sorok között

sorok között

Alabama már Nem Fizet Nyugdíjat

2011. június 14. - Politikai Ateista

Az alapamai Prichard városa 2009 októbere óta képtelen fizetni a visszavonult közalkalmazottai nyugdíját. Idős tűzoltók, hivatali dolgozók, és a város egykori seriffje is bevétel nélkül tengeti napjait több mint másfél éve. Akinek volt, már felélte a megtakarításait. A csekkek nélkül eddig 11 visszavonult lakos hunyt el, többen csődöt jelentettek, legalábbis a New York Times szerint.

Alabama Town’s Failed Pension Is a Warning

 

Az Egyesült Államok törvényei szerint Prichard köteles lenne fizetni, ha ezt elmulasztja törvényt sért. Néhányan beperelték a várost, de nem sokra mennek vele, ha a bíró igazat is ad nekik a város akkor sem tud fizetni, nincs miből.

Szakértők szerint Prichard lehet az első áldozata a közelgő nyugdíj katasztrófának, egyre több városnak okoz komoly problémát a nyugdíjak fizetése az USA területén. A gazdasági válság kezdete óta a nyugdíjalapok értékük jelentős részét elvesztették. A befizetések is elmaradoztak, a városok a pénzt inkább a napi működés fenntartására fordították.

Már ez a dal sem a régi....

 

Csak erős idegzetűeknek!!!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr452983038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása