sorok között

sorok között

Célkeresztben

2011. december 29. - Politikai Ateista

A Foreign Affairs oldalán jelent meg néhány napja Matthew Kroenig tollából egy esszé, amely szerint eljött az idő az Irán elleni katonai akcióra. A szerző szerint minnél tovább halasztják a támadást annál jobban sérülnek az amerikai érdekek.

Time to Attack Iran

 

Bárki megfogalmazhat egy iráni csapást sürgető esszét, és talán nem is kellene túl nagy jelentőséget tulajdonítani az irománynak. Az teszi igazán érdekessé a dolgot, hogy az írás  a Foreign Affairs hasábjain jelent meg. (Nyomtatott változatban a 2012 január-februári számban fog megjelenni)

A Foreign Affairs gyakorlatilag a Council on Foreign Relations nevű "exkluzív klub" szócsöve.

"A Council on Foreign Relations páratlan befolyást gyakorol az amerikai külpolitika alakulására, azáltal, hogy összefogja az Egyesült Államok majd minden fontosabb szereplőjét e területen, valamint hatékony „tájékoztató” munkájának eredményeként közvetve kezében tartja e szakpolitika irányának kijelölését. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy Obama személyes külpolitikai tanácsadói közül számos CFR tag van…"

A szervezetről a Méltányosság Politikaelemző Központ oldalán található egy teljes elemzés, ahonnan a fenti idézet is származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr673503394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása