sorok között

sorok között

Mindennapi Terrorveszély

2011. április 26. - Politikai Ateista

"Wikileaks: Atombombát rejtett el Európában az al-Kaida"

Index, MTI

Zseniális cikk, figyelemfelkeltő cím, de a rettegéssel azért még várjunk.

A hangsúly szerintem itt van: állítólag.

Egy meg nem nevezett Al-Kaida parancsnok azt állítja, hogy atombombát rejtettek el, valahol Európában amit abban az esetben robbantanak fel ha Oszamát elfogják, vagy megölik.

Ez egy vicc.

Egy atombomba elkészítése azoknak az országoknak is nehézségeket okoz amelyek már elég régóta kísérleteznek vele. Az al-Kaida esetében maximum piszkos bombáról lehetne beszélni szerintem. De nem is ez a lényeg.

Egy atom, vagy piszkos bomba alapanyagainak a beszerzése, a bomba megépítése, Európába csempészése, és elrejtése nem egy egyszerű feladat. Ha egy terrorista szervezet rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal arra, hogy ezt kivitelezze, akkor nem hinném, hogy olyan hülyék lennének, hogy a bombát évekig rejtegessék, kockáztatva azt, hogy azt esetleg megtalálják. Ráadásul csak azért véghezvinni ezt a nem egyszerű tervet, hogy a szeretett vezetőjük elfogása, vagy meggyilkolása esetén hajtsák végre, iszonyatosan nagy baromságnak hangzik.

Mi történik akkor ha Oszama bin Laden autóbalesetben hal meg? Akkor is robbantanak?

Vagy veszni hagyják a bombába fektetett erőforrásokat?

-Hááát..... Omar ez most nem jött be, akkor majd kitalálunk valami mást.....

-Oké, vezessünk repülőket néhány magas épületbe!

-Te hülye, az már megvolt

Ha ebből az állítólagos al-Kaida parancsnokból sikerült kihúzni ezt az információt, akkor miért nem kérdezték meg azt, hogy hol van ez a bomba. Jaaaa, hogy azt nem tudja.

Elképzelhető az, hogy ha egy ilyen akció valóban megtörtént volna, akkor csak azokat a tagokat avatták be akik közvetlenül részt vettek a kivitelezésben?

Egy olyan szervezet amely képes lenne végrehajtani egy ilyen akciót, nem kreálna egy ilyen értelmetlen tervet. Ha egy piszkos bombát valakinek sikerül Európába csempésznie akkor azt a lehető leggyorsabban fel fogják robbantani, nem adnak esélyt a felfedezésre, nem  halogatják egy bizonytalan időpontig, eseményig. Ez biztos.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr22855450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása