sorok között

sorok között

Duplagondol

2011. november 24. - Politikai Ateista

A Nemzetközi Valutaalaphoz fűződő viszony váratlan átértékelésének kimagyarázására irányuló megnyilvánulások szánalmas tragikomédiára emlékeztetnek, amikor a közönség nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Kósa Lajos azonban néhány pillanatra orwelli magasságokba merészkedett:

"az IMF-fel való szakítás sosem merült fel"

 

Mintha csak az Igazság-minisztérium (Minigaz) a múlt jelenhez igazításának lennénk a tanúi az 1984-ből.

De Süvi is eszünkbe juthat az Állatfarmból, amikor az éj leple alatt átírja az állatizmus felfestett parancsolatait.

Talán csak az én rögeszmém, hogy lépten-nyomon Orwell ijesztő vízióinak a materializálódását vélem felfedezni, de meggyőződésem, hogy a déjá vu nem a véletlen műve. Természetesen nem gondolom, hogy Kósa Lajos tudatosan alkalmazná a Minigaz módszereket, a hasonlóság pusztán a hatalom természetéből fakad.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr753406658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kósa: A kormány nem adja fel álláspontját 2011.11.24. 15:56:01

A Fidesz alelnöke szerint a kabinet az IMF-tárgyalásokon ki fog állni álláspontja mellett, így a két fél feltételeit közelíteni kell majd egymáshoz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása