz, igy tolod a szekeret. Nincs ezzel baj, csak told kevesse atlatszo ugyben.

Ad Dio 2012.08.14. 16:32:43

@tomwar:

"A valasztasi csalas, a megvasarolt szavazatok...mind-mind duma, kar ezen rugozni, nem lesz jobb."

Neked. Nekem meg nem. Nem kell egyetértenünk. Viszont nem árt a másik fél álláspontját elfogadni, és nem mindjárt háttér-indokot sejteni.

"Te is tudod, mirol szol a dolog, ertelmes ember vagy, de valamiert erdeked fuzodik a dologhoz, igy tolod a szekeret. Nincs ezzel baj, csak told kevesse atlatszo ugyben. "

Én ugyanis nem tolom senki szekerét. Olvasd vissza más témákban kifejtett álláspontomat. Finoman szólva nem mindig egyezett a jelenlegi kormány irányával.

A második bekezdéseddel kapcsolatban meg én maradnék az arany középúton: vagyis valami jó lenne ami kimutatja a választói felelősségtudatot, de feleslegesen nem kell szivatni a polgárt.

Nekem elég annyi, hogy azok menjenek el szavazni, akik AKARNAK és ne azok, akiket odavezetnek az urnához, de még tán az x-et is segítenek nekik behúzni.

Szilárdan állítom: a kormányváltás nem ezen múlik. A világ, Európa és főleg Magyarország válságos időket él meg. A jelenlegi kormány messze nem olyan tehetetlen mint az előző, de azért nem szuperman-ek gyülekezete. Alternatívát kell nyújtani és a választási győzelem adott.

Egyébkét akár előnyt is kovácsolhatna az ellenzék ebből a dologból. Pl. mi lenne ha EGYSZER a történelemben az ellenzék egy őszinte állapotfelmérős, feladatmegjelölős kampányt csinálna. Valahogy úgy, hogy "nem ígérhetek egyebet, mint vért, verejtéket és könnyeket... meg egy programot aminek a végén beáll egy új egyensúly,a miből elindulhat valami.".

Én vevő lennék rá.

genyamagyar 2012.08.14. 16:43:45

@Ad Dio: "vagy csak az ellenzéki sajtóból "tudod" hogy ezek teljesen másképp működnek?"

"Nem. Ez egy kérdés. Nincs benne implikált állítás."

Hogyne lenne: vagy CSAK az ellenzéki ....

Ebben bezony implicit módon benne van....

Tudod ez olyan, mintha azt kérdézném tőled: tényleg kurva az anyád?

genyamagyar 2012.08.14. 16:46:10

@Ad Dio: "Nekem elég annyi, hogy azok menjenek el szavazni, akik AKARNAK"

Igen, akarnak... a választás napján. Mi van ha én akkor akarok, de két hónappal előtte nem?

Ad Dio 2012.08.14. 16:51:32

@genyamagyar:

Nem nincs. A közvetlen forrás (utánakérdezett, utánaolvasott stb.) sokkal pontosabb információforrás mint ami a sajtóból származik. Ezért a "csak".

Egyébként sommás véleményem hogy egyik oldal sajtóorgánuma sem kevésbé hazug mint a másik. Egyikre se adok fikarcnyit sem.

Ad Dio 2012.08.14. 17:09:11

@genyamagyar:

Épp ez a szép a regisztrációs rendszerben. A civilek és a pártok közös feladatává válik a választói felelősségtudat fejlesztése. Magyarország demokratikus berendezkedésű. Aki demokráciában szeretne élni, annak a szavazás tényével foglalkoznia kell. Aki csak kicsit is bizonytalan abban hogy el akar-e menni szavazni, az regisztrálja magát. Aztán elmegy vagy nem a végén, az az ő dolga. Csak az nem regisztrál, aki ejt az egészre magasról.

Négy évről szavazunk előre.

Sir Galahad 2012.08.14. 18:31:07

@s: Igazad van, tévedésben lenni szórakoztatóbb, mint a logikát használva valami normálisat mondani.

2012.08.14. 22:01:11

@BenFranklin: Hogy a kulfold megsegit? Ebben az Orban remenykedjen, Mert ha nem, akkor tokmindegy, lesz-e regisztracio. Te fogsz eloszor az utcara menni, mert a csaladod epp ehenhal.

2012.08.14. 22:05:39

@Ad Dio: Eddig is volt regisztracio . mindenki jogosult volt szavazni, akit felvettek a listara.
Mi a kulonbseg? Meg nem tudjuk. talan kotelezove teszik, azoknak, akik regisztraltak. Talan elore nyilatkozni kell, kire fogok szavazni. Talan fel tudjak merni, mennyi a belfoldi szavazo, hogy aztan aktivizaljak a hataron kivulieket. Bar ez is visszajara fordulhat.
Mindegy. A Kubatov lista mindenesetre jo kiindulasi alap.
Azert az szep lenne, ha az a vegeredmeny, hogy az erdeklodes hianya miatt, a valasztas ebben a ciklusban elmarad.

Lencsés lstván 2012.08.14. 22:45:54

@wicha: Fáj az igaz anonim ? Nekem tényem van ! Sértésed lepereg . Tanulj meg írni

@Silent Bob: Annyi vesszőt hagyok ki amennyit akarok . ÉN NEM VAGYOK ANONIM !!

Anonim ! ORBÁN VIKTOR EGY ZSENI . te pedig anonim vagy , véleményed nem számít .

@Lencsés István:

Ex-Ad Dio 2012.08.14. 22:46:10

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A kötelező szavazás ultra nagy hülyeség lenne. Ha bevezetik, megyek én is tüntetni. De ne aggódj, nem fogják.

Mint ahogy arról sem kell nyilatkoznod hogy kire fogsz szavazni - megteszed amúgy - eddig is megtetted - a kopogtatócéduláddal.

A Kubatov listának megvan a szoci megfelelője, nem kell aggódnod. Senki nem örül neki, de ez elkerülhetetlen velejárója a demokrácia nevű képződménynek. És nem csak idehaza. Max annál profibbak minthogy erről beszéljenek.

"Idealista vagy."

Nem, ahhoz nagyon csóró vagyok.

Lencsés lstván 2012.08.14. 22:48:24

@saci02: Fáj az igaz , hogy én bátran kiállok , nevemet vállalva , védelmembe veszem ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚRAT ? Nekem tényem van és sportkommunikációs diplomám !

Lencsés lstván 2012.08.14. 22:49:16

@Ex-Ad Dio: De tulajdonképpen miért jó a regisztráció ?

Ad Dio 2012.08.14. 22:50:21

@Ex-Ad Dio:

Upsz, itt "magamhoz térhetek". Itt megtűrik talán a másként gondolkodókat!

Ad Dio 2012.08.14. 22:55:57

@Lencsés lstván:

Kérlek olvass vissza, előadtam az álláspontomat. Ha valami nem világos, kérdezz, állok rendelkezésedre.

tomwar 2012.08.15. 08:31:48

@Ad Dio: Bocs, este mar keson olvastam, es nagyon faradt voltam...

Szoval, eloszor is atfogalmazom: sok huho semmiert. Ugy gondolom az osszes szavazathoz kepest elenyeszo a csalasok, megvasarolt szavazatok (ide nem szamitom a hazug kampanyigeretekkel "vasarolt" szavazatokat), ezert nem eletszeru ellene szeles frontot nyitni. Nem hatso szndekot, hanem egyeb, motivaciot ertettem.
(Sajnos ket hete keveset alszom, ket hetes a pici, es mellette dolgozom is...igy talan nem minden megfogalmazasom teljesen pontos, vagy atgondolt.)
Motivacio alatt ertek politika, erkolcsi, stb. egyeb szandekot. El tudom fogadni mas allaspontjat, meg is ertem, de ugy ondolom ez teljesen felesleges penzkidobas, idopazarlas, stb. A magyar politikai rendszer tisztasaga nem a megvasarolt szavazatokon, hanem a valasztott kepviselok TISZTESSEGEN all, vagy bukik. Amig valaki a politikai felhatalmazasat olyan cselekedetekre hasznalja, ami egyertelmuen szembemegy a valasztasi igereteivel, nyilvanvaloan hazug, es otromba...nos, addig en nem hiszem, hogy a legujabb otletet epp a tiszta, es atlathato valasztasok iranti belso kesztetese szulte.
Szoval, alapvetoen NEM a regisztracio tenye ellen vagyok (bar szuksegtelennek erzem), csak kisse fura annak a szajabol, akinek az egisze alatt nevre szolo torvenykezes, az AB kiherelese, es szamtalan, nem epp a demokratikus intezmenyrendszert megerosito intezkedes szuletett... Te elhinned a farkasnak, hogy vega lett, es beengedned az akolba?

Sajnos annyi idom nem volt, hogy "utanadolvassak", de keszseggel elfogadom, hogy en reagaltam tul a dolgot (lasd feljebb)

Egy hasonlo churchill-i beszedre en is varok...de mennyire!

Nem a 2/3-ad a bajom, nem OV szemelye (bar a kezdeti ifjui rajongasomat a 98-02 ciklus gyakorlatilag lerombolta), hanem a tettek, a hazugsagok, es a merhetetlen cinizmus. Szamomra egyertelmu, hogy Orban Viktor kepessegei, emberi kvalitasai nem teszik alkalmassa ilyen hatalmu vezetove. Es ezt nap, mint nap bizonyitja...:-(((

wicha 2012.08.15. 09:22:15

@Lencsés lstván: Milyen tényed van te tanulatlan gyökér?! Egy hozzászólásomban többet érveltem, mint te az összes posztoddal együtt! Akkor mi a faszról beszélsz?! Azért tart itt ez az ország, mert az ilyen vadparasztok, mint zseninek tartjátok ezt a kisdiktátort. A "tanulj meg írni" egyfelől irreleváns, mert attól még lehet értelmes gondolatokat közölni, másrészt ez is a te egysejtű hozzáállásodat tükrözi a világgal szemben.Ennyi az érved. Az egyetlen erényed, hogy a saját neveddel fórumozol, így az egész világ néven tud nevezni egy címeres barmot. ÉRVELJ BAZDMEG NE SZITKOZÓDJ TE KÖCSÖG!

dr. jenőke (jenőke) 2012.08.16. 11:02:09

...kiváltja az EU különböző szerveinek kritikáját, hátráltatja az EU/IMF hiteltárgyalásokat, a nemzetközi baloldali sajtónak pedig ismét célkeresztjébe kerül Magyarország.

???

Ha valami nem jó, vagy például alkotmányellenes, akkor mindegy, hogy jobbról nézed, vagy balról.

Szúrófény 2012.08.17. 04:06:13

@Nincs Orbán, béke van, erős forint, nem ez kéne?: Széchényi kimondta! "Az önkény, rendszerint karöltve jár, az ostobasággal!"

Szúrófény 2012.08.17. 04:09:57

@s:
Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket?

Szúrófény 2012.11.12. 05:30:08

@Selmeczi a rusnya, buta fideszes "szőke nő"!:
Nincs új a nap alatt!

Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903

Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
süti beállítások módosítása